Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Olvasóleányka

33 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a könyvet már nagyon régen felírtam az "Elolvasandók" listámra, végül barátnőmtől, egyben könyvmolytársamtól meg is kaptam :)Idén eddig nagyon jó könyveket olvastam. De Nevem Pilgrim felülmúlt majdnem minden eddigi thrillert és krimit, amit valaha olvastam! Egy kivétel van, Sophie McKenzie Mióta…..
 " Jobb, ha a saját sorsodat éled tökéletlenül, mintha másvalaki életét próbálnád hibátlanul lemásolni." Sokáig nem vonzott ez a könyv, mert túl nagy volt körülötte a felhajtás. Igazából, azt se tudtam, hogy pontosan miről szól, csak hogy van egy nő, aki utazgat, eszik és meditál. Úgy gondoltam,…..
A 2016-os év egyik legnagyobb sikere volt Noah Hawley thrillere. Az író kellő tapasztalattal vágott neki a könyv megírásának, aminek köszönhető ez a letehetetlen történet. "Egy ködös nyári éjszakán magánrepülőgép száll fel az Egyesült Államok keleti partvidékéhez tartozó Marthas Vineyard-szigetről…..
Ez is elérkezett, hogy megírhatom Edward Rutherford New York című könyvének értékelését. Azt hittem, hogy soha nem fog eljönni ez a nap :)December közepén kezdtem el olvasni a könyvet, nagy izgalommal vetettem bele magam, hisz imádott városom történelméről szól 796 oldalon keresztül. De bármennyire…..
Már csak pár nap van hátra ebből az évből, így elérkezett az ideje, hogy visszatekintsük és értékeljük az évet. Mindenkinek más szempontok jutnak ilyenkor az eszébe: meg lehet vizsgálni a pénzügyi helyzetünket, vagy a karrierünk fejlődését, vagy csak elővenni az év eleji fogadalmi listát, már ha…..
A Karácsony közeledtével valami romantikus, lelket melengető könyvre vágytam, így esett a választásom Carrie Hope Fletcher Túlvilági szerelem című könyvére. "Evie Snowt idős korában, álmában, a szerettei körében ragadja el a halál. Ki az, aki nem ilyen békés eltávozásra vágyik? Amikor azonban…..
A novemberben megjelenő könyvek közül Stephenie Meyer könyvét vártam a legjobban.Az írónőtől eddig még csak jó könyvet olvastam. A Twilight sorozat sokakat megoszt, de szerintem a romantikus lelkű lányokat mind levette a lábáról.A Burok pedig akármilyen elvont is volt, engem beszippantott. Olvasva…..
Elérkezett a december. Akinek eddig nem jutott volna még eszébe, hogy lassan Karácsony van, az most már elkezdheti törni a fejét, hogy mit is rakjon a fa alá. Ebben szeretnék most Nektek egy kicsit segíteni. Azt sajnos nem tudom megoldani, hogy mindenkinek való ajándékötleteket adjak, de egy…..
  Az ősz egyik legjobban várt könyve volt Az Arab lánya. Legalábbis az én októberi könyvlistámon rajta szerepelt. Borsa Brown a sorozat első két könyvét zseniálisan írta meg. Számomra nagyon pozitív csalódás volt, hogy egy magyar romantikus regény ennyire izgalmas, erotikával fűtött, mintha egy…..
Kedves Könyvmolyok! Létrehoztam egy csoportot, ahová várom jelentkezéseiteket! --> Könyvklub csoport A csoportban szeretném Veletek megbeszélni a várható Könyvklubok témáit, könyveit. Itt akár Ti is ajánlhattok könyvet Valamint, hogy megoszthassuk egymással az olvasás adta élményeket,…..
A novembert egy izgalmas krimivel kezdtem. Mary Higgins Clark A gyanú árnyékában című sorozatának második részét olvastam, ami felülmúlta az elsőt. Az első részben, a Téged nem lehet elfelejteni-ben "egy manhattani baleseti sebészt a kisfia szeme láttára ölnek meg egy játszótéren. Öt év elteltével…..
Az ősz egy csodálatos évszak! Elég, ha csak megnézzük a megjelenő könyvek listáját, és elképzeljük, ahogy mindet megvesszük, hazavisszük, felrakjuk őket a polcra, és semmi mással nem foglalkozunk, csak hogy végigolvassuk őket egy kényelmes kanapén forró csokival a kezünkben :) De ilyen csak a…..
