Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kodomo

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A többiek ma elmentek egy szervezett buszos kirándulásra, megnézik még Kyotóból azt, amit lehet. Mivel két kilenc fős kisbusszal mentek, én ide már nem fértem volna be, de nem is baj, hogy így jött ki, mert kellett nekem szabadidő arra, hogy a holnapi korai hazaindulás előtt még megnézzem, merre…..
A mai nap az, ami az utazás magját adta ezúttal. Eköré szerveződött minden. Közösségünk is meghívást kapott ugyanis a Mikao Usui Sensei születési helyén felállítandó emlékmű leleplezésére, felavatására és az utána következő ünnepségre is.Erről a projektről 2018 januárjában értesültünk, amikor japán…..
Hát, eljött ez a nap is. Ma talán harmadszorra is eljuthatok a Kurama hegyre. Az egyik japán szervező tegnap szólt, hogy tájfun volt ismét ott, ahol a Kurama hegy is áll, ezért nem fogunk tudni végigmenni a szokásos útvonalon. Egy része járható azért, így mégiscsak útnak indulunk.E. ügyesen vezet…..
Ma reggel időben, de nem túl korán kelünk, kilenckor indulunk a következő szállásra, Kyotóba.Az út elég kalandos a bőröndökkel, mert nem mindenhol van mozgólépcső, így szemmel láthatóan többeket megvisel a súlyos kofferek fel-le cipelése. Engem is persze.Végül azért csak ideérünk a hotelhez, de mert…..
Ma ismét hajnali négykor már fent vagyok, még mindig a jetlag. De azért érzem, hogy lassanként átáll a szervezetem. Megint kétszer reggelizem, egyszer a szobában, egyszer a többiekkel a hotel éttermében. Ezúttal japános reggeli van, leves és sok más apró falat, amelyeknek az alapanyagait csak…..
Az első nap valójában a második itt, csak az időeltolódás miatt az utazás olyan, mintha két napot vett volna igénybe, egyet még európai, egyet pedig japán idő szerint. Mégiscsak létezik időutazás :) Ma nem tudok sokáig aludni, a jetlag kicsit bekavar még, hajnali háromkor fent vagyok. Igaz, tegnap…..
Ez a nap tényleg csak az utazásról szól.Éjfél után indulunk a reptérre, hajnali fél háromkor már repülök. Az utazás várakozásokkal együtt csaknem egy teljes napot vesz igénybe.A végére már valószínű nagyon kimerült vagyok agyilag, hisz eddigre már több, mint két napja semmit nem alszom, így az…..
Ismét lehetőséget kaptam, hogy Japánba utazhassak. Ismét úgy, hogy nem gondoltam volna, idén is kijuthatok, s megint egy különleges eseményre kapott a Közösség meghívást. Így ez már a harmadik alkalom lesz, hogy ott lehetek abban a különleges világban, amit számomra Japán gyerekkorom óta jelent.…..
Ma volt az utolsó nap, amit együtt tudtunk tölteni Gyurival és Nórival így 3 év egymást-nem-látás után. A reggel megint kicsit később indult, tegnap viszonylag korán is feküdtünk. Én végre aludtam egy jót, bár reggel tudtam volna még, mikor megszólalt Nóri ébresztője :) Gyuri délelőtt elment még egy…..
... a hegyen. Nórinak egyik nap jött egy intuíciója, hogy menjünk vissza a Kuramára, ezért úgy alakítottuk a napokat, hogy ez is beleférjen még a tervezett programok közé. Közben kaptunk tanácsokat arra nézve, miket érdemes megnézni, ha már ott vagyunk, milyen útvonalon érdemes sétálni, így…..
Ma késő délelőtt indult be jobban a nap. Jött értünk Miki san, a szállásadónk, és bevitt minket a városba. A napot mindjárt azzal indítottuk, hogy megvettük arra a járatra a jegyeket, ami majd az utolsó napunkon kivisz minket a reptérre. Utána próbáltuk megérdeklődni egy turista információban, hogy…..
Mára egy Narában szabadon kószálós napot terveztünk.Reggel mindenki addig aludt, ameddig szeretett volna, s kora délután útnak indultunk be a városba. Először úgy volt, vonattal megyünk, de végül volt busz a szállásunkhoz közelebb, ami elvitt minket a központig. A központban még mindig ott áll egy…..
