Regisztráció Blogot indítok
Adatok
towerhugo

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs mese, a köztársasági elnök útelágazódáshoz érkezett. Fürkésszük ki Schmitt Pál gondolatait. Valamennyire normális, hogy leperegtek róla a korábbi csetlés-botlások miatt kapott "humoros megjegyzések" - bár álllamfőről szerintem a világon sehol nem írtak még…..
Olvasóink kedvenc riportalanya szakkommentálja az esti magyar–finnt a Magyar Rádióban. Párja Virányi Zsolt lesz. Lantos Gábor szerkesztőtől megtudtuk, szeretnék, ha az egykori televíziós a vb-n is közreműködne. "Nagyon megtisztelő volt a felkérés. Habár a mai…..
towerhugo 2009.04.03 11:27:34
Gábor fiam meghalt éjfélkor szívinfarktusban! – írta blogunknak sms-ben id. Ocskay Gábor, az Alba Volán ügyvezetője. A klub válogatott hokisa harmincnégy éves volt. Az MTI hírösszefoglalója szerint a játékosokat és a vezetőedzőt sokkolta a halálhír."Gábor éjfélkor…..
towerhugo 2009.03.25 13:51:26
Igen, ez a hír (is) mellbevágó, letaglózó, megkönnyezzük … nagyon sokan, én is.
Van fájdalmas halál, van igazságtalan halál, szinte minden halál az … valakiknek. De értelmetlen halál nincs, úgy hiszem. Hiszem, hogy ez sem az. Nagyon sokan építették azt a tornyot az elmúlt évtizedekben, amihez a mai felnőtt kedvenceink is szorgalmasan hordták a köveket, Gábor halála is ennek az épületnek az alapjait erősíti most egy nagy kővel. Mit kővel, sziklával, egy óriási könnyekkel áztatott sziklával. Ezek azok az építőkövek amik nem hagynak egy épületet összeomlani, sőt… Bár ezt most nem érezzük, most egészen mást érzünk, de az ilyen szomorúság sokat segít abban, hogy egy sportág és az azt szeretők népes és egyre népesebb tábora megérjen a nagykorúságra. Nem szeretnék senkit, és egyetlen sportágat sem megsérteni, de mit gondolna most a magyar közvélemény, ha a magyar bajnok baseball csapat vagy a sífutó válogatott veszítette volna el egy emblematikus egyéniségét. Látnunk, éreznünk, tudnunk kell hogy ennek a szomorú, tragikus hírnek azért van hírértéke, mert ezekért a fiúkért már egy ország szíve dobbant, ha tettek valamit, sikerük volt vagy kudarc érte őket. Lehet, hogy a magyar jégkorongsportnak a mai nap történt meg a felnőtté válása, aki ezt átélte, megélte, túlélte mind beavatottá vált és felnőttként fogja átadni tudását, szeretetét és elkötelezettségét, játékosként, szakvezetőként, szurkolóként a jövő generációinak.
Én magam más csapatsporton nőttem fel, tán nem is voltam teljesen sikertelen, de ma már mindkét csöpp gyermekem jégkorongozik és imádják, általa is, vele is, és majd ha már megértik az élet nagy összefüggéseit talán egy kicsit őérte is.
Isten Nyugosztaljon Gábor,
Minden ember addig él, ameddig emlékeznek rá.
Hétfőn a Metallurg a Lokomotivot fogadta, egy harmad után 1-1 volt az állás. A másodikban kettőt lőtt a vendég, erre válasz csak az 52. percben érkezett, az is hiába, mert az 57. percben beállt a 2-4. Moszkvában az Ak Barsz szerzett vezetést, de ez volt az utolsó…..
towerhugo 2009.03.24 10:26:44
Volt szerencsém a kazany-dinamo meccset helyszínen nézni. Hát nagy élmény volt.
A VIP helyek kivételével tömött csarnok. Nem tudom mekkora a Luzsnyiki de vagy 6-7 ezer drukker. Asszonyok gyerekek nyakkendősök, stb...
(Az mondjuk nem nyilvánvaló miért kell az embert 4-szer megmotozni mielőtt a lelátóra bejut és miért nem lehet bevinni a büfében vásárolt pattogatott kukoricát)
Bár a 4 játékvezető is nagyon dinamikusan melegített a kezdő sípszó előtt a meccs mégis kicsit álmosan indult, szerintem a két első találatot mindkét oldalon kicsit benézték a kapusok. Igaz a kazah fiú később már nem tudott hibázni (pedig a Dinamo védői helyenként elég riasztóan nem értették egymást) szemben a kazanyi kapussal akit óriási füttyszótól kísérve cserélték le a negyedik gólja után.
Bár az első harmad is felpörgött, miután felébredtek a fiúk, de az igazi hokit, szikrázó és jó játékot a második harmadban láttam, a negyedik gólnál pedig, mikor a kanadai szétbombázta a hálót akkor már a csarnok is szinte felrobbant. Percekig tartó vastaps üvöltés hullámzás, ami csak kell volt minden mint a moziban.
(Azért érdekes hogy a kanadai az NHL-ben igazán maradandót nem tudott alkotni, itt a KHL-ben meg mindenkinek cakkosra lövi a hálóját)
Az utolsó harmadra a látványos játék helyét ugyan átvették a látványos pofonok, néha még a bírót is sikerült földre vinni, de a közönség így is jól szórakozott és az ak bars szurkolók becsületére legyen mondva hogy a dobos szekció elképesztően nagyot produkált a lelátón. A legszebb tatár hagyományok jegyében hergelték a csapatukat három harmadon át.
Nagyjából a harmad első percétől érezhető volt a levegőben, hogy ezen a napon a kazany már nem lesz képes feltámadni és ez kicsit átcsapott a tehetetlen dühbe a játékosoknál.
Elnézést az ak barsz szurkolóktól de hajrá gyinamó, mert ha hozzák az elődöntőt akkor talán lesz esélyem a döntőből is elcsípni egy-két meccset élőben.
w Lagzi Lajcsival 2009.03.10 06:30:00
Antall József szelleme, mint Boross Pétertől megtudtuk, perben-haragban áll Bokros Lajossal. Bokros EP-, illetve miniszterelnöki jelölése, egyáltalán a felléptetése MDF-színekben ezért állítólag hiba, sőt gyalázat. De miért is? Mindenekelőtt: szellemek nem szavazhatnak. Antallé…..
A "legkommunistább dolog a kapitalista Magyarországon"-verseny erős favoritja a magyar hatóságok által kiállított nemzetközi jogosítvány. A dolog annyira szép kerek, hogy el sem hinnénk, ha nem láttuk volna Varga Péter fotósorozatán. Adott egy vicces külsejű,…..
towerhugo 2009.02.17 16:02:01
@Megvagy hadnagy: Csatlakozom az előttem szólóhoz. Ezzel a bejegyzéssel a szerző valóban rendesen lukra futott. Amikor az USA-ban dolgoztam és föl alá utazgattunk a különböző országbéli haverokkal mindenki ilyet lobogtatott Európa vagy más kontinens bármely szegletéből érkezett is. Tök ugyanígy néznek ki, csak a H betű helyén feszít a releváns ország felségjele. De épp a minap mutatott egy ilyet egy szerb cimborám is, pedig az új ország, új köigazgatással. Küllemre a dokumentum a motorizáció és a nemzetközi autós turizmus tömeges elterjedésének hajnalát idézi, tehát nyilván valami 50-es 60-as évekbeli nemzetközi rendelet szabályozza a formátumot.

Ettől persze még a magyar közigazgatásra ráférne némi arcfelvarrás.