Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zastava

18 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ISIS-t senkinek nem kell bemutatni. Az, hogy a Balkánon jelen vannak, már egy ideje érezhető. Itt nem a naponta ezres-tízezres tömegekkel áthaladó, a menekültek között állítólag megbúvó terroristajelöltekre gondolok, hanem azokra a radikális iszlámista gócokra, amelyek a Balkán muzulmán vallású…..
zastava 2016.11.15 16:46:44
@'it's cool to know nothing':
Lehet, hogy légvonalban 12 km-re van Maglajtól, de próbálj eljutni Ošvéba azokon a jelöletlen utakon/szerpentineken, amik a faluig elvezetnek a főúttól. Főleg télen, amikor leesik a hó. Mert ott végképp nincs senki, aki eltakarítsa a havat. Ráadásul az út egy jó szakaszon nincs is lebetonozva, a faluba konkrétan csak egy földút vezet. Tömegközlekedés egyáltalán nincs. Kb. Maglajnál véget ér minden. Földrajzilag lehet, hogy nem tűnik annyira eldugottnak, de próbáljon oda eljutni az ember, ha teszem azt, nincs kocsija.
Magyarországhoz meg a magyar viszonyokhoz jobb ezeket nem hasonlítani, a kettőt nem nagyon lehet egy napon emlegetni.
A nemzetközi nihilizmus magyarországi titkos rezidenseként citromba harapott arccal ismerem el, hogy Mészáros Lőrinc úrnak igazsága vagyon: a wellness hotelek tele vannak. S miközben meghajlok Mészáros úr éles szemű megfigyelése előtt, szerényen megjegyzem, hogy az általam különösebben nem kedvelt…..
zastava 2016.11.03 18:29:39
@Zsíros Bödön: Pedig az.
hu.wikipedia.org/wiki/Wellness
Más kérdés, hogy ami most Magyarországon wellness címen fut, az legfeljebb a nevében wellness.
A 90-es évek elejét nyugodtan nevezhetjük a rockzene aranykorszakának, kockás ingben és lobogó séróval lubickoltunk a jobbnál jobb muzsikák tengerében. Most tíz olyan albumot mutatunk be, amelyek idén 25 évesek, és a mai napig meghatározzák az egymást követő generációk ízlését...
Érdekes dolgokat hoz felszínre a Győrkös ügy. A most felelevenített egykori beszámolója alapján... "Tehát még egy ilyen úgy nevezett radikális, nemzeti, szélsőjobboldali táborban, jobbik, vagy akár szkinhedek, ott este már mindenki tökrészegen fetreng a földön, hát ez... ez... ennél rosszabbat én…..
zastava 2016.10.31 17:20:31
@Rodeo36 11: Szerintem nem kéne még jobban szennyezni a folyóinkat... van bennük már így is elég sz...mötyi :)
A két héttel ezelőtti montenegrói parlamenti választások enyhén fogalmazva sem múltak el visszhang nélkül. Már ott lehetett sejteni, hogy nem lesz a dolog zökkenőmentes, amikor az ellenzék kijelentette, hogy nem ismerik el hivatalosnak a választások eredményét, utána közölték, hogy átmeneti kormányt…..
Október 16-án parlamenti választásokat tartottak Montenegróban. A nagy kérdés az volt, hogy sikerül-e 27 év (!!!) kormányzás után kimozdítani a hatalomból a politikai masztodonnak számító Szocialisták Demokrata Pártját (DPS) és leváltani az 1998 óta egyhuzamban miniszterelnöki poszton lévő Milo…..
Vajna Tímea nyitott egy fánkboltot, ami remek alkalom arra, hogy kiderüljön, egyáltalán nem kell politikai téma ahhoz, hogy a TV2 bizonyítsa, semmi sem olyan fontos nekik, mint a szervilizmus...
zastava 2016.10.14 16:30:31
@111352123othonijelszó: Te vagy az, Timi?
