Regisztráció Blogot indítok
Adatok
apterus

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Veszte", viszonylag persze, mert a győzelméhez nem nagyon fűzhető kétség, de mint tudjuk, győzelem legalább háromféle van: relatív többség (amikor egy párt a legtöbb mandátumot szerzi, de nem szerez többséget a parlamentben, tehát nem tud egyedül kormányt alakítani), egyszerű többség (amikor…..
apterus 2018.02.01 09:35:32
A vidék jól van. Az átlag szavazó ötvenes, egész életében húzta az igát. Most cseréli le a 20 éves opelt, a földalapú támogatás szépen jön, a búza érik, a gyerek kint van németbe (!), repülővel jár haza, a lyánynak már három családja (!) van, most épülnek (!), megkapták a CSOKot vagy mi a bánat, nem is kell visszafizetni, nem úgy, mint a szocik alatt a szomszéd a svájci hitelbe teljesen belerokkant, és kapják a 100 ezer adókedvezményt havonta, mármint a vej; most emeltek a Lidlibe (!) 25% százalékot, és az asszony valami katás, 25ezer adót fizet 600 ezer bevételre, hát könyvel éjjel nappal.
Az anyós ugyan meghótt a korházba, de úgyis öreg volt, legalább a doktornak nem kellett adni semmit.
Ezzel szemben a belvárosi értelmiség fanyalog, 100ezres tüntetésekről vízionál a demokrácia védelmében, 300 ezer éhező kisgyermekről vízionál, és várja a csodát április 8án.
Azok a témák, amelyek itt feljönnek az indexen, az átlag szavazó számára nem léteznek. A politika az urak dolga, a kerítés jó dolog, de ártani biztos nem árt, aki unja a sorost a tévében, addig kimegy egy sörért.
Az átlag szavazó a hasával szavaz, a benzin is olcsóbb, mint a szocik alatt, és aki él és mozog, annak van munka. Jön vissza szép lassan a kádári létbiztonság, itt az ellenzék fogást nem talál. Hát nem csoda, hogy egymást marják, annak is elment az esze, aki azokra szavaz.

Félreértés ne essék, én is tudom, milyen ez a rendszer, de 20 év permanens rendszerváltás után a létbiztonságért az ország a lelkét is eladná. Szerintem.
Nem éppen tekinthető sikeresnek Orbán osztrák-/német-politikája, amennyiben az osztrákok láthatóan a nemzeti politikájuk részének tartják a vendégmunkások családi apanázsának korlátozását, illetve ebben a pillanatban úgy néz ki, hogy a következő német kormány politikájában a (muszlim) bevándorlókkal…..
apterus 2018.01.15 16:36:08
@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt:
"Aki pedig elfelejti, hogy Orbaneszku és bandája nem vétózta meg a román csatlakozást a parlamenti szavazáskor az valóban agymosott fideszbirka. Csont nélkül beszavazták őket.... részemről hazaárulók."

Magyarország 2004-ben csatlakozott,
a románok csatlakozási szerződését a tagállamok 2005-ben írták alá
Románia és Bulgária 2007-ben lépett be;

