Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G_B_

14 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megint Bécs. Ezúttal csak két nap, amiből másfél nap munka. Fura megint itt lenni. Kicsit olyan, mint volt, kicsit más. Az biztos, hogy hidegebb, mint amikor legutóbb találkoztunk, de nem zordabb. Tettem egy nagy sétát, arra, ahol tudtam jól, hogy  mi van, de mégis érdekelt, és aztán egy olyan…..
Budapest Bálint Bécs Utolsó hét 2016.12.11 15:41:14
Ráfordultunk az utolsó hétre itt Bécsben. Most elkezdődik a búcsúzkodás. Persze Bécs marad, meg én is jövök majd még sokat, ahogy eddig, de most egy időszak biztosan véget ér. Sok minden nem úgy alakult, ahogy terveztem, más dolgok meg még jobban is. Például ez a blog sem úgy sikerült, ahogy…..
Lehet, hogy nem példátlan, de az elmúlt évek során az előzetesek különösen is nyilvánvaló hazugsággyárakká váltak (vagy csak a filmek érnek fel egyre kevésbé a megelőlegezett szuperlatívuszokhoz). Nem csoda, hogy a ScreenJunkies által gyártott őszinte előzetesek rendkívüli…..
Budapest Bálint Bécs Képek 2016.11.22 22:09:46
Most ilyenek vannak:..
Budapest Bálint Bécs Méhecske 2016.11.15 20:18:26
Mostanában 10 órákat dolgozom bent. Ez részben jó, részben nem. Jó, mert van munka, most úgy igazából hasznosnak érezhetem magam. És nyilvánvalóan rossz, mert kilapít. Este 9-kor bedőlök az ágyba, és 9 óra alvás után is nehezen ébredek. Ez igazából nem panasz, mert sokat tanulok, fejlődöm. Most…..
Budapest Bálint Bécs Hétvége 2016.11.15 19:49:07
A legutóbbi hétvégét egyedül töltöttem itt Bécsben. Szombaton kimentem a bécsi nagy "ócskapiacra". Azért tettem idézőjelbe, mert itt valóban a magyar cigányok guberált holmijaitól kezdve Walter Bosse szobrokig minden van. Több órán át sétálgattam itt. Maga a hely is elég jó, a Naschmarkt mögött…..
Megújult a blog...
Budapest Bálint Bécs Futás! 2016.11.11 19:50:59
Milyen hosszú egy óra? Mondjuk a munkaidő végén, 4-től 5-ig, mennyi fér bele? Én túl nagy dolgokra nem vállalkozom már ilyenkor. Úgyhogy tegnap délután 4-kor fogtam magam és eljöttem a melóból. Tehettem mindezt azért, mert egyrészt nagyon jól haladtam a munkával, másrészt a csapat nagyobbik fele…..
Budapest Bálint Bécs Consequence 2016.11.09 19:38:21
Érdekes napok. Tegnap együtt ebédeltem egy UniCredites volt kollégámmal, aki most itt dolgozik Bécsben. Ez már önmagában is érdekesen, kissé összezavarja a síkokat. De ami még érdekesebb volt, az az, hogy aznap annyi magyar beszédet hallottam a folyosón, amennyit addig még sosem. Minden sarkon…..
Budapest Bálint Bécs Képek 2016.11.08 20:17:31
Mindig is szerettem volna olyan elmosódott esti képeket csinálni, ahol az autók lámpája csak egy fénycsóva. Múlt hét előtt kinéztem egy erre alkalmas helyet egy autópálya hídon, ami nincs olyan nagyon messze, és ma kimentem oda képeket készíteni. Szóval fogadjátok szeretettel ennek a szakasznak a…..
Budapest Bálint Bécs Na jónapot! 2016.11.07 20:19:40
Rég nem írtam, ez tény. Tündi itt volt, és többnyire együtt töltöttünk pár napot, például megpróbáltunk bemenni a Parlamentbe a nyitott ajtók napjának másnapján (tag der offenen tür), amikor különböző intézményekbe be lehet menni ingyen tárlatvezetéssel. Hát, ez nem sikerült, mert akkora sor volt,…..
Budapest Bálint Bécs Újra itt 2016.10.23 22:03:53
Érdekes dolog. Egy hét után hazamentem és egy napot dolgoztam otthon, és most megint itt. Pillanatokra olyan érzés volt, mintha ez a bécsi dolog nem is lett volna, csak kitaláltam. Aztán ma este fesztiválzenekar, és a koncert után rögtön Bécsbe jönni "haza", az már megint kezdett valóságossá…..
