Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemcsak anya

17 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemcsak anya Hozzátáplálás II. 2017.01.05 16:55:58
A Hozzátáplálás I. rovatban arról írtam, hogy az első lépések hogyan zajlottak nálunk a hozzátáplálás terén. Most arról írok egy listát, hogy milyen ételt és mikor kezdtünk el kóstolni.  Ez nem a saját ékességem vagy tudásom. A védővővel egyeztetve, és az általa adott instrukciók alapján…..
Nemcsak anya 2017.02.05 03:09:06
@Kuckackac: Szia! Általában almával kevertem, de a gabonapépeket is jól feldobja. Minden esetben villaval törtem össze a cukormentes gesztenyemasszát. (Cukormentes verziót csak a Tescoban találtam.)
Nemcsak anya Anyatej tárolása 2017.01.18 21:39:29
Azon szerencsések közé tartozok, akiknek volt elegendő teje, és a napi 7-8 szoptatáson túl sikerült a fagyasztóba is eltenni az aranyat érő nedűből. A legnagyobb fagyasztott mennyiség 22 liter volt. Ebben az időszakban a fagyasztóban semmi más nem volt csak anyatej. :) Ebben a bejegyzésben arról…..
Nemcsak anya Hozzátáplálás IV. 2017.01.10 16:44:00
6 hósan kezdtük a WHO szerinti hozzátáplálást. A Hozzátáplálás I., Hozzátáplálás II., Hozzátáplálás III. rovatokban bővebben lehet olvasni a kezdetekről és a glutén bevezetéséről. Ez a bejegyzés arról szól, hogy miként készülnek a konyhámban a házi pépek és hogyan tárolom ezeket.  1) Babu jelenleg…..
Nemcsak anya Hozzátáplálás III. 2017.01.10 16:18:55
Megoszlanak a vélemények a glutén bevezetéséről. Próbáltam ebben a kérdésben is az arany középutat választani. Kiegészítő információ: a családban nincs ételallergiás.   6 hósan kezdtük a WHO szerinti hozzátáplálást (Hozzátáplálás I., Hozzátáplálás II. rovatban bővebben lehet olvasni ezekről).  A…..
Nemcsak anya Hozzátáplálás I. 2017.01.05 16:59:21
A WHO irányelveket követve, Babu első 6 hónapban elfogyasztott étele és itala az anyatej volt. Kínáltam az első 6 hónapban vízzel, de köszönte szépen, nem kérte.  A hozzátáplálást nem siettettem, szépen, komótosan haladtunk benne.  1) Szóval mi 6 hónapig vártunk a hozzátáplálással.  2) Első étel,…..
Még Babu a pocakomban volt, amikor azon gondolkodtam, hogy oké, oké, hogy itt lesz velünk, de mit fogunk egész nap csinálni??? Szerencsére nagyon sok érdekes és szórakoztató dolog van, amit már néhány hónaposan is "játszhatunk" a babával. Fellistázom az általunk nagyon kedvelt programokat, minőségi…..
Nemcsak anya 2017.01.03 20:03:56
Az első néhány hét zökkenőmentes volt Babuval. Legalábbis a hasfájást illetően. Örültem, hogy szépen szopik, és megfelelően gyarapszik. Majd egyik délután rázendített. Húzgálta a lábát, rugdalózott, és látszólag minden ok nélkül végig sírt (üvöltött) néhány órát. Majd ez következett másnap is, és…..
Nemcsak anya Babainfo 2016.12.28 14:27:08
Amikor megérkezett Babu, akkor minden családtag, és rokon látni szerette volna a kis jövevényt, és nem akartak lemaradni egyetlen zöld-kakis pelusról sem :)  Mi a Párommal viszont úgy döntöttük, hogy az első védőoltásig szeretnénk megkímélni magunkat és Babut a rokonok által produkált idegen…..
Nemcsak anya Babaruhák kezelése 2016.12.28 13:57:59
Amikor Babu megérkezett, akkor pár internetes oldalt végig kellett böngésznem, hogy mi a helyes babaruha kezelés. Hogy ezt Neked ne kelljen megtenni, írtam egy listát :) Remélem segít!  1) A babaruhákat önállóan, a felnőtt ruháktól elkülönítetten mosom.  2) Ahogyan a felnőtt ruhákat is szín…..
Barátoknál voltunk babalátogatóban, amikor a pár éves kislány előhozta az esernyőre csukható babakocsiját, hogy megmutassa nekünk. Elmondták a szülők, hogy ez mennyire jó, és kényelmes az első babakocsihoz képest. Ekkor ütött szöget a fejünkben, hogy még mi is az első babakocsit használjuk (ennek…..
Az én kedves Férjem jóval Babu születése előtt kiművelte magát a piacon fellelhető babakocsikból. Két-három funkciós, mózes, hordozó, autós ülés, lapra szerelhető, esernyő, átfordítható, bolygó kerekű, tömött kerekű vagy pumpálható...csak kapkodtuk a fejünket.  Az egyik fő kritérium volt az, hogy…..
Nemcsak anya Cumi tippek 2016.09.15 20:23:29
Arról nem szeretnénk írni, hogy jó-e a cumi vagy sem, és arról sem, hogy milyen előnye/ hátránya van. Abból a tényből indulok ki, hogy Babu cumizik, mióta a kórházból hazaérkeztünk. A bejegyzés arról szól, hogy mire figyeljünk, ha szeretett gyermekünk cumizik. Pár gondolat, hogy mi hogyan…..
Még Babu a pocakomban volt, amikor Apával arról beszéltünk, hogy minden Babu körüli dologban segíteni fog, és nem lesz "peluscsere fóbiája". Azt szerettük volna, hogy Apa is 100%-os szülő legyen. A szándékon túl szükség volt még néhány lépésre, ami Apát magabiztossá tette. Ezekről szól most ez a…..
Előző bejegyzésem a szopási hisztiről szólt. Most arról osztok meg pár pontot, hogy mi segíthet abban, hogy a szoptatás időszakában erősen meggyötört melleink, mellbimbóink "kitartsanak", és ne kelljen a kirepedés, a vérzés miatt szüneteltetni vagy abbahagyni a szoptatást. Szintén saját…..
Nemcsak anya Nemcsak anya, hanem... 2016.08.25 13:41:38
Kedves Olvasó!  33 éves vagyok, van egy fél éves babánk (a továbbiakban Babu), és van egy szerető férjem (nem szeretőm és férjem :) ). Augusztustól heti egy napot már home office-ban dolgozok a pénzügyi szférában.  A múlt hónapban kaptam kézhez a személyiség-tesztem eredményét. Háááát... Röviden…..
Meglepő fordulat volt azt megtapasztalni, hogy a több hónapja kiválóan szopizó és gyarapodó 4 és fél hónapos Babunk úgy gondolta, hogy köszöni szépen, de nem kéri a cicit. Ennek hangot is adott sírással, rugdosással, fej elfordítással, sikítással, amint cicizésre került volna a sor.  A hiszti kb. 1…..
Babu érkezése előtt nem akartunk lakást venni. Épp elég volt az esküvőt és a nászutat "kipihenni" anyagilag. 36 négyzetméter, 1,5 szoba, erkély nélkül, Budapest. Ez a lakásunk.  Már elmondhatom, hogy sikeres volt az átalakítás, amire nem ment rá a gatyánk. Pár tipp, és fotó, hogy hogyan férünk el…..