kicsit elmélkedjünk ezeken az évszámokon
Válasszunk Nem hiszek Berkecznek 2017.12.13 21:26:00
Kezdjük egy részlettel az Együtt közleményének az Index egy cikkében megjelent változatából: Az Együtt most kivizsgálta az ügyet. Közleményükben azt írták, Berkecz Balázs azt a tájékoztatást adta, hogy ő készítette a felvételt, azonban annak névtelen blogon történő elterjesztéséhez nincs…..
Katalónia: a jövő elkezdődött. Illetve elkezdődött már a vesztfáliai békerendszerben, de mintha megtörte volna a politikai nemzetek születése a XIX. században -- ám most visszatekerjük az órát? Nagyon népszerű lett az utóbbi hónapokban az a feltételezés, hogy az európai modern politikai nemzetek egy…..
"Semmi kétség, hogy a nacionalista retorika alapján a szavazók egy része elhiszi, hogy vezetőik függetlenek, ám ennek semmi köze a valósághoz. A régió politikusai két dolgot tehetnek: beérik egy látszat rebellióval nagyon hülye hazai támogatóik megvezetése céljából vagy komolyan szembe fordulnak a…..
apterus 2017.09.18 12:30:48
Kedves HaFr,
ostoba és demagóg írásodban a következőket állítod:
„Gondoljuk el egy pillanatra, hogy nagyon eldurvulnak a dolgok az EU és Magyarország között, mire a német parlament (tanulva az unortodoxiából) telephelyei felszámolására kötelezi, vagy a Magyarországon megtermelt jövedelmük erejéig 30%-os büntető adóval sújtja a német cégeket, aminek eredményeként azok egy év alatt kivonulnak Magyarországról.”
Gondolom pontosan tudod, hogy a fenti állítások csak akkor valósulhatnak meg, ha az EU , mint olyan megszűnt létezni, az egyes államok újra önálló vámpolitikát folytatnak. Csak az érdekesség kedvéért, közlöm, hogy ebben az estben Magyarország számára jogszerű !!!!! döntés lehet az audi államosítása, jön Mészáros koma és másnap már folytatódhat is a termelés.
Azt kell látnunk, hogy az Eu töketlen és tunya politikusok gyűjtőhelye, akiknek 4 év kell annak a kimondásához, hogy az ingyenes pálinkafőzés jogellenes Magyarországon, több mint két év után jutottak el bírósági döntéshez a kvótaperben, stb. Sőt, továbbmegyek, a politika passzátszelét az EU-ban is a gazdaság fújja, ezért valójában nem a politikus kényszeríti a vállalattulajdonost, mint ahogy szeretnéd láttatni, hanem a valós döntéseket a gazdasági elit hozza.
Azt is látnunk kell, hogy Orbán meglehetősen sikeresen egyesíti a verbális brüsszel-ellenességet a valós gazdasági folyamatokban a német ipar feltétlen kiszolgálásával. Ez persze demagóg dolog, s gondolom eluntad, hogy az ellenfél ilyen hangszeren játszik, és próbálod bizonyítani, hogy te is tudsz hülyeséget mondani, ha akarsz. Jelentem, sikerült.
Írásod azért demagóg, mert te nem szimpatizált Orbánnal, ezért próbálod a szavazóit hülyíteni, ily módon: Vigyázzatok, ha Orbánra szavaztok, majd Merkel mama bezáratja az audit, és akkor ti munkanélküliek lesztek.
Mindig van lejjebb.
Természetesen csak irónia, és elég szomorú, hogy a német választásokon is már kampánytéma lett Magyarország :(( Magyarország, így szeretlek! /Forrás: http://pecs.varosom.hu/ 2017, Európai Unió...
Miért foglalkozom ezzel visszatérően? Mert -- a szememben legalábbis -- közügy a Momentum sikere, és minden elszalasztott esély a nemzeti gyötrődés megfordítására mindenki vesztesége (ha a választók egy része nem is tud erről, vagy nem így látja még). Szóval, szerintem jó volt a népszabadságos geg,…..
Először is azért, mert láthatóan meghátrálni kényszerültek: most már elég a kormánynak a New York állammal való megállapodás is, hogy maradhasson a Magyarországon a CEU.  De a saját törvényük szerint nem elég...
Hogy egyszer csak hirtelen vége, és közvetlenül utána sokkal rosszabb, mint előtte. Miután beleélted magad a hangulatba és 3-4 órára megfeledkeztél a magyar hétköznapok szürke és nyomasztó valóságáról, egyszercsak visszazökkensz oda. Mint amikor a legszebb álmodba hasít bele a telefonod kegyetlen…..
apterus 2017.07.10 10:21:53
Kedves Gergő,
jómagam heteró vagyok, de másodunokatestvérem az USA-ban meleg, igy többeket közülük személyesen ismerek, és nagyon nyílt, közvetlen embereknek ismertem meg őket. Határozottan állítom, hogy az államnak nem kell foglalkoznia az egyén nemi irányultságával, és akár azt is el tudom fogadni, hogy azonos nemű pár fogadjon örökbe gyermeket. Erre tulajdonképpen most is van lehetőség, egyénileg: apuka1 örökbefogad, és együtt él apuka2-vel, és egy rakás tündéri kisfiúval, akiknek valószínűleg normális (bocsi) marad a nemi identitása, mint ahogy az marad egy olyan családban is, ahol, apu, nagypapa, nagybácsi él együtt a gyermekekkel nőrokon nélkül.
Támogatnám a homoszexuálisok fokozott büntetőjogi védelmét is, pl. ha a testi sértés/garázdaság büntetése x év, akkor abban az esetben, ha a támadás megtámadott nemi irányultsága miatt történik, akkor legyen a büntetés 5x év.
Nem értek egyet ugyanakkor a Pride megszervezésével, mert egyrész a Pride azt üzeni, hogy mások vagytok, nem azt hogy ugyanolyanok vagytok. Azt hiszem, ezt könnyű belátni, ha jobban végiggondolod: szőkefelvonulás sincs, vagy balkezes menet, mert ezeket a különbségeket az érintettek lényegtelennek ítélik.
Lényegesebb ennél ugyanakkor, hogy amennyiben a pride a szólásszabadság, gyülekezési szabadság alapján ’jár’, akkor KÖTELESSÉGED tudomásul venni, hogy vannak olyanok, akiknek ellenkező a véleményük, és ennek ők is hangot adhatnak. Orditozással, buzizással, stb, amíg nem jár erőszakkal, addig ez a szólásszabadás része. És vélhetően ugyanaz a néni, aki ott ordítozik, simán mellétek (két meleg mellé) ülne a parkban galambot etetni, és még akár jól el is dumcsiznátok.
A pride tehát provokál, és ugyanakkor kikéri magának, hogy milyen jogon háborodik fel valaki. Bár lehetséges, hogy a szervezők kifejezetten vágynak arra, hogy jól megtámadják őket, és akkor lehet majd sírni igazán, hogy lám miféle országban élük.
Szeretettel
apterus 2017.07.10 10:58:40
@Tomanovics Gergely:
hát akkor ezt kellett volna írni a blogba, nem pedig ezt:

