Regisztráció Blogot indítok
Adatok
midnightcoder2

0 bejegyzést írt és 7216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BKV-ellenőrök  - most azt hiszem máshogy hívják őket, de a köznyelvben maradt ez az elnevezés - munkája szükséges, és el is ismerem fontosságukat, de mostanában mégsem kedvelem őket. Nem, nem büntettek meg, ez a poszt nem emiatt született. Igaz nem is tudnak. Általában autóval közlekedem, de…..
midnightcoder2 2021.01.29 20:05:29
@Online Távmunkás: Van pár hely ahol nagy szerencsével lemehetsz, de általában ott vannak az ellenőrök a bejáratnál.
Nagy öröm a zöldeknél, hogy Joe Biden egyik első intézkedésével megvonta a 12 éve húzódó Keystone XL kőolajvezeték engedélyét. Pont ahogy annak idején Donald J. Trump egy tollvonással engedélyezte a hivatali gépezetben elakadt folyamatot. Barack Obama utolsó évében ugyanis jobbnak látta nem…..
midnightcoder2 2021.01.29 19:45:29
@cicmen: Ja. Csak elég hamar ki fog derülni, hogy macskás videókkal és lájkokkal nem lehet A pontból B pontba eljutni.
Hogy is mondtuk a minap? Ha mi társadalmasítunk valamit, az társadalmasítva van! Mondjuk, társadalmasítás ide vagy oda, azok az idők nem jöttek (még) el, amikor a kommentszekció dönt az urbanisztika és a közlekedésfejlesztés igazságairól, azonban a logikus vita nyitott, és ebben a sokszor feltett…..
midnightcoder2 2021.01.29 19:23:21
@Viola68: Ja, Nem a szmog ömlik be rajta, hanem az 50 fokos meleg. Tényleg kurva jó. Régen tényleg elég volt az ablak, csak akkor nem volt 50 fok meleg nyáron, és nem volt a villamos tele hajléktalannal.
midnightcoder2 2021.01.29 19:26:22
@bozon: Ja, nyilván ugyanolyan kényelmes egy légkondis CAF villamos az 1-es vonalán augusztusban mint a csehszlovákok bosszúja.
Kőhalmi Zoltán humorista szerint amikor gyerekkorában este a Linda ment a tévében másnap az iskolában mindenki karatézott, és bár őt tanárgyerekként minden nap megverték, legalább aznap látványosabban. Aki nem látta a Lindát, annak egy mondatban így foglalta össze: Linda egy harcművész rendőrlány,…..
midnightcoder2 2021.01.28 22:05:32
@hátramozdító: Na ja. Azt is figyelembe kell venni, hogy pár kivételtõl eltekintve az a korszak leginkább a dobozoknak gyártott filmeket, ahol addig tárolják õket, amíg sohanapján jön a mûértõ közönség aki felfedezi és értékeli a szocialista filmmûvészet remekeit.
midnightcoder2 2021.01.29 19:03:33
@geegee: Ma már csak ilyen filmek vannak a szent feminácizmus nevében.
  Annak ellenére, hogy nem dördült el startpisztoly, a tegnapi nappal kezdetét vette a fedett pályás, 2021. okt. 23-ig tartó atlétikai versengés, melynek győztese az ellenzék miniszterelnökjelöltje és Orbán Viktor várható kihívója lesz a 2022-es parlamenti választáson. Hogy ez most egy vegyes…..
midnightcoder2 2021.01.28 07:29:17
"Ha nem, az ellenzék elbukott, mielőtt megkezdődhetett volna a 2022-es kampány."

Már eleve a megközelítés rossz. Nincs olyan párt hogy "ellenzék". Van DK, van Jobbik, már remélhetõen nem lesz MSZP, van Momentum.

