Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindenlébe

0 bejegyzést írt és 91 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bartók-Pártay Clan Futes 2011.10.19 23:00:00
A hirtelen bekoszontott hidegnek koszonhetoen par napja mi is bekapcsoltuk a futest. Gordi ma reggel vette eszre, hogy a furdoszobaban a futotest meleg, sot, forro. Nagyon meglepte a dolog, csak nezett ram kerdo szemekkel. Meg ennel is jobban elcsodalkozott, mikor a lakas tobbi pontjan is…..
mindenlébe 2011.10.20 23:12:23
Bartók-Pártay Clan Kedvenc nadrag 2011.10.19 23:23:00
Kicsikent kifejezetten utalta az oltoztetest, kesz tortura volt az egesz ugy... Aztan javult a helyzet, a nagy attorest meg par honapja meghozta az, mikor elkezdett segiteni o is, tartja a kezet, a jatekot atveszi a szabad kezebe, hogy a masikat a pulcsiba lehessen dugni, a vallamba kapaszkodva…..
Itt ulok az irodaban... Nagyon fura elmeny. Tavaly, julius vegen, mikor egy napon ugy dontottem, hogy ebbol nekem eleg, es kivonszoltam magam meg a pocakom az epuletbol, ugy ereztem, mintha sose kene ide visszaternem. Egy ev? Ugyan, ennyi ido sosem telik el! Es most megis megint itt ulok.…..
Bartók-Pártay Clan Pillanatok 2011.08.26 00:13:00
Imadja a vizet, ott topog Albert mogott, mig engedi a kiskadba a vizet. Probalom visszatartani, kozben lerangatni rola a ruhat, ficankol, vegul o nyer, pelenkastul csobban a kadban es rohog :-) Mikor indulunk setalni, nem mindig hajlando letenni a jatekot a kezebol, amit eppen fogott, igy…..
mindenlébe 2011.08.26 22:26:52
Mindjart ejfel, nekem gozerovel aludnom kene, de ezt meg kell irnom, es ha nem most akkor soha... Egy eve ilyenkor (nyolcadikan, ejfel elott kicsivel) mar nagyon a veget jartuk, egy oraja a korhazban, ugy emlekszem nagyon fajt es nagyon kiabaltam. Harom oraval kesobb megszuletett, hihetetlen, kis…..
Ez a honap valahogy elszallt, ketyeg az ora az elso szulinap fele. Megint nagyobb lett, ugyesebb, gyorsabb es a honap hozott egy ujabb fogat, igy hat fogacskaval buszkelkedhetunk. Nezzuk csak.Mozgas. Volt egy het stagnalas jaras teren, de most ujult erovel vagott neki, kitartoan probalkozik,…..
Ma eletem egyik legintenzivebb napja volt azthiszem. Kolcsonkaptam Dorkat (hogy a mamaja elsosegely tanfolyamra mehessen, hogy regisztralhasson nannykent, es hogy aztan kolcsonadhassam neki en Gordit), szoval ma ket babam volt, reggel kilenctol delutan fel otig egyedul voltam veluk. Dorka pont egy…..
mindenlébe 2011.07.15 21:57:10
Bartók-Pártay Clan Pasik egyedul 2011.07.06 23:45:00
Hihetetlen, igazabol sokaig bele se gondoltam, de Gordi eddigi elete 11 honapja soran gyakorlatilag sose volt nelkulem. Egyszer egy dokilatogatas erejeig volt fel ora tavollet, mikor ket hetes volt, aztan egy vacsora erejeig, mikor 3 honapos, egy fodrasz erejeig, mikor 4.5 hos (de ez nem is er, mert…..
Nem, nem a labamat utottem be (illetve azt is, van is rajta egy nagy lila folt, de most nem errol van szo), hanem azthiszem ez Gordi elso... khm... mondjuk "szava". Vagyis az elso olyan hangsor, ami valami konkretabbat jelol, altalaban helyesen hasznalja, magatol is, nem csak mondja…..
Az ember nem ir ilyesmirol gyakran, pedig ugye eleg gyakran... kozben azon gondolkodtam, hogy lehet errol egyaltalan irni? Marmint ugy irni, hogy az interneten ezrevel szabadon garazdalkodo kretenek ne a mi bekes csaladi blogunkra kattintsanak veletlenul, mig 'jobb ha nem is tudom mit' keresnek…..
Sajnos ellinkeskedtem az elozo hofordulos irast (pedig milyen jo rendszeresen osszeszedni, hogy hol tartunk!), igy ez most egy dupla kiadas lesz, arrol hogy mi tortent az elmult ket honapban.Termeszetesen nott. Most 75 centi es 9.4 kilo, igy szepen tartja az utemet amit kell, a sulya pont atlagos,…..
Tegnap este levezeteskent gyerekek beszedfejlodeserol olvasgattam cikkeket (tobbek kozott ezt az erdekeset) es merengtem az otleteken es elmeleteken, mikor egy ponton felbukkant a "predikativ szerkezet" kifejezes. Hirtelen otletem se volt, hogy mi fan teremhet ez, a nyelvtan sose tartozott…..