Vagy a Bandibá ült most le a géphez?
zastava 2016.10.15 15:05:37
@christophe: Végül is... nem :))
A trepčai bányakomplexum Koszovó északi, szerbek lakta részén, Mitrovica tartományban található. Elsősorban ólmot és cinket bányásznak itt, korábban ezüstöt, aranyat is termeltek ki, illetve kisebb mennyiségben közel 60 féle egyéb ércet. A kombinát 80-as években élte fénykorát, akkoriban több, mint…..
Kibaszott ügyes vagyok! Mi több, szerintem tényleg zseniális. Ezt abból gondolom, hogy a Berci szemében az őszinte rajongást is láttam a verbális felszopás közben ma reggel. Két legyet egycsapásra, muhaha! A Népszabadság szerkesztősége nagyobbat repült szombaton, mint száz rogántonyó együtt, mára…..
zastava 2016.10.10 16:01:53
@látjátok feleim szümtükkel: Úgy érted, esetleg egy csendes, gumírozott helyiségben valahol Ausztriában? :)
Október 2-án helyhatósági választásokat tartottak Bosznia-Hercegovinában. Különösebben nagy földindulás nem történt: a szerb entitás területén a Milorad Dodik vezette, szeparatista SNSD nyert a legtöbb helyen, míg a bosnyák-horvát föderációban a Bakir Izetbegović-féle konzervatív, muzulmán…..
zastava 2016.10.05 12:42:40
@gigabursch: Igen, teljesen jól látod.
Abdić már a Tito-időkben helyi nagykutyának számított a szülővárosában. Egy ottani élelmiszeripari vállalatnak volt a vezérigazgatója, egyébként rendes politkai hátszéllel. Később pártot is gründolt, azt a börtönből is irányította. A helyiek nem felejtik, hogy anno, a 70-es, 80-as években mekkora jólét volt neki köszönhetően. Ezért lehetett polgármester...
Valahol egy politológus nyilatkozta erről a választásról, hogy az emberek sokkal szívesebben adják arra a voksukat, akiket már régóta ismernek, függetlenül a múltjától vagy a politikai programjától, minthogy egy progresszívebb, modernebb, demokratikusabb, de ismeretlen jelöltre szavazzanak.
zastava 2016.10.05 16:14:35
@kewcheg: Meglepően sokan visszasírják a régi Jugoszláviát... Ki ezért, ki azért. Van, aki azért, amit te is említettél, mások egyszerűen csak a "boldog békeidőkért". Az ellenzőik meg azzal érvelnek, hogy a nacionalizmus minden formája tiltva volt, külföldiek előtt nem is volt javallott azt mondani, hogy "szerb vagyok", "horvát vagyok", stb., hanem legfeljebb azt, hogy "jugoszláv vagyok". Van, akinek meg ez fájt... (Mindkét éremnek két oldala van.)
zastava 2016.10.07 12:28:33
@pityókabor sommelier: Hagyd.
Bircával nem lehet értelmesen vitatkozni, mert Birca nem azért kommentel, hogy vitatkozzon, érveljen, meggyőzzön vagy meggyőződjön. Birca csak kötözködni képes. Szavakon rugózik, sosem szól hozzá érdemben a témához. Egész nap a gépe előtt ül és vagy provokál, vagy a valóságtól teljesen elrugaszkodott agyrémeit terjeszti netszerte. Legjobb figyelmen kívül hagyni a megjegyzéseit.
Régebben egyébként ennél sokkal rosszabb volt, lehet, hogy azóta más gyógyszert szed.
"Orbán Viktor magyar miniszterelnök az európai elit keleti nemezise. Európában rajta kívül senki más nem beszél a kereszténység védelméről. Úgy tűnik, az esély Európa gyökereinek megmentésére a volt kommunista EU-s tagországokból jöhet, azoktól, akik legyőzték az oszmánokat 1699-ben és most azok…..
Zoran Božinovski macedón oknyomozó újságíró. A macedón ügyészség 2013-ban ellene és 17 másik személy ellen eljárássorozatot indított "Kém" (Špion) fedőnévvel. Božinovski mellett egykori és jelenlegi polgári és katonai hírszerzőket, egykori rendőrtiszteket, a pénzmosásellenes bizottság egykori…..
