Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vibi

0 bejegyzést írt és 273 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt vasárnap óta ismét felpörgött a „na jó, akkor menjünk innen!” lassan már négyévenkénti hagyománnyá váló szokása, így aztán aligha lehetne aktuálisabb Bolyongó posztja, melyben több évtizednyi tapasztalatát foglalta össze a németországi álláskereséssel és beilleszkedéssel kapcsolatban...
Vibi 2022.04.12 20:12:29
@SzZoole: mar 10 eve biztosan 45p/mile. Egyebkent meg miert ne fizetnek ki a ceges koltsegeidet? Eleg vicces lenne, ha nem igy lenne...
Vibi 2022.04.13 15:40:39
@SzZoole: nagyon aranyos ez a gyermeki racsodalkozasod teljesen termeszetes dolgokra. Mondjuk a magyar rabszolgatarto stilusu munkaltatok utan megertem, hogy nemi kis emberseg mekkora nagy ugynek tunik. Fizetik a kavet meg kiengednek szunetre.

Legkozelebb ha a ceges vagy sajat kocsit viszed szervizre kerj courtesy cart, ugy nem kell taxival furikaztatnod magad. Mondjuk ez csak akkor all ha nem az azsiai buhera garazsba jarsz, hanem valami tesztesseges markaszervizbe vagy fuggetlen helyre.
Vibi 2022.04.14 14:39:51
@SzZoole: en semmit nem irtam se nyakkendorol, se ingrol. De orulok neki, hogy te ezeket is fontosnak tartod megemliteni.

Errol az jut eszembe, hogy a heten vegigjartunk par butoruzletet, mert uj kanapet akarunk venni. Az egyik aruhazban egy inges, nyakendos uriember hangosan, eros akcentussal beszelt egy szemmel lathatolag nem tul tehetos hazasparhoz. Azt magyarazta nekik, hogy a garancia lejarta utan az o felelosseguk lesz az elromlott szerkezet javittatasa, igy javasolta hogy ezt is vegyek szamitasba.
Eleg komikus volt. Remeltem, hogy o vagy a kollegai nem allitanak meg, mig gyorsitott leptekkel haladtunk a kijarat fele.
Vajon inkább a kormányra vagy inkább az ellenzékre szavaznának a határátkelő magyarok április 3-án? Hány mandátum sorsa dőlhet el és (ami még izgalmasabb) dőlhetne el rajtuk keresztül, különösen, ha döntő többségüknek nem kellene nehezített körülmények között, személyesen szavazni? Ezeket az…..
Vibi 2022.02.19 16:18:27
@Shaktee: Magyarorszagon csak cegek fizetnek ingatlan adot, maganszemelyek nem.Viszont ha van ingatlanod akkr kommunalis adot kotelezo fizetni meg akkor is ha nincs szemeted.
Aligha Bi Vi az egyedüli, aki elábrándozott már azon, milyen is lenne egy romantikus esküvő valamelyik karibi szigeten? Posztunk szerzője azonban azok közé tartozik, aki meg is valósította álmát, méghozzá sokszorosan nehezített körülmények között. Beszámoló egy nem akármilyen esküvőről...
Vibi 2022.01.21 15:19:42
@puhacica: nem volt semmi bajom a velemenyeddel. En magam is ereztem, hogy masok ezt furcsanak talalhatjak, de en nem tudtam magamtol megvalaszolni hogy miert.

Lehet, hogy masok haragudnanak a lanyra es eszukbe se jutna ugyanolyan "almot" megvalositani. En viszont ugy erzem, persze nem volt ez mindig igy, hogy meg halas is lehetek neki, mert nelkule lehet sosem jutok el Barbadosra, nem elnek Angliaban es annyi minden mas sem tortent volna meg velem.

A lanyomek eskuvoje 2024-re van kituzve meg csak ruhat es gyuruket vettek, illetve kifizettek az eloleget egy barn wedding venuere es mar tobbet koltottek mint mi.

Egyebkent megerdeklodtam par magyar helyszint, amikor meg csak a keresesi fazisban voltak es alig volt olcsobb mint Itt kint.

