Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kázoli

8 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó-kalendárium rovatunkban (amely ma az Elsők rovatcímet is megkaphatta volna) a világ legelső hópehelyfotójának készítőjét mutatjuk be.   Fotó: Wilson A. Bentley munka közben  ..
Külön blogbejegyzésben emlékezik meg az Economist Deutsch Tamás roppant szórakoztató twitteres pályafutásáról, aminek kapcsán gyorstalpaló nyelvleckét is kapnak az olvasók a magyar nyelv csodálatos káromkodáskincséből.A mikroblogon Dajcstomi néven publikáló, 1320 követővel…..
A Dealware állam és Dél-Karolina között húzódó szakaszon az 1600-as évek óta készítenek mesterséges menedékeket a tengeri élővilág számára. A Metropolitan Transit Authority újrahasznosítási programja révén ez a folyamat most egy teljesen új, kicsit megdöbbentő, kicsit…..
A Zugügyvéd is nap mint nap találkozik az alábbi problémával, kíváncsi, hogy a többi kolléga hogy kezeli ezt a helyzetetSzia ZugKolléga,Nem tudom, hogy a többi ügyvéd kolléga hogy van vele, de nekem k.vára elegem lett az ingatlanközvetítőkből. Bevett módszer, hogy annyira…..
kázoli 2011.01.28 18:02:08
@quadrocs: Értem. Van egy lakásod, amit nem piaci áron szeretnél eladni, de nem kell. Hallottam már én is "Nem adnak érte annyit, amennyit ér."
Tévedés. Nem ér annyit, amennyit kérsz érte. Az árat a piac (tudod: kereslet/kínálat viszonya) határozza meg.
További jó irodalerázást, és őrizd meg sokáig a lakásodat!
(Azért menj oda egy benzinkúthoz, hogy te csak 200-at adsz literjéért, de gyorsan, mert nagyon kell!)
Sajnos sokan még abban az illúzióban ringatják magukat, hogyha visszaadják a bankhitelre vásárolt autót, akkor megszabadulnak a hiteltől is. Az alábbi levél is ékes bizonyítéka, hogy nem így zárulnak ezek az ügyek.Tisztelt Zugügyvéd, 2008-ban vettünk igénybe autóhitelt,…..
Kósa Debrecene tízmilliárdot kap stadionra, ám nem biztos, hogy az országnak és a városnak pont erre van a leginkább szüksége. Tipikus Fidesz-betegség, hogy a nagyság valódi megjelenítője a futballsiker. (Fotó: MTI) A kormány döntése alapján Debrecen városa két éven át két…..
kázoli 2010.11.09 17:22:46
Mély tisztelettel és a kulturált véleménynyilvánításnak a téma relevanciáját illető legmagasabb szintű bevállalásával szeretném megkérdezni: mi a f.szér' kell nekem/nekünk ezt finanszírozni?
- Azért, mert az aktuális miniszterelnök fociz(gat)ott?
- Azért, mert Kósa L. a Fidesz egyik főelvtársa, és jóban van a Központi Bizottság Pénzosztó Elvtársaival?
- Azért, mert a magánnyugdíjak lenyúlásával és a nyugdíjjárulék megemelésével pénzhez jutottak, és most virítani akarnak a stadionátadón?
- Azért, mert (ide lehet a többi kérdést behelyettesíteni) ...

A többesszámot Magyarország azon adófizetőinek/lakóinak nevében bátorkodom használni, akik horribile dictu nem nézik/élvezik a magyar bohócbajnokságot, mert a színvonala szart sem ér, és a futballvezetők pénzfüggő stréberek/dilettánsok, továbbá nem kívánnak elvegyülni a stadionokat a meccseken megtöltő akár többszáz berúgni és garázdálkodni vágyó félbűnözővel.

Abból a 10 ezer misiből, ha már magánkézbe akarják áttolni (a DVSC ugye magánkézben van?) például inkább sok-sok kisvállalkozást/magángazdálkodót kellene feltőkésíteni, hogy nemzetközi értelemben versenyképes árut termeljenek!

Persze lehet, hogy már ki vannak jelölve azok a (kis)vállalkozók, akiket a stadionépítéssel megtámogatnak...

Úgy látszik lemaradtam arról a hírről, hogy kis hazánk jelenlegi legnagyobb, mintegy utolsóként megoldandó problémáinak egyike a futballstadionjaink szűkössége.