Ebbõl a DK-ról tudjuk, hogy a halva született balliberális vonalat követi. Ennek van egy fix szavazóközönsége aki elhiszi hogy Öszöd igazságbeszéd volt, és hogy az (ex) MSZP-sek nem lopnak, a fekete pedig szép. Ezzel nyerni mondjuk nem lehet, viszont jelenleg így is a legerõsebbek ellenzéki oldalon - viszont Fletó személye kelt olyan erõs undort az átlagpolgárban, hogy ne menjen be a fülkébe csak azért szavazni, hogy Orbánt leváltsa. Aztán ott a Jobbik akirõl most nemigen lehetne megmondani hogy micsoda és kit képvisel. Radikális jobboldalinak biztosan nem nevezném, jobboldali liberálisnak pláne nem. Ugyanez igaz a Momentumra is. Nincs igazán karakterük, csak meghúzódnak a DK árnyékában. Volt egy jó húzásuk, a NOLimpia, csak egy protest akció max. arra elég, hogy valakit megismerjenek, a nyeréshez határozott karakter kellene. Ilyenje pedig az ellenzéki oldalon a DK-n kívül csak az MSZP-nek van (de nincs benne sok köszönet, õk a kiöregedett kommunisták) illetve a kéfarkú kutya pártnak, de ez a karakter sem igen csinál belõlük kormánypártot, ráadásul a DK mögé beállni is nagyon ciki lenne vele.

Közben nincs egy valódi baloldali párt, ami az összeszerelõ üzemben robotoló melós és az építõipari munkás érdekeit védené, nem pedig az afrikai migránsét és a segélybõl és lopásból élõ hátrányos helyzetûét. Nincs egy valóban liberális párt, ami az egyéni szabadságjogokat tartja lényegesnek és nem a különféle közösségeket próbál elõnyös helyzetbe hozni a többség rovására.
midnightcoder2 2021.01.28 17:42:47
@ulpius66: Mondjuk az orosz is vektorvakcina.
Érdekes írás jelent meg Ablonczy Bálint tollából a Válaszonline.hu-on „Átállt a „sötét oldalra”? – így lett ellenségből Orbán Viktor barátja Emmanuel Macron” címmel. Ablonczy Bálint Fredrik Erixon-t, a Centre for International Political Economy igazgatójának a Spectator brit konzervatív lapban…..
A cím nyilvánvalóan fikció. Nincs épeszű politikus, aki nyertes helyzetből –márpedig minden ellenzéki híreszteléssel szemben a Fidesz abban van – kiengedné a kezéből a győzelmet. Nyilván a jelenlegi kormánypárt is mindent meg fog tenni, hogy a soron következő parlamenti választást is megnyerje. Az…..
Ha az elmúlt héten a fotózással foglalkoztam, akkor nem mehetek el a filmek mellett sem. A mozgókép rögzítése nem új dolog, de itthon igazából a 70-es években vált elérhetővé a tehetősebb családok számára, hogy emlékeiket ebben a formában is megőrizzék.A kezdet kezdetén még a szocialista tábor…..
midnightcoder2 2021.01.27 21:54:17
@Gösser söralátét: Mondjuk amikor még zsindex volt, akkor sem voltak kevésbé clickbait címek.
Tele van a youtube vonatőrültekkel, akik mindenféle vonatozással kapcsolatos videókat töltenek fel. Megvan majdnem minden magyar vasúti szakasz gyorsított felvétele a mozdonyvezető szemszögéből, mindenféle mozdonyok leírásai. Érdekes valamelyest, de egész nap nem nézegetném. Viszont találtam egy…..
midnightcoder2 2021.01.27 07:56:24
@Lorrh: Amúgy a délszláv háború Tito elvtárs mûve volt. Nagyon hülye ötlet volt összekeverni egy országba egy rakár olyan népet akik szívbôl utálják egymást. Egy ideig ezt össze lehetett tartani szögesdróttal, de ahogy ez elrohadt, a dolog szétesett.

