Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaiser Smarni

110 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ELKÖLTÖZTÜNK!   Kedves Olvasó! Friss írásokat Sopronról, a Fertő-tájról, Burgenlandról 2019. áprilisától az ÉLMÉNYNEKTEK.HU oldalon találtok. Találkozzunk ott!..
Kaiser Smarni 2019.05.03 17:18:12
@F.M.J.: Szia! Eredetileg ez volt a tervem, már 2 évvel ezelőtt is, mikor nekikezdtem a blognak. A szereteten és a hűségen túl, nagyon hálás vagyok az indexnek, szinte minden posztot kiemeltek, több százezer olvasó járt itt, de most, hogy már pénzért lehet venni indexes kiemelést, kissé elvesztette a régi, izgi jellegét. Nagyon köszönöm, hogy figyelemmel kísérsz (én is téged)! Az élménynektek facebook oldalon ott vannak a friss tartalmak különben. Köszönöm, ha időnként ránézel. Üdv!
Kaiser Smarni 2019.05.08 19:51:17
@F.M.J.: Nagyon köszönöm, tedd meg. Biztos vagyok abban, hogy okosan fogod használni. Igyekszem ezután is jókat írni! Köszi mégegyszer!
Kaiser Smarni 2019.05.08 19:53:00
@DDQ: Okéka! Én is biztos vagyok benne. Le ne vedd a szemed rólam! Köszi,puszi!
Ma szinte pillanatok alatt meg tudjuk határozni az úticélunkat, látjuk pontosan hol állunk, mennyi van még előttünk, min kell keresztülhaladni, mik a magasságok és mélységek, s mindez mennyi ideig tart. Ha nem használunk semmilyen eszközt, legfeljebb előkapunk egy térképet. Azokban az időkben, mikor…..
Kaiser Smarni 2019.02.10 12:21:22
@Kedélyes Paraszt: Mókás lehetett! Bár nem lepődöm meg, velem is előfordulhatott volna, hasonlóan béna a viszonyom a térképekhez...
Hogy mennyi ezüst és arany ékszer, textil-remek, rajz-és kép, fegyver és műtárgy, egyszóval kincs halmozódott fel az évszázadok során az Esterházyak birtokain, nehéz lenne felsorolni. Nem véletlen, hogy a fraknói Esterházy vár kincstárát Kunst- und Wunderkammer jelzővel illetik. A definíció…..
Kaiser Smarni 2019.01.26 13:38:38
@Contrapasso: Köszönm szépen!
Kaiser Smarni 2019.01.27 18:04:16
@gigabursch: Én köszönöm, hogy elolvasta!
A megbecsülésnek örvendő iparmágnás, a koronás érdemkereszt és a Ferenc József lovagrend tulajdonosa, Zellerin Mátyás egy hajnali órán nekiindult a Dunának és a Margit-hídról a vízbe vetette magát. Öngyilkosságának szomorú oka volt: a csőd. Alkalmazottai szinte észrevétlenül, szép módszeresen…..
Annak ellenére, hogy Nagy Bertold természetfotós kedvenc témája inkább a növényvilág, mégis úgy alakult, hogy egy baglyot ábrázoló felvétellel nyerte el az idei Év Természetfotója díjat. A különleges technikával készült díjnyertes kép a téli soproni Szárhalmi erdőben készült egy öreg cseresznyefán…..
Még mindig nem késő egy kiadós adventi vásárlátogatás, ráadásul sorra jelennek meg a legjobb karácsonyi vásár rangsorok, amik jó fogódzók, ha az ember biztosra akar menni. Európa második legjobb karácsonyi vására a Bazilika előtti adventi kirakodás lett, ezzel Budapest az idén beelőzte a nagy…..
A bécsi Kunsthistorisches Museum falai között rendezett Bruegel-kiállítás az idei év nagy slágere. A németalföldi festő halálának 450. évfordulója jegyében született esemény szenzációja, hogy először és vélhetően utoljára (Once in a lifetime) látható egyszerre együtt ennyi Bruegel, miután a…..
Kaiser Smarni 2018.12.02 20:53:04
@Measurer: Igen, pontosan így van. Köszönöm!
Habsburg főhercegként már az is rendkívüli volt, hogy a gimnázium négy alsó osztályát nyilvános iskolában, a bécsi bencéseknél végezte. A társai által csak Főkárolynak (Erzkarl) szólított ifjú azonban már nem tehetett nyilvános, polgári érettségit, mert Ferenc József ezt rangon alulinak tartotta.…..
Város, amely kis gömböc módjára terebélyesedik, akár a népmesében. Az Ausztriában dolgozó, gazdasági bevándorlók Mekkájává lett Sopronra hosszú évek óta ez jellemző. A városba beköltöző tömeg magával hozta a zsúfoltságot, a csillagászati lakás- és albérletárakat, az építkezési lázat, a közlekedési…..
1865. július 30-án a Rómához közeli Tivoliban, az Este palota kápolnájában Gustav Hohenlohe érsek pappá szentelte a kor ünnepelt zeneszerzőjét és zongoravirtuózát. Liszt Ferenc így az egyetemes papság része lett, melynek tagjait nem kötötte a nőtlenségi fogadalom.     Vendégszerzőnk, Ferenc S.…..
Gonzaga Eleonóra nem csak szenvedélyes vadász, hanem szépérzékkel, remek ízléssel megáldott, művészetet kedvelő magyar királyné volt. Szokatlan összefüggésben rendhagyó sétát teszünk Európa egyik legszebb kastélyparkjában, a bécsi Schönbrunnban.   Gonzaga Eleonóra Anna mantovai hercegnőként ment…..