"akinek nem tetszik, menjen haza Tényeket vagy bármi más, prolinak való szart nézni a "Telekép"-en, minket meg hagyjon azt csinálni, ami nekük jól esik"

ugyanis: a mi azt csinálunk, amit akarunk,
és a többinek meg mi megmondjuk , hogy ők mit csináljanak (menjenek haza tévét nézni),
az ugyanolyan véleményterror, mint ami ellen fel szoktál lépni.
Noha a te szereposztásod szerint te van a pozitív hős, a kedves felvonuló, és az ordítózós a negatív hős,
számomra, kivülálló harmadik fél számára pont ugyanolyanok vagytok. Agresszív provokátorok, mind a két oldal.
Sokáig gondolkodtam, mit lehetne írni a Pride hetére, és bevallom, mindent elcsépeltnek vagy túlzónak találtam. Már mindent leírtak a témában, és sokan, sok helyen vitatkoztak a melegfelvonulás létjogosultságáról, valamint arról is, hogy kellenek-e kordonok vagy sem. Most csak annyit szeretnék, hogy…..
Az osztrák kancellárnak továbbra is elege van a magyar és a lengyel kormány európai vircsaftjából A migránsok még 10 évig jönnek, ezzel szembe kell nézni - mutat rá a New York Times. A Die Presse szerint a kiváltó okokat csak együttes erővel lehet felszámolni. Trump cseppfolyós földgázt akar adni…..
apterus 2017.07.05 18:26:56
Néhány szám az érdeklődőknek:
Magyarország költségvetése kb 15.000 milliárd Ft,
az EU költségvetése 145 milliárd euro, ami 45.000 milliárd Ft, ami pont háromszor annyi,
mint a magyar költségvetés. Ezt lehet szétosztani 500 millió ember között. Uraim, az aprópénz, még akkor is, ha itt általában az a kommunikáció, hogy az eus pénz nélkül
éhenhalnánk.
Az igazi lóvé a tagállamoknál van, nem véletlen, hogy valójában Merkel mondja meg, hány az óra. Biztos emlékszik még mindenki, hogy amikor beütött a görög csőd, akkor a három nagyfejű (Merkel, Cameron, Sarkozy) döntötte el, hogy mi legyen, az EU meg 5 éves gazdasági előjelzéseket készített (ez egy Eus vicc, hogy az EU mennyire képtelen reagálni)
Namármost az eus értékek azok úgy vannak, hogy a dublin rendelet arról szól, hogy a mirgánst ott kell regisztálni, ahol belépett. Nézzetek a térképre, ez a szabály kinek fáj? Már megint a centrum kitolt a perifériával, és közben ájtatosan mosolyog és eu-s értékekről papol. Vagy ott van az alapjogi charta, ami a britekre nem vonatkozik, mert nekik épp fájt a fejük, és nem volt kedvük hozzá.
Mi nem dönthetünk úgy, hogy a házi pálinkafőzés adómentes, de az osztrákok igen ,mert ők jókor kérték, de bocsi nekünk ez már nem jár. Stb, stb.
Vagy bedöntötték a cukoriparunkat, mondván majd jön a kubai olcsó cukor, de az nem jött, csak a francia 400-ért.
A dolog alapvetően úgy műkködik, hogy Orbán kitalálja, hogy akkor a bankok extra adót fizetnek, amire az Erste AG összevonja a szemöldökét, és leküld valakit a parlamentbe, aki telerikotozza a világot, hogy megszűnt a demokrácia, elfogadhatalan az alaptörvény. Mert ott rúg vissza, ahol tud. Ez a nagy eu alapérték.
Mert a Facebook "egy náci, komcsi rohadmány"...
apterus 2017.06.02 13:51:38
1. A demokrácia attól szép, hogy a hülyék is elmondhatják a véleményüket.
2. Akik pedig nem kellően paranoidok, azoknak itt egy idézet innen:
hvg.hu/tudomany/20120111_facebook_adatok_letoltese

