Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Komám

49 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokáig a célmegjelölés és célfelismerés volt a leggyengébb képességem a játékok során. Soha nem láttam amit a többiek és ehhez még a szemüvegemnek sem kellett párásnak lennie. Aztán tanultam egy egyszerű trükköt. Tök menőnek tűnt az óra számai alapján végzett iránymegjelölés, de volt egy bibi.…..
Airsoft komolyan A 3K 2022.11.16 08:19:34
Kitaláltam egy fogalmat. Biztos vagyok benne, hogy a világon másnak is eszébe jutott már, hogy mik azok az alapvető feltételek, amelyek nélkülözhetetlenek az airsoft csaták megnyeréséhez. Nem a valódi tűzharcokról van szó, ahol a találatmegadás egyet jelent a visszafordíthatatlan veszteséggel.…..
Airsoft komolyan A lézerszabály 2022.11.12 10:33:00
Ha már szóba került a fegyverek biztonságos kezelése, megemlítenék egy egyszerű szabályt, amit a különleges erők is alkalmaznak. Persze nem ez az egyetlen, de sok fekvőtámasz árán kell megtanulnia a figyelmetlen harcosnak, milyen fontos dologról van szó. Egyszerű a szabály: mindíg úgy tartsd a…..
Komám 2022.11.14 14:10:12
@Mesterséges Geci: az airsoft csak annyira veszélyes, mint minden más hobbi. Ami a káposztásmegyeri kalandot illeti: nem tudom. Az airsoft játékok területei általában rendezett tulajdonúak és engedélyezett rajta ez a tevékenység. Valószínűsítem, hogy a terület tulajdonosával egyeztetve lett és mivel egy erdő nem éppen egy sétáló utca, senki nem hibáztatható. A játékosok sem, hiszen rendes, szervezett játékon vettek rész és te sem, hiszen ezt nem kellett tudnod. Persze ez a jó eset. Feltételezem amikor egymásra találtatok, a játék megállt és békében váltatok el.
Airsoft komolyan Mindenki szar 2022.11.13 15:36:59
Az internet már csak ilyen. Régen az volt a mondás: Mindenkinél van erősebb! Ma: Mindenkinél van okosabb! Ez általában egy szűk réteg. Nekik SEMMI nem elég jó. Végeláthatatlanul képesek sorolni a hibákat. Milliméternyi eltérésekben mérik az embert. Szerintem moziba is csak puffogni járnak.Ők az…..
A fegyverünket menet és harc közben eltérően kell kezelnünk. Míg a taktikai helyzetek teljesen használhatók mozgás, várakozás közben, ha harcra kerül a sor, ezek erősen korlátozottan használhatóak. ekkor lépnek életbe a készenléti helyzetek. Nevükből adódóan a fegyverünket tüzelésre készen tartjuk,…..
Komám 2022.11.12 19:05:53
@masada: jó rendben.
Két utat választhatsz. Vagy komolyan veszed a játékot, vagy nem. Ha igen, a legelső tanács, amit adhatok, hogy sose lógasd, vagy ölelgesd a fegyvered. Mindkét esetben olyan értékes másodperceket veszítesz, amik kulcsfontosságúak egy harc megnyerésében. Utóbbi ráadásul balesetveszélyes is, engem a…..
Ez a bejegyzés a Higher Level Group első tréningnapjának kiegészítő anyaga. Igyekszem a jelenlegi ismereteim alapján kialakított álláspontomat ismertetni és elmagyarázni azokat az alapelveket amelyek szerintem a magasabb szintű játékstílus kialakításához és kialakulásához szükségesek. Nem vagyok…..
Komám 2022.11.06 08:10:19
@CCnick: igazad van. Azonban itt nem a fegyverek kategorizálása és a szakmázás a lényeg. Ha ez nem jött át, az sem baj. Ez nem egy fegyverszakértői blog, remélem a későbbiekben te is találsz hasznos információkat.
