Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Annabella és Tamás

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 60-as, 70-es években épült lakásokban gyakran találkozunk keskeny előszobákkal, ahonnan jobbra és balra nyíló ajtók rejtik a szobákat. Ezekben az előszobákban nemhogy kényelmes lenne öltözködni, de ha a kabátokat a falra akasztjuk, még elhaladni is kihívás: áthaladás közben egy mozdulattal…..
Sokan kérdezitek tőlünk, miért nem mutatunk be több elkészült lakást itt a blogon. Erre általában azt válaszoljuk, hogy sokféle oka van, de a legfontosabb, hogy a lakások végleges ruhája, elkészültének dátuma végül elkezd kitolódni a megrendelők anyagi lehetőségei és igyekezete függvényében, vagy…..
Ha kis lakásban élünk a tágasság érzetének megteremtéséhez léteznek optikai trükkök: térérzetet növelő tükrök elhelyezése, világos színek alkalmazása, keskeny szobában keresztbe fektetett burkolat elhelyezése és így tovább. Emellett szükségünk van ügyesen elhelyezett, falba simuló tárolási…..
Amikor ipari stílusú lakást tervezünk szinte mindig előkerül a bontott téglafal használata. Mi is nagyon szeretjük ezt a felületet, főleg, hogy a pesti bérházaknál a vakolat pucolás után sokszor mészkő-tégla kombinációjú falak kerülnek elő, vagy mert az íves mennyezeteknél és a nyílászárók fölött…..
Kis lakásokban gyakran kell több funkciót bezsúfolnunk egy térbe, mint az ideális lenne. Általában az alvó funkciót igyekszünk kiszervezni a lakó- és látótérből. Ha egy régi polgári lakásunk van 3,5 méternél nagyobb belmagassággal, akkor ez viszonylag egyszerűen megoldható egy galéria…..
Nagyon szeretünk szinteltolásos lakást tervezni, de ritkán adódik erre lehetőségünk. Tavaly belefutottunk egy megbízásba, ahol ezzel a megoldással élve jócskán emelni tudtunk a lakás minőségén (magát a lakást a későbbiekben be is mutatjuk, de még javában zajlik a bútorozás és a lámpák…..
Napjainkban már nemcsak az ipari dizájn elmaradhatatlan eleme a látszó villanyvezeték. Sokan idegenkednek még tőle, talán mert nekik is a korai panellakások mennyezet alatti konnektorba csatlakoztatott, karakter nélküli lámpái jutnak az eszükbe. Pedig ez a megoldás nagy segítségünkre lehet például…..
Patrik cikkében már láthattuk milyen csábító hellyé alakíthatók át a falatnyi erkélyek is. Abban a pillanatban, hogy a lomtárból élettérré változtattuk az erkélyt, biztosak lehetünk benne, hogy a nyári házibulik, családi ünnepségek legfontosabb színterévé is válik. Mi…..
  Manapság az egyik legkedveltebb burkolóanyag a metrócsempe, a "Menős" megrendelők is gyakran választják ezt a csempetípust a fürdőszoba és/vagy a konyha falának burkolására. Tervezőként – kissé öncélúan is, a saját munkánk változatosabbá tétele miatt – igyekszünk a divatos megoldásokat is…..
Sorozatunk korábbi részeiben foglalkoztunk a szekrény megjelenésével, illetve a beosztásával is, azaz, elsősorban a tervezési szempontokkal. Nézzünk rá a szekrényekre a gyártási oldalról is ezúttal és vegyük sorra, milyen részleteket kell majd átbeszélnünk az asztalossal a gyártás előtt. Nézzük át,…..
A beépített szekrény sorozat első posztjában a szekrény összhatását és annak egyik tényezőjét, a lakáson belüli helyét jártuk körül. Most nézzük át a megjelenést befolyásoló másik nagyon fontos tényezőt, azt, hogy mit tárolunk a beépített szekrényben, és emiatt mennyire szabdaljuk fel a szekrény…..
A beépített szekrény a lakás szinte legpraktikusabb darabja. Kis alapterületen tárolhatunk sok dolgot, a ruhától, a játékon át a háztartási eszközökig mindent. MINDENT, hiszen még bútorokat is magukban rejthetnek ezek a szekrények: ágyat vagy íróasztalt is (erről ejtünk majd szót egy későbbi…..
Mi a megoldás, ha már térdig jártuk a lábunk, és még mindig nem találtunk rá a megfelelő előszobabútorra? Hasznosítsunk újra! Adjunk a tárgyaknak a megszokottól eltérő funkciót! 2005-ben több hónapos tervezési és felújítási munka után elakadtam a lakásunk szűk, és aprócska belépőjének…..
Ha kezdjük kinőni a kislakást, és nincs pénzünk/energiánk/kedvünk teljes körű átalakításra, az ajtók átszabásával, áthelyezésével is nyerhetünk tereket. Vegyük sorra a lehetőségeket! Figyelem: a cikkünket illusztráló képek esztétikai minősége változó, egyes képek a stylist keze nyoma helyett a…..