Ma megint korán kelős nap volt, de tegnap Gyuri sokat kezelt, s így most már, hogy pár napja kapom tőle is és Nóritól is a segítséget, sokkal jobban lettem ma reggelre. Viszont ma Nórinak ment el picit "mutálósra" a hangja. De remélem ő hamarabb túl lesz rajta. Jókat nevet(ünk), amikor hol…..
Ma reggel elhagytuk a régi szállásunkat, hogy átköltözzünk egy újabb helyre, Nara közelébe. Útközben megálltunk Kyotóban egy kicsit várost nézni, s csak estére értünk ide. Sajnos én még mindig nem vagyok valami fényesen, így én már túl hosszúnak érzem a mai napot a sok szép új élmény ellenére is, de…..
Egyrészt az utolsó esténket töltjük ma ezen a szálláson, másrészt pedig a mai volt az utolsó nap, amikor még közösen gyakoroltunk a többiekkel. Remélhetőleg nem örökre, de a mostani utazás során tutira.Tegnap este Nóri és Gyuri sokáig kezeltek, nagyon sokminden kijött belőlem. Nagy szívblokkok,…..
Ma volt a közös gyakorlás napja. Erre más mesterek is jöhettek, olyanok is, akik nem velünk végezték el a napokban a képzést, hanem már előbb. Így lettek új arcok is, s persze voltak olyanok is, akik nem tudtak eljönni a mi csoportunkból. Mindenesetre szép számmal összegyűltünk most is. Az elején…..
Ma volt a képzés 3., egyben záró napja, jó sok praxiselemet átvettünk, nagyon töltődtünk. Még fogunk találkozni a többiekkel, lesz közös gyakorlás, s kiderült, szerveztek nekünk egy extra programot is, amire nem számítottunk, emiatt az új szállásunkról kell tennünk egy plusz utazást, de biztosan…..
Ma volt a képzés második napja. Elég tömény, sokkal intenzívebb, mint az első napunk volt. Megterhelő persze az is, hogy ha az ember idegen nyelven próbál elsajátítani valamilyen tananyagot, ahogy most mi tesszük, japánul és angolul. Ki így ért, ki úgy, de az biztos, a tolmácsok (Fumi sensei és…..
Végre sikerült aludni éjszaka. Nagyon jót tett a Kurama. Pont jó így, mert ma indul a képzés, amiért tulajdonképpen itt vagyunk. Amikor megérkezünk a tanfolyam helyszínére, Gyuri és egy japán hölgy, akinek a nevét akkor még nem tudom, már barátként üdvözlik egymást. Rövid időn belül kiderül a hölgy…..
Megint nem sikerült valami jól aludni éjjel. Csomó blokk oldódott Gyurinál is, nálam is, így nem éppen kipihenve vágunk neki a mai napnak.De mégis, tudjuk, vár ma ránk újra a Kurama. Alig várom én is, hogy viszontlássam.Reggel 9:30-kor már úton vagyunk. Gyuri és Nóri jól kooperálnak, pörög a…..
Nehezen ébredek. Nem volt valami sok alvás az első éjjel, de el kell hagynunk a szállást, mindjárt jön a tulaj értünk, hogy kivigyen minket a vasútra. De Gyuri még előtte gyorsan elszalad az automatákhoz, hogy vegyen nekünk vizet és kávét. Forró kávét!!! Ugyanis itt ilyet is lehet kapni az…..
Megjöttem. Megint itt vagyok. 8 év telt el mióta először itt jártam. Akkor még nem gondoltam volna, hogy újra visszajutok.Kicsit még minden zavaros. Október 8-a van vagy már 9-e? Bennem még 8-a, de a bolygó ezen részén már 9-e... Remélem hamar átáll a szervezetem. 8 óra a különbség az otthonhoz…..
Nincs már sok hátra. Még bő egy hónap és újra együtt leszünk. Mégpedig Japánban. Egy kicsit még mindig hihetetlennek tűnik az egész, pedig már megvannak a repülőjegyeink, Gyuri talált előreláthatólag remek szálláshelyeket is és a tanfolyami jelentkezésünk is rendben van. De mégis... Annyi évig…..