A növekedésrõl meg annyit, hogy az, hogy nyugaton roskadozik a balliberális demokrácia, és jönnek fel a "populisták", leginkább a jólléti állam gyengülésének tudható be. Ha valóban lenne növekedés a fizikai javakban, akkor béke lenne és nyugi. Az ember elég békés fajta ha tele a hasa.
midnightcoder2 2021.01.27 21:36:32
@Ubul80: Nyugat-európában a nagy jólétben balliberáliksok vannak. Azok, akik a nagy jólétben bedõlnek a balliberális marketing gépezetnek, leginkább azért, mert a saját bõrükön (ma még) nemigen érzik hogy derék vezetõik megvezetik õket. Csak az a nagy jóléti állam ami ezt az egészet létrehozta / fenntartotta pont a balliberálisok tevékenysége miatt egyre inkább omladozik, és egyre több nyugati balliberrált ébred fel. Ezért is erõsödnek a "populisták". Valójában az átlagpolgár azt érzi, hogy a balliberrált elit elárulta õt. És ebben igaza is van. Csak nyugaton ma még mindig elég sok ember van, aki nem látja a különféle balliberrált pártok mögött (szocdemek, zöldek, "konzervatívok") a balliberráltakat, akik már régen nem a munkások érdekeit védik szocdemként, vagy a környezetet zöldként, hanem valami elcseszett harcot folytatnak mindenféle aberrált kisebbségek, bûnözõk, terroristák mellett, de valójában a nyugati civilizáció - és ezzel az emberi civilizáció - felszámolásáért.
Nem vagyok egy nagy punk-rajongó, de természetesen tudom, mi az a Hétköznapi Csalódások. Eddig is tudtam, ennek fényében nem jártam soha a koncertjeikre, mert nem érdekelt. Ahogy a CpG vagy a Macskanadrág vagy a Fürgerókalábak sem. Ettől teljesen függetlenül hagy hidegen a raktárkoncertes kínlódás,…..
"...a mérhetetlenül nagy űrben és a világegyetem élete során léteztek vagy léteznek-e más intelligens civilizációk, amelyek a miénkhez hasonlóan felfedezték a csillagokat, és bizonyítékokat is hagytak az erőfeszítéseikről?" Léteznek földönkívüliek? Ez egy olyan kérdés, amivel mindenki találkozott…..
midnightcoder2 2021.01.26 17:52:04
@Sequoyah: Ha egy rendszerben kialakult az élet és mûködik az evolúció, akkor szerintem idõvel kialakítja az intelligenciát is. Az evolúció során a fajok versenyeznek a túlélésért, és a bevethetõ különféle fegyverek között messze a leghatékonyabb az intelligencia. Egy állatnak több ezer év kell amíg kifejleszt egy olyan bundát mint ami a jegesmacinak van, míg egy embernek pár óra kell hogy megölje a jegesmacit, lehúzza a bundáját, és ruhát csináljon belõle.
midnightcoder2 2021.01.27 09:57:03
@gtri: "Ha nem az lenne, akkor ma nyüzsögnének a szakirodalomban a "lombikomban életett teremtettem" cikkek."

Azért viszonylag kevés tudósnak volt erre eddig pár millió éve és bolygó nagyságú laborja.
midnightcoder2 2021.01.27 09:57:08
@Kedélyes Paraszt: Azért elég sok dolog lehet még ott a tér-idõ-anyag-energia környékén amirõl mi még nem tudunk. Az mondjuk szerintem is hülyeség, hogy valaki rádióhullámok alapján akar másik galaxist keresni: 500 éve még az emberiség nem nagyon szórta a rádióhullámokat, és lehet hogy 500 év múlva már megint nem fogja - akár mert összeomlik a civilizáció és baltával kergetjük egymást, akár mert találunk jobb megoldást az adatok átvitelére.
A hatalomba visszatérő washingtoni elit szerint Trump veresége a demokrácia diadalának világos bizonyítéka a populizmus felett. Amennyiben megvizsgáljuk, hogy a trumpizmus sikerének hátterében milyen tényezők álltak, akkor viszont azt láthatjuk, hogy a populizmust még korai lenne temetni...
midnightcoder2 2021.01.25 18:25:56
@MEDVE1978: "Ebből az az érzet jön létre, hogy minden rossz irányba megy, a kormány semmit sem tesz értem, mindegy a hatalmon lévőknek, hogy mi történik velem."

