Regisztráció Blogot indítok
Adatok
coffeehunters

34 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elegáns külső, barátságos belső. Az Európa Kávéházba lépve az első gondolatunk az volt, hogy nagyon kilógunk innen. Az idősebb korosztály találkahelyének tűnt, és a farmer-póló párosítás nem volt ide illő. A kávéházban úgy érzi az ember, hogy visszautazott az időben. A régi bútorok, hatalmas,…..
Napsütéses tavaszi délelőtt. Végre! Az iskolának vége, csicseregnek a madarak, indulás a könyvtárba! Ugye milyen lehangoló? Ilyen gyönyörű időben, beülni és könyveket bújni? Még szerencse, hogy a sors másképp gondolta és egy telefonhívás után változott a program. A Szabó Ervin helyett a Nádor utca…..
Végre egy napsütéses szombat reggel. Mióta vártuk már azt a pillanatot, amikor a napsugarak séta közben az arcunkat simogatják. Az elmaradhatatlan reggeli edzés után így nyakunkba vettük a várost némi élelem és persze kávé után kutatva. Nem kellett sokáig gondolkozni, ugyanis anyukám már régóta…..
Hosszú hónapokig tartó kemény tanulás után, eljött a jól megérdemelt pihenés ideje. Visegrád egyik csodálatos wellness szállodájára esett a választásunk. A hotelból igazán gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és a visegrádi Fellegvárra. Pezsgő- és úszómedence, infra- és finn szauna áll a relaxálni…..
Mikor először jártam a Frei Caféban, annyira lenyűgözött, hogy utána hetekig, sőt hónapokig csak azt akartam inni. Ez a lelkesedésem a mai napig sem hagyott alább. Szívesen ajánlom mindenkinek, hiszen itt kávéban még nem csalódtam. A kávézóláncot Frei Tamás és Langár Tamás álmodta meg. 2007-ben…..
Tudtuk, hogy egyszer eljön az a pillanat, amikor a jól megszokott tejeskávé helyett, más, különlegesebb kreációkat is meg kell kóstolnunk. A mai napot pont alkalmasnak találtuk arra, hogy elkezdjük a művelődést. Félelemmel, de ugyanakkor kíváncsisággal telve léptünk be a Kelet Kávézóba. A hely…..
Olyan szépen csengő név. Csészényi. Egy csésze kávé. Ez a két fogalom szinte nem is létezik egymás nélkül. Szóval az elnevezés találó. :) Nagy örömmel indultunk el felfedezni ezt a Buda szívében található kis gyöngyszemet. Szürke és esős nap volt, így reméltük, hogy belépve megfeledkezhetünk a kinti…..
Az őszi kávékörkép olyan nagy népszerűségnek örvendett, hogy úgy döntöttünk télen is felkutatjuk a legfinomabb kávékreációkat. :)Általában a legjobbat szokták utoljára hagyni, hogy legyen egy szép csattanó, azonban ez a két kávé annyira finom volt, hogy nem tudom megállni, hogy ne erről írjak…..
Antik bútorok, autentikus zene, utánozhatatlan ízek. Csupán három dolog, ami tökéletesen leírja a Cafe Zsivágó-t. Mikor kávézókat keresünk az interneten, nehéz a választás. Melyiket nyissuk meg? Amelyiknek szép a képe vagy hangzatos a neve? Természetesen a Zsivágó esetében nem volt hezitálás,…..
Kávézókba járni szuper dolog, de valljuk be az otthoni, ébredés utáni kávénk nélkül, még odáig sem tudnánk eljutni. Minden este vágyakkal telve fekszem le. Alig várom, hogy reggel legyen, és megihassam a frissen főzött ínycsiklandó kávémat. Mikor megláttam az interneten, hogy a Nespresso újra piacra…..
Nem véletlenül alakult ki a kávésbögre szókapcsolat. Hiszen miből isszuk a kávét? Pontosan, bögréből. Vagy csészéből. A Ragùstami nevű kávézó ezen a szokáson kívánt változtatni. Ők a kávét nem pohárban, hanem tölcsérben kínálják. Sima vagy édestölcsért lehet választani, melyek belseje isteni…..
Nem igazán szoktunk ilyen messzire merészkedni, de most éppen arra vezetett utunk, így kerestünk az interneten egy közeli kávézót. A Cafe Memories honlapján irdatlan mennyiségű kávéízesítést találtunk. Rögtön felkeltette az érdeklődésünket, és már előző este azt latolgattuk, milyen finomságot is…..
Csodálatos négy napot töltöttünk Barcelonában nemrég. Természetesen ott sem hagytunk fel szenvedélyünkkel, a kávézással. Úgy gondoltuk, hogy a szerzett fantasztikus élményeket veletek is megosztjuk, és egy különleges blogbejegyzést írunk. Szombat éjjel érkeztünk meg Spanyolországba. Az utunk nem…..
weheartcoffee Őszi kávé körkép 2016.11.04 22:54:32
Minden évszaknak megvannak a saját színei, illatai, na és persze ízei. Barna, sárga, piros, mind az őszre emlékeztetnek minket. Ezek kombinációjából pedig megkaphatjuk a narancssárgát, ami az ősz slágerének, a sütőtöknek a színe. A Pumpkin Spice Latte már évek óta szerepel a Starbucks őszi…..
Új helyeket találni mindig nehéz feladatnak bizonyul. Hosszas keresgélések, Facebook-oldalak, internetes bejegyzések és még sorolhatnám. Azonban van, hogy rábukkanunk valami olyanra, ahova azonnal el akarunk menni. Ilyen kávézó volt a Szimpla nemrégen nyílt Háztáji része. Romkocsma. Szerintem ez…..
Sokszor van az embernek rossz napja. Néha azonban el sem múlik, hanem egy egész rakás követi. Erre jön rá, hogy esik az eső, szürke az idő, hideg van, és lassan már ott tartunk, hogy inkább bebújunk a takaró alá, és ki sem jövünk. Természetesen ezt nem tehetjük meg, nem vagyunk már gyerekek. :D…..
Mikor elkezdtük írni ezt a blogot, reméltük, hogy minél később jön el a pillanat, mikor valami olyannal szembesülünk, ami nem fenékig tejfel. Ez a bejegyzés, bizonyos szempontból egy első lesz, csak sajnos nem a jó értelemben. Régen nagyon szerettük a Zoskát, mert ez volt az egyetlen hely, ahol…..
Teljesen biztosak vagyunk abban, hogy senki emberfia nem gondolná, milyen kis ékszerdoboz rejlik a 4-es, 6-os villamos vonalának Wesselényi utcai megállójánál. A legtöbb járókelőnek valószínűleg fel sem tűnik, hiszen két iciripiciri kis asztalka jelzi csak, ennek a csodálatos helynek a létét. Mi…..
A nyár végi napokban rég nem látott barátok sora talált meg minket. Ilyenkor számtalan élményt szeretnék megosztani egymással, remélve, hogy az akkor átélt kalandok újra megelevenednek a gondosan megválogatott szavaknak köszönhetően. A kávéimádók bizonyára tudják, hogy a…..
Hétfő reggel. Az édes pihenés vége, a hét kezdete. Amúgy sem túl szívderítő ez a nap, hát még ha fél 6-kor kell kelni. Gondolom nem kell sokáig magyaráznom, hogy éreztem magam, mikor az ébresztőóra ismerős dallamai felkeltettek legszebb álmaimból. A szemeim nem akartak nyitva…..
Mindenki mondogatja, a csapból is ez folyik, sorra nyitnak a helyek, ezzel a címkével. Na, de mi is az az újhullám? A „new wave” tulajdonképpen egy mozgalom, aminek célja, hogy a lehető legjobb minőségű kávét nyújtsák nekünk, fanatikusoknak. Az eddig használt keverékek helyett, ezeket az italokat…..
Mindenki vágyik valamire. A kislányok babára, vagy ma már inkább Jégvarázsos cipőre, ruhára esetleg füzetre. A kisfiúk matchbox-ra, akciófigurákra és focilabdára. Nekünk is volt egy nagy álmunk. Tavaly márciusban, a Költészet világnapján egy versért cserébe ihattunk egy tejeskávét a Gerbeaud-ban.…..
Szeptember 29-e nem egy átlagos őszi nap. Ragyogó napsütés, csiripelnek a madarak és természetesen ma van egyetlen igaz társunk, a kávé világnapja. Pont arról beszélgettünk reggel, hogy az emberek rögtön felkapják a fejüket a kedvezmények láttán. Nem volt ez másképp akkor sem, mikor a Facebookon…..
weheartcoffee Tündérmese habbal! 2016.09.29 09:20:00
Mi is lehetne jobb kora reggel, mikor álmosan vánszorogsz be az egyetemre, mint egy jó nagy pohár kávé? Ráadásul nem is akármilyen. A mi kis egyetemünk melletti Coffeeshop Company-ben megbújik egy olyan specialitás, ami még akkor is elvarázsol, ha éppen tényleg a padlón vagy. A…..
Azoknak, akik nem félnek megismerni a kávé sötét oldalát, tökéletes választás a Múzeum körúton megbújó Comix Coffee. Egyedi elgondolás ez itt Budapesten, ugyanis bent milliónyi képregény sorakozik. Mind arra várnak, hogy mikor a betévedők kezükbe veszik őket, feltárhassák csodás világukat. Marvel…..