Komám 2022.11.06 18:48:30
@Hiryu 2,0: sajnos a játékosok jó része nincs tisztában a biztonsági rendszabályokkal, ami a fegyverek használatát illeti. A szervező részéről jelenleg megoldhatatlan feladatnak tűnik, hogy a játékosok fegyvereit semleges irányba fordítsák mindig a játék folyamán. A HLG-nél egyszerű lézerszabályt kezdtem ismertetni. Egyszerű, könnyen megjegyezhető. Ha ez megvan, jöhet a többi.
Tudomásul kell venni, hogy az airsoftosok jó része az utóbbi években egyszerűen nem lett szocializálva a közösségbe, sok esetben nem is tudom, hogy az adott személy miért pont ezt a hobbit választotta.
A HLG ebben is rejt potenciált.
Ami a valós vs. airsoftot illeti, ebben is igazad van, bár véleményem szerint az egyszerűbb manőverek is alkalmazhatók egy játék során. Ha a háborúk arculatát nézzük, a lövészárkok, mesterlövészek, rakéták, tüzérség és újabban a drónok uralta csatatereket nem lehet és nem is kell lemodellezni a pályákon.
Nahát! Én azt hittem, hogy a blogolás halott kategória, ennek ellenére máris váratlan mennyiségű komment érkezett az előző poszthoz, amit köszönök. Nem szégyen tanulni, nekem pedig nincs hatalmas háttértudásom a tűzfegyverekről, így köszönöm a hozzászólásokat.Most kicsit eltávolodunk a halálos…..
Úgy érzem mostanában elhanyagoltam kissé a blogot, de most, hogy van egy kis időm az írásra, hagy áruljak el néhány kulisszatitkot a csatorna mindennapjaiból. - A gatyám szétrepedése nagyon érzékenyen érintett, a hatékony diétámnak köszönhetően ugyanis, 93 kilóról sikerült lefogynom 98-ra.…..
 Mivel a blogon elég régen volt bejegyzés, adta magát, hogy mégsem egy reakcióvideóval reagáljak az elmúlt napokra, és készítsek egy újabb hosszú videót, hanem írjak egy cikket. Ez két haszonnal is jár: kiírom magamból azt a rengeteg választ, vagy legalábbis egy részét annak, ami feszít és jobban…..
Odakint mínusz 11 fok van és az újabb videó készítése is nehézkes, kezd az az érzésem lenni, hogy egy mobilt kellett volna vennem a videózáshoz, és nem kellene ennyit szívnom a beállítgatással. Vagy csak csinálni kellene ahogy jön és nem törekedni semmire. Úgyis a mondanivaló a lényeg.Addig is…..
Végre a Nyírsoft SE és az Airsoft-komolyan kooperációjával megrendezésre került a tréningsorozatunk első része, amit nemrég elveszített Hegylakó játékostársunk emlékére Highlander Training-nek neveztünk el. Hála Istennek elég komoly érdeklődés mutatkozik a képzés iránt, ami minden bizonnyal a…..
  Ma egy kezdőknek létrehozott Facebook csoportban kialakult egy kis eszmecsere a védőszemüvegek típusaival kapcsolatban. Rácsos, nem rácsos, melyik a jó? Én maga a rácsos szemüvegeket messzire elkerülöm, az alábbi videóban jól látszik miért. Én magam szörnyülködve láttam, hogy az a maszk,…..
Igen, jól látjátok, az ott egy hi-cap tár és a markolaton jól kivehető a motor csavarja. Egy plakáton, egy hálivúdi produkcióban Persze tudjuk jól, hogy sok esetben használnak airsoft replikákat, de ezt kirakni egy plakátra, abban az országban, ahol úgy veszel meg bármilyen félautomata fegyvert,…..
