Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bouquet

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1919. Charles Godefroy francia pilóta repül át a párizsi Diadalív alatt. Filmen is megnézhető..
bouquet 2024.02.27 10:08:54
@¿Qué tapas hay?: Kb. semmi sem olyan.
1880-as évek. Vadnyugati kocsma..
bouquet 2024.01.29 09:45:41
@seadxdx: Börzsöny település Tolna megyében.
Naná, hogy a fő zöldség most is a spárga, részemről ez megunhatatlan. A hús is kell, mert fontos a protein és a vitamin utánpótlás. De ha már fontos a vitamin is, akkor ne egy agyon sütött, szárított cipőtalp legyen, hanem egy igazi, kíméletesen készített ínyencfalat. A lassan…..
bouquet 2023.11.30 16:24:53
bouquet 2023.12.01 09:22:22
@A fickó: Köszönöm. Ez csak nekem nem evidens? Mert ha nem, akkor érdemes lenne beleírni.
1877. Dohányáru-stand Japánban..
bouquet 2023.09.25 10:17:26
@fkv.119: Annyit pontosítanék, hogy mászók találták meg, akik abban az időben mintegy kivonulva a társadalomból a völgyben éltek illegálisan.
theplaidzebra.com/1977-marijuana-fell-sky-yosemite-valley-now-climbers-legend/
Itt a nyár! Remélem Ti is sokan töltitek a hétvégét a szabadban, esetleg a vízparton és bízom benne, hogy nem ekkora tömegben, mint mai első fotónk szereplői. 1940. Tömeg a New York-i Coney Island strandján..
OK, tudom, volt már. Gyakran főzök ilyet. Bár viszonylag sok idő elkészíteni, nem sok munkával jár, magára is lehet hagyni, hogy az ember valami mással szöszmötöljön, a végeredmény pedig ízes és kiadós. Egy kis ecetes savanyú mellé, és megnyalja az ember az összes ujját. A bácskai rizses hús két…..
bouquet 2022.04.15 09:41:42
@Waka: @Kumari aki Nilüfer: @látjátok feleim szümtükkel:

Borbás Marcsi nem igazán a kedvencem, de a bácskai identitása nem vitás, ezért hiszek neki.
www.youtube.com/watch?v=_MH7suwQ4FY

Akinek nincs kedve megnézni. Egy hosszú lével főzött csirkepaprikás, amibe rizst főznek. Kicsit hajaz a dunai hallére, de a hagyma és a hús le van dinsztelve. Nagy lángon készül, nincs benne bors, és fokhagyma is alig.
bouquet 2022.04.15 10:41:13
@látjátok feleim szümtükkel:
Nem hiszem, hogy a fűszer hiánya volt az ok. Az, hogy a Bácskában nem volt paradicsom, ugye csak vicc? Szerintem százszor jobb volt az, ami ott termett a kertben, mint a bolti. Bors, meg még az átkosban is volt mindig. Itt ugye nem pörköltről beszélünk, hanem paprikásról.

Mi nagypénteken mindig hallét eszünk, bográcsban, dunai módon, ami szintén egyfajta paprikás étel, és abban sincs se bors, se paradicsom.

