Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mazochist

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1924. január 3-án terjedelmes cikk látott napvilágot a bécsi Arbeiter-Zeitung, az osztrák szociáldemokraták központi pártlapja 2. oldalán Conrad bűne címmel. Az írás névtelen szerzője ebben azzal vádolja az egykori Osztrák–Magyar Monarchia legendás vezérkari főnökét, hogy bár lehetősége lett volna a…..
A power metal zenét játszó svéd Sabaton együttes egyik dalát már bemutattuk a blogon, de az 1918. november 11-i fegyverszünet 105. évfordulójára készített animációs filmjük premierje alkalmából fontosnak tartjuk, hogy összegyűjtsük és a feldolgozott események szerint időrendbe állítsuk a Nagy Háború…..
mazochist 2023.11.11 20:28:57
BartókBéla

Remek cikkel készült a nagyháboru blog a Compiègne-i fegyverszünet évfordulójára, köszönik az olvasók.
Indy Neidell első világháborús csatornáját tavaly ledaráltam, végignéztem, és a Battlefield 1 játékkal is játszottam.
Tehát Indy Neidell és a Sabaton együttmüködéséről már korábban is hallottam, de a magyar Sallai Péter munkásságáról a lemezboritók terén most olvastam először.
Indy Neidell és csapata találta még ki egyébként a Battlefield 1 játékban a szkinek "müvészneveit", amelyek persze az első világháborúhoz kötődnek.
Például ilyen skin elnevezések vannak a BF1 játékban: tábornokok (Diaz, Capello), hajók (SMS Novara, Saint Stephen), repülő ászok (Baracca), csaták (Battle of the Strait of Otranto) stb.

Ha esetleg a következő Battlefield 1 skin elnevezések mögötti első világháborús történelmi vonatkozás megfejtésével tudnál segiteni, nagyon hálás lennék.
Összesen 846 skin van a játékban, de a többségük szerintem egy kis google és wiki segitségével könnyen megfejthető, csak idő kérdése.
Hátha valakinek mond valamit a következő skinek egyike, első világháborús témakörben, mert ezekkel nagyon elakadtam.
Olyan mint egy ww1 kvizjáték, remélem maradhat.

Endurance skin - wiki: Az Endurance egy háromárbócos barkentin volt, ami Ernest Shackleton hajójaként szolgált a birodalmi transzantarktiszi expedíció során.

Hush-hush skin - wiki:
hu.wikipedia.org/wiki/Dunsterforce A Dunsterforce dandár erejű szövetséges egység, mely alatt az általuk végrehajtott katonai feladatot is lehet érteni. Felállítására 1917-ben kerül sor ausztrál, brit, kanadai és új-zélandi katonákból és létszáma ezer fő körül mozgott. Létrehozását az első világháború végét lezáró hatalmi törekvések és az oroszországi polgárháború indokolta elsődlegesen a transzkaukázusi térségben kitermelt olajért folyó brit gazdasági érdekek megvalósítása érdekében.

Lilly skin ??? hu.wikipedia.org/wiki/Steinschneider_Lilly Steinschneider Lilly (teljes nevén: Steinschneider-Wenckheim Helene Lilly) (Budapest, 1891. január 13. – Genf, 1975. március 28.) pilóta, az Osztrák–Magyar Monarchia második vizsgát tett és első magyar női pilótája.

The Cleveland skin - en.wikipedia.org/wiki/Grover_Cleveland_Alexander Grover Cleveland Alexander (February 26, 1887 – November 4, 1950), nicknamed "Old Pete", was an American Major League Baseball pitcher. Alexander spent most of the 1918 season in France as a sergeant with the 342nd Field Artillery Regiment, 89th Division. While he was serving in France, he was exposed to German mustard gas and a shell exploded near him, causing partial hearing loss and triggering the onset of epilepsy.

The Burnett skin - en.wikipedia.org/wiki/List_of_nurses_who_died_in_World_War_I Nurses Clara Ayres and Helen Burnett Wood were the first two women to be killed while part of the United States military when they died on 17 May 1917, following an accident on board USS Mongolia.[

Lieutenant Kelly skin?

En Mémoire skin?

Würdigung skin?

De Pierrot skin?

The Arneson skin?

Charlatan skin?

The Bruiser skin?

Swashbuckler skin?

Brawler skin?
Lawrence és az osztrák–magyar tüzérek Valószínűleg sokak nagy filmélménye volt a Magyarországon az 1990-es évek elején bemutatott, minden idők 10 legjobb háborús filmje között számon tartott Arábiai Lawrence című brit filmdráma és annak a hatására el is olvasták a magyarul szintén csak ekkoriban…..
A lövöldözős videójátékok között Magyarországon is kedvelt a Battlefield 1 című változat, amely a Nagy Háború idején játszódik. A 2016-ban megjelent játékban az Osztrák–Magyar Monarchia katonái is szerepelnek, ezért számunkra fontos volt megvizsgálni, hogy milyen képet mutat róluk 100 évvel a háború…..
mazochist 2022.03.19 18:48:47
Hiánypótló irás, jó kis összefoglaló volt, hálás köszönet érte.

