Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lumina

177 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerékagy Ne légy állat! 2012.04.05 12:14:00
Ne bringázz a járdán! ..
Kerékagy Jobbra vagy balra? 2012.03.20 22:22:00
„Az egyik kormányt elengedve egy határozott ökölrázástól kapcsolódik be az index, amely aztán magától elalszik” – olvasható a bringaindex használatának magyarázatában. Éjszaka biciklizve a különböző fények valóban növelik a biztonságérzetet, meséli…..
Az utóbbi években mintha kiment volna a divatból a sárvédő, egyre szebb bringákon ülünk, így egyre jobban megfontoljuk, milyen tárgyakat szerelünk fel szépséges kerékpárjainkra. A sárvédő az igazi mostohagyermekek közé tartozik, miközben funkcióját tekintve – főleg az…..
Kényelmes utazásra kárhoztatták a stuttgartiakat azzal, hogy a fogaskerekű elé építettek kerékpártárolót. Így akár 8 biciklit is kényelmesen és biztonságosan lehet szállítani, útközben a sofőr még ha nem is akarja, akkor is kénytelen szemmel tartani a bicikliket.  Fotó:…..
Biciklivel érkezett a Borsod Online egyik olvasója Miskolcon a Szentpéteri kapui köztemetőbe, a kapuban 270 forintot kellett fizetnie kerékpárja után. Kiderült, hogy a temető szabályzata nem tesz különbséget a járművek között, a behajtás 270 forintba kerül függetlenül attól,…..
Kerékagy Büszke bringások fala 2011.05.11 13:33:00
Rajzanak a kerékpárosok, a tavaszi Bringázz a munkába kampányban 556 cég és közintézmény vett részt csapatával. Az öt hét alatt 10200 ember tekert a munkahelyére, összesen 1,8 millió kilométert tettek meg, amivel 338 tonna szén-dioxid-kibocsátástól kímélték meg a légkört,…..
Az április 4-26. közti 3 hétben tartott fokozott közúti ellenőrzések végrehajtásában 11 878 rendőr és 617 polgárőr vett részt, ők összesen 26 142 biciklist ellenőriztek. A rendőrök feladata volt a közlekedési szabályok betartásának, a láthatóságnak és a kötelező…..
A nagy bringásrazzia harmadik hetében járunk, de csak most sikerült először akciózó rendőrök karjaiba futnunk. Kocogás közben leltünk végre egy forgalmas bringaút mellett várakozó párosra. Bicikli nélkül voltunk, de nem bírtuk ki, hogy érdeklődjük, mi a hivatalos álláspont:…..
Háromkerekű oldalkocsis biciklit alakított hókotróvá a Milwaukee-ban élő Craig, ami ugyan hatalmas hótömeggel nem tud megbírkózni, de mérsékelt mennyiségnél kifejezetten szórakoztatóvá teszi a hóeltakarítást. A Makezine-nek számolt be a haszonjármű használatáról. …..
„Pásztor Tibor, az MSZP polgármesterjelöltje kerékpárral jár, más, hagyományos polgármesterjelöltek autóval közlekednek” – hangzik el a Pásztor Tibor blogján csütörtökön megjelent videón. Már ennyiből is látszik, hogy az V. kerületi szocialista jelölt…..
Lezárult a Parking Kft. Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer (KKKR) névadására kiírt ötletpályázat, a hét tagból álló zsűri öt esélyest választott ki az összesen 3727 beérkezett javaslatból. A szavazatokat a Blikk oldalán lehet leadni szeptember 15-ig, a győztest a…..
„Ha a járdára kényszerülök (mert nincs hely az úton, vagy kisgyerekekkel megyek stb.) vendégként viselkedem” - olvasható a Magyar Kerékpárosklub állásfoglalásában, amiben a kerékpárosok járdán közlekedésével foglalkoznak. Ez azt jelenti, hogy ha egy biciklis a…..
Meglepő vagy inkább kedvesnek nevezhető offenzívát indított Koppenhága önkormányzata, hogy leszoktassák a bicikliseket arról, hogy a metrómegállók környékén mindenféle oszlopokhoz, kerítésekhez tegyék a bicikliket, ezek helyett használják a bringaparkolókat. El akarják…..
Rendőr büntet biciklist a Margit hídon a pénteken a Pesti Side-on megjelent fotó tanúsága szerint, az azonban nem derül ki, hogy a biciklis mit követett el. Másra nem is tudunk tippelni, mint hogy nem szállt le a bicikliről. A hídfőknél egyébként nem egyértelmű, hogy pontosan mi…..
A Magyar Kerékpárosklub tavasszal kezdett gyűjteni, péntekig 1103827 forint jött össze, amiből fel tudták állítani Budapest első kerékpáros forgalomszámlálóját a Múzeum körúti kerékpársávon. A számlálót pénteken adták át, a forgalom alakulása a helyszínen és…..
Kerékagy Zsákban gyerek 2010.06.30 15:34:00
Vagyis hogyan jut el az óvodába egy hajtipajtigyerek. ..
Májusban a teljes 15 év feletti magyar lakosság 49 százaléka használt kerékpárt közlekedésre vagy túrázásra, derült ki a TNS Hungary felméréséből (pdf), amit a Magyar Kerékpárosklub megbízásából végeztek a kerékpárhasználatról. Közlekedési eszközként országosan a…..
Kerékagy Árvízibicikli 2010.06.22 14:22:00
Érdekes biciklit épített a kínai Li Weiguo: a hátsó kerék küllőit lapátokra cserélte, így egy vízimalomhoz hasonlít, a bicikli két oldalára pedig négy-négy méretes műanyag palackot, vagy talán inkább hordót erősített. Ezzel azt érte el, hogy a furcsa eszközt…..
Átadtak Ausztráliában, a West MacDonnell Nemzeti Parkban egy 17 kilométer hosszú bicikliutat, aminek része egy olyan híd, amit újrahasznosított műanyagból, kifogyott nyomtatóba való tintapatronokból építettek, írja az Inhabitat. A beruházással tartották magukat a fenntartható…..
Kerékagy Bringázz a munkába! 2010.06.16 12:44:00
..
Vihar pusztított hétfőn Hajdúböszörményben, az erős szél gyökerestül csavart ki fákat. Egy férfi biciklizett, egy vízzel telt gödörhöz ért, ahol korábban még fa állt, de azt hitte, a víz alatt folytatódik a burkolat. Tévedett. A férfit kimentették, a bicikli sorsáról nem…..
Kerékagy Új kormány, új utak? 2010.05.28 17:28:00
Sokakat tölt el aggodalommal, hogy a környezetvédelmi minisztériumot beolvasztják a vidékfejlesztésibe, és hogy majd elsikkadnak a zöldügyek. A biciklisek hátradőlhetnek, egy időre legalábbis: feltűntek olyan jelek, hogy a parlamentben érdemben foglalkoznak majd a kerékpáros…..
A Critical Mass a szombat délutáni felvonuláson kívül egy másik akciót is szervez, ennek lényege, hogy minél több embert szeretnének meggyőzni, hétfőn (április 26.) biciklivel közlekedjen. Olyan városképre számítanak, amiért évek óta küzdenek. A holland nagykövet nyílt…..
Kifejezetten bicikliseknek tervezett szállodát mutatott be két tervező a Designboomon, a jövőt idéző épület sok háromszögből van összerakva, és a hegyoldalból kinőve 500 méteres magasságból néz az olasz Alpokban fekvő Garda-tóra. Minden lakosztály panorámás. Az épület…..
Egyhangúlag szavazták meg a fővárosi közgyűlés szerdai ülésén a Budapesti Kerékpáros Közösségi Közlekedési rendszer kialakítása című előterjesztést, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bérbicikli-rendszer előkészítését végző Parking Kft. zöld utat kapott a…..