Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dombibalazs

53 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A címben szereplő kérdésre ahány statisztika, annyi válasz van, így inkább abba érdemes belegondolni, hogyan lehet elkerülni a felesleges informatikai költségeket. Sokan nem tudnak róla, de a legtöbb pénzbe kerülő szoftverre van ingyenes alternatíva, ami gyakran nem olyan gazdag funkciókban, mint a…..
Wojak, a Trump-korszakból indult alapkarakter   Sajátos társadalomrajz alakult ki internetes fórumokon: minden generáció megpróbálja definiálni önmagát és más korosztályokat, ehhez pedig jellemzőket, jelképes tulajdonságokat társít. A tőle eltérő generációkhoz tudja viszonyítani a sajátját,…..
  Leszögezném, ezt az autót biztosan el kell felejtenünk, ha a címben említett keretben gondolkozunk   A rövid válasz a kérdésre: igen. De ez nem ilyen egyszerű, mert ebben az árkategóriában nehéz kifogni azt az autót, amire utána nem kell jó sokat rákölteni szinte azonnal. Chiphiány miatt az…..
Ha Torrentének köze van a kormányhoz, abból mindig baj van A politikát elvont értelemben egyfajta sorozatnak is lehet tekinteni, hiszen van eredettörténet, megismerhetjük a karakterek személyes motivációit és végtelen sok csavar van a sztoriban. Megjelenik továbbá a jó és a rossz küzdelme, vannak…..
Budapest ellenzéki főpolgármestere fontosnak tartotta, hogy megosszon egy 24.hu által közölt interjút, amelyben interjút készítettek egy párttársával.   Az önmagát haladónak tartó politikus részéről meglepő, hogy ilyet oszt meg, hiszen iskola példája lehetne a negatív sztereotípiáknak: egy vidéki…..
  Az ellenzéki miniszterelnök jelölt Facebook oldalán fejtette ki véleményét Novák Katalin tíz évvel ezelőtti bejegyzéséről. A következőket írta: Novák Katalin nem a nemzet egységét fejezi ki, hanem azt a gőgöt és megvetést, amivel a fideszes kiváltságosok keresztülnéznek az embereken. Így…..
Karácsony Gergely szerdán délelőtt élő adást tartott Facebook oldalán, amelyben az ellenzék számos erős embere megjelent. Számukra ez egy olyan „fegyverpróba”, mint a 20. század eleji hatalmaknak a spanyol polgárháború. Ahogy ott az akkor új haditechnikát lehetett kipróbálni, úgy most a…..
  Több nemzetközi szervezet is foglalkozik azzal, hogy összegyűjti a különböző országok szabadság- és demokrácia-mutatóját. Ezt pontokkal fejezik ki, amelyek különböző mutatókból gyűlnek össze, majd a pontok alapján az országokat rangsorba helyezik. Rengeteg szempontot lehet figyelembe venni, az…..
Az újév mindenki számára jelent valamit, ebben a politikusok sem kivételek. Tökéletes lehetőség a szavazók megszólítására és a lájkszerzésre is. Azonban a mezőny éppen emiatt kimondottan éles, szóval nehéz igazán egyedit alkotniuk, és nehéz ráérezniük, hogyan tudnák extravagánsan, de még sem…..
Nehéz higgadtan írni arról, ha valaki mások halálát pozitívan fogja fel. Természetesen vannak személyek, akiknek a halálhírén nem szomorodik el az ember, ilyen például Hitler vagy Sztálin személye. Vajon Márki-Zay Péter pontosan olyan megvetéssel viszonyul a magyar kormánypárti nyugdíjasokra, mint a…..
  Úgy gondoltam, érdemes összeszedni az alapszabályokat, és egy-két plusz ötletet ahhoz, hogy ne a kórházban, esetleg a sürgősségin kezdődjön 2022, hanem boldogan és sérülésmentesen léphessünk az újévbe.   1. Tarts mértéket Tudom, ez ilyenkor lehetetlen vállalkozásnak tűnik, és már gondolkodsz…..
Osaka az NFT világban   Habár rengeteg eseményt fel lehetne sorolni, milyen innovációk jöttek létre, érdemes kiemelni néhány megosztó, jelenleg is kérdéses dolgot.   6. Év elején berobbant az NFT piac Februárban ismerték meg legtöbben a mással nem helyettesíthető tokent. A technológia…..
Miután Orbán Viktor Miniszterelnök kijelentette, hogy a Fidesz Novák Katalint jelöli köztársasági elnöknek, a magukat haladónak, progresszívnek tituláló média kommentszekciójában elszabadultak az elfogadással és etikussággal össze nem egyeztethető, rendkívül sértő kommentek.  2021-ben mitől…..