Mark Zuckerberg 2010 októberében beszélt először arról, hogy lehetővé teszik a felhasználóknak a közösségi oldalon róluk tárolt adatok letöltését. A téma Európában nemrég újra felmerült, egy osztrák joghallgató kikérte a közösségi oldaltól, mit tudnak róla, és válaszul egy 496 megabájtos PDF fájlt kapott postán, CD-n a cég kaliforniai központjából. Ez 1222 oldalnyi személyes adatot jelent.

Az adathalmaz, amit kapott, még így sem teljes. Nem szerepelnek benne bizonyos részletek – mint például a Facebookra feltöltött videókról szóló információk, de az sem, mit lájkolt. A Facebook a diák kérdésére azt felelte, mindent nem adhat ki, mert egyes adatok üzleti titoknak minősülnek.
Orbán Viktor a Családok Világkongresszusán ismertette a Fidesz új demográfiai programját, amelynek keretében a kormány olyan családtámogatási intézkedéseket vezet be, amivel elejét lehetne venni Magyarország egyik legfőbb problémájának, a népességfogyásnak. A Fidesz eddig is…..
apterus 2017.05.30 21:53:51
@tireless treehugger: "És többek között ezért hamis a magyar statisztika, az aktív réteg 15-20%-a már nem ide termel, a valós gdp minimum 10%-kal alatta van a propagált adatoknak."

Kedvesem, pont fordítva ülsz a lovon, a gdp a bruttó nemzeti össztermék, amit elosztanak a lakosság számával (egyszerűség kedvéért 10 millió fő). Ha kiderül, hogy valójában csak 9 millióan vagyunk itthon, mert a többiek Londonban vannak, de Matolcsy továbbra is 10 millióval osztogat, akkor a valós EGY FŐRE JUTÓ gdp igazából 10%-kal több, mint a számított, mert valójában kevesebbel kellene osztani.
Tudod, ha tíz almát 9 felé osztunk, akkor mindenkinek több jut.
apterus 2017.05.31 10:59:18
@Etniez:
Kedvesem, kommentemben arra próbáltam rávilágítani, hogy ha két jeleség között matematikai korreláció figyelhető meg, attól még nem biztos, hogy hatnak egymásra. (Pl Manhattanban a hídon átmenő autók időegységenkénti száma és a vízállás korrelál, mert a forgalom és az apály-dagály is 24 h cilkusban mozog.