És ebben alapvetõen igaza is van. Mert hogy az amcsi baloldal - ahogy az európai is - régen nem a munkások érdekeit védi, hanem a különféle deviáns kisebbségekét. Amivel igazából álproblémákat old meg: a homokosok helyzete Pl. lehet hogy valamivel rosszabb az USA-ban mint az átlagpolgáré, de ha az összes homokos minden problémája megoldódna az USA átlagpolgár ugyanúgy benne ülne a fekáliában ahogy eddig. Ugyanez a helyzet a négerekkel is: ha holnaptól megszüntetnék az USA-ban a roppant rasszista rendõrséget, azt pont a törvénytisztelõ feketék szívnák meg a legjobban, mert hogy a fekete bûnözõk áldozatai is legyakrabban feketék.
A rendszerszintû rasszizmus meg kb. abból áll, hogy az USA-ban egy évben úgy 3000 fekete gyilkol meg szintén úgy 3000 embert, úgy 9x százalékban feketét és szintén úgy 3000 fehér ember gyilkol meg úgy 3000 másik embert, úgy 9x százalékban fehéret. Csak a fehérek aránya 80, a feketéké meg 13 százalék. Illetve igen, az átlag fekete roszabbul keres mint az átlag fehér. Az átlag fehér meg rosszabbul mint az átlag ázsiai.
Egyszerűen szánalmas, ahogy az úgynevezett magyar jobboldal mennyire nem érti, miért fog nagyon komoly következményekkel járni Trump számára a csőcselék Capitoliumra uszítása. Okosítsuk ki szegényeket. Távolról indítunk. Először azt kell megérteni, hogy ki Róma letéteményese. Ez nagyon fontos…..
Idén nagyon sok minden más, mint korábban: vírus, maszk, kijárási tilalom, a tűzijátékok használatának korlátozása, stb. Ezért megkérdeztem a Facebookon elérhető embereket, hogy idén fognak-e tűzijátékozni? Az eredményeket lent olvashatjátok...
Elterjedt a neten az a hír, hogy egyáltalán nem lesz tűzijátékozás idén szilveszterkor. De igaz-e ez, mi ebből a tény, és mi a fikció? Pintér Attila, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet főszervezője szerint még korai az örömünk...
midnightcoder2 2020.12.13 15:14:18
@Tatai Katalin: Egy-két gyereket, öreget széttépnek élve pár évente, de azért csak szeresd őket. És persze az sem gáz hogy a város úgy néz ki mint egy nagy nyilvános WC mert 5 méterenként ott egy kutyaszar és minden sarokra naponta 20 kutya hugyozik. De a középkor volt nyilván nagyon gáz amikor az utcára szartak, ma már sokkal civilizáltabbak az emberek. Ja bocs, nem is...
Brüsszel, Soros és a jogi kiskapuk. De leginkább semmi...
midnightcoder2 2020.11.25 12:39:47
@mgdé: "Hidd el, túl jó dolgod van, ha a "Ferkó" lehet nálad személyesen maga a Sátán."
A TV székház már egy másik történet. Az egy füstfüggöny volt, kb. arra volt jó, hogy utána indokolni lehessen az októberi rendõrattackot. Ami igazából szintén csak füstfüggöny volt, arra kellett hogy a hírekben a balhé vigye a prímet, és ne az a tény hogy 56 ötvenedik évfordulóját azok ünneplik, akik anno az orosz beavatkozást kérték. Ez az egész történet csak és kizárólag errõl szólt. De ez igazából lényegtelen.

Fletó igazi bûne az öszödi beszéd volt. Nincs az a demokratikus ország, ahol egy ilyen beszéd után a miniszterelnök kérés vagy felszólítás nélkül nem áll fel azonnal a kormánnyal együtt. Gondolod, hogy ha Merkel, vagy akár Trump elmondott volna egy ilyet és ez kiszávrog, akkor a helyén marad? Nálunk meg Fletó egy vállrándítással elintézte az egészet, az MSZP pedig egy hülyeként állt ki mögötte - aláírva ezzel a saját halálos ítéletét - a "független" média pedig Igazságbeszédnek címezte Fletó beszédét és hugyosforradalmároknak a miniszterelnök elleni jogos tüntetést. Ekkor írta ki Fletó az országot végleg Európából. Orbán az illiberális demokráciával csak kimondta azt, ami már Fletó idején is nyilvánvaló volt.
Nyugaton divatja van a fiktív (irodalmi,filmes) hősöknek emléket állító szobroknak, emlékhelyeknek. Az ilyen emlékhelyek jobban szolgálnák a nemzeti minimum kialakítását, mint a valós hősök emlékhelyei. Az irodalmi hősökkel ugyanis mindenki tud azonosulni, míg a valós hősök már megosztók...
Az amerikai kivételesség mítosza gyakorlatilag a kezdetek óta meghatározó eleme az amerikai identitásnak, az elmúlt években azonban ez a történet a nemzetközi színtéren inkább már csak mosolygást vált ki. A koronavírus járvány félrekezelése pedig csak egy újabb állomása az évek óta tartó…..
midnightcoder2 2020.10.12 15:24:13
Ez most kb. ugyanaz, mint amikor a ballib oldal az akkori médiamonopóliuma segítségével rátolta az Antall-kormányra és az MDF-re a gengszterváltás összes negatívumát. Azzal együtt persze, hogy Antallék idióták voltak, de a fő baj egyrészt a 40 év kommunizmusának az öröksége volt, másrészt pedig az, hogy a pozícióban maradt elvtársak a maradék használható közvagyont is szétlopták és passzolták tovább kabátgombért a nyugati konkurenciának. Az amcsiknál sem tegnap kezdődött halmozódni a fekália, hanem úgy 30 évvel ezelőtt.

A fő probléma pedig az volt - amit Trumpék észre is vettek - hogy a világ műhelye immár Kína lett. Most persze Trump bácsi vakarózik ezerrel, de igazából az ezzel a baj, hogy ez eső után köpönyeg. 30 éve még meg lehetett volna ezt állítani, még akár 20 éve is, de ma legfeljebb úgy, ha atombombát dobnak a kínaiakra. Trump bácsi letiltja a Huawei proci ellátását ? Lesz a kicsi kínaiaknak pár éven belül saját. És a kicsi kínaiak - és velük sok más, épeszû ország - szépen megtanulja, hogy az amcsikban nagyon azért nem szabad megbízni, és amerikai technológiát csak ott szabad használni, ahol nem baj ha 5 év múlva, ha az aktuális helyzet úgy alakul, nem fogsz tudni hozzáférni. Persze ennek nem lesz azonnali hatása, de szerintem nem csak a kínaiak fogják hosszabb távon kivezetni az amcsi technológiát a stratégiai helyekrõl.

Ráadásul a dolog másik oldala, hogy ez az egész szerintem mind nem Trump bácsi buksijából pottyant ki. A mindenkori amcsi elnök az amcsi cégek vélt vagy valós érdekeit képviseli. Ez esetben szerintem inkább az elõbbit.

És persze ugyanaz a problémája ami az amcsiknak, nekünk európaiaknak is megvan. Plusz, nekünk még pár más is.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy vajon mi olyat szólhattam, amiért a másik nickemmel kitiltottatok...
MaGYAUR Vanek úrnak volt igaza! 2020.08.03 22:54:55
 A hadseregnek, a robottá változtatott felnőtt embereknek és a „gondolkodás nélküli önfeláldozásnak” a bálványozása őrület. A militarizmus  abszurd dolog, és nem Vanek úr a hülye, hanem a rendszer! „…Az őrmester vészesen mosolygott. Vanek úr szerényen visszamosolygott, és kedélyesen bólogatott.…..
A hidrogénes energiatárolás összekapcsolása egy atomerőművel nem teljesen rossz ötlet, sőt a kormányzati kommunikáció szempontjából kiváló mondás, ami most szerencsésen az ölükbe hullt. Hiszen az EU célja az, hogy a hidrogén előállítása (vízbontás) tiszta (szén-dioxid-mentes) energiával történjen.…..
midnightcoder2 2020.08.04 21:38:17
@Matthias_Corvinus:

"1) Orbán megbukik, akkor senki nem fogja nyomni neked a kis buzi atomerőművedet, márt mások nem olyan hülyék

2) Orbán nem bukik meg, akkor lesz 12GW naperőmű kapacitás, és nyáron, nappal, a te seggedbe vezetjük Paks II 2,4 GW túltermelését."

1. Orbánt a dolgok jelen állása szerint csak Fletó tudja leváltani. Paks2 eredetileg az ő elképzelésük volt, Orbán csak folytatja.

2. Ha nem lennél agyhalott mongolfidióta akkor tudnád, hogy Orbán barátod 12GW-os napelemparkja derült időben ugyan a dupláját termeli az ország energiafogyasztásának, viszont borult időben csak a felét. Éjszaka pedig semmit. Mit jelent ez ? Azt, hogy egy derűs áprilisi napon valóban dupláját termeli, és a felesleget nyugodtan a seggedbe lehet vezetni, míg éjszaka ezt a seggedbe vezetett áramot úgy kell hogy megháláld hogy a mókuskerékben kurva gyorsan szaladgálva kitermeled az elavult, de attól még létező zsinóráramot.

Persze, a magadfajta mongolfidióta nem fogja fel, hogy Viktor bácsi ugyan a törvények felett áll, de ez csak az ember alkotta törvényekre igaz, a fizika törvényeire nem.
midnightcoder2 2020.08.04 21:44:26
@midnightcoder2: Ja, és Matyika, az értelemblogodnak pedig kb. annyi köze van az értelemhez mint Orbán haverod nemzeti inzultációjának a valódi konzultációhoz.

Ha pedig nem a Ctrl+C/Ctrl+V-t nyomogatod akkor voltál akkora marha, hogy csináltál erre egy pár tucat soros python scriptet ami kb. ugyanezt csinálja.
midnightcoder2 2020.08.05 06:29:46
@Matthias_Corvinus: PaksII nem fog túltermelni. Annak a termelését télen-nyáron, éjjel-nappal elfogyasztja az ország. A napelemed fog túltermelni. Azt nem tudom, hogy hogy nem tudod felfogni, hogy lehet neked akármennyi energiád délben, ha este 8 és reggel 7 között nincs semmid. Persze, ki lehet pótolni, csak akkor a megújuló energia a fosszilis tüzelőanyag politikailag korrekt neve.

Gyakorlatilag bármekkora napenergia termelő kapacitást is építesz ki, ha nem tárolod hanem fosszilissal pótolod akkor nem jössz ki jobban CO2 szempontjából mint ahol ma tartunk, amikor Paks megtermeli az elfogyasztott energia 55%-át, a maradék pedig jön szénből és földgázból.

Tudod mennyi delej jön ki ma, 6:20-kor a 4 KW névleges teljesítményű napelemes rendszerünkből ? 141W. Délben amikor sütött a nap, 4KW volt a teljesítmény - ez amúgy ritkán jön össze, mert melegben csökken a teljesítmény, ha viszont nincs meleg akkor ritkán van ennyi fény. Rá 10 perccel beborult az ég, és ez lement 1127KW-ra. Ezt ki tudja egyenlíteni a hálózat országos szinten, de ha egész nap borult az ég, és lemegy a teljesítmény 1200 KW-ra azt már nem annyira.
Nagy érdeklődéssel olvastam Amundsen és Scott Déli-sark meghódításárt folytatott küzdelméről. Persze mindjárt levontam a fantasztikus megállapításaimat is. :-) De mielőtt belemennék, álljon itt a nem túl rövid történet. (Vannak ugyan jóval rövidebb összefoglalók is, de azokban nem látszódik olyan…..
Esterházy Péter klasszikussá vált mondását idézve: „Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.” Habár sokszor megtörténik velünk az ilyesmi, mert az életünk így működik, de már az is valami ha legalább konstatáljuk, hogy ahol voltunk az nem a mi szintünk volt, egyszerűen csak…..
midnightcoder2 2020.08.03 10:43:44
@MAXVAL bircaman közíró: Esterházy idézett mondása arról szól, hogy aki ad magára nem megy le a Matyi szintjére.
midnightcoder2 2020.08.03 19:18:31
@chrisred: Az oroszok (legalábbis a városi elit) annyira nem tértek el a korabeli európai kultúrától. Mao elvtárs már más tészta.