Most már semmi sem áll a munka útjába. Tegnap lett e-mail címem ma pedig kaptam hozzáférést |_AZ_| adatbázishoz. Ahhoz, amiben Magyarország havi 17-20GB-nyi adata csak egy "mandant" a sok közül. Kaptam is melót, úgyhogy nekiláttam a komoly munkának. Két projektem lesz most, az egyik egy nemrég…..
Hát megvolt az első munkanapom. Nem mondhatom, hogy elsöprő hatékonysággal, bár ennek kevésbé vagyok én az oka. Egyrészt itt teljesen más a tempó. Megérkeztem 9 előtt, belépőkártya, stb. Kis bolyongás után megtaláltam a helyem, illetve azt a területet, amin belül ülhetek bárhová. Szerencsém van, ez…..
Elöljáróban. Nézegessétek, hamarosan jönnek a postok...
Jeff Nicholsnak a Midnight Special ugyan még csak a 4. filmje, de már kijelenthető, hogy a határozott stílussal rendelkező, komolyan veendő alkotók között tartják számon. Részben azért is, mert ezt megelőző két művével többek között olyan színészek karrierjének adott hatalmas löketet, mint Michael…..
Időről időre megjelenik a piacon egy olyan autó, amiről mindenki azt gondolja, jövőbe mutató darab, adott esetben az iparág megmentője is lehet. Aztán később persze kiderül, beigazolódnak-e a jóslatok. A negyvenes években ilyen volt a Tucker Torpedo, amihez ma már elképesztő…..
A csütörtök egy rémes nap. Még nem hétvége, már nem a hét közepe, felkelni sem érdemes miatta. Pláne akkor, amikor egy olyan teljesen jelentéktelen dolog történik, hogy elpusztul a Föld, mert a vogonoknak útban van egy űrútépítkezés miatt. Ebben a soha vissza nem térő esetben…..
A méz, mint ősi anyag, tartósító, édesítő és gyógyító hatásával az emberiség egyik legrégebbi alapanyaga, amit "lenyúl" a méhektől. Már spanyol barlangrajzokon is mézgyűjtögetők tűnnek fel. ..
G_B_ 2015.07.31 12:20:45
@firg_firg: Nyilván a gyereket meg a kutyát is úgy kapták be az utcáról, szülő/gazdi beleegyezése nélkül...
Nehezen tudnám megfogalmazni, mi olyan magával ragadó bennük, de mindig is vonzottak a posztapokaliptikus filmek. Úgyhogy arra jutottam, ha már összeállítást készítek belőlük (és ha már mindenféle hulladékot is hajlandó vagyok végignézni belőlük), nem érem be kevesebbel, mint…..
Ördög (2010) A helyszín: egy lift.Műfaj: horror. Az M. Night Shyamalan (Hatodik érzék, Jelek) ötlete alapján készült "démonos" horrorfilm a régről ismert Cluedo társasjáték dramaturgiáját követi: a liftben lévő emberek folyamatosan hullanak, mint a legyek, de nem tudni, hogy…..
Sokakban él az a mitosz, miszerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom egy szélsőjobboldali-neonáci párt. Szeretnénk ezeket az abszurd vádakat eloszlatni. A 13 leggyakoribb közkeletű tévedés illusztrálására pedig szívből ajánljuk ezt a klasszikus Monty Python jelenetet.  1.…..
G_B_ 2015.04.14 14:46:00
@sivatagi n.: Egyébként igen. De ettől még nem állok be a hitlerjugend-be kalózosdit játszani a cigánysoron.
G_B_ 2015.04.14 15:09:13
@sivatagi n.: mindig elfelejtem, hogy nektek a "világ túlnyomó része" (ahogy írtad) Magyarországot jelenti...
Azt gondolná az ember, hogy a mopedekben aztán végképp nem rejlik semmiféle variációs lehetőség. Legtöbbjük, így a napszítta piros Puch Maxim és a nálam örök titkos favoritnak számító Peugeot 103 motorja lent van és középen, de írtunk már a kis Sachs Saxonette-ről is,…..
Rambó, az egy buzi! És nem, nem Arnie sütötte el ezt a poént, hanem Sly volt olyan bátor és kifigurázta saját magát ebben a kiváló akciófilmben. Gyermekkorom kedvence ez az alkotás, a mai napig kívülről mondom a poénokat, és szerintem azzal  sem vagyok egyedül, hogy két mellékszereplőjéről, Brion…..
G_B_ 2015.04.02 12:16:58