Jelen helyzetben 100%-ig biztos vagyok benne, hogy a magasabb jólét eredményezi a nagyobb gender equity-t, és nem fordítva. Vannak olyan országok, ahol a nagy jövedelem lehetővé teszi, hogy jobban odafigyeljenek, áldozzanak a nemek közti egyenlőség elérésére, és nem a nemek közti egyenlőség biztosítása növeli a gdp-t. A posztoló egyszerűen összekeveri az okot és okozatot.
Konkrét példádra hivatkozva és egy nagy társadalmi eredménynek tartom, hogy egy ilyen szegény országban, mint Mo. is lehetővé teszi a kormányzat azt, hogy a nők otthon maradjanak 2-3 évig.
Természetesen ez itt sem KÖTELEZŐ, és itt nyugat-magyarországon, ahol már lasszóval fogják a munkaerőt, bármelyik nő megteheti, hogy bevágja a bölcsibe a gyereket 2 hetesen.
Azonban én sokkal inkább nyugat-európai jelenségnek tartom, hogy a nő egyáltalán nem dolgozik, mert a férje egyedül isképes eltartani a családod. Ebből az következik, hogy az, hogy a gyerek bölcsiben van-e, elsősorban gazdasági és nem gender equity kérdés.
Azt, hogy társadalmileg kívánatosnak tarjuk-e, hogy egy nő szülés után két héttel visszamenjen-e dolgozni, én nem kommentálnám, de remélem női olvasóink (a gender equity jegyében) intenzíven lereagálják.
        (A kérdés nem a poszt címére vonatkozik. A posztban szereplő okfejtéssel kapcsolatban szeretném tudni pl. a Defacto blog véleményét. Egyszerűen azért, mert bennük bízom, másokban meg nem. Én nem vagyok közgazdász, csak szeretek számolgatni. )       Magyarország éves GDP-je nagyjából 30000…..
apterus 2017.05.30 11:17:23
@msmester: Ha 2020-tól nem lesz földalapú támogatás, akkor az eu-ban sehol sem lesz, ez pedig nem a magyar termelőket fogja megfektetni, hanem a nyugat-európaiakat, akik számára a mezőgazdaság jövedelmezősége már most is nagyon alacsony. A nyugat-európai termelés kiesése jelentős többletpiacot fog biztosítani a kelet-európai országoknak, akik az eu-belépés előtt is képesek voltak versenyezni az agyontámogatott nyugat-európaiakkal;
és a földalapú támogatás is csak 2013-ban érte el a nyugat-európai szintet, 2005-ben 25%-ról indultunk +top up, ami az Eu-s támogatás növekedésével csökkent, úgyhogy 2005-2010 között is lényegesen alacsonyabb támogatási szinttel működtünk.
Tovább csökkent, sőt, több évtizedes mélyponton van a magyar felsőoktatásban tanulók száma. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb oktatásról szóló jelentése szerint ugyanis az előző évi 295 ezerről 287 ezerre csökkent a hallgatók létszáma 2016/17-es tanévben. Továbbra…..
2006-ban sokan szavaztak bizalmat Gyurcsány Ferencnek, még a Balatonőszödön elmondott beszéde után is. A beismert hazugságokról szóló beszéd mérhetetlenül pofátlan volt. És nem csak a hazugságok beismerése miatt. Képzeljünk el kétféle helyzetet: Az egyik, hogy Gyurcsány Ferenc ez után őszinte…..
Az energiaimportot az oroszok mellőzésével, új alapokra helyezve kellene biztosítani, ezzel igazodhatnánk a globális tendenciákhoz és a megújuló energiaforrások alkalmazása felé nyitnánk, ugyanis világszerte ez az energiaforrás lesz dominánsabb az elkövetkezendő években. De ha…..
apterus 2017.04.07 12:50:26
Persze meg kell néznünk a napenergiát is.
en.wikipedia.org/wiki/PS10_solar_power_plant
A Spanyolok 35 millió dollárért hoztak össze 11MW csúcsteljesítményű erőművet, de ez mivel éjjel nem süt a nap, összesen évente 23400 MW energiát termel, ami megfelel 2,6 MW
zsinóráramnak.
Abből kis osztással az következik, hogy a naperőmű
2,6 kw energiát 10 millió forintos beruházással valósít meg, ami kissé furcsa, hiszen alapvetően tükrökről van szó, érdekes, hogy fajlagosan az atomerőmű kétszeres költségét érték el (úgy látszik vastagon fogott a ceruza).
Mindebből két következtetést lehet levonni:
- az atomerőmű alapvető megtérülési mutatói gimnáziumi tudással jó közelítéssel ellenőrizhetők.
- a szakértők is először eldöntik, hogy mit akarnak kihozni
További kellemes rettegést, pánikolást, ködösítést.
apterus 2017.04.07 15:35:37
@has: Tényleg.
De mondjuk az is gáz, hogy ugyanannyi az áramár, mint a szállítás, rendszerelosztás, stb.
Orbán Viktor és csapata szereti az értelmiséget vegzálni, egyetemek függetlenségét beszántani, most éppen a CEU működése lett hirtelen szabálytalan. Az értelem hazai megbecsülésének szép mérőszáma, hogy az utóbbi évtized magyar kivándorlói az itthon élő népességnél…..