A Jenny Colgan és könyvei iránt érzett rajongásom töretlen és továbbra sem tudok betelni az írónő vicces, elragadó és bájos stílusával :) Legújabb könyve idén októberben jelent meg Piciny Csodák Péksége címmel. És már nagyon vártam, hogy kezembe vehessem és belevethessem magam a sütik és…..
Elérkezett Mary Alice Monroe trilógiájának az utolsó részének a kiértékelése. Az első rész, a Nyári emlékek értékelését itt találjátok.A második rész, a Nyári fuvallat véleményezését pedig itt. A Nyárutó volt a kedvenc kötetem a 3 közül. Minden téren ez vitte a díjat: borítóban, szereplőkben,…..
Egy nappal az országos premier után még a csapból is ez folyik - A lány a vonaton - ami egy zseniálisan megírt krimi, és egy kevésbé jó filmes adaptáció. A bejegyzés leginkább a könyvről fog szól, hisz sokkal összetettebb cselekményében, a karakterek ábrázolásában, és nem utolsó sorban maradandóbb…..
A Nyári fuvallat Mary Alice Monroe trilógiájának második része.Az első rész, a Nyári emlékek értékelését itt találjátok. A történet a három féltestvér történetével folytatódik, akik együtt töltik utolsó közös nyarukat nagymamájuk, Marietta házában Sullivan's Island-en. Az első rész Carson…..
Az ősz tényleg beköszöntött. Mi is jut eszünkbe róla? Sárga falevelek, hűvös esték, meleg pléd, forró teák, kényelmes kanapé, és jó könyvek. Legalábbis egy könyvmolynak :) Az október is fantasztikus könyveket ígér nekünk! Én már mos úgy érzem, hogy el vagyok havazva könyvek terén és egy pánik…..
"Carson szabad szellemű fotós, a tenger szerelmese, aki, úgy tűnik, még nem kész lehorgonyozni. Csak sodródik az árral, nem találja a helyét a világban. Megannyi múltbéli démon üldözi, amelyek elől a világ számos pontjára utazva, időnként az alkohol pusztító mámorába menekülve sem lel menedéket.…..
Az 2. debreceni Könyvklub témája Paula Hawkins A lány a vonaton című könyve lesz, valamint a könyv alapján készült film, amit a mozikban október 6-án mutatnak be. "Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál,…..
"Terrortámadás éri az Amerikai Egyesült Államokat, mégpedig az egyik legrettegettebb módon, az elektromágneses hullámot (EMP) gerjesztő, pusztító fegyverrel. Egy háború, melyet egyetlen másodperc alatt elveszít Amerika, egy háború, mely a középkorba robbantja vissza a világ legerősebb országát.…..
"Issy Randall remekül süt. Isteni, megdöbbentő süteményeket készít, amelyektől az ember szájában összefut a nyál. Imádott nagyapja nevelte fel, a gyerekkorát Joe nagypapa pékségében töltötte, és kétségtelenül örökölte a tehetségét. Amikor Issyt leépítés miatt kirúgják biztonságos, ám unalmas…..
A szeptembert is, mint minden hónapot, sok olvasással tervezem tölteni :) Ehhez pedig már megvan a rövidnek nem mondható könyvlistám. És természetesen nem a régiek közül válogattam, hanem az elmúlt hónapokban megjelent könyvek közül. Nehogy rövidebb legyen az eredeti lista :) Néhányukat nem…..
Idén ősszel is bővülnek a könyvesboltok polcai, és nem is akármilyen könyveket szerezhetünk be.Találunk őszi, esős estékre való romantikus könyvet vagy az izgalmat kedvelőknek, kedélyborzoló krimiket. Bemutatom Nektek az én kedvenceimet, amiket már alig várom, hogy a kezemben tarthassak :) Colim…..
"Megláttam, milyen oltalmat nyújt a siker, a sikert pedig a mobiltelefonos beszélgetés végén található beosztott megfenyegetése, a nagyvárost terrorizáló drága körömcipő definiálja, az emberek egyszerűen akkor állnak félre az utunkból, ha úgy tűnik, hogy nekünk fontosabb helyekre kell igyekeznünk,…..
Olvasóleányka 1. Könyvklub 2016.08.29 11:48:15
  Az 1. debreceni Könyvklub témája Truman Capote Álom luxuskivitelben című könyve lesz. Szeretettel várunk mindenkit, aki olvasta a regényt és szeretné elmondani, megosztani a véleményét gondolatait másokkal egy finom kávé, tea mellett! Helyszín: Debrecen, Rózsa utca. Frei Cafe. Jó idő esetén a…..