Elkészült végre az első videó. Visszanézve megállapíthatom, hogy jó sok tanulnivaló van még, de néhány tényező jobb, mint amit előzetesen vártam. Néhány kiegészítő információ következik. Mivel a háznak nem volt olyan szeglete, ahol leülhettem volna és bevilágítva szövegelhettem volna, megpróbáltam…..
Most, hogy kezdem tanulgatni a videózás rejtelmeit, megnéztem néhány cinematic típusú airsoftos videót, amit játékosok, vagy játékosok bevonásával készítettek. Erről osztanám meg a gondolataimat.  A fenti videó több, mint négymillió megtekintésnél jár, és azt kell mondjam, a francia srácok igazán…..
Juhéjjj komáiiim! Megérkezett a kamera, egy SJCAM SJ6 Legend! Miután hiába vártam egy másik típusú kamera gazdájára, szétnéztem a Jófogáson és Nem messze tőlem találtam ezt a típust, elég sok kiegészítővel egy olyan összegért, amit még nem sajnáltam érte. (Vagyis de, de a fogyasztói énem erősebb…..
Kinézek az ablakon. Esik. Kinek van kedve ilyenkor bármit is csinálni? Különben is, elmúltam 40. Pocakot növesztettem, a hosszú évekig tartó dohányzás is nyomot hagyott a szervezetemben. A derekamban is kopott a porc. Mégis miben reménykedem? A pályán elég sok fiatal arcot látni. A saját…..
Mára csak egy kis szösszenet. A "Köszönjük a szolgálatát!" ott, természetesnek hangzik. Tudom, nem airsoft, de engem, mint hétvégi katonát nagyon zavar, ha becsmérlően szólnak a magyar honvédekről. És bizony sokszor előfordul. Te megköszönted már nekik?..
Mint megszokhattátok, nem szoktam bő lére ereszteni a mondókámat, igyekszem tömören kifejteni egy-egy témát. Néha azonban jól jön, ha valami ki van fejtve, jelen esetben a lusta blogger eszköztárából elővettem az etikus lopás módszerét, bár lehet, hogy ezt csak én nevezem így, de mivel nem tudtam…..
Ma akadtam egy nagyon jó videóra a gyakorlás alapozásához. Mint a blog kezdetén kijelentettem, nem szeretnék megmondóember lenni, hiszen nem szereti senki, ha megmondják neki a tutit, és az alapom sincs meg rá. Nekem is nagyon sokat kell még gyakorolnom, viszont ehhez nagyon sok segítség található…..
Ismered az érzést, amikor cselezve eljutsz az ellenfél kapujáig és a gólvonalon fejjel gurítod át a labdát? Na van ilyen airsoftban is! Egy kis jelentéktelennek tűnő stukker, amivel nem tudsz felvágni a csajok és a cimbik előtt a pályán, de ha el kellene neveznem úgy hívnám: a Sztorigyár. Mert ez a…..
Az elmúlt napokban többször szembe találkoztam, különböző airsoft csoportokban a címben szereplő kifejezésekkel és szeretném kicsit rendbe tenni ezeket a dolgokat. Legalább magamban. Nem, mintha olyan életbevágó dologról lenne szó, de azt hiszem van már elég belterjes baromság, nincs szükség…..
  Azt hiszem ez az év felnőtt életem legszarabb éve volt, ugyanakkor új dolgok is létrejöttek, formálódtak és elkezdődtek. Persze nem feltétlenül ebben a sorrendben. A Covid egész világunkat átalakította, és a magánéletem változásain kívül az airsofttal kapcsolatos dolgokba is beleszólt.…..
Apanapló Egy az Isten 2020.12.22 18:51:21
Hiszek Istenben és azt hiszem, a hazámat is szeretem, amennyire a hétköznapi impulzusok ricsajában, dolgozó emberként lehet. Lobogott bennem ez a tűz annyira, hogy képes lettem volna bármire. Ma már értetlenül nézek azokra, akik bármiféle kérdőjel nélkül, helyezik a magyar nemzetet a világ népei…..