Manapság többször kerül szóba a vegánság, mint ahányszor azt a szerencsétlen update gyökeret támadja be valaki mert hülyeséget beszél, na kábé pont úgy hullik le a mindkettőről a szénhidrátcsökkentett morzsa, ahogy a racionális érvek. Szögezzünk le valamit már a legelején. Nem vagyok a karnizmus…..
zastava 2016.09.28 11:51:45
@valamilyennev: Ugyanezen mentem keresztül én is.
Évekkel ezelőtt vegetáriánus voltam, kb. 4-5 évig bírtam. De olyan szinten, hogy még a gombát meg a tojást is kizártam az étrendemből, csak a tejet, tejterméket voltam hajlandó enni abból, ami "állati" (meg még a mézet). Egy idő után súlyos fáradtság és levertség vett erőt rajtam, és idő kellett, hogy rájöjjek, ez bizony az étrend miatt van. Lépésről-lépésre álltam vissza a vegyes étkezésre és többé gondolni sem akarok a vegetáriánus vagy akár vegán életmódra. Százszor jobban érzem magam így.

Amikor vega voltam, én is ez a térítő idióta voltam, szóval nagyon ismerős a helyzet, amiről a poszt szól, belülről csináltam végig. Ilyenkor az emberek agyát megüli valami lila köd és semmilyen tudományosan alátámasztott érvet nem hajlandó elfogadni. A legtöbb ilyen "térítő" mögött van valami propaganda, neadjisten vallás/szekta vagy csoport, ami egyfelől tukmálja a féligazságokkal meg áltudományos állításokkal megtámasztott maszlagot, másfelől bemeséli az egyénnek, hogy "azok" gyilkosok/bűnösök/megtévedtek/agymosottak/élelmiszer és/vagy gyógyszeripar áldozatai/stb. De ők tudják, és majd ők megmentik az emberiséget.
És most kérek egy steaket félilg átsütve :)
Az előző blogposztban volt szó a népszavazás előzményeiről, a nemzetközi nyomásról, illetve arról, hogy a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke, Milorad Dodik mindezek ellenére meg akarja tartani a referendumot. Meg is tartották, szeptember 25-én, és sikerült vele komoly feszültséget kelteni a…..
Szeptember 25-én népszavazást akartak tartani a Boszniai Szerb Köztársaságban arról, hogy január 9-ét hivatalosan is a Köztársaság nemzeti ünnepének nyilvánítsák-e. A kezdeményezés Milorad Dodiktól, a Köztársaság jelenlegi elnökétől származik, aki egyúttal a kormányzó baloldali, szeparatista…..
zastava 2016.09.23 16:24:42
@gigabursch: A különböző árnyalatú kékek a kantonokat jelzik. 10 kantonból áll a bosnyák-horvát entitás, mindegyiknek megvan a maga saját kormánya, választásokkal, stb.
zastava 2016.09.25 11:31:18
@gigabursch: Így van. Miloševićnek volt ez a mániája, hogy a szerbeket egy Nagy-Szerbiába kell tömöríteni és ezért semmi sem volt neki drága.
Koszovó egy külön történet. Ott már Tito halála után súlyos etnikai konfliktusok voltak. Sőt, az ottani albánok már korábban is szerettek volna önállóbbak lenni (Koszovónak sosem voltak tagköztársasági jogai, tartománynak számított, úgy, mint a Vajdaság), de ehhez sem Tito, sem Milošević nem járult hozzá. Lehet, hogy megérne ez is egy önálló blogposztot.
Mindegy miért, csak a Bors foglalkozzon vele, ugye. Érdemes elolvasni, pompás kórkép a fasziról. Azért mindennek van határa! Hogy valakit vulgarizmusban vulgarizmusra neveltek, sajnálatos ugyan, de önmagában véve magánügy. Viszont az, hogy a vulgarizmus mindenféle korlát és ellenőrzés nélkül…..
zastava 2016.09.24 16:52:56
@Slepy: Lehet, hogy kicsit le vagyok maradva, de létezik még egyáltalán ORTT?
Két közepesen teleszart búvárruha beszélget: - Elég kemény vagy már, gecó? - Ahham, asszem... - Akkó'feszíccsünk! Igaza lett ennek Simicskó Pityunak, tényleg bármikor előfordulhat itt holmi terrortámadás. Ő meg a másik csicskalángosra érett máris végrehajt egyet a rekeszizmok és a józan ész…..
zastava 2016.09.23 17:47:54
@taga20: :))))))))
Remélem, nyaralni is a jugó vagy bolgár tengerpartra járnak, nem holmi újgazdag sznob Kajmán-szigetekre, meg Bahreinbe :)
Hogyaza trippertől kivirágzott faszú bagdadi énekes koldus bassza a türelmi zónán kívül gumi nélkül is anált vállaló jó édes anyádat a kommunistából lett halszagú hajléktalan csöves nihilista apád hátán seggbe, te féregarcú, puttonyos hátú gecipúder, te! MI AZ, HOGY NEM AKARTOK KÖTELEZŐ…..
zastava 2016.09.15 18:19:56
@gazoló: Kifelejtetted a trappistát :)
"Imperialista, kapitalista... trappista! Igen! Az a legbüdösebb!" - Hofi
A poszt előző részét itt olvashatjátok. 2004-ben jött a "márciusi pogrom". Ez volt a legsúlyosabb incidens a koszovói háború óta. Kb. 50 000 albán vett benne részt, megtámadták a még Koszovóban maradt szerbeket, elüldözték őket az otthonaikból, a templomaikat és temetőiket pedig módszeresen…..
Átadták az első igazi, valódi sörszökőkutat a szlovéniai Žalec városban. A kisvárosban 4800-an élnek és a komlótermesztésből próbálják fenntartani magukat. A polgármester reméli, hogy ezzel a település turizmusa is fellendül. A sör viszont nincs ingyen. Mielőtt ki akarnánk próbálni a szökőkutat,…..
zastava 2016.09.05 17:47:25
@vejnemojnen1969: Így van. Nálunk is egy egyszerű vérvételre minimum két hét múlva kap az ember időpontot. De volt már három hét is. De a közeli város kórházába egy rohadt EKG-ra szeptember elején kértünk időpontot, decemberre (!!!) volt egy. Ugyanaz a doki magánrendelésen még azon a héten fogadott, ahogy felhívtam őket.
Ennek a posztnak a szomorú apropóját egy augusztus utolsó napjaiban történt összetűzés adta a koszovói Mušutištében. Kb. 150 szerb zarándok érkezett (volna) a faluba, hogy megünnepelje Nagyboldogasszony napját az egykori pravoszláv templom helyén, amit 1999-ben az ottani albánok a földig romboltak.…..
Pár nappal ezelőtt szivárogtatta ki a horvát Jutarnji list napilap Zoran Milanović egykori miniszterelnök egy zárt körű ülésen elhangzott beszédét, melyben Szerbiát nemes egyszerűséggel "egy rakás szerencsétlenség"-nek titulálja ("Srbija je šaka jada"), Bosznia-Hercegovináról meg kijelentette, hogy…..
zastava 2016.08.30 15:02:02
@Terézágyú: Annyiban hasonlít a magyarra, hogy ez is zárt ajtók mögött hangzott el, nem a nyilvánosságnak szánták, továbbá ezt is valaki titokban rögzítette, majd név nélkül kiszivárogtatta a sajtónak. Az igaz viszont, hogy a magyarból belpolitikai botrány lett, ebből pedig külpolitikai.
A Koszovó és Montenegró közötti államhatár és a körülötte zajló viták és ellentmondások már évek óta témát szolgáltatnak elsősorban a koszovói politikusoknak és közvéleménynek. Az egész nagyjából 2011. óta húzódik, a két ország akkor kezdett tárgyalásokba, hogy kijelöljék az államhatárt.  Annak…..
zastava 2016.08.24 22:08:15
@Fortress: @Tranquillius: Köszönöm szépen mindkettőtöknek, hogy szóltatok! Jogos a kritika, javítottam a posztot. És elnézést.
zastava 2016.08.25 13:33:20
@Garibaldi237: Köszi az infót. Tudsz esetleg mutatni erről valami linket, cikket vagy hírt? Kíváncsi lettem.