Viszont ne felejtsük el megemliteni, hogy a sorozatnyitó Battlefield 1942 c. játékhoz már lassan két évtizeddel ezelőtt is készült egy nem hivatalos modifikáció Battlefield 1918 cimmel. Az idősebb játékos generáció biztos emlékszik rá.
www.imfdb.org/wiki/Battlefield:_1918

A BF1-ben egyébként, ha jól tudom, összesen egy magyar vontakozásu, származásu kézifegyver van, a Frommer Stop.
en.wikipedia.org/wiki/Frommer_Stop

Amiből tanulni lehetne, érdekes mód, az a fegyverekhez tartozó különféle skin-ek elnevezése (persze csak akkor, ha az ember veszi a fáradságot és rákeres).
Magyar vonatkozásu például:
-St Stephen
-Battle of strait of Otranto
-Isonzo
-Doberdo
-Hussar
-Galicia
-Battle of Gnila Lipa
-The Piave

Ezenkivül a játékban gyüjteni lehet bizonyos kódex bejegyzéseket, amik például ilyen történelmi állitásokat tartalmaznak.
Itt Patton megitélésére gondolok elsősorban:
Many celebrated names of the 20th Century served in the Great War in their youth: authors such as J.R.R Tolkien and Earnest Hemmingway, and the philosopher Ludwig Wittgenstein, to name but a few.
For many others, it was the war that made them famous: Mata Hari, the Red Baron, Edith Cavell, Lawrence of Arabia.
And infamous: Adolf Hitler, Benito Mussolini, George Patton.

Idén fog megjelenni az Isonzo, talán érdemes lesz azt is górcső alá venni (A Verdun és a Tannenberg c. játékokhoz hasonlit inkább szerintem).

Végezetül pedig a Battlefield 1 legszebb sountrack-je
www.youtube.com/watch?v=qbOxe7GZSwc

Zajdi, zajdi, jasno sonce ("Set, Set, O Clear Sun"; Macedonian: Зајди, зајди, јасно сонце) is a contemporary Macedonian folk song written and composed by Aleksandar Sarievski in the style of newly composed folk.
Different versions of the song are sung in other neighbouring Balkan countries.
A Nagy Háború A Cavell-sztori 2020.10.16 06:57:00
Képeslap-kincsek 1. Új rovattal jelentkezünk, amelynek témája az I. világháború idején kiadott különféle képeslapok lesznek. E gazdag és változatos képes kiadványok – jórészt propaganda termékek – megismerésével a háború vizuális kultúrájába nyerünk betekintést. A rovat gondozója, dr. Szoleczky…..
mazochist 2020.10.17 11:14:59
A The Crimson Field (www.imdb.com/title/tt3494220/) c. sorozat legvégén is megemlékeztek róla. A tevékenyége egy fehér-fekete skálán szerintem egyértelműen nem szürke, mondjuk egy Sophie Scholl-hoz viszonyítva.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Filmbarátok Podcast #115 (2017) 231 perc   Beszélgetnek: Sorter, Blacksheep, Gergő, freddyDTéma: -Utazók (01:04:50)-A számolás joga (01:32:35)-Az éjszaka törvénye (01:55:45)-A vörös teknős (02:15:30)-Kerülőutak (02:29:20)-Alvás! ZAVAR (02:40:20)-Rottweiler – A Halálkutya (02:52:11)-Széttörve…..
Élénk médiaérdeklődés mellett mutatta be a Duna TV 2016. december 16-án a Szürke senkik című első világháborús filmet, amelynek forgatókönyvét Köbli Norbert írta, rendezője pedig Kovács István volt. A kritikákat olvasva megállapítható, hogy a tv-film sikert aratott, sőt, akad a vélemények között…..
mazochist 2017.01.08 21:08:29
@PollmannFerenc:
ha a lottó ötösön ilyen mázlim, megérzésem lenne. sejtettem, hogy innen van, itt olvastam korábban :)
egyébként üzenetküldő galambok + ww1, elég felkapott téma lett hirtelen a százéves évordulóra a szórkakoztató??? iparban, mire gondolok?
a tavalyi év egyik legnagyobb sikerű videójátéka? battlefield 1.
egyjátékos módban egy tankmegmentő történet (történelmileg mennyire hiteles?) épül erre, többjátékos módban pedig külön játéknemet találtak ki a galambpostára.
a gyűjtői kiadás, a szinesbörű harlem hellfighter modell/szobor mellé pedig galamblábra szerelhető tokban jár a letöltői kód/üzenet
aeon flux meghalt carrie fisher 2016.12.27 20:56:00
Nem kifejezés, hogy súlyos zavart érzünk az Erőben: mindössze 60 évesen elhunyt Carrie Fisher, a Csillagok háborúja oszlopos tagja, Leia hercegnő alakítója, aki alig vágott bele újra a sagába a tavalyi Az ébredő Erővel. A színésznő a szíve miatt került kórházba pár napja, s bár stabilizálódásról is…..
mazochist 2016.12.27 22:23:59
@sung_tongs:
szerinted mire akartam ezzel utalni
gyászhir
erre milyen képekkel illusztrálják? beol, délmagyar
+1. A rajongó Némiképp a poszt témájából is adódik, hogy önmagában is rettentően káros, hogy egyes néptömegek az interneten egyfajta virtuális aknamezőként funkcionálnak, arra várva, hogy célkeresztbe vegyék azt, aki nincs annyira megszállottan oda egy filmért, mint ők maguk. Akármi is legyen téma,…..