Nehéz elképzelni, hogy a mennyei bonbonok és egyéb cizellált cukrászati finomságok árnyékában az egyszerű kis lisztes morzsa hogyan tudott császári rangra emelkedni. A folyton diétázó Sisi a kandírozott ibolyát szerette, ellentétben Ferenc József császárral, aki viszont a főtt marhafartő után mindig…..
A Skywalk impozáns panorámaterasza nyolc méterre nyúlik ki a sziklahomlokzatból, bele a semmibe. Aki kimerészkedik ide, átélheti, milyen érzés a Hohe Wand fennsíkján szinte a levegőben állni, a talpunk alatt 150 méteres mélységben elterülő völgy fölött. Tériszony nélkül is több mint furcsa, de nem…..
Ki az, aki önként beülne egy közel egymillió volt feszültségű szerkezet belsejébe?  A soproni egyetem fiatal tanszékvezetője megtette – Kossuth-díjat kapott érte.  1951. decemberében korszakos jelentőségű kísérlet zajlott a soproni egyetem Elektrotechnikai Tanszékének laboratóriumában: Simonyi…..
Bethlen Gábor vitézének, a lakompaki csatában elesett Tarródy Mátyásnak közel egy tucat halált gyártott az utókor. A legendák az élve eltemetéstől, az „aki másnak vermet ás, maga esik bele” teóriáig fonták a hős vitéz halála körüli események szálait. Ma már talán nem is létezne ez a közel négyszáz…..
Errefelé az égtájakat nem nyugat, kelet, észak, délnek mondják, hanem benek, künek, fenek, lenek a nevük. Ezt jó tudni, ha keressük az utat az Őrségben Velemér felé, ahol az ország egyik páratlanul értékes temploma, az egyedülálló freskótöredékeket őrző, eredeti állapotában megmaradt Árpád-kori…..
Hegedű, cselló, nagybőgő- vágják rá a zenében kicsit is jártasak, ha azt kérik tőlük, soroljanak fel vonós hangszereket. A műveltebbek még hozzáteszik: brácsa. A régizene kedvelői sietve folytatják: viola da gamba. És itt megáll a tudomány. Pedig… Pompakedvelő Esterházy (I.) Miklós mesés vagyont…..
Alsó-Ausztria legmagasabb hegyvonulatát, a Schneeberget nem véletlenül mondják a Bécsi Alpok királynőjének. A kétezer méter magasságot is meghaladó hegyet gyalogosan, vasúttal, libegővel vagy akár kerékpárral is bejárhatjuk, az élményben valószínűleg nem fogunk csalódni.  Ha a Schneeberget…..
Kaiser Smarni 2018.08.26 13:59:44
@Cutofftheirheads: Egész biztosan sikerülni fog!
1989. augusztus 19-én a Páneurópai Piknik rendezvénye alatt, több száz keletnémet állampolgár áttörte a határt és futva jutott át Ausztriába. A Sopron közelében huszonkilenc évvel ezelőtt történt eseménynek ma könyvtárnyi irodalma van. Szervezők, a helyszínen szolgálatot teljesítő határőrök írták…..
Van néhány kevéssé ismert, nagyon hangulatos tó és élménymedencés strand, ahol lehűtheti magát az ember a hőségben, ráadásul még a táj, a környezet is élményt ígér. Összeállításunkban Nyugat-Dunántúl és Burgenland legjobb vízparti helyei és strandjai közül vettünk számba néhányat. Fotó: Ritzing…..
Miközben Arnold Schwarzenegger a Terminátor forgatása miatt Budapesten tölti az időt, Bécsben a világ egyik leghíresebb aukciós háza, a Dorotheum árverésre bocsátotta a filmszínész egy korábbi autogramját. A bécsi villamoskocsiról visszaapplikált Schwarzenegger-kézjegy a napokban 2400 euróért kelt…..
Nem kérdés, hogy a Fertő-tó osztrák oldalát legjobb kerékpárral felfedezni, esetleg gyalogtúrázva, vagy hajóval. Ha kevés az idő, de sokat akarunk látni, és még strandolni is, akkor az autós túrát se vessük meg, egynapos programmal bejárható a tó túloldalának talán legszebb szakasza, a Neusiedler…..
Nagyon látványos, érdekes képeket készített egy monarchia-korabeli katonai iskola hétköznapjairól több mint 100 évvel ezelőtt id. Péchy László, aki maga is növendék volt itt. A bécsi Arsenal mintájára épített, még előmelegített vizű uszodával is rendelkező, rendkívül impozáns kadétiskola épülete…..
Széchenyi István elsőszülött fia, Béla gróf 1894-ben úgy döntött, hogy egy összegben befizeti a Tudományos Akadémia pénztárába atyja, Széchenyi István által a Tudós Társaság létrehozására felajánlott tőkét. Hogy ezt megtehesse, hitelt vett fel, melyet egészen haláláig, 1918-ig törlesztett.  Forrás:…..
Talán a szerencsés véletlennek köszönhető, hogy miután az ember ezt a kapitális, böhöm nagy állatot a vadonból teljesen kipusztította, a múlt század első harmadában mégis össze tudtak szedni néhány példányt vadasparkokból és állatkertekből. Ennek a mindössze egy tucat egyed szaporításának…..