Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SMARTA

255 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre jobban foglalkoztat a vegán táplálkozás, és szinte minden héten kipróbálok valami új receptet. Az ízek, és a változatosság olyan tárháza kezd kibontakozni már most a szemeim előtt, amely még inkább inspirál, hogy ezen az úton haladjak tovább. A hulladékmentes és a vegán életforma sok helyen…..
Az idei advent sokkal lassabb lesz. Kevesebb karácsonyi vásár, több társasjáték. Kevesebb utcai forralt bor, több lélekmelengető tea. Kevesebb utcán csatangolás, több otthonlét. Lehet ezen bosszankodni, de lehet egy új kalandként is elfogadni, és megpróbálni kihozni a helyzetből a legjobbat.…..
Alaposan megcsappantak a program lehetőségeink, és ilyenkor extra kreativitásra lehet szükségünk, hogy aktívan töltsük a hétvégéket, főleg, ha gyermekünk is van. Szerencsére az adventi és a karácsonyi készülődés sok lehetőséget tartogat, amivel két legyet üthetünk egy csapásra: lefoglaljuk a…..
A villám gyorsan elkészíthető egylábasos paradicsomos tészta után a második nagy kedvencem a bazsalikomos pestos tészta, jó sok parmezánnal, és még több friss bazsalikommal. A kertben lassan vége a bazsalikomnak, ezért érdemes ilyenkor egy nagyobb adag házi pestot készíteni belőle, amit akár…..
Ha a hétvégéről marad egy kevés főtt vagy sült hús, ami egy teljes étkezésre már kevés, és nem tudod, mit kezdj vele, akkor próbáld ki ezt az ízletes, és gyorsan elkészíthető salátát, ami tökéletes töltelék lehet croissantba vagy bármilyen édeskésebb péksüteménybe...
Ha gyorsan, sütőforma nélküli, könnyű, nyári gyümölcsös édességet szeretnénk összedobni, akkor a galette a legtökéletesebb választás. Ráadásul az sem baj, ha nem sikerül szimetrikusra, mert attól lesz igazán rusztikus a végeredmény. Gyümölcsnek tulajdonképpen bármit választhatunk, de nekünk az…..
Ez szerintem a világon a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a fagylaltkészítésnek. Ez egy igazi megúszós recept, aminek az elkészítését egyetlen sorba is le lehetne írni, így az eddigiekkel ellentétben most azon küzdöttem, hogy 2 sornál hosszabb legyen ez a szuper gyors, ráadásul még egészséges házi…..
SMARTA Szűrve, nem palackozva! 2020.07.14 11:07:05
A #műanyagmentesjúlius kapcsán rengeteg jó tanácsot kaphatunk, hogy hogyan tudunk kevesebb hulladékkal, főleg műanyag hulladékkal teljes értékű életet élni, hiányérzet nélkül. Ez a hónap remek lehet arra, hogy azok, akik még csak ízlelgetik a hulladékcsökkentést és a hulladékmentes életformát…..
A nyári időszak alapanyagok szempontjából az egyik legcsodálatosabb, tele van minden a friss és zsenge zöldségekkel, érnek a gyümölcsök, és nagy mennyiségben lehet készíteni az újburgonyát a legkülönbözőbb módokon. Most a klasszikus, hagymás krumplisalátát gondoltam újra, és a végeredmény, egy…..
Az egyre szélsőségesebb időjárás miatt nyaranta gyakrabban és hosszabb ideig tartó hőhullámokkal kell megbirkóznunk. Míg 30 évvel ezelőtt még azt se nagyon tudtuk, hogy mi az a légkondi, ma már egyre több háztartásban szinte alaptartozék, és olyanok is rászánják magukat egy klíma vásárlásra, akik…..
Hétvégén nagy pakolásban voltam, és előkerült a diplomaosztómra kapott karórám. Gyönyörű, elegáns márkás karóra, amibe akkor teljesen beleszerettem. Azt kell, mondjam, hogy örök darabot sikerült választanom akkor, mert ma is bármikor fel lehet venni. Viszont évek óta nem volt rajtam, sőt, amióta 2…..
Én már több, mint 20 éve növényi tejeket fogyasztok, mivel laktózérzékeny vagyok, ennyi idő alatt elég sokfélét kipróbáltam, vannak nagyon finomak és vannak csapnivalóan rosszak a boltok kínálatában. Azonban, ha rászánunk egy kis időt, akkor egyszerűen magunknak is el tudunk készíteni különböző…..