Egyszerű Revolut felhasználóként már egy ideje lehetőségem van kriptovalutákat vásárolni, viszont egészen eddig nem éltem vele. Habár amióta tudok a létezésükről, figyelemmel követem, mindig úgy éreztem, hogy már késő belépni a kriptopiacra. Most azonban eldöntöttem, hogy kockáztatok és egy erre…..
A Fúzió Hallgatói Közösség miskolci csoportja megtette az első lépést ahhoz, hogy kialakuljon egy igazi különlegesség a Miskolci Egyetem parkjában. A programon sokan megjelentek, köztük egy japán család is, akik szerint jól válogattuk ki a növényeket, és pár ötlettel is elláttak minket. Az egyetem…..
Habár vannak elvek, nincsen kőbe vésett szabály. Azonban léteznek olyan praktikák, amiket legtöbb esetben érdemes betartani. A legtöbb telefonnak már van olyan minőségű kamerája, ami alkalmas videózáshoz, én még is az iPhone-t ajánlom, mivel ebben a legfejlettebb az algoritmus, és a processzor is…..
ElőválasztásHéCsordás AnettJa, ja, ja, ja Mindenki találkozhatott már azzal az érzéssel, amikor ugyan nincs kimondva, de tökéletesen látszik a másik arcán, hogy elhitte azt az ellenzéki hamis mítoszt, amely szerint az intelligenciaszint alapján a magasabb értelmi színvonallal rendelkező egyén az…..
Az előző, MVK-t érintő cikkem után rengeteg egyetértő kommentet kaptam, sőt, általam eddig nem is tapasztalt problémát ismertető válaszok is érkeztek. Így azt éreztem, érdemes írni az MVK-nak emailt, hogy őket is megkérdezzem, mit tesznek a közlekedés helyzetének javításáért, hogy. a városban…..
A Reuters egy magasrangú tisztségviselőre hivatkozva jelentette, hogy Asráf Gáni, Afganisztán jelen pillanatban hivatalban lévő elnöke Tádzsikisztán irányába, reülővel hagyta el az országot. Jelenleg a fővárost csak légi úton lehet elhagyni biztonságosan, nem hiába az amerikai követség is a…..
Egyik nap el akartam jutni Miskolc Dél-Kilián városrészből a rokonomhoz délben egy családi ebédre, Berekalja városrészbe. Mivel gyalog ez negyven perc lenne, így busszal szoktam utazni, amihez van egy mobilON nevű alkalmazás is, ami vagy működik vagy nem. Szerencsém volt, működött. Először csak…..
Bár legtöbbször nem a spórolás a megoldás egy mélyebb anyagi problémára, de a hétköznapokban egyáltalán nem árt ha optimalizáljuk a költéseinket. Ma néhány egyszerű gyakorlati tanácsot hoztam, amiket könnyű betartani, és sokat segíthetnek a megtakarításban. 1. Ne vásárolj drága…..
Egy régi vasúti kocsi Magyarországon a Miskolc-Nyíregyháza közötti vonalon. Az utóbbi években folyamatosan cseréli le ezeket a MÁV újabb kocsikra.   Már tavaly megjelent több híroldalon, hogy gyorsvasút épülhet Budapest és Varsó között. Egyelőre annyi biztos, hogy a  V4-es országok komolyan…..
Itt a nyár, és ahogy egy előző cikkemből kiderül, érdemes belföldön utazni. Persze nemzetközileg is vannak szuper járatok például Horvátországba egészen olcsón. Kíváncsi voltam, hogy a nagy vasútépítésekről híres USA-ban vajon milyen lehetősége van annak, aki vasúttal szeretne utazgatni, és egészen…..
A napokban egyre többet lehetett hallani egy új közösségi media platformról, a Gettr-ről. Érdekelt, hogy valóban versenytársa lehet-e a jelenlegi közösségi media felületeknek, vagy csak egy amerikai Hundubról van szó. Sokak szerint ez a Donald Trump közösségi oldala, viszont erre egyelőre nincs…..
Nem jutunk tovább, ezt most el kell fogadni. Ugyanakkor most tegyük félre a pesszimizmust, hiszen van minek örülni. Puskás óta ez az Európa Bajnokság az, amin a legjobban szerepeltünk, és a francia, illetve német csapattal döntetlent tudtunk játszani. Ez bizonyára sokak tippmix szelvényét úsztatta…..