Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ovadoc

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
ovadoc 2015.10.14 08:15:40
Kedves Macska-Fogó!

Összeszoktatás témában szeretnék Tőled tanácsot kérni. Van egy 6 éves ivartalanított lány cicánk és egy 5 hónapos (még nem ivartalan) másik leányzónk. Másfél hete fogadtunk örökbe egy 3. cicát, ő ivartalan 6-7 hónap körüli, szintén csajszi. Külön szobába került érkezéskor, a törölközős módszeredet használtam (tányérjuk alá tettem a másik cica-szagú kis törcsit) hogy megismerjék egymás szagát. Hétvégén engedtük be hozzá először a kistesót. Persze mi is ott voltunk. Közös lézeres játékkal próbálkoztunk, de a kicsi folyamatosan fújt az új cicára, be is kergette az ágy alá, de bunyó nem volt. Akkor kivittük a kicsit és később meg másnap újra próbáltuk. Az új cica nagyon dorombolós, hízelgős, kedves, láthatóan nem akart konfliktusba kerülni a másikkal, inkább elmenekült. A kicsi is rettentő emberközpontú, szerintem a féltékenység lehet az alapja a fújásnak és a kergetésnek. Tegnap az új cicát kiengedtük a szobából, nagyon ki akart már szabadulni, bejárta a lakást én addig a kicsivel játszottam, hogy nyugi legyen. Találkozott a 6 éves cicánkkal, simán megszimatolták egymást, nem volt gond. Visszafelé összetalálkoztak, egy darabig nézték egymást kb. 1 méterről, aztán a kicsi újra kezdte a fújást és végül bekergette az új cickát az ágy alá, de bunyó most sem volt. Vagy hagynunk kellene, hogy "lejátszák" a dolgot és nem rögtön megint elzárni őket egymástól? Csak féltem az új cicát... Azért írom le részletesen, hogy pontos képet tudj alkotni a viszonyokról. Kérlek, ha van valami jó ötleted írd meg vagy ha eltoltunk valamit, hogyan javítsuk ki?
Várom válaszod és nagyon köszönöm előre is!
ovadoc 2015.10.19 08:10:16
@Macska_fogó: Kedves Macska-fogó!
Köszönöm a válaszod! :) Mióta írtam Neked, teljesen megváltozott a helyzet, szinte egyik pillanatról a másikra. Hétvégén már a két kiskorú közös reggeli és esti rohangálást vágott le. Együtt esznek mind a hárman. Szóval igazad volt, türelem-türelem (mármint részünkről). :)