Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JennySophie

35 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudok még egy olyan országot mondani, ahol ekkora kultusza, sőt mi több varázsa van a hét utolsó napjának. Máshol ilyenkor az emberek többnyire pihenéssel töltik az időt, regenerálódnak, készülnek a hétfőre a kiadós vasárnapi húsleves után, vagy az eseménydús szombat éjjel után pihegve. A…..
Ezen a hétvégén szörfversenyt rendeztek a szomszédos Playa Encuentro-n, ami egy eldugott kis szörfparadicsomnak számít Cabarete és Sosua között a Dominikai Köztársaság északi részén. Egy átlagos hétköznapon ez a partrész eléggé kihalt, viszont gyönyörű, ezért mi imádunk ide jönni. Van egy kis része,…..
Azt már tudjátok, hogy kicsivel több mint egy hónapja Dominikára költöztünk a kis családommal. Legutóbb arról is írtam nektek egy kis ízelítőt, hogy a hoteleken kívül is van élet, sőt! Atomjaiban pezseg a természet és hívogatja az odatévedőt: fedezz fel! Ez főként a sziget északi részére jellemző,…..
Blogozine Dominika - a másik oldal 2017.10.27 20:41:54
Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Én most nem azoknak írok, akiknek a Dominikai Köztársaság egyenlő az ötcsillagos all inclusive luxus nyaralással. Ahol be vagy zárva egy szálloda rezervátumba resortba, és nem is nagyon engednek ki, mondván az neked nagyon veszélyes. Bent viszont adott minden, ami a…..
...Az előző rész folytatása :) Egy másik este a szintén szomszédban lévő Ocean Village-be látogattunk el, pontosabban az ottani gymbe, és amíg a többiek a panorámával szemben edzettek, addig mi gyönyörködtünk az óceánban, infinity medencéből élvezve a közelségét, és a pár méterre lévő kis…..
Ezt a bejegyzést már nagyon régóta szerettem volna nektek élesíteni, de őszinte leszek, annyi minden történt, hogy megcsúsztam a képek válogatásával és feltöltésével. Azóta meg már a következő kettőt írom, közben Nimród is 0-24 lefoglal, szóval egy picit megkésve, de végre itt van. :) Múlt hét…..
Tegnap elszaladtunk megnézni az egyik nyelviskolát, mert ahhoz, hogy itt élhessünk, és idővel dolgozhassunk is, muszáj jól megtanulnunk a nyelvet. Noha a sziget nagy része konyhanyelven, de beszéli az angolt, mégis komolyabban vesznek, ha a saját anyanyelvükön szólsz hozzájuk, azaz spanyolul. Az…..
Szóval megérkeztünk a Puerto Plata-i reptérre, nagyjából 50 kg túlsúllyal, amit a legnagyobb leleményeséggel, a szerencse fiaiként feltűnés nélkül átcsempésztünk, több száz dollárt megspórolva ezzel. Nem arról van szó, kifizettük volna, vagy egyszerűen csak kidobtunk volna egy-két nehezebb ruhát ,…..
  Egyszer eldöntöttem, hogy én egy karib szigeten fogok élni.Most pedig ez megvalósult. Mielőtt belekezdenék a mesélésbe, fontos leszögeznem, hogy Dominika, azaz a Dominikai Köztársaság nem egyenlő a Dominikai Közösséggel. Két különböző szigetről és országról beszélünk, melyekben csak annyi…..
Blogozine Így válassz babakocsit! 2017.07.02 22:58:03
A várandós kismamák egyik kedvenc és legizgalmasabb elfoglaltsága a babakelengye kiválasztása és összeállítása az édes várakozás mellett. A babaszoba bútoraitól kezdve a kényelmes babaruhákon át a megfelelő babakocsi megtalálása is fontos feladat. Sajnos azt látom és tapasztalom, hogy sok kismama…..
A legtöbb kismama arról álmodozik, hogy az ő kisbabája bizony kivétel lesz, nagyokat alszik majd, és egész nap csak gőgicsélni meg kacarászni fog a nagy sírások helyett. Az igazság az, hogy ennek is eljön majd az ideje, az odáig vezető út azonban olyan, amire senki nem tud előre felkészülni.…..
Ha éppen babát vársz, nem árt előre bekészíteni a kórházi csomagodba a mellszívó készüléket. Nem biztos, hogy bent lesz rá szükség, otthon, a szoptatás mellett azonban nagyon hasznos lehet. Hogy miért is? A "fejő" vagy mellszívó készülék segítségével lefejheted az anyatejet, melyet el tudsz rakni,…..
Számtalan kórházi csomagot összeállító listával találkozhattál már, ha éppen várandós vagy, és lassan közeleg a nagy nap. Vannak igen hosszú, elsőre ijesztő, szerintem mindenféle felesleges holmit is felsoroló listák, és olyanok is, amik a teljesség igénye nélkül, épp csak a legfontosabb dolgokat…..
A színek köztudottan befolyásolják a lelkiállapotunkat. A pasztell árnyalatok nyugtatnak, a sárga és narancssárga jókedvet és boldogságot sugároz, míg a rózsaszín - bármily meglepő, segít a koncentrálásban.Vannak olyan napok és pillanatok, amikor feszültebbek vagyunk a…..