De érdemes lenne egyszer a két bácskait összekóstólni.
Rég főztem, még régebben posztoltam. Egyszerű és gyors étel. Valamint finom annak aki szereti - merthogy igen megosztó egy fogás...
bouquet 2021.11.09 16:34:37
@Kumari aki Nilüfer: szerintem ez több, mint alapanyag kérdés. Benne van az elmúlt gyermekkor, az eltűnt szülői ház, és még sok minden más. Megkockáztatom, hogyha valami tündér elém tenné a gyerekkorom kelkáposzta főzelékét, az sem lenne már ugyanolyan, mint az ötven évvel azelőtti.
Különben is imádom a rizottót, de ez a fogás a mennybe viszi! A Metro áruházban jutottam hozzá a megfelelően darabolt borjúlábszárhoz. Sajnos a hiperekben nagyon vékonyra van szeletelve, és úgy igencsak kiszárad (elég vének már azok a borjúk). Nincs itthon a feleségem, ami megkímél egy másik…..
Rettentő módon felszaporodott a "csodahüttőben" a marhacomb szelet. Addig-addig, hogy mikor feleségem még az USA-ban ette a legjobb steakeket, kirúgtam a hámból. Meghagytam két szeletet egy esetleges sovány marhahúslevesnek, a többit meg vadasnak készítettem el...
bouquet 2021.10.15 12:23:31
@Andrass9: ha magának főz, akkor igen. De egy étteremben pont az a lényeg, hogy az a bizonyos étel mindig tök ugyanolyan legyen. De ez nyilván egy más világ.
bouquet 2021.10.18 10:34:14
@látjátok feleim szümtükkel: Érdekes amit írtál. Én mindig páclevet csinálok, főzök. Gyökérzöldségek, hagyma, bors, borókabogyó, a végén kevés ecet. Enyhén összefőzöm, majd a langyos lébe teszem egybe a húst. Ebben áll pár napig hűvös helyen. Miután egy szép nagydarab húsról beszélünk, a kulcs az, hogy sütésnél ne száradjon ki, de tartsa is meg a finom ízeit. Erre kiváló a cserépedény, de egy nagy öntött vas fazék is tökéletes. Ez utóbbiban a mártás is elkészíthető. Annyit beszéltünk róla, hogy kedvet kaptam csinálni egyet.
1847. Fotó a fényképezés hőskorából. Amerikai katonák Saltillóban, a mexikói-amerikai háborúban. Az 1846 és 1848 között tartó konfliktus elsősorban a renegát államnak nyilvánított Texas Mexikóból történő kilépése miatt robbant ki, és Mexikó vereségével ért véget, amiben újabb jelentős területeket…..
Blogkocsma Húsleves májgombóccal 2021.04.11 07:00:00
Másutt ezt májgombóclevesnek hívják, de én nem főztem bele mind a levesbe, mert a feleségem nem kedveli a gombócokat, a gyerekeimnek pedig mindegy, hogy nevezem ... Ezzel a módszerrel lefagyasztva sokáig eláll. Csak ki kell olvasztani meleg vízben, levágni a zacskó sarkát, és óvatosan nyomva…..
bouquet 2021.04.13 09:07:27
@kocsmagomba: Sajnos későn szóltál. Pár hete fogtam egyet, jól megautóztattam, és persze elengedtem. Félelmetes jószág.
bouquet 2021.04.13 14:34:43
@kocsmagomba: Egy pelecsapdával fogtam, fürjtojás volt a csali. Egyszer már sikerült, de akkor valahogy kiszabadult. Majd szét szedte a ketrecet. Először beaprikáltam az egész ketrecet a műanyag kukába, és azt duct tape-el leragasztottam. Csak így mertem betenni az autóba, mert ha ott elszabadul abból emberhalál lesz. Jó messzire elvittem, és ott nagy nehezen két fejszenyél darabbal kinyitottam a ketrecet. Nem tudom, hogy akarom-e ezt újra.
Az ossobuco, amely a lyukas csontról kapta a nevét, valóban csodálatos, gazdag ízeivel elragadtatást kelt kedvelőiben. Olaszország több vidéke is magáénak vallja ezt a finomságot: Lombardia és Toscana, némileg különböző elkészítési móddal. A tradicionális receptet egyszerűen és gyorsan…..
Liguria azon olasz tartományok közé tartozik, ahol még soha nem voltam, és töredelmesen bevallom, Genován kívül nem is nagyon tudom, hogy mit érdemes ott megnézni. A városról sem tudok annyit, mint általában az olasz városokról – de még így látatlanban is imádom. Hogy miért? Hát azért, mert ők adták…..