A spárgaszezon sajnos nem túl hosszú, ezért érdemes minden percét kiélvezni, és minél többféle módon elkészíteni ezt az egészséges zöldséget. A fehérből leginkább krémlevest szoktam készíteni, a zöldből pedig mindent IS. Most a család egyik nagy kedvencét osztom meg veletek, ezt ebben a szezonban…..
A spenót az elmúlt pár évben egyre népszerűbb alapanyag lett. Én egyre többet használom a legkülönbözőbb ételekbe, mert nagyon egészséges, és rengeteg jótékony hatása van a szervezetünkre. Ha eddig mellőzted az étrendedből a zsenge, friss spenótot, mert a menzás spenótfőzelék jut róla csak az…..
A kekszet készíteni hálás, és könnyű feladat. Nem kell hozzá különösebb szakértelem, vagy tapasztalat, hiszen se dagasztani, se keleszteni nem kell, mégis nagyon finom lesz a végeredmény. Ráadásul nagyon jól variálhatóak, így bármit beletehetünk, amit fellelünk otthon, így nem feltétlenül szükséges…..
Az idei húsvét egy kicsit más lesz, mint amit megszoktunk. Nem lesz jövés-menés, kevesebbet is sütünk-főzünk, de a szomorkodás helyett próbáljuk meg a jó oldalát nézni. Ki tudunk próbálni új recepteket, a kisebb adagok miatt kevesebb lesz a maradék, amivel foglalkoznunk kell, ráadásul…..
A mostani helyzetben egyre többen főzünk itthon, nem rendelünk, nem járunk étterembe. Azonban a háztartási teendőnkre jutó időnk és a kreativitásunk is véges lehet. Hoztam nektek most egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb krémleves ötletet, amihez csupán néhány alapanyagra van szükség. Ráadásul…..
Érintésre nyíló borhűtő, gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap: az idei Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatsz, melyekkel korábban még soha! A szakma hazai képviselői itt mutatják be először legfrissebb…..
Igaz, hogy már tavaszias az idő, aminek lehet örülni, de ezzel még nem vagyunk túl a téli megpróbáltatásain, mert nagyon sok emberre rátörhet már most a tavaszi fáradtság, és egyik kávét a másik után öntjük magunkba. Azonban a kávé sem mindig jó megoldás, hiába van nagyon sok jótékony hatása. Tehát…..
A konyha kialakítása során a megfelelő háztartási készülékek kiválasztása is komoly fejtörést okozhat, főleg, hogy azok ma már jóval túlmutatnak a klasszikus funkcióikon. Az okos otthon megoldások és az IoT fejlődése a háztartási készülékeket is új szintre emelik, és ami még 10 évvel ezelőtt csak a…..
A lakberendezés és a konyhánk szerelmesei minden évben kíváncsian várják az újdonságokat, hogy mik lesznek a legújabb konyhai trendek és mitől lesz igazán modern egy konyha. A színek és az anyagok mellett idén még nagyobb szerepet kapnak az okos otthonok és a fenntartható megoldások. Míg az előbbiek…..
Február elejére elkezdhet alábbhagyni az év elejei lelkesedésünk, hogy jobban odafigyelünk arra hogyan élünk, mit eszünk, mennyit mozgunk, főleg ha nem jönnek a látványos eredmények. Pedig egy életmódváltásnál nem a fogyás az elsődleges cél, hanem az általános közérzetjavulás, és a hosszútávon…..
Sokszor találkozunk olyan alapanyagokkal egy-egy receptben, amiről azt sem tudjuk, hogy micsoda, nemhogy hogyan lehet elkészíteni, vagy beszerezni. Ilyenkor sokszor érezhetjük magunkat kellemetlenül, főleg ha egy társaságban a kulináris élvezetekre terelődik a szó. Nyugodjunk meg ilyenkor, mert a…..
Az ünnepi időszakot követően, ahogy kicsit kizökkenek a hétköznapok rutinjából és elkezdek pihenni, egyszer csak azon kapom magam, hogy nem kényszerból, hanem ösztönösen elkezdem tervezni a következő évet. Előveszem a színes tollaimat, nagy üres lapokat, füzetet és elkezdenek jönni a tervek, és a…..
Szerintem a legtöbben, ahogy elkezdődik az őszi-téli borongós idő, elkezdjük szedni a C-vitamin-t, isszuk a citromos teát, hogy elkerüljük a megfázást. Talán ez az első vitamin, amivel gyerekként megismerkedünk, és anélkül, hogy minden részletet tudnánk arról, hogy miben is segíti a szervezetünket,…..