A párizsi divathéten Elie Saab is bemutatta vadonatúj tavasz/nyári haute couture ruhakölteményeit, melyek láttán egyszerűen a szavunk is elakadt... Az egytől egyig lélegzetelállító darabok púder és babakék színben tündökölnek, melyek meghatározó színei lesznek az idei évnek. A selymes, lágy esésű…..
Ha most megkérdeznétek, hogy mire emlékszem a szülésem utáni első két hétből, akkor azt válaszolnám, hogy egy édeskés, babaillatú, föld felett lebegő állapotra, ahol megállt az idő, és ahonnan homályosan rémlik illetve ugrik be egy egy pillanat, mosoly, pelenka zizegés, babahang és az a különleges,…..
Blogozine Ne félj a szüléstől! 2016.12.13 14:39:28
Szeretném megosztani Veletek a szülésem történetét dióhéjban, hogy erőt és bátorságot adhassak azoknak, akik még előtte állnak, mert nem mind vagyunk ősanyák, és igenis sokan félünk a szüléstől.Mára, azaz december 13-ra volt kiírva a kisfiam, de ilyenkor tudni kell, hogy benne van az a bizonyos…..
Ezt a cikket azért írom nektek, mert tudom, hogy nem mind születünk ősanyának. Én sem születtem annak. Sőt, 29 éves korom létemre még mindig egy kajla bakfisnak érzem magam néha, egy csetlő-botló bambinak, aki újra és újra felfedezi a körülötte lévő világot. Most éppen az Anyaság világát. Történt…..
Blogozine Éljen a Cyber Monday! 2016.11.28 10:44:59
Túléltétek a Black Fridayt? :) Ha a pénztárcátok is így gondolja, akkor ki sem kell mozdulnotok a melegből, hiszen a mai napon a webshopok többsége 20-50%-os akciókkal hízeleg nektek, hogy online vásárlásra ösztönözzön titeket. Érdemes körbe böngészni, ha van egy kis időtök, hiszen így akár a…..
Valaki a kutyákat, valaki pedig a cicákat preferálja jobban, egy azonban biztos: ezek a kis szeretetreméltó lények megannyi boldogságot és örömteli pillanatot csempésznek az életünkbe. Sokszor olyan elképesztő dolgokat képesek művelni, amik láttán egyszerűen nem bírjuk abbahagyni a nevetést. A…..
Közeleg a Halloween, a tökök pedig izgatottan várják a zöldségesnél, hogy hazavigyük őket.  Akinek idén nincs kedve farigcsálni, vagy már túl van rajta, és belevágna egy újabb tökprojektbe, annak összegyűjtöttük a szerintünk legmenőbb tökfejeket. Ne felejtsétek el, hogy a virágosoknál kapható mini…..
Előző cikkünkben szuper last minute DIY ötletekről írtunk nektek, most pedig összegyűjtöttük a legijesztőbb és a legédesebb nasikat a külföldi gasztrobloggerektől, amikkel gyorsan és egyszerűen arathattok sikert a családotok és barátaitok körében egyaránt. Amennyire rémesen néznek ki, annyira…..
A Halloween egy ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31. éjszakáján, melyet elsősorban az angolszász országokban tartanak, bár mára már az egész világon elterjedt tradícióvá vált. Sokan támadják, és felháborodva kifogásolják itthon, hogy miért kell az amerikaiaktól átvenni ezt a "bugyuta…..
Ebben az időben mire is vágynánk jobban, mint egy kád finom meleg, illatos fürdőre, bonbonnal és íncsiklandó chai teával.  Íme a világ legstílusosabb és legelképesztőbb fürdőszobái, amik miatt tuti minden reggel elkésnénk a…..
Az ekcéma egy nagyon makacs és szeszélyes bőrprobléma, melyet rengetegféleképpen lehet kezelni, ám mindenkinek más válik be, mivel maga a kiváltó ok is (ami sok esetben ismeretlen) teljesen egyénfüggő. Direkt ezért sem tituláltam bőrbetegségnek, mivel sok esetben csak átmeneti, ételallergiás vagy…..
JennySophie 2016.10.04 11:41:24
@MIx: Ez nagyon jó tipp! Remélem, érkezik még ilyen építő jellegő, hasznos hozzászólás! Mindenkinek más válik be, én is több tucat krém kísérletezésén vagyok túl. Örülök, hogy végre tünetmentes vagy! :)
JennySophie 2016.10.04 11:54:11
@lüke: Amit még kihagytam, hogy az orvosom által felírt, számomra kikevert testápoló és arckrém, amik végül megtették a "csodát", ráadásul tized annyiba kerültek, mint a márkázott társaik...
JennySophie 2016.10.04 13:19:13
@MEDVE1978: Én összesen 18 bőrgyógyásznál jártam eddig, és egyik sem vált be, ugyanúgy jártam, mint te. Akinél legutoljára voltam, igaz, magán, de nagyon jókat hallottam róla, és ezt egy orvos ismerősünk is megerősítette. Akinek tényleg súlyos ekcémája van, azon már nem segít sem a zsíros, sem a norvég krém. Teljesen megszűntetni nem fogja, maximum csökkenti a szárazságot. Akit érdekel, azzal szívesen megosztom a receptet, amit bárhol fel tud íratni és ki tud kevertetni, mert nem titkos. Az eseti tünetek enyhítésére azonban a fenti módszerek is hatásosak.