Még soha nem ettem, de nagyon vártam, hogy megkóstoljam. Kaptam két nagy szelet csontos lábszárat, így el is dőlt, hogy mi lesz az ebéd. Bújtam az internetet, sok receptet elolvastam, végül így készítettem el; mindkét szelet húst, konyhai kötözővel keresztbe-kasul jól megkötöztem, lisztbe mártottam,…..
bouquet 2020.05.06 15:47:10
Télen sokan indulnak kocsival síelni főként Szlovákiába, Ausztriába és Olaszországba, de néhányan nem rettennek vissza az 1000 - 1400 km-es távtól és Franciaország felé veszik az irányt. Aki járt már síelni tudja, hogy ilyenkor lényegesen több ruhát és felszerelést kell valahogy bezsúfolni az autóba…..
Szalonnás-lilahagymás krumpli zöldborsóval. Finom, ízes köret vagy sok salátával, akár egy vacsora is lehet...
Az M4 Sport bejelentette, hogy Szujó Zoltán távozását követően új közvetítési koncepciót dolgozott ki. Ennek értelmében az eddigi szakkommentátor, Wéber Gábor váltja a közismert sportriportert a vezető kommentátori székben, az oldalán pedig a csatorna utazó riporterei, valamint Michelisz Norbert és…..
A különféle rakott ételek nagy rajongója vagyok. A káposztáé is. Rakott kelt főztem is már számos alkalommal, csűrtem-csavartam is, de savanyú káposztával még nem próbáltam. Az egyik sarokkő maga a káposzta beszerzése volt. Nem tudom, mi lehet mostanában a savanyú káposzta…..
Imádom az olyan ételeket, amik egyszerűek, gyorsan elkészíthetőek és nem mellesleg laktatóak is. Mivel az utóbbi időben rengeteg elfoglaltságom van, így a legfontosabb tényező a gyorsaság, viszont mégsem szeretnék egészségtelen gyors kaján élni. Erre pedig a legjobb megoldás az lenne , ha minden…..
bouquet 2019.02.19 08:17:17
Tegnap este megkívántam egy ízletes, talán pikáns lencsefőzeléket - de a lencsének kell a vizes beáztatás, ezért reggel meló előtt a konyhában víz alá tettem egy zacskónyi lencsét. Ma amikor hazaértünk, rögtön nekiestem a főzésnek és hamarosan már tálalhattam is. Hozzávalók: 1 zacskó lencse 2…..
Ultramaratonok Ultramaraton. Számomra már maga a kategória is értelmezhetőség határát súrolja. Mégis hogy lehet egyhuzamban letolni kb öt-hat maratoni távot!? És mégis, még ezeken a versenyeken belül is vannak olyanok, akik nem érik be pusztán a táv extrémitásával. Olyan körülmények között és…..
A birka sajnos eléggé ismeretlen kezd lenni itthon (nem mintha eddig túlzottan ismert lett volna az utóbbi pár évtizedben), egyre kevesebben készítik, pedig zamatos, aromás húsa igazi ínyencfalat, ha jól van előkészítve. Az igazi az, ha bográcsban, finoman illatozó fatűz fölött készül, nekem sajnos…..
bouquet 2017.10.03 15:08:47
@Dexter82: Az fel sem merült, hogy a felöntött cuccba kerüljön bele, hiszen persze zsírban kell oldódnia. Én az olyan pörkölteknél, amik több órán át készülnek, a húst a hagymával zöldpaprikával paradicsommal pirospaprika nélkül szoktam egész rövid lével, csak amennyi ahhoz kell, hogy ne kapjon oda pörkölni. Ez egy türelemjáték eltart akár 1,5 órát is. Csak ez után megy bele a paprika, majd utána öntöm fel, de csak óvatosan, inkább többször pótolva.
Szombat volt és nagyon meleg. Sütött a nap és kalandra vágyott a szívünk. Több helyen kellett volna lennünk egy időben, ezért úgy döntöttünk, hogy inkább ott leszünk, ahol mi szeretnénk. Távol a zajtól, az emberektől, a természetben. Világnak indultunk, sátrat vertünk, babot sütöttünk, kártyáztunk,…..
bouquet 2017.06.19 15:33:38
@Alex Lavour: Szerintem nem illegális a vadkemping, mindenhol szabad, ahol nincs kifejezett tiltás.
Mit készítsek a rozé kacsamell mellé? Ezen gondolkodtam, amikor a piac felé tartva belém hasított a felismerés: a kipróbált sajtos spárga-gratint lehetne bővíteni újkrumplival, sőt, mikor a zsenge cukkinit megláttam, azt is beterveztem. Ugye, milyen guszta lett a végeredmény? A…..