Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atomic power 1986DucaDuca

0 bejegyzést írt és 3727 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A színéről a visszájára fordította az Orbán-rendszert, ezzel megmutatta az igazi arcát azoknak is, akik eddig elkötelezett hívei voltak. Az ellenzéki pártokban csalódott kormánykritikus szavazók pedig megtalálták azt az embert, aki egyesíteni tudja a baloldaliakat, liberálisokat, jobboldaliakat és…..
atomic power 1986DucaDuca 2024.04.15 16:47:43
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Ja és a konjunktúra időszakban melyik kormány mennyi EU-s pénz kapott és mennyi hitelt vett fel?"

A hitel benne van a maastrichti adósságrátában. Annyi adósságot vett fel, hogy emellett nagyobb arányban tudta növelni a GDP-t.

"Ja és a konjunktúra időszakban melyik kormány mennyi EU-s pénz kapott ......"

Melyik komány mennyi csődöt örökölt az előzőtöl?

A teljesség igénye nélkül:

A költségvetési lyukak befoltozására 2008-2009-ben elköltött12,8 milliárd euro IMF-EU hitelt 2010 után kellett visszafizetni.

A lakosság devizaadósságának forintosítása 2010 után 8 milliárd euróba került. Ez hiányzott a gazdaság fogyasztói oldaláról, am így nem stimulálhatta a növekedést.

Az állam elszállt külső devizaadósságának szükséges csökkentése 2010 után az önfinanszírozási program keretében 9 milliárd euróba került.

PPP beruházásokból fakadó terhek: 2.853 milliárd Ft
Önkormányzatok adósságkonszolidációja: 1.344,4 milliárd Ft
MÁV, BKV, Malév, kórházak adósságkonszolidációja: 310 milliárd Ft
Visszavásároltuk az oroszoktól a MOL részvények 25 %-át.
Visszavásároltuk a gáztározóinkat, az energiaszolgáltató szektorokat (gáz, villany, víz,) a külföldi tulajdonosoktól.
Visszavásároltak bankokat így a hazai tulajdoni arány 50 százalékos.

Ezt kell szembeállítan az ország 2010-2020 között kapott nettó uniós támogatásával: kb. 12.400 milliárd Ft, amiből vond le az uniós éves tagsági díjunkat.
atomic power 1986DucaDuca 2024.04.15 16:51:53
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"A GDP 2010-ben 132 milliárd dollár volt.
2012-ben 128 milliárd dollár"

A nomináls GDP nem alkalmas a gazdaság méretének különböző időpontokban történő összehasonlítására.
A gyomrom kifordul.  Kiderült, hogy az orosz seregnek új módszere van. Először lerakétáznak valami civil területet. Várnak, amíg a mentők és a tűzoltók odaérnek, odarohannak, hogy a túlélőket kikaparják a romok alól. Dupla légicsapás, új módszer... Aztán mérnek még egy csapást, most már a…..
atomic power 1986DucaDuca 2024.04.11 19:18:15
@arthurthedent:

"Ne csinálj úgy, mintha a "szuperhatalom" és a "banánköztársaság" közt nem lenne egy csomó fokozat."

Például ez?

www.globalfirepower.com/countries-listing.php#google_vignette

Vagy az, hogy az orosz gazdaság egy spanyol méretű gazdaságnak felel meg?
atomic power 1986DucaDuca 2024.04.12 18:52:52
@arthurthedent:

"Az orosz hadsereg megörökölte az elavult szovjet fegyvereket. Innen táplálkozik a legenda, hogy az orosz sereg a világ második legerősebb hadserege."

A legenda az, hogy az orosz gazdaság spanyol méretű. A stockholmi székhelyű SIPRI egy független nemzetközi intézet, a vlág legelismertebb agytrösztjei közé sorolják.A svéd