Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vince

0 bejegyzést írt és 442 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos mint kiderült nem véletlenül nem értettem, miért van szükség a favágásra az Olimpiai parkban (amelyről ma egy felháborodott olvasónk számolt be) és miért nem emlékeztem, hogy ez bármiylen tervben is szerepelt volna. Íme Rogán Antal, V. kerületi polgármester…..
Vince 2013.09.14 14:58:21
wikilovesmonuments.hu/participate.php ugyan nem épp a témához, mint inkább a blog témájához kapcsolódik, de talán érdekes lehet. Állami tulajdonban álló műemlékek Magyarországon, kombinálva egy fotóversennyel szeptember 30-ig :)
Indafotóblog Kán 2013.09.03 17:57:50
Baowah Árpi nemrég Kán(on) járt, és ezt a 65 filmre exponált képet hozta haza. Árpád szeret mesélni, kérdezzetek tőle a faluval kapcsolatban! Kezdésnek meg is mutatom az első fotót: ..
A közelgő halottak napját minden híroldal igyekszik valami megúszós írással átvészelni (én is mindjárt ezt fogom tenni). A hvg.hu egész jó témát talált: összeszedte a mai Budapest területéről a hajdanvolt temetőket, amelyek helyén/felett gyakran ma házak állnak, vagy épp…..
Elhatároztuk a barátnőmmel (csókoltatlak), hogy megyünk egy karikát ezzel a "Csoda"-"Ingyen"-BKV hajóval, ha már van bérletünk. Szabolcsi emberként, hajót csak filmekben láttam eddig, és életemben csak egyszer ültem ilyen ördögi szerkezeten. Így lettem egy loser társaság tagja,…..
Indafotóblog Két fotópályázat 2012.05.11 16:34:00
Féken tartott lendület A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság fotópályázata, a kérésük, hogy a beküldött pályaművek mondanivalója járuljon hozzá a "biztonságos közlekedés propagálásához", a "halálos kimenetelű balesetek számának csökkentéséhez" és fejlesszük…..
Vince 2012.05.11 17:47:09
Üdv, remélem nem veszitek tolakodásnak, ha jelzem, a magyar Wikipédián is szerveznek (perpill ezt én csinálom egyedül) fotósétákat szerte a városban.

Legközelebb a XVII. kerület, azaz Rákosmente (avagy Rákosborzasztó) kerül sorra május 19-én, szombaton, 9 órai kezdettel.

Kicsit bővebben:

hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikital%C3%A1lkoz%C3%B3k/Fot%C3%B3t%C3%BAr%C3%A1k/%C3%96t%C3%B6dik_t%C3%BAra

Ezt a magam részéről összekötöm ezzel a fotópályázattal: www.erdosreneehaz.hu/esemenyek/fotopalyazat/ ide XVII kerülettel kapcsolatos képeket várnak, leadási időszak május 29-június 1 között, kizárólag digitálisan, abból is olyanon, amit ott lehet hagyni (CD, DVD)

Május 20-án, ami egy vasárnap, Pesthidegkút lesz a soros, szintén 9-től, Hűvösvölgy villamosmegállóból indulással. Lásd:

hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Wikital%C3%A1lkoz%C3%B3k/Fot%C3%B3t%C3%BAr%C3%A1k/Negyedik_t%C3%BAra

Engem itt lehet utolérni:
hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91vita:Vince

kattints az "új szakasz nyitása" fülre és hajrá. Vince voltam.
Pandacsöki nevű kommentelőnk vette észre a TV2 óriási hibáját a ma reggeli Mokkában (ezúton is köszönjük neki). Az olasz hajószerencsétlenségről szóló riportjukban (00:38 percnél) bemutatnak egy felvételt, miközben az hangzik el, hogy "a Costa Concordia belülről a…..
Ami falba vésett huliganizmus pár évig, az száz év elteltével történelmi emlékké nemesül. Ezzel a papírdarabbal ugyanez a helyzet. Nem tudom, annk idején kinek lett volna kötelessége eltávolítani ezt a választási felhívást - mindenesetre kissé elkésett vele. Szerencsénkre.…..
Subba Kiszel Tünde sárba huppan 2010.09.09 22:20:00
Zseniális felvétel szivárgott ki a TV2 új, állítólag Megélhetési celebek idénymunkája munkacímmel készülő műsorának forgatásáról, a show-ban a szokásos B-listás figurák kerülnek ilyen és ehhez hasonló kínos helyzetekbe.   ..
Már napok óta téma, amit az Index kiszivárogtatott: A Fidesz a kétharmados parlamenti többség birtokában előrehozná az önkormányzati választásokat, és új kerületeket alakítana ki. A cikk szerint: "Információink szerint Budapesten radikálisan átalakítanák a kerületi…..
 Volt már ugyan udvaron álló házikó a szigorúan vett Belvárosban is, de az egyrészt nem volt eladó, másrészt nem volt ilyen mesebeli. (Igaz viszont, hogy olyan zöldbe volt burkolva, amit egy-két ingatlanos már-már ősfásnak nevezett volna). Ez a Dohány utcai kulipintyó viszont…..
Vince 2010.01.26 04:11:38
.
Ismét olvasók válaszolhatják meg az olvasók kérdéseit (van köztük pár igen régen feltett, ezer bocs a csúszásért)Retekblog (Csak a szépre!): A Hold utcai volt Postatakarékpénztár előtt (körül) miért van még mindig az a fából készült "tákolmány"? Hullik a…..
Vince 2010.01.26 03:40:34
Az "500-as környék" becsületes neve nem Akadémia, hanem hu.wikipedia.org/wiki/Akad%C3%A9mia%C3%BAjtelep
:) van benne sztori is a kialakulásáról.

A Rákos-patak betontalanítására (de szép szó :) meg adtak pénzt még az osztrákok is valamiféle gesztusként. Nem túl meglepő módon az akkori szoci önkormányzat 1-1 betonelem kiemelését csak olyan drágán tudta megoldani, hogy amiből máshol luxusvillát építenek, itt kb 30 m beton kiszedését eredményezte...
Egy valódi megmondó blog mindig határozott véleményt közöl mindenről - az építészettől a nyúltenyésztésig - még ha nem is ért hozzá a szerző. Az Urbanista inkább megkérdező mintsem megmondó blog, ezért sem okoskodunk más városokban zajló fejlesztésekről innen a távoli…..
Vince 2009.01.13 00:40:28
Egy ártatlannak induló bejegyzés kommentjeiben alakult ki "körútsovinisztázásba", illetve "az már nem is Budapestbe" hajló vita a XVII. kerületről.  Szerencsére az egymásnak esés csak annyira volt komoly, mint amikor Jacques Clouseau felügyelő és a japán haverja verekszik, de…..
Vince 2008.12.30 15:19:24
Szerintem ahol kezdődnek a nagy raktárak meg ipari parkok, egyebek, no, ott van vége a városnak, még akkoris, ha utána folytatódik.

A gúglmepsz műholdas nézetben, feliratok nélkül remekül kirajzolja BP valós határait. Pl. 17. kerületiként én úgy vélem, Rákos v.m.-től (
maps.google.com/maps?hl=hu&q=budapest&ie=UTF8&ll=47.488861,19.175498&spn=0.010266,0.019312&t=k&z=16 )keletre (jobbra) már nem kéne, hogy Budapest Budapest legyen, mivel jóformán semmiféle (építészeti, emberanyagi, bűnözésmértéki, satöbbi) kapcsolat nincs a (bp-ről kifelé haladva) rákos előtti (X. ker) és utáni (még mindig X. ker) között, pedig utóbbi a kezdetek (1873) óta BP része. A kettő között egészen az utóbbi időkig nem volt semmi, (ezt értsd úgy, hogy szántó, erdő, mező, stb. mint mikor kiérsz a városból) És csak utána jön a tizenhét, kilométerekkel később, Régiakadémiatelepnél kezdve (közigazgatási és "egyéb" értelemben is).

Ezeket a "lukakat" jellemzően bazinagy raktárakkal, meg ipari/lakóparkokkal igyekeznek feltölteni 1950 (Nagy-Budapest létrejötte) óta de mindjárt 59 (!) év múltán is még hatalmas "üresjáratok" vannak. Pl a Bökényföldi úton, Budapest egyetlen, illetve hamarosan "már csupán" első Aldi üzlete és a cinkotai buszgarázs között. Van ott minden, ami semmi: szántó, erdő (a távolban, lásd Naplás tó és környéke), valamint néha (jellemzően a naplementében) mezőn vágtázók (lóval, nem quadokkal, moddolt zsigulival vagy egyébbel). Tavasszal, nyáron, ősszel ezek gyönyörűek tudnak lenni. Meg télen is :) És csak ez után kezdődik a tizenhét.

Egyébként szerintem a bökényföldi pusztai része a legbrutálisabban szétesett út Budapesten; bizonyosan nem egy meteoreső áztatta már, továbbá a cinkotai buszgarázsnál kezdődik és a gyöngytyúk utcánál végződik Budapest legértelmetlenebb bicikliútja is, amin a jeleket is átfestették egyszer, még csak véletlenül sem illesztve az új festést/ragasztást a régire, így két szaggatott vonal fut végig a közepén (a 2006-os választások előtt épült)

bónuszként jelzem, hogy "kvázi guglimepszhiba" a liget sor a cinkotai úttol balra végig, mivel egy nyomorult földút, amit nem használ senki és semmi, de állítólag majd egyszer megépítik.
A nemrég díszburkolatot kapó Ceglédi szállásokon és a szegedi fővonal két másik megállóhelyén naponta csak irányonként egy hajnali vonat áll meg.Van egy fővonal Magyarországon, ahol vasárnaptól három megállóban csupán napi egy pár vonat áll meg. Ez a szolgáltatás.…..
w Az új tulajdonos 2008.03.27 08:00:00
Ez a topik az itt nyüzsgő tőzsdecápák, -pontyok és -teknősök eszmecseréjének helye. Tippek, jóslatok, eeekkora shortot fogtam!, satöbbi.Mint ismeretes, Gyurcsány Ferenc azt találta ki, hogy részvényhez juttatja a magyar lakosságot, mire az gyorsan bepolgárosodik, felismeri a…..
Subba Parti por 2008.08.15 10:59:00
Mondhatnánk, hogy klikkelj a képre, és keresd meg hol található a kiemelt részlet, de inkább nem. Valami új partipor rejtekhelyet találtak ki? Más magyarázatot nem találunk arra a lucskos fehér dologra ott.   ..
Vince 2008.08.16 14:29:33
hu.rael.org/rael_content/index.php
Rael, az onlájn fordítógépekkel terjesztett vallás :)
Ismerjétek meg Geronazzo Máriát, a hét Szuperpumáját. A hölgy magyar származású, a furcsa vezetéknév negyedik olasz férjétől maradt rá. Igen, habzsolja a fiatalabb pasikat, óriási játékos! Ám nem ezt jegyzi meg elsőre vele kapcsolatban az ember, hanem azt, hogy…..
Ezt a focifaszos videót úgy kaptuk, és most mi is továbbítjuk minden további komment nélkül: Na jó, azért jobbra eliszkoló, kissé erőszakos futballista testbeszéde priceless...
Vince 2008.03.05 22:21:34
Kedvenc rovatunk gyarapodott egy vidéki versenyzővel. A sálas house az autóból szól, autentikus az öltözet és a környezet. Semmi felesleges görcsölés vagy izzadás a körülményeken, csak úgy az udvar végében keni. Fergeteges lábmunkával, és…..
Vince 2008.02.28 13:27:13
Sokszor tényleg hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az alant következőhöz hasonló elvetemült sajtóközlemények csak a mi kedvünkért születnek. Valami autós játék promóciós megmozdulásáról adták ki a minap a szervezők ezeket a sorokat, mi pedig úgy döntöttünk szenvedjetek ti…..