Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cmmuhely

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Világhírű közgazdász-dinasztia tagjai látogattak egyetemünkre. Az Economic Growth and Social Equity (Gazdasági növekedés és szociális méltányosság) címmel rendezett angol nyelvű nemzetközi konferencia a harminc éve elhunyt magyar származású közgazdásznak, Káldor Miklósnak állít emléket. A rendezvény…..
Vasárnap este lezárultak az urnák és nem sokkal később egyértelművé vált, hogy a népszavazás az alacsony részvételi arány miatt érvénytelen lett. Noha a kampány és az ellenkampány is beerősített a szavazás véghajrájában, úgy döntöttünk, csak a miniszterelnök szavazást követő aznapi, majd a másnapi,…..
Október 2-án szavaz Magyarország a „kényszerbetelepítésről”. Már maga a megnevezés is félrevezető, a nemleges szavazatok elsöprő aránya pedig gyakorlatilag kezdettől fogva borítékolható. Fontosabb kérdés azonban, hogy jogilag és logikailag egyáltalán értelmezhető-e egy olyan népszavazás, mely egy…..
Szereted a Star Warst? Átlátod az összefüggéseit? És azt gondoltad volna, hogy a mai geopolitikai helyzet tökéletesen jellemezhető pár Star Wars-film alig átalakított alcímével? Nos, eddig én se, de Kuni Miyake ­– aki jelenleg a japán Külpolitikai Intézet igazgatója és a kiotói Ritsumeikan Egyetem…..
A mozgalmas nyári napok forgatagában a vízparton ülve, limonádét szürcsölve, pihenés közben talán sokan észre sem vettük, hogy a hazai esetversenyzés egy új, fontos mérföldkőhöz érkezett. Idén augusztusban a Case Solvers először rendezett nemzetközi esettanulmány-versenyt Magyarországon, melynek…..
Ahogyan tízmillió focibíró és ugyanennyi modell országa vagyunk, úgy gyakran az egész nemzet újságírónak is gondolja magát. Hiszen ki ne tudna véleményt alkotni bármilyen témában, nem kell hozzá diploma. Ez ellen nem lehet semmit tenni, azok viszont, akik hobbiként vagy leendő hivatásukként…..
Valljuk be, az egyetem sokunknak talán az első igazi kihívás, amely felkészít bennünket a nagybetűs élet viharos évtizedeire. Akik már lehúztak pár évet a felsőoktatás falai között, azok tapasztalt rókaként az alábbi problémákat, helyzeteket már mind jól ismerik... ..