 Nyilván nem fogok tudni erről a témáról Akadémiai szintű értekezést tartani, így meg sem próbálom. Inkább a lehető legszubjektívabban ragadom meg, és mesélek arról, ahogyan én emlékszem saját tapasztalásaimra, első rácsodálkozásaimra önmagamra. Az első önismereti…..
mindenlébe 2011.05.29 23:27:43
@Kökény Vera: A tiéd, én sajnos rájöttem hogy lányok nem lehetnek indiánok (ezt honnan vettem? nem volt még Pocahontas, a női indián hős). Neked meg reméljük szembejött, az Igazi képében - már csak a tiéd :)
Bartók-Pártay Clan Ket kereken 2011.05.22 23:14:00
Mar tervezgettuk a dolgot egy ideje, de husvet utan Alba akcioba lendult es utananezett a biciklis gyerekuleseknek es sisakoknak. Olyan ulest akartunk, amit elore lehet szerelni, egyreszt igy latjuk kozben a gyereket, konnyebb beszelni vele, masreszt az egyensulyt is konnyebb tartani, mert a…..
Anna altal felfedezett csodas osszerakos gyerekfurulya nagy siker. En is szeretek vele kiserletezni, de termeszetesen Gordi az elso. Eleinte megtanulta, hogy egy-egy darabba belekiabalva (azaz jo hangosan mondja, hogy "hoooooo") izgalmasan hangzik, aztan kesobb a sip reszevel is…..
Bartók-Pártay Clan Trieszt 1. 2011.05.10 22:09:00
Mar vasarnap delben a stanstedi repteren ereztuk, hogy elhagyjuk lassan Angliat, a sorbanallast nemzeti sportkent uzo anglok helyett egy csapat temperamentumos olasz kozott talaltuk magunkat, es pillanatok alatt a sor legvegen... Gordi a repulout egyreszeben aludt, majd szorakoztatta az utasokat a…..
Proszektúra A vén zászlóégető 2011.05.09 16:27:00
Megnyugtató, hogy Kónya Péter a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke kész az együttgondolkodásra. Az már kevésbé ad okot a nyugalomra, hogy szerinte az állomány nagy része elkeseredett és elszánt.Az pedig már egyenesen ijesztő, hogy az elnök…..
mindenlébe 2011.05.09 22:03:46
@T mint T: ott a pont.
Minden picit is nagyobb gyerekprogramon van nehany gyerek, aki nem fer a borebe, jon, megy, rendezkedik, mindekihez odamegy, mosolyog, megfogja mas anyukak hajat es mas babak cipocskejet probalja ragni. A mondokazos foglalkozason is vannak ilyen babak, persze ott kicsiben megy meg a moka. Akik…..
Egyedül az elhallgatás állíthatná meg a Jobbik gárdaszerű polgárőreit. Hajdúhadház város lakosságának jelentős része a médiából értesült arról, hogy az ő utcáikon masírozgat a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület néhány tucatnyi tagja. A tizenkét és fél ezres…..
Megint tanultam valamit. Az Anna ajanlott egy amerikai babahozzataplalos honlapot, most azt bujtam ket napig, es par dolog vilagossa valt. Bar az ajanlasok az oldalon, hogy mit mikortol lehet a babanak adni, szerintem eleg szigoruak, vagy legalabbis a fellelheto tablazatok kozul szerintem a…..
Bartók-Pártay Clan A kis sportolo 2011.03.28 11:59:00
Mikor egy gyerek megszuletik, termeszetesen mindenki talalgat, milyen lesz, hogy fog kinezni, mi lesz a kedvenc konyve, a rantott hust vagy a sajtos tesztat fogja jobban szeretni, mit fog sportolni... na, igen. Szerintem a magzatok legalabb 90%-a hallja amint az apja egy nagyobb mocorgas utan azt…..
mindenlébe 2011.03.28 21:34:13
Ma van iden a harmadik a tavaszi nap, meleg van, sut a nap, a legfobb ismerve az elso ilyen idojaras probalkozasoknak megis az, hogy az embereknek fogalmuk sincs mit vegyenek fel. Van aki meg mindig a premes, kapucnis kabatban jar, mas pantos nyari ruhaban, harisnya nelkul, papucsban... En se tudtam…..
Bartók-Pártay Clan Az aggodasrol 2011.03.23 00:19:00
Mikor bo egy eve elarultuk a csaladnak hogy bovulunk, a sugarzo boldogsag mellett a Nagymama hozzatette, hogy, na, Lilikem, tobbet nem lesz nyugodt ejszakad az eletben. Na persze, 9 hetes magzattal gondoltam, majd kelni kell ejjel par evig, de aztan? Aztan a Mama felvilagositott, hogy itt nem a…..
mindenlébe 2011.03.25 20:53:10
Az egesz ugy kezdodot, hogy volt ket nehez hetunk,  neha olyan ejszakakkal, hogy 40 perc volt a maximum alvas, amitol elegge kimerultem, es kicsit el is bizonytalanodtam, hogy biztos oke-e hogy otszor, hatszor, tizszer szoptatok egy ejszaka. Persze volt itt betegseg, elso fog, maszni tanulas,…..