Éljen a közpénzek gazdaságtalan elherdálását megszüntető kormány (részlet a 'Jelmondatok 2002-2010 között' című, még kiadatlan Fidesz összesből)!
Zsuzsa nem érti, hogyan jelenhetett meg a TV kéthetes című műsorújságban a Parapszichológiai Centenáriumi Központ hirdetése Elisa Braun, az ismert varázslónő gazdaggá tévő Rózsakereszt Pentákulumáról. Olvasónk éles szemmel vette észre, hogy az egész sima adatgyűjtés és…..
Bár régóta ígérjük, hogy lesz ilyen is - mégis ez az első sörbeszámolónk. Nem akarunk persze az erre szakosodott, tematikus blogokkal versenyezni - de úgy érezzük, tudunk újat mondani a sörmárkák terén. Magyarországon ma méltánytalanul periférikus helyet foglalnak el a piacon…..
Kérem tisztelettel, pontosan 40 évvel ezelőtt, ezen a napon (naná, hogy péntekre esett, és ha engem kérdezel, biztos vagyok benne, hogy mocskos-szar, esős idő kellett, hogy legyen) Európában megjelent a Black Sabbath első lemeze. Igaz, ezt egy brutálisan erős sor követte (1975-re már…..
Miért kell nagyon óvatosan bánni a Windows-zal? Az egyik fő ok a biztonság, azaz inkább annak a viszonylagos hiánya. A Windows operációs rendszer egyszerűen sokkal sérülékenyebb, mint a Linux vagy a Mac OS X. Nézzük meg, melyek voltak az eddigi legkártékonyabb Windows kártevők.…..
Amikor az ember a Linux felé tendál, az első kérdés az, hogy "Melyik disztibúciót (azaz változatot) válasszam?"Hoppá! Máris megakadtál? Tény az, hogy a Linux esetében nem olyan egyszerű a dolog, mint a Windows-nál vagy a Mac OS X-nél, ahol 1 (vagy nem sokkal több)…..
Az alábbiakban a Linuxszal kapcsolatban gyakran feltett alapkérdésekre találhatók válaszok. A több részes írásban az alábbi témakörökkel fogunk foglalkozni:Melyik disztribúciót válasszam (+ egy kis játék)?'Élő' rendszerCD-kMelyik disztro illik a régebbi és lassabb…..
Minden merevlemez túl kicsi! Ez valószínűleg alapigazság, ugyanis nincs az a lemez, amelynek kapacitását egy idő után ne nőnénk ki. Időnként rádöbben az ember, hogy már megint kevés a tárolóhely. Ilyenkor sok órás keresgélés következhet a könyvtárakban, hogy megtaláljuk a…..
A Microsoft kedden San Francisco-ban bejenetette, hogy új operációs rendszere, a Windows 7 ez év október 22-én jelenik meg. Az előrehozott debütálás fő oka lehet a versenytársak (a nyílt-forráskódú és ingyenes Linux disztribúciók, a Mac OS X és az előrehaladott állapotú…..
A Microsoft .NET keretrendszer 3.5 verziója a Szervizcsomag 1-gyel a felhasználó jóváhagyása nélkül (pl. automatikus Windows-frissítés során) telepítette a Microsoft .NET Framework Assistant 1.0 Firefox kiegészítőt.Ez a frissítés a rosszindulatú behatolók számára az…..
Mert ingyenes. A legtöbb disztribúció telepítése, továbbadása, újratelepítése és módosítása, azaz saját kedvünk és ízlésünk szerinti átdolgozása (nagyon kevés kivétellel) ingyenes. A rendszer módosítása nem sért szerzői jogi törvényeket.Mert nem kell bíbelődni a…..
De miért a Linux? A megzakkanás 2009.05.29 17:51:00
Bevallom, megzakkantam. Sok év (>20) DOS- és Windows-használat után elkezdtem Linuxot használni. Ez persze nem tegnap történt, hanem még tavaly tavasszal. Azóta az állapotom sokat változott (javult? vagy romlott?), de egy biztos: rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. Talán kicsit…..
Toto minden bizonnyal rendelkezik némi önkritikával is, hisz a címet egy az egyben a nekünk küldött leveléből emeltem át. Azt tudjuk, hogy csúnya vége is lehet annak, amikor két nő kerül egymással szembe, mert olyankor a tündibündi hölgyek pillanatok alatt sárkánnyá tudnak…..