Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ecpec831

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Bevezetés" a román őstörténetbeA román őstörténet bizonyos értelemben egyedülálló dolog a történettudományban, ugyanis amellett hogy központi szerepet játszik a román nemzeti identitásban, szigorúan tudományos érvekkel könnyedén megcáfolható az összes eleme.…..
A forgalmas áruház megnyitása rengeteg autót vonz, és ezzel felborítja a környék eddigi közlekedését. Az önkormányzatnak pedig nincs koncepciója, hogyan lehetne ezt megelőzni – akár itt, akár máshol Budakeszin. Javaslat egy Akácfa utcai lakótól. Ibránszki Tibor írása ..
Curiosity Mi is az a girokopter? 2013.05.01 18:02:48
Remélem sokan tudják mi az a girokopter, de aki nem, annak most elmondom. A girokopter, más néven autogiro egy repülő alkalmatosság, hasonlít a helikopterre, de nem az. A girokopternek a fölső "propellere" igazából egy forgószárny, amit a hátsó propeller szele, és a menetszél hajt,…..
Történet egy matematikusról, aki két hegedűdarab eljátszása közben kardélre hányta a nehézlovasság teljes tisztikarát.  ..
A múlt század hetvenes éveiben meghatározó sajtóélményem volt a Neue Zürcher Zeitung. Ha meguntam az MTA XIX. századi, kézírásos jegyzőkönyveit, az akadémiai kézirattárból átsétáltam az épület Duna-felőli részébe, és a könyvtári olvasóteremben átfutottam az NZZ-t. Két névnél cövekeltem le. Eva…..
ecpec831 2018.08.12 19:10:18
SZAKÁCS ÁRPÁD SOROZATA AZ UTÓBBI ESZTENDŐK LEGFONTOSABB KULTURÁLIS KORDOKUMENTUMA
magyaridok.hu/velemeny/nem-ezekkel-nem-lehet-3161770/

"Kiemelten figyelek arra, hogy ne menjek bele semmilyen vitába, tényeket írok le, hogy ki mit mondott korábban, és ennek ellenére mennyi állami támogatást kap - mondta Szakács Árpád újságíró, történész a Bayer show-ban,
akinek a Magyar Időkben jelennek meg írásai Kinek a kulturális diktatúrája? címmel.
magyaridok.hu/szakacs-arpad-kinek-a-kulturalis-diktaturaja/
Hozzátette: idáig senki nem cáfolta az állításait, inkább megpróbálják félremagyarázni őket."
Köztudott, hogy a magyar diákok nem szerepeltek valami fényesen a PISA-felméréseken, legutóbbi eredményeink különösen sokkolóak voltak. Bár a PISA tesztek eredményével nem feltétlenül érdemes a diákokat nyomasztani, a PISA értékelése számos kérdést von maga után, amelyekkel blogunk is rendszeresen…..
ecpec831 2018.07.28 22:34:16
@axolotl77: "Bizonyára az sem tett jót a természettudományos oktatásnak, hogy a rendszerváltás óta folyamatosan humán szakos oktatási minisztereink voltak: Andrásfalvy Bertalan, Mádl Ferenc, Fodor Gábor, Magyar Bálint, Pokorni Zoltán, Hiller István. "

A lényeg lemaradt: az utolsó négy SZDSZ/MSZP-s volt, kiemelve Magyar Bálintot, a bolonyai rendszer bevezetőjét.
A konyhában töltött évek során egyre több fűszert próbáltam ki, a megnyitott fűszerzacskók pedig egy műanyagdobozban kaptak helyet, begumizott szájjal. Összegyűlt az a mennyiség, amit már nem volt praktikus így tárolni, ezért elhatároztam, hogy új fűszertartó után nézek!..
Úgy tűnik tényleg nagyon kevés értelmes téma van, és ezeknek muszáj ciklikusan visszatérnie, különben a média forgalma visszaesne a töredékére. A HVG (a paleo, az oltások és a klímatéma rendszeres cséplése után) most a magyarság történetét mikrózta meg kissé. A szalagcím alapján ezúttal kicsit…..
ecpec831 2017.10.28 19:17:19
@zriff:
Nem keressük már Petőfit!(mert már megvan)
hirhatar.com/nem-keressuk-mar-petofit/
A hadsereg mindig is a csúcstechnika, az újdonságok sok pénzzel rendelkező támogatója és felhasználója volt. Nem meglepő tehát, hogy az első számítógépek, mint az ENIAC vagy a COLOSSUS is (az USA, illetve a brit) katonaság támogatásával jöttek létre. Ez eléggé…..
Ha Budakeszin úgy működne a gazdasági terület, ahogy azt a kijelölésekor tervezték, akkor nem lenne szükség sem hitelekre, sem ilyen-olyan pályázati pénzekre. Valaha a település jövője múlt rajta, most már a jelene. ..
ecpec831 2017.03.21 15:24:11
Az állatok tulajdonosának azonosítására szolgáló „billog”-ok (tüzes vassal az állatok bőrébe beégetett tulajdoni jelek) vizsgálata ősi, eredetre utal. A Magyarországon adatolt billogok formája sok esetben pontos párhuzama a mongol és türk (tatár) tulajdoni jeleknek, de rokoníthatóak a székely…..