Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Matt5

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a hónap vége, szerkesztői mix sorozatunk második részéhez érkeztünk. Minden szerkesztőnk fejenként 4 olyan tracket válogatott ki, amik az elmúlt hónapban leginkább hatással voltak rájuk. Előző mixeinket meghallgathatjátok Mixcloud…..
Tegnap este a Stylist kézikönyv I. alapján fényűző díszvacsorához ajánlottan öltöztem fel. Holnap talán a Luftwaffe nyári tiszti tenyérsapkájában takarítok.Fura dolog ez a magány. Ma egy üveg 1907-es Heidsieck mellett A Gyökértelenség és a múlt letagadása című Ernst Segelhof könyvet olvasom. A…..
Legújabb műsorunkban minden hónap végén megjelentetünk egy mixet blogunk szerkesztői, és Mitya által válogatott kedvenc régi-új trackekből. A mixelés joga havonta más szerkesztőnkre száll. Hallgassatok minket most, és ezentúl is a mixcloudon: Tracklist: 1. Prince - If Eye Was The Man In Ur…..
Matt5 2017.01.30 16:46:02
2017 január 17-én megjelent a zúzós-karcos-dallamos alterrockot játszó Óriás zenekar 4. lemeze. Legutóbb 2014-ben jelent meg egy 6 számos középlemezük ’0209’ címen, ami új irányt hozott az előző albumok koherensebb zeneiségével szemben, a 0209-en sokkal keményebb, punkosabb hangzással lépett elő a…..
Synecdoche Horváth Máté: Mocsár 2017.01.15 17:51:05
Horváth Máté vagyok, 18 éves. Pár éve írogatok verseket hobbi szinten. A blogon Matt5 néven olvashatjátok irományaimat.   Mocsár Már nem számít a forma, Mocsarat rágunk Minden reggel, délben, este.Minden étel ugyanolyan ízű. Omlós hajadban kerestemOdaragadt szemgolyómat.Oldalazva menekülök, lám,…..
5. Császári PillanatmŰvek A Császári PillanatmŰvek nem új téma a blogon, legújabb albumukról, a Zöldhullámról már írtam. (itt olvasható) A zenekar bemutatását már megtettem a linkelt cikkben, úgyhogy térjünk a lényegre. Több olyan koncertemlékem fűződik hozzájuk, amik simán felkerültek életem…..
  Európa Kiadó lemezbemutató duplakoncert, A38, december 2-3.  A napokban megjelent a legendás Európa Kiadó legújabb albuma, …Valahol lenni… címen. Legutóbb 2013-ban adtak ki lemezt. Menyhárt Jenő énekes-frontember szerint az akkori, újraszületett, tagcseréken átesett zenekar pillanatnyi…..
A Bandcamp tele van fura dolgokkal. Azt hiszem most sikerült az egyik legfurábbat kiválasztanom. Beírtam a bandcamp keresőjébe, hogy "halloween". A halloweennel tagelt synthwave-retrowave albumok tömör sorfalain kellett átvergődnöm magam, mire ráakadtam erre:   SCARY SOUNDS to Listen to in the…..
A Halcyon 6: Starbase Commander egy retro űrstratégiai játék, körökre osztott taktikai harcrendszerrel, bázisépítéssel, legénységi menedzsmenttel és RPG elemekkel.  Ez így tök izgalmasan hangzik és izgalmas is – bizonyos ideig. A jelenleg Steamen beszerezhető játék a Massive Dagame Inc. csapat…..
Wolfmother,  Mother's cake - A38 november 9. Az ausztrál három tagú Wolfmother a kb. 10 évvel ezelőtt megjelent első lemezével kiszakadt az ausztrál vingtage rock burokból, és világhírnévre tett szert. A banda heavy metal, stoner rock, hard rock, psychedelic rock stílusokból tákolta össze…..
Császári PillanatmŰvek – Zöldhullám lemezkritika Bármilyen zenekaros cikknél illik a cikk elejére írni pár szót az adott bandáról. Hát, a Császári PillanatmŰvek esetében engedjétek meg, hogy inkább szépen beollózzam ide a FB oldalukon található leírást:     Így nem követtem el azt a hibát hogy…..
Startol a bandcamp ajánlónk. A bandcamp.com oldalra bárki feltölthet zenét, a hallgatóság pedig pénzzel támogathatja a zenekarokat/előadókat. A zenészek kiválaszthatják, hogy a feltöltött tartalom letöltéséért fizetni kelljen-e, ha igen, egy minimum összeget kell megadniuk. Az albumok nagy része,…..
A Red Hot Chili Peppers júniusban kiadta a The Getaway című albumát, ami a második album Josh Klinghoffer gitárossal. Erről a lemezről a Dark Necessities-hez már készült videóklip, most a szuperfunky atomdiszkó Go Robothoz forgattak. A Thoranna “Tota” Sigurdardottir  rendezte klip több mint fele egy…..
Synecdoche Synecdoche 2016.09.10 13:59:29
A szinekdoché (synecdoche) jelentésátvitelen alapuló trópus (kép); a metonímia egyik fajtája. A rész és az egész viszonyán alapuló szinekdoché esetében a rész jelenti az egészet, utal az egészre. Ezt a nyelvtani szabályt analógiaként rendeltük hozzá blogunkhoz. A Synecdoche egy olyan kulturális…..