Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tubeteika

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tubeteika.blog.hu Irány Ganja! 2017.10.12 20:43:54
Nagy gondban voltunk Grúzia után, mert Azerbajdzsánról nem sok információval rendelkeztünk. Ma már szinte minden kalandvágyó magyar eljutott Grúziába, esetleg Örményországba, de Azerbajdzsánba már kevesen. Ennek lehet, hogy a beutazáshoz szükséges vízum az oka. Igazából indulásunk előtt nem tudtuk,…..
2016. november 2. és december 2. között közel egy hónapig Magyarországon turnézik a világhírű Sukhishvili Grúz Állami Népi Együttes. Az előadásukat az együttes alapításának 70. évfordulójának szentelték, ezzel is az alapítókra, Iliko Sukhishvilire és Nino Ramishvilire emlékezve. A jubileumi…..
Elérkeztünk Grúzia fővárosába, Tbiliszibe. A buszunk a hajnali órákban érkezett meg. Már kezdett világosodni, ezért úgy döntöttünk, hogy egy percet sem pihenünk és nekivágunk felfedezni a várost. A buszállomástól egyenesen a régi városrészbe mentünk. A grúz vidék körbeutazását követően olyan…..
A kaukázusi hegység déli részén Grúzia egyik leggyönyörűbb rejtett szeglete Szvanétia található. A több, mint 3000 méteres hegyek közé ékelődött településeket egy külön népcsoport, a szvánok lakják. A mindössze 20 ezer fős népnek saját nyelve van, amelyet az orosz cári birodalom és a grúz uralom…..
A Kutaisi reptérről az utunk egyenesen a Fekete-tenger partjára vezetett. Utunk során olyan érzésünk volt, mintha egy óceáni szigetre csöppentünk volna. Pálmafák, citrusi gyümölcsök és bambuszok váltották fel a fenyőerdőket és a szőlővidékeket. Batumi gyorsan fejlődő turisztikai központja lett…..
Magyarországon egyre többet hallani Grúziáról, azonban egyelőre nem sokan választják nyaralásuk célpontjául ezt a gyönyörű kaukázusi országot, pedig vízummentesség és közvetlen repülőjárat áll rendelkezésünkre. Ennek az oka talán az, hogy keveset tudunk az országról és ezért nem tudjuk, hogyan…..
A Couchsurfing sem volt benne az eredeti tervemben, ahogy az utazás és a stoppolás sem. Igazából az Üzbegisztáni utam szervezése közben gondoltam, hogy beírom Groznijt a Couchsurfing keresőjébe és nagy meglepetésemre több, mint 150 találatot adott ki. Felvettem a kapcsolatot azokkal, akik már sok…..
Csecsenföldet egy olyan régióként ismerhettük meg a híradásokon keresztül, ahol hosszú éveken át az egyik legvéresebb háború folyt, ahol a béke egy diktatórikus vezetésre épült fel, ahol a nők jogai meg vannak csonkítva és ahol a terrorista szervezetek utánpótlásra lelnek. Ha a Google keresőben…..
Ne aggódjatok, ha elsőre nem tudjátok mihez is hasonlítsátok a tubeteikát. Ugyanis a blogunk célja pont az, hogy egy eddig nem túl ismert világot mutassunk be Nektek.  Kezdjük a tubeteikával. Hogy miért választottuk a tubeteika blognevet? Mert a tubeteika szó szerint lefedi azt a területet, amelyet…..
Tubeteika 2016.08.11 14:07:30
Tubeteika Couchsurfing Groznijban 2016.08.11 14:07:12
A Couchsurfing sem volt benne az eredeti tervemben, ahogy az utazás és a stoppolás sem. Igazából az Üzbegisztáni útam szervezése közben gondoltam, hogy poénból beírom Groznijt a keresőbe és nagy meglepetésemre több, mint 150 találatot adott ki. Felvettem a kapcsolatot azokkal, akik már sok…..
Tubeteika 2016.08.11 14:07:11
Csecsenföldet egy olyan régióként ismerhettük meg a híradásokon keresztül, ahol hosszú éveken át az egyik legvéresebb háború folyt, ahol a béke egy diktatórikus vezetésre épült fel, ahol a nők jogai meg vannak csonkítva és ahol a terrorista szervezetek utánpótlásra lelnek. Ha a google keresőben…..