35 ezerert azert mar szep eskuvot lehet rendezni. A menyemek 3 eve 12 ezret koltottek es szerintem nem volt rossz.
Vibi 2022.01.21 15:46:32
@Nagy Kámpics: semmi jo, a lany elhagyta, lett egy gyereke egy fickotol akivel tudtommal nem elnek egyutt. A volt ferj azota tobb mas fiatal lannyal is egyutt elt. Szerintem egyik kapcsolat gazosabb volt mint a masik. Most ha jol tudom 10 kutyaval el egyedul.
Vibi 2022.01.22 08:36:25
@Congeria: az ottletunk alatt koltottunk a magunk keszitette reggelire amit a szupermarketben vettunk, ebedet vagy a strandon vagy egy helyi kifozdeben ettunk, egyszer rendeltunk vacsorat hazhoz, es egyszer begyujtottuk a barbecuet. A bolti arak a legdragabb UK szupermarkettal vannak egy szinten es nehany termek meg dragabb is. Azonban vannak helyi kis boltok, ott lehet olcsobban venni helyi termekeket. Pl a villa szomszedja fodrasz, de arult sort es nassolni valot. Egyszer at kellett hozza mennunk, mert kifogytunk. A tobbi napokon etteremben ettunk, tobbek kozott azokban amikrol tettem be fotot. Koltottunk hajos turara, nyugagyakra, de a legjelentosebb koltseg az etterem utan a taxi volt, szerintem irrealisan draga. De az igazsaghoz tartozik, hogy ertunk vadonat uj Toyota 12 uleses kisbusszal jott a sofor es a klima mindig be volt kapcsolva. Az olcso kisbuszok tizeneves leharcolt jarganyok, amiben le kell huzni az ablakot, mert nincs klima. Magyarorszag London utvonalra a jegy, ha jol emlekszem £9-12 kozott volt, a borond elsobbsegi beszallassal £35 ha ezt oda-vissza szamolod, akkor kb £100, mivel csak egy csaladtag jott onnet.

Egyebkent a barbadosi emberek nagyon kedvesek, segitokeszek es ha nem a focarosban vagy az ertekeid es te magad is teljes biztonsagban vannak a szigeten. Egyszer a szupermarketben felejtettem a taskamat. Utlevel, anyakonyvi kivonat,, penztarca, telefon minden benne volt. Fel ora mulva vettem eszre hogy nincs meg es mire visszaertunk ugyanott volt erintetlenul, mint ahol hagytam.
Télen kiruccanni Hawaiira még akkor sem kis élmény, ha az ember ezt (az egyébként szintén nem pocsék időjárásáról ismert) Kaliforniából teszi, mint tették azt Susanék. Posztja nem csak néha egészen izgalmas kalandokról szól, de megismerkedhettek kicsit a sziget történelmével is...
Vibi 2022.01.06 19:18:26
@Nagy Kámpics: szerintem hotelbe azok mennek meg package holidayre is azok mennek akiknek nincs ideje, tudasa megszervezni egy utat. Mi 10 fos csaladkent utaztunk nem reg. minden szervezes ram maradt. A vrbo-n bereltem hazat es egy nagy legitarsasagnal vettem a jegyet. A param az volt ha az indulas elotti 3 napban kovidos lesz valaki akkor egyikunk se tud majd menni, mert karantenban leszunk, viszont a vrbo max ket hettel az utazas elottig engedett lemondani es akkor is csak ugy, hogy a felet buktam volna. A legitarsasag egyaltalan nem engedett volna ujra foglalni, maradt volna a biztositas. Azt mar meg se kellmlitenem, hogy a jo covidfedezetes biztik meglevo betegseggel ennyi emberre arany arban voltak, igy erosen gondolkodtam, hogy egyaltalan megeri e egyet megkotni. Ehhez kepest egy irodanal befizetett ut akar AI hotelben 0 rizikot tartogatott.
Az igazsag az, hogy eloszor mi is igy mentunk volna csak megelegeltem, hogy az irodak nagyon konnyen lemondtak az utates iszonyu faraszto minden 3 honapban ujratervezni. Egyebkent az airbnb hazak sem feltetlen a semmi kozepen vannak, hanem egy a helyik altal lakott hazban, utcaban. Mi rendszeresen ebredtunk kutyaugatasra, kakas kukorekolasra meg a szomszedok pentek ejjeltol szombat hajnalig tarto partizasara
Vibi 2022.01.07 12:44:47
@daddio: nem jartam Jamaican, igy arrol nem tudok nyilatkozni. Europaban ahol mi jartunk ott mindenhol ki volt irva, hogy a kovid miatt csak ha elmesz vagy ha kifejezetten kered akkor takaritanak. Ettol fuggetlenul a karib tersegben en is azt tapasztaltam, hogy elegge komolyan veszik a virust es mindenhol kezfertotlenitenek kotelezo jelleggel, illetve maszkot mindenki hord kivetel nelkul, sot lazat is mertek ott ahol mi voltunk, anelkul sehova nem engedtek be.

A masik tapasztalatom az Ausztria, ahova mar csak 3 oltassal meg PCR teszttel engednek be, sot a sifelvonora a jegyet is csak oltasi igazolassal lehet megvenni vagyis annak bemutatasa utan ervenyesitik, kulonben nem visz el a felvono. Persze ha az ember gyereke autoval megy akkor az oltas is meg a kovid teszt is konnyen kijatszhato beutazakor, csak a repulos utasokat szivatjak halalba.
A pogácsa egyike a nagy magyar kedvenceknek (én legalábbis nagyon szeretem), és őszintén szólva fel nem merült volna bennem, hogy egy régiós országban nem ismerjék. A helyzet ráadásul (mint Karel posztjából kiderül) még ennél is furcsább...
Vibi 2021.12.06 18:55:24
@P.Elliot: effele dolgokat sokszor itt is a kinai boltban kell beszerezni, ott van mindenfele allat laba, feje, bore stb amit csak szeretnel. Mondjuk elony ha van rokon/ismeros aki el is tudja olvasni hogy mi van rairva, ha nem jossz ra a latvany alapjan hogy mi van a csomagban

A poszthoz hozzaszolva, nekem az elso talalat az internetes keresoben hogy a skvarkovy az pork rind usakul vagy cracklings british angolul
Vibi 2021.12.06 19:00:46
@Hobbiszakács: uk-ban arulnak olyan kenyeret ami tobbek kozott mákkal is meg van szorva. Volt egy musor a BBC-n ahol annak mentek utana, hogy tenyleg lehetseges -e elbukni egy opium tesztet ha az ember reggelire ilyen kenyerbol kesziti a piritosat. Az eredmeny az volt hogy igen. Az opiumra pozitivat fog mutatni a teszt.
Vibi 2021.12.07 12:42:02
@Hobbiszakács: csak azert irtam le mert Mo-n az az info insert hogy az etkezesi makban nincs opium. Ezt nem tudom, de itt nalunk ha olyan a munkakorod hogy kerhetek negative drogtesztet akkor a makosetelektol tartozkodni kell.
A barackmagot en is kostoltam gyerekkent de volt egy kellemetlen utoize igy nem ettem egy-kettonel tobbet
Nem mindenkinek való a külföldi élet, ráadásul a körülmények változása is hozhatja úgy, hogy az ember a hazaköltözés mellett dönt. A napokban két történetbe is belefutottunk, melyeknek több közös pontja van – az egyik az, hogy mindkettő főszereplői Németországból költöztek vissza Magyarországra. Az…..
Vibi 2021.11.10 12:00:11
@Arthamyr: nem a posztra ertettek hogy kamu, hanem az eredeti cikken szereplo tortenetre.

Egyebkent en meg arra sem mondanam hogy kamu. Miert ne elhetne meg valaki igy a dolgokat? Egyebkent a magyar orvosok kozt igen sok a szelsojobbos, attilaba oltozott, turulos, fasiszta beallitodasu. Abbol a szemszogbol teljesen hiheto hogy a magyar mediabol kellett tajekozodjanak es vegul haza is kellett koltozzenek.
Attilának régi vágya volt egy svéd szabványok alapján épült könnyűszerkezetes ház, lehetőleg a szülőfalujában. Nos, ház (ha minden jól megy) lesz, igaz, nem egészen a szülőfaluban… Így néz majd ki..
Vibi 2021.10.29 10:33:14
@Csodabogár: erre azt irja ha a telekhatartol 4.5 meternel tavolabb epiti a hazat akkor nem kell a szomszeddal egyeztessen
Vibi 2021.10.29 12:04:40
@Quattroman: en nem akarok veled vitatkozni de azt irja a blogjan hogy:
"nagyban kihatnak az épület magasságára és a 4,5 m-t nem léphetem túl. Így 4,47 m lett az épület magasság...."

Megneztem hogy mit takar ez a fogalom, hogy epulet magassag a magyar szabaly szerint. "az épület valamennyi, külső és belső, sík vagy kiterített íves homlokzati felülete összegének (F) valamennyi, e felületek vízszintesen mért hosszának összegével (L) való osztásából (F/L) eredő érték"

Nem lettem okosabb, azonban az bizonyos hogy nem az ereszmagassagot jelenti, hanem egy aranyszam amitol viszont lehetne a haz valoban nyeregtetos.
Vibi 2021.10.29 13:39:29
@Arthamyr: szerintem egy rendes haztervnek mindenkepp parosulnia kell egy kerttervvel is. Persze lehet a kerekpartarolo egy dizajn elem, de akkor mar rakhatott volna olyat ami tenylegesen kivitelezesre a kerul. A gyerekek, meg a babakocsit tolo anyuka nem epiteszeti megoldas, azonban egy kerekpar tarolo az az. Egyebkent a valos haztervhez is szerepel egy ugyanilyen biciklitarolo, ebbol gondolom, hogy meg fogjak valositani.

Szokott regen itt kommentelni egy Amicai nevu holgy, aki korabban Izraelben most Mo-n tervez belso tereket, szerintem nagyon profin. Ugy velem hogy neki sem tetszene a kialakitasa se a haznak se a bicikli tarolonak. Ettol meg a tulajdonosnak azt kivanom, hogy lelje oromet a hazban.
HA fiatalabb lennek en is szivesen belevagnek egy hasonlo projektbe.

Egyebkent van tobb video csatorna a neten ahol foleg amerikai fiatalaok epitik sajat kezukkel a hazukat. En kovetek tobb ilyen projectet is.
A régi tárgyak gyűjtése nagy össznemzeti sport az Egyesült Államokban. Egészen fantasztikus dolgokat is lehet találni néha, de a lényeg nem is ez benne, hanem a körülötte kialakuló közösségi élet. A közösségi kertek egészen egyedi hangulatú világa után P Elliott most ezt a gyűjtőszenvedélyt…..
Vibi 2021.10.24 18:00:02
@Nagy Kámpics: igen, adtam is ra peldat. Ugyanakkor a korabbi hivatkozasodat hogy ez ellen is a noknek kellene kuzdeni nem osztom. Mindket nemnek ki kell ebbol vegye a reszet es egyutt kell kuzdeni a rossz beidegzodesek megszuntetese ellen
Vibi 2021.10.24 18:44:18
@Nagy Kámpics: felteszem hogy ugy ertik hogy a noket ert elnyomas ellen kuzdenek. Szerintem nem baj az ha vannak olyan csoportok akik kizarolag egyes elnyomasok ellen kuzdenek. Szerintem a balnakert kuzdoknek sem rovod fel hogy de a fecskekert miert nem. Ezzel persze nem mondom, hogy minden hangosan kuzdonek mindig igaza van, de pont azt nem tartom helyesnek hogy olyat is szamonkerunk rajtuk ami nem csak az o felelosseguk
Vibi 2021.10.24 19:53:17
@Nagy Kámpics: ertem. En a magam reszerol a mindenfele nagyforgalmu epuletben fellelheto noi wc-k kiboviteseert harcolok. Gy ertve hogy ha hosszu a sor a noi wc elott szemrebbenes nelkul bemegyek a ferfibe.
Mindig lenyűgözött az agarak kecsessége, de még ha fel is merült volna egy kutya örökbefogadása, az agár biztosan nem lett volna az első választás között. Aztán érkezett Muscari posztja (a képekkel együtt - külön hálás köszönet!) és most már nem biztos, hogy ugyanígy vélekednénk… és ti?..
Vibi 2021.10.01 10:43:11
@Hari Seldon 2: nincs allat amelyik birna annyit futni mint az ember. Hosszutavon barmilyeket siman legyozzuk, meg a lovakat is siman lefutjuk hosszutavon.
Vibi 2021.10.02 10:35:34
@Arthamyr: Ha igazad lenne nem jutottunk volna az allatvilag csucsara mert a tobbi ragadozo levadaszott volna. Az ember evoluciosan arra van felepitve hogy hosszu tavon kepes legyen a mamutot meg az ozet addig kergetni amig az kifarad. Barmelyik masik allathoz kepest konnyuek vagyunk, max 90 kg, barmilyen talajon tudunk kozlekedni, legyen az sziklas, emelkedo, egyenetlen. Attol hogy ma mar eleg lemenni a tescoba es nem kell egy hetig uzni a vadat nem jelenti azt hogy holnaptol ne lennenk erre kepesek.
Vibi 2021.10.02 13:46:14
@Arthamyr: teljesen felreerted, nem a ragadozok elol menekultunk, hanem a kajank utan futottunk
Egészen csodálatos világba kalauzol P Eliott írása. Egy templom által működtetett közösségi kertbe, ahol egészen nagyszerű figurákkal ismerkedhetünk meg. Igazi élmény a poszt, nem is beszélve a fényképekről!..
Vibi 2021.09.24 08:33:34
@élhetetlen: ezt a trukkot nekem is ajanlottad tavasszal szolo vesszore. Csak jelezni szeretnem hogy mukodik. A baj csak az volt hogy a gyoker nagyon lassan fejlodott, nem birtam kivarni es bekentem novekedesi hormonnal. Azota mar van egy csomo levele es vagy 30-40 magas.
Vibi 2021.09.25 10:58:37
@Zsuzsi65: wow, mi kevesebb mint masfel orara lakunk a kiralyno lakhelyetol es csak 20 percre onnan ahol Diana el van temetve, szerintem en nyertem. Mondjuk ha a szomszedjuk lennel akkor megertem, hogy ezt leirod, na de masfel ora auto utat?
Noha sokáig kérdéses volt (és még így sem lett egyszerű), de azért idén nyáron csak sikerült Susanéknak ellátogatni Magyarországra. És megérte, mert nagyon kellemes emlékekkel gazdagodtak és még az is kiderült, hogy (mint írja), „amikor már nem „lebegünk” két világ között, amikor már el tudjuk…..
Vibi 2021.09.18 19:59:34
@Zsuzsi65: ez nem pont igy volt. A holgy azt talalta allitani hogy a fiutestvere azert nem oltatja be magat mert az oltas impotenciat okoz. Es nem elbeszelgetesre hivtak be, hanem felajanlottak neki hogy szivesen valaszolnak a kerdeseire. Nagyon is helyesen, hiszen mint irtad millioan kovetik, igy hatalmas befolyasa van. Attol meg ugye hogy hires nem epp egy atomfizikus. Sokat szamit ha egy hires ember nem beszel marhasagokat. Ugy hiszem, hogy a holgy trinidadi es a karibi tersegben nagyon alacsony az atoltottsag viszont pont ok ra vannak szorulva a turistakra, igy szepen terjed is a virus, a sok oltatlan meg korhazi ellatasra szorul, az meg ugye nem epp europai vagy amerikai szintu trinidadon sem.
Vibi 2021.09.18 20:36:04
@Zsuzsi65: mire alapozod hogy nem mernek vele nyilvanosan beszelni? Nekem ugy tunt hogy tok nyilvanosan mondtak neki, hogy kerdezzen nyugodtan ha valami nem tiszta. Kulonben is a hivatalos oldalakon fent van minden elerheto adat, ha a minaj kisasszony tudna vagy akarna olvasni elolvashatta volna, hogy nem okoz impotenciat az oltas es ezt atlagos esszel megerthette volna. Mivel nem tette , ezert mondtak neki hogy nyugodtan kerdezzen, szemtol szemben valaszolnak neki. Tudod az osztaly hulye gyerekenek sem mondja a tanar hogy keszuljon fel holnapra az 50-70. oldalig mert ugyse tudna, neki korrepetalast tartanak. Niki Minajnak is gyakorlatlag ezt ajanlottak. Hogy az o szintjen elmagyarazzak neki, hogy mi micsoda, hogy a jovoben ne beszeljen hulyeseget a millio kovetojenek. A huvelygyertyas gwiyneth paltrowra is raszoltak anno, hogy faszsagokat nem kellene osszehordani. Pedig a huvelygyertyazasba nem nagyon lehet belehalni.
Vibi 2021.09.19 20:09:34
@Zsuzsi65: azt elmagyarazod nekem, hogy az miert faj barkinek is, ha pl az uncle ben’s eseteben a 21.szazadra ciki lett ben apo rizsezni? Mit nem lehet mondjuk azon ertemi, hogy a dedunokaknak rosszul esik latni, hallani, hogy a rabszolga dedapa/ukapa aki maga is rabszolga volt es szedte a gyapotot, rizst akarmit, szoval erre azt mondja a gyarto, hogy ok latom ez nektek rosszul esik, atnevezzuk eredeti ben rizsre? Miert kell erre azzal jonni, hogy elveszik a kulturatokat es nektek mar semmit nem lehet, amit bezzeg regen lehetett? Mitol lesz nektek rosszabb a rizs, ha matol nem sert az elnevezese masokat?
Vajon ért-e két nyelven egy határátkelő kutyája? És miért a Fly névre hallgat? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kapunk Steve rendhagyó írásából, amihez képeket is csatolt...
Vibi 2021.08.28 16:36:23
@Vibi: a kutya meretuek a muntjac, anno azt hiszem indiabol hordtak be aztan elszaporodott. Azt nem mondanam hogy senki se akarna oket bantani mert tobb szaz vadaszturat szerveznek szerte az orszagban, nem csak muntjacra, de szarvasra, damszarvasra is
Vibi 2021.08.28 16:54:27
@élhetetlen: ettol fuggetlenul en ugy gondolom, hogy aki macskat akar otthon tartani az tartsa ugy mintha elefant, vagy tigris lenne. Azokat se lehet elintezni egy vallvonassal, hogy nem tehetek rola hogy az elefantom odaszart a kertedbe, hiszen az elefant vadallat, oda szarik ahol eppen raerik, meg a tigris megette a kiskutyadat, hat istenem, a tigris vadallat es ragadozo, nincs mit tenni.
Vibi 2021.08.28 19:35:08
@élhetetlen: nem, nem ugy ertettem. Az elefant is meg a tigris is vadallat, aki azt tart otthoz az bezarja. Sokszor gondoltam mar hogy amikor az en fuvemre piszkito kutya macska tulaja azt mondja h nem tud mit csinalni ez vadallat vagy annak ugy van kedve stb akkor en majd veszek egy elefantot, tigrist aztan majd en se fogok tudni mit csinalni. Hat istenem, a vadallatok meg a neveletlen szabadon engedett allatok mar csak azt csinalnak amit akarnak.
Egy család történetét, vívódásait dolgozza fel az a könyv, melyet Beatrix írt határátkelésükről és amely szándékai szerint segítséget nyújthat azoknak is, akik még csak tervezgetik a külföldi létet. A szerzőt Luca és Márti kérdezte a könyvről és tapasztalataikról...
Vibi 2021.08.27 13:42:26
@puhacica: mitol lenne a lelkem eltorzult? Mi mas ertelme lenne elobb meghalni mint a tarsad mint hogy te szenvednel nelkule?
Vibi 2021.08.27 14:25:30
@puhacica: mintha pont ezt mondtam volna, de mindegy. Amugy meg ha nem tudod feldolgozni akkor te is meghalsz, mi rossz lehet abban. Egyebkent az emlitett nagypapa egyik gyereke sokaig volt eakos, hol jobban hol rosszabbul, de kb 10 evig biztos kuzdott. Aztan persze legyozte a rak. Erre a ferje agynak esett es meghalt. Rakban. Addig senki se tudta hogy rakos. Kb egy hettel elte tul a feleseget.
Vibi 2021.08.27 14:59:03
@puhacica: wow, jo kis kibaszas a masikkal ha te halsz meg elobb. Mondjuk csak ha nem utaljatok egymast…ha utaljatok egymast tenyleg jobb elobb meghalni mint a masik. szerintem is hagyjuk, felolem mindenki akkor hal meg amikor akar, tud, lehetosege van ra vagy amikor az elet ugy hozza.
A téma több okból is kimeríthetetlen vitaforrás. Nem mindegy ugyanis, hogy mit nézünk, a lakhatást, az élelmiszereket vagy mondjuk a ruházkodást, miközben tovább árnyalja a képet, ha nem csak az árakat, hanem a béreket is figyelembe vesszük...
Vibi 2021.07.31 09:33:35
@nyuszigonosz: nekem olyan erzesem van, hogy Zsuzsi akcentussal beszel magyarul is. Nem tudom hogy hany eves de olyan 50-esnek saccolom, ha nem 40 eve ment el, akkor pontosan tudja, hogy hol lehet venni hutotaskat es milyet.
A 70-80-as evekben puha falu valami szivaccsal belelt hutotaskat hasznaltak a magyarok, aztan kesobb mar lehetett venni a merevfalu muanyagot, szerintem legalabb egy volt/van minden haztartasban. Mondjuk a szivargyujtorol mukodtetheto nem olyan elterjedt, de nekunk is volt. Foleg nyaranta meg a Tescoban is van par ezerert a merevfalu jegakkus taska. En most dobtam ki egyet…
Vibi 2021.08.01 08:11:48
@Zsuzsi65: emailben megjott :-) Amugy persze rahadtattam Mar en is el magamat banalis hulyesegeken csak mert mast szoktam Meg idokozben.

En epp a minap azon mergelodtem hogy ettermek miert zarnak be este 7-kor. Nem vicc. Itt ahol mi lakunk del-nyugat Mo egy ettermet leszamitva minden bear 7 korul. Ez Angliabol nezve egy vicc. Spanyolorszagbol Meg egeszen elkepesztoen idiota. Es ezt Meg fokozzak azzal hogy ha nincs szabad asztaluk amikor odamegyunk 6-kor hogy fel se ajanljak hogy jojjunk vissza 6.15 fele mert az egyik asztalnal Mar a desszertet is megettek. Vagy a legutobbi hogy kozoltek ugyan 9-ig vannak nyitva de a konyha bezart 8-kor. Ott tamasztottak a barpultot 5-en az alkalmazottak kozul de Meg annyi alternativat se kinaltak hogy csinalnak egy melegszendvicset. A szakacs Meg az etterem mogott kint cigizett. Kedvem lett volna megkerdezni hogy a munkaugyi kozpontba Mar beregisztraltak-e mert ha igy allnak a dolgokhoz hamarabb lesz szukseguk a hivatalra mint gondolnak.
Vibi 2021.08.01 08:23:25
@FutureFry: en nem ismerek senkit aki felnottkent tanult Meg egy idegen nyelvet es levetkozte volna az akcentusat. Egyebkent ha Angliabol telefonalok Magyarorszagra sokan azt hihetik hogy afektalok mert osztonosen jonnek ki angol szavak a szamon a magyarba keverve. Szamomra nagyon nehez atallni egyik nyelvrol a masikra de nem tudok segiteni ezen mert nem akaratlagosan csinalom. Sot a boltban is eszrevettem hogy a kasszanal vegezve thank you-zok Meg excuse me-zok ha valaki az utamban van Magyarorszagon. Sot ha az egyik csaladtaghoz angolul beszelek es a masikhoz Meg magyarul kell szolni akkor sokszor folhagyok a magyarral es angolul folytatom mire rajovok hogy az illeto egy kukkot se ertett.
Nem tudom Palvin Barbara hany evened tanukt Meg angolul de az o akcentusa nem ciki annyira mint Soros Gyorgye vagy az enyem.
Mióta határátkelés van (de legalábbis mióta a blog működik) rendszeresen visszatérő téma, hogy Nyugat-Európában magasabbak ugyan a fizetések, de a drágább ingatlanok miatt nem jobb a lakhatási helyzet sem. Vajon mennyire igaz ez a megállapítás?..
Vibi 2021.07.28 22:37:36
@Arthamyr: te ha azt mondod hogy szerinted nem dragult meg akkor biztosan tudom hogy par eve nem vettel lofaszt se. Mi ket eve csinaltuk meg a drivewayt. 1.2 millio volt. Vettunk bele cementet, homokot ezt azt zuzott kovet. Iden egy filagorat epitunk pont ketszer annyiba kerul minden. A fat hozza marcius ota hajtottuk, kellettek 30x30-as gerendak. Egesz juliusig az volt hogy nincs es nem is lesz felejtsuk el. Par hete tok veletlenul kaptunk de mondtak hogy napi ara van. Ma ennyi holnap meg ki tudja. Hulye voltam mert a lamberiat nem vettem meg azonnal, 50 nm ket hettel kesobb 70 ezerrel tobb. Orulni fogok ha nyar vegere 1.4-ben megall. Tavaly az araluanlat 700k volt. Tenyleg nem dragul az epitoanyak!
Nem akármilyen történet következik ma, ha Ed és Dóri sztoriját kalandosnak nevezzük, akkor még nem mondtunk semmit. Már eleve az ötlet (lakókocsival költözni Nagy-Britanniából Magyarországra) nem szokványos, az út Franciaországon, Olaszországon és Szlovénián keresztül pedig pláne nem lett az...
Sokféle stratégia létezik arra, hogy kétnyelvű gyermeket neveljünk, de az biztos, hogy mindegyik esetében komoly energiát kell belefektetni abba, ha sikert szeretnénk elérni. Most egy olyan megoldást mutatunk be, amely időtől és helytől függően használja a nyelveket...
Vibi 2021.07.24 12:55:44
@tildy[UK]: felteszem futurefry nem kiskoru, arrol pedig nem irt, hogy van e olyan aki magyar utlevellel egyutt utazna vele. Kiskoruakat valoban nem kuldenek karantenba de felnotteket megha magyarok es ezt igazoljak igen, ha nem tudnak mentesito korulmenyt igazolni. Az hogy lejart utlevellel beengednek -e nem tudom es azt se hogy elfogadja e a hataror mint azonosito okmanyt. Ezert irtam ha elore ker engedelyt akkor nem eri meglepetes.
Vibi 2021.07.25 09:00:07
@SzZoole: egyaltalan nem kell pcr teszt a beutazashoz ha Uk-bol jossz, az amerikaiaket elfogadjak de a masodikat itt meg kell csinaljak es minimum 5-6 napot karantenban lesznek. Ha oltott vagy es nincs oltasi igazolvanyod akkor le kell tolteni es kitolteni az oltasi igazolvany igenylolapjat amivel el kell menni 2 napon bellul a helyi kormanyablakhoz azt megigenyelni kulonben karanten meg ha magyar vagy akkor is.
Ha ezt a macerat nem akarod csinalni akkor uzleti utra kell menned es semmit nem kerdeznek. Ehhez egy otthoni ceg meghivoja kell de mi vittunk kinti cegtol is igazolast. A rendorseg honlapjan ez fent van csak ki kell tolteni.
Aki siman macera nelkul szeretne utazni annak ez a legjobb megoldas
Vibi 2021.07.25 09:04:07
@FutureFry: a kulfoldi csaladtag elvileg nem kaphat magyar vedettsegi igazolvanyt, ettol fuggetlenul beutazhat de karantenoznia kell, ha amerikabol jottok akkor az elso tesztet megcsinalhatjatok otthon de a masodiknak magyarnak kell lennie. Nevetseges vagy nem de volt aki a tizeneves gyereket illetve kisbabakat is uzleti utas papirral vittek haza. A gyerek pl modellkedhet vagy fotozasra is mehet. A hataror nem fog fennakadni rajat
A tendencia azt mutatja, a jövőben még nehezebb lesz megszerezni az osztrák állampolgárságot - állítja egy, a témában jártas ügyvéd. Esztegár Balázs ügyvédként nyolc éve foglalkozik a kérdéssel, tapasztalata szerint Bécsben kifejezetten nehézkes a folyamat...
Néha előfordul az, hogy az ember külföldön is vágyik a hazai ízek után, de lehetséges-e „magyarul” étkezni az Egyesült Államokban? Ha igen, akkor mi minden kell hozzá? Az Amerikában élő Zének ráadásul a szakmája is a gasztronómia – az ő tapasztalatai következnek...
Vibi 2021.05.03 12:16:02
@fhdgy: ket filleres dolog, itt megnezheted

www.hellofresh.co.uk/about/packaging
Vibi 2021.05.03 12:45:51
@fhdgy: szerintem a karton papir es a muanyag csomagoloanyag Magyarorszagon is letezo csomagolo anyagok. Ha beirod a googleba nyilvan egy csomo csomagoloipari ceget fogsz talalni amelyek nagyon szivesen kiszolgalnak
Vibi 2021.05.07 10:46:46
@élhetetlen: ez a tavtarto modszer mukodik mas novennyel is? En a levagott szolovesszomet sajnalnam kidobni. Beletettem egy pohar vizbe es a levele szepen no de gyokeret meg nem latok.
Több határátkelő jelezte nekünk, hogy egészen furcsa helyzetbe került külföldön. Jellemzően ők azok, akik adott országban magánbiztosítással rendelkeznek és ott egyelőre nem tudják beoltatni magukat. Magyarországon viszont már nincs érvényes TAJ-kártyájuk, ezért (elvileg) ott sem oltakozhatnak,…..
Vibi 2021.04.30 11:00:57
@tpiski: en azt vettem eszre hogy ha pirosban volt is a taj szamod akkor is attettek zoldbe olyan februar-marcius kornyeken. Felteszem abbol nagy politikai vihar lett volna, ha a sok munkanelkuli aki a tb-t nem tudta fizetni meghal az intenziven es a csalad a ruhaival egyutt kap egy tobb millios szamlat is.
Egy érdekes projekt amolyan bevezető posztját olvashatjátok ma. A Svájcban élő Csilla ugyanis a járvány alatt gondolt egyet és megkeresett szintén az országban élő magyarokat, hogy meséljenek az életükről, mi mindennel kellett szembesülniük a kinti élet során. A sorozat terveink szerint a…..
Vibi 2021.04.15 10:11:37
@fhdgy: a videot nem muszaj nezned, egyebkent is csak a fejuk latszik, nem ad hozza semmit az interview ertekehez. A hangot munka mellett is hallgathatod, ha tenyleg erdekel. A videoba bele is lehet porgetni es 2 perc alatt eldontod, hogy meger e 40 percet az eletedbol.
A britek végleges távozása az Európai Unióból azt is jelenti, hogy sokak számára nehezebb lesz a külföldi munkavállalás, hiszen az angol mégiscsak a talán legelterjedtebb tanult nyelv Magyarországon, ráadásul egy szintig viszonylag könnyen elsajátítható. Szóval hova menjenek azok, akik angolul…..
Vibi 2020.12.31 12:06:35
@élhetetlen: pont emiatt nekunk konnyebb is az hogy dad, meg dead, illetve bed vagy bad. Aki nem dunantuli nem is erti. Mondjuk a dunantuli svabok se halljak, pedig annyira nyilvanvaloan kulonbozo a ket e hang