Adatok
bazs74
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A sertésoldalas (pork ribs) a barbecue legismertebb, legnépszerűbb étele. Kultusza semmi máshoz nem fogható, a BBQ-technikán belül is végtelen számú fűszerezési és elkészítési megoldása létezik.
A sertésoldalas ideális adottságokkal rendelkezik a barbecue-hoz. Csontján sül,…..
Az oldalas után a pulled pork (szabadfordításban: cafatos sertéshús) a barbecue műfaj második legismertebb fogása. Egyben sütött lapockából vagy tarjából készül, vagyis kellőképpen nagydarab és zsíros, kollagén részekben gazdag húsrészekből.
Az igazi low & slow…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Szia,
az oldalas előkészítésével kapcsolatban szeretnék kérdezni:
eddig mindig mikor oldalast vásároltam, az oldalas vastagabb végén mintha a dagadó vége még rajta lett volna. Ez egy külön réteg ami alatt egy zsírréteg van.
A kérdésem az lenne, hogy ezt el kell távolítani sütés előtt, vagy maradjon? Erre írtad hogy többrétegű a hús?
Mintha már olyat is olvastam volna valahol, hogy ezt le szokták vágni róla, egyszer meg is próbáltam úgy. Mindenesetre soványabb lett a végeredmény, viszont így lett mindenhol egyforma vastag az oldalas. Most hétvégén újra belevágnék, nem tudom hogy csináljam...
Köszönöm,