Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sportbiznisz Blog

117 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasó! Továbbra is friss és új tartalmakkal találkozhat megújult facebook oldalunkon! Ha érdeklődik a sport pénzügyi oldala iránt is, az alábbi linken továbbra is megtalál minket:    https://www.facebook.com/sportertekqubit/..
Leslie Alexander elég jó üzletet csinált. 1993-ban 85 millió dollárért vette meg a Houston Rockets csapatát, amit pár hete több mint 25-szörös haszonnal adott el Tilman Fertitta, houstoni milliárdosnak. A vételár 2,2 milliárd dollár volt és ennyi pénzt korábban NBA klubért még soha senki nem…..
Rekordösszegű fizetési sapkával vágtak neki a 2017-18-as szezonnak az észak-amerikai profi jégkorongliga csapatai, habár egy játékos sem fog kézhez kapni annyi pénzt, mint a 2016-17-es idény során. A csapatok több mint 60 százaléka nem tudta növelni a helyszíni nézőszámait a tavalyi szezon…..
Sorozatunk harmadik részében a román bajnokságot vizsgáljuk meg közelebbről. Az eddig eltelt 13 fordulóban 216 gól esett és 29 piros lap került kiosztásra. A 2016-17-es szezonban a helyszíni átlagos nézőszám 2977 fő volt. A román bajnokság küzdelmeiben 14 csapat vesz részt. A legjobb eladást a…..
Rekord magas fizetési sapkával és 31 csapattal indul az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL 2017-18-as alapszakasza. Új mezbeszállítója van a ligának, amely ezért a jogért a dupláját fizeti, mint amennyit az elődje adott. A Vegas Golden Knights pedig harmincegyedik csapatként csatlakozik a…..
Sorozatunk második részében az osztrák TIPICO Bundesligát (ÖBL) vesszük górcső alá. Az eddigi 9 fordulóban, 135 gól esett és 14 piros lap került kiosztásra. A transfermarkt.com mértékadó portál szerint az osztrák labdarúgó bajnokság 270 játékosából, 33 futballistának az értéke éri el, vagy haladja…..
A korábbi időszak rekord bevételeit is sikerült túlszárnyalnia az angol Manchester United labdarúgó klubnak, amely így történelme során először működött több mint fél milliárd fontból. A 190 milliárd forintos költségvetés 13 százalékkal haladta meg az előző időszakot, és ismét sikerült nyereséggel…..
Sportbiznisz 1 évesek lettünk! 2017.09.19 21:17:13
A Bajnokok Ligájában szerezhető fix pénzdíjakhoz hasonlóan, az Európa-liga pénzdíjain sem változtatott az Európai Labdarúgó Szövetség. Csakúgy mint tavaly, idén is 400 millió eurót tervez szétosztani az UEFA az EL-ben induló csapatok között. Az ötödik szezon kezdődik úgy, hogy nincs magyar csapat a…..
Elkezdődnek az UEFA Bajnokok Ligájának csoportküzdelmei, amelyben a világ 5 legértékesebb labdarúgó klubja is szerepel az idén. Az Európai Labdarúgó Szövetség nem változtatott a tavalyi pénzdíjakon, így idén is több mint 1,3 milliárd eurót tervez szétosztani a sorozatban elinduló klubok között.…..
Nemcsak Magyarországon, de a környező országokban is lezárult a nyári átigazolási piac, így a tavalyi évhez hasonlóan idén is végignézzük, hogy a hazai, illetve a régió bajnokságaiban melyik játékosért adták a legtöbb pénzt, kik a legértékesebb labdarúgók és hol áll a bajnokság az UEFA…..
Az egyéni versenyzőknél már a negyeddöntők kezdődnek az amerikai nyílt teniszbajnokságon, ahol az összdíjazás meghaladja a 13 milliárd forintot. Az év utolsó Grand Slam-viadal egyéni versenyszámait megnyerő női és férfi versenyző közel 1 milliárd forinttal gazdagszik majd. Ha a svájci Roger Federer…..
Közel 1 millió dollár kerül szétosztásra a budapesti dzsúdó-világbajnokságon a legjobb versenyzők között. A női és férfi sportolók is ugyanakkora összegben részesülnek, sőt az éremért járó pénzdíjból még a sportoló edzője is kap. A vb aranyéremért járó, több mint 20 ezer dollár, a nemrégiben…..
Még egy hónap sem telt el az idei Forma-1 Magyar nagydíj óta, de a hétvégén ismét benépesül a Hungaroring, hiszen a kamion Európa-bajnokság futamát rendezik. Anyagilag természetesen jóval kisebb a presztízse ennek a sorozatnak, az F1-hez képest aprópénzért versenyeznek a csapatok.   A kép forrása:…..
Közel 7 és fél millió dollárt, nagyjából 2 milliárd forintot osztott szét a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a versenyzők között az elért eredmények alapján a vasárnap zárult atlétikai világbajnokságon. Az egyéni versenyszámokban az aranyérem mellé 60 ezer, a váltóknál 80 ezer dollár járt a…..
A házigazda hollandok győzelmével ért véget a női labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap. Ennek apropóján utánajártunk, hogy az érmek mellé jártak-e pénzdíjak, illetve mekkora televíziós és helyszíni nézettség mellett zajlott a torna. Vajon hogyan viszonyulnak ezek a számok a 2016-os férfi labdarúgó…..
Néhány hete háromrészes cikksorozatban elemeztük a magyar NB1-es klubok gazdálkodását, azonban mindenképpen akartunk még készíteni egy áttekinthető összefoglalást ezzel kapcsolatban. Végül úgy döntöttünk, hogy különböző fontos gazdasági mutatókon keresztül…..
Sportbiznisz Blog 2017.08.08 10:56:51
@szanisz: Köszönjük ;) csak a TAO-ról egyelőre még nincs külön cikk
Az elmúlt hetekben bemutattuk az összes NB1-es labdarúgó klub 2016-os gazdálkodását, amelyből kitűnt, hogy a jegybevételek igen csekély mértékben járulnak hozzá a klubok bevételeihez. Így utána jártunk, hogy az elmúlt idényben hogyan is alakultak a nézőszámok, de nem csak Magyarországon, hanem…..
A magyar versenyzők eredményeik alapján 290 ezer dollár pénzdíjban részesülhetnek a július 30-án véget ért 17. FINA Világbajnokságon. A 6 sportág 75 versenyszámában közel 5,8 millió dollárnyi pénzdíjat oszt ki a Nemzetközi Úszószövetség (FINA). Magyarország az úszásban és a nyíltvízi úszásban…..
Sportbiznisz Blog 2017.08.02 14:35:22
@38Rocky: Teljesen jogos! Javítottuk! Köszi az észrevételt. A kimutatásokban természetesen brit sportolóként szerepel
A korábbi évekhez hasonlóan 2016-ban is jelentős, 12,7 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kapott az államtól a Hungaroring Sport Zrt. – derül ki a társaság publikus beszámolójából. Erre szükség is volt, hiszen csak az autóversenyek jogdíjai 11,6 milliárd forintot vittek el, ezt pedig…..
A spanyol Baskonia vasárnap jelentette be honlapján, hogy Hanga Ádám elfogadja a klub által ajánlott három évre szóló szerződést. Az eurohoops.net korábbi értesülései szerint a kontraktus 7,5 millió eurós összegről szól. Azaz, ha a magyar kosárlabdázó valóban elfogadja az ajánlatot, az éves fizetése…..
Nem sokat pihenhettek a magyar focisták, máris elindult az NB1 2017/18-as szezonja. Éppen ezért nekünk is elég volt a „nyári szünetből”, újabb elemzéssel jelentkezünk. Azt már részletesen kiveséztük, hogy a tavasszal zárult szezonban milyen összegből gazdálkodtak a klubok, viszont eddig nem…..
Az előző világbajnoksággal megegyező, közel 5 és fél millió dolláros pénzdíja lesz a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokságnak. Az úszószámokban, ahol mind a 42 számban lesz magyar induló, 2,5 millió dollárt osztanak szét. Minden egyes úszószámban elért világrekord 30 ezer dollárt ér majd a…..
A legnagyobb összegből gazdálkodó Szolnoki Olaj szereplése negatív meglepetés. A klubok bérre költött összegének aránya pedig jóval kevesebb, mint például az a labdarúgásban megszokott. És hiába zárta a csapatokat működtető cégek többsége pozitív pénzügyi eredménnyel az évet, az egyszeri nagyobb…..
Az év harmadik Grand Slam-tornáján Wimbledonban az összdíjazás eléri a 31,6 millió angol fontot (több mint 11,2 milliárd forint), ami a torna történetében rekordnak számít. A tavalyi díjazáshoz képest ez 12 százalékos emelkedést jelent és lényegében 5 év alatt megduplázódott az összdíj, hiszen…..