Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mi az én utam?

19 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha víz jegyű a szeretőnk…   Milyen lehet, ha rák? (Forrás: aceshowbiz.com) Érzékeny és gyengéd szerető. Érzéki és figyelmes az ágyban. Gyakran vannak hangulat-ingadozásai, így fontos, hogy kezelni tudd azt, amikor szomorúságából hirtelen kicsattanó életkedve lesz. Romantikus alkat, a párja…..
Ha föld jegyű a szeretőnk…   Milyen lehet, ha bika? (Forrás: elle.com) Kisugárzása miatt nehéz nem észrevenni. Ha szeretnéd, hogy párodat mindenki irigyelje tőled, őt bátran választhatod. Fontos neki a szerelem és a szexualitás, ezeknek minden pillanatát kiélvezi. Mellette igazán forró…..
Újabb év kezdődött, visszarázódtunk a pihenésből újra a munkába, felvettük a ritmust, és valószínűleg már túl vagyunk a kezdeti, újévi céljainkat meghatározó fellángoláson is. Ha ez így van, akkor a következő két hétben nyugodjunk meg, és fussunk neki újra azoknak a céloknak! Az év eleje általában…..
Ha tűz jegyű a szeretőnk…   Milyen lehet, ha kos? (Forrás: mafab.hu) Szenvedélyes és kezdeményező. Ritkán választják ki őt, rendszerint ő választ. Imádja az akadályokat, a kihívások igazán felpezsdítik, örömmel hódít el valakit a párjától, aki megtetszik neki. Remek udvarló, izgalmas…..
Első cikksorozatunk ezennel elindul, melyben az asztrológia területén kalandozunk, hiszen utánajártunk annak, hogy melyik csillagjegy milyen szerető lehet. Azt is eláruljuk, hogy ki az, aki ezt értékelheti, és ideális párra találhat a személyében, és ki az, akinek jobb messze elkerülni az ilyen…..
Előző cikkünkben kifejtettük, hogy miért fontos a mai világban az élet legkülönbözőbb területein a nyelvtudás, illetve hogy milyen nyelveket érdemes elsajátítanunk. Mai írásunkban pár tanáccsal próbálunk azok segítségére lenni, akik nyelvtanulásra adják a fejüket, vagy éppen csak meglévő tudásukat…..
A motivációs levél elengedhetetlenül fontos egy állás megpályázásához, és az önéletrajzzal szorosan összetartozik. Szerepe, hogy bemutassa a jelentkező céljait, szakmai tapasztalatait és motivációját. Olyan dolgokra hívja fel a figyelmet, amelyek nem kerültek be az önéletrajzba. Az olvasó bizonyos…..
„Nem elég, ha tudsz angolul, beszélj NYELVEKET is!” – hallhatjuk néha a vicceskedő jótanácsot, mely azonban tökéletesen megragadja a napjainkra kialakult helyzetet, amivel az idegen nyelveken beszélők, diákok és munkát keresők szembesülnek. Az elmúlt 25 évben Magyarországon az angol nyelv lett az…..
Önéletrajzunk (más nevein: Curriculum vitae (CV), autobiográfia, resume) egyben önmarketing is, amellyel szeretnénk felhívni magunkra a munkáltató figyelmét, és általa tudjuk megmutatni azt is, hogy a megpályázott munkakörre mi leszünk a legalkalmasabbak. Ezért is érdemes önéletrajzunkat a lehető…..
Egy korábbi bejegyzésben már érintettük, hogy saját magunk, személyiségjegyeink ismerete sokat segíthet abban, hogy megtaláljuk azt a munkát, ami igazán illeszkedik hozzánk. Most nézzük meg kicsit részletesebben, hogy mire is gondoltunk, mikor ezt javasoltuk. Személyiségünk típusát önismereti…..
Mi az én utam? 2016.10.26 12:26:28
@geegee: Mindenkiben van mindegyik típusból, a tesztek is azt állapítják meg, hogy milyen arányban. Így teljesen rendben van, hogy úgy érzed, mindegyik jellemző rád! Legtöbbször 2 domináns vérmérséklet jellemző egy egyénre, de van olyan is, akiben a négy típus jegyei nagyjából egyforma arányban találhatóak meg. Ráadásul ez folyamatosan változik, ahogy az ember fejlődik-változik. Az interneten is elérhetőek olyan tesztek, amik nagy vonalakban vázolják az aktuális állapotot, például ez: www.magyarvagyok.hu/kultura/lelekbuvar/szemelyisegtesztek/3490-Vermerseklet-teszt.html
Aki keresett már valaha munkát, a fenti kérdéssel biztosan találkozott. De hogyan válaszoljunk rá? Vannak bevett taktikák? Legyünk szemtelenek, netán szerények? Manapság teljesen bevett szokás a leendő munkáltató részéről a fizetési igényre való célzott rákérdezés. A tapasztalat azt mutatja, hogy…..
Azt szokták mondani, hogy egy újszülöttnek minden vicc új. Gondolom így lehet ezzel a frissen munkaerőpiacra lépő is. Minden infó új neki. Az is, ami látszólag evidens. Így most nézzünk meg néhány olyan munkahelyi attitűdöt, melyekhez ha tartjuk magunkat, nagyot nem tévedhetünk kezdőként. És…..
A 21. században élünk, amikor az élet majd’ minden területe a szemünk láttára virtualizálódik. Közösségi felületeken éljük életünket, naponta posztolunk képet az aznapi ebédünkről, sőt társkereső applikációkat használunk. Az emberi természet azonban megköveteli a személyes érintkezéseket, hiszen ez…..
Egy korábbi bejegyzésben már írtunk arról, miszerint személyiségjegyeink ismerete sokat segíthet abban, hogy megtaláljuk azt a munkát, ami igazán illeszkedik hozzánk. Most nézzük meg kicsit részletesebben, mire is gondoltunk, mikor ezt javasoltuk! Személyiségünk típusát önismereti tréningeken,…..
Egy korábbi bejegyzésben már írtunk arról, miszerint személyiségjegyeink ismerete sokat segíthet abban, hogy megtaláljuk azt a munkát, ami igazán illeszkedik hozzánk. Most nézzük meg kicsit részletesebben, mire is gondoltunk, mikor ezt javasoltuk! Személyiségünk típusát önismereti tréningeken,…..
Egy korábbi bejegyzésben már írtunk arról, miszerint személyiségjegyeink ismerete sokat segíthet abban, hogy megtaláljuk azt a munkát, ami igazán illeszkedik hozzánk. Most nézzük meg kicsit részletesebben, mire is gondoltunk, mikor ezt javasoltuk! Személyiségünk típusát önismereti tréningeken,…..
Az álláskeresés nem bonyolult, ám elsőre riasztó dolog lehet, hiszen ha önbizalmunk nincs az egekben, akkor sok elbizonytalanító gondolattal találkozhatunk, miközben végigjutunk a folyamaton. Íme, nyolc lépés, amik segítenek abban, hogy a keresés ne sikertelenség és rémálom…..
Az álláskeresés nem bonyolult, ám elsőre riasztó dolog lehet, hiszen ha önbizalmunk nincs az egekben, akkor sok elbizonytalanító gondolattal találkozhatunk, miközben végigjutunk a folyamaton.   Íme 7+1 lépés, amik segítenek abban, hogy a keresés ne sikertelenség és rémálom legyen...
Ha álláskeresésbe fogunk, felmerül a kérdés, hogy hol kezdjünk hozzá, mire érdemes odafigyelni, és hogy milyen stratégiát válasszunk. Az alábbiakban röviden áttekintjük a legnépszerűbb és leginkább eredményre vezető lehetőségeket. A “régimódi” eljárást, amikor újságokban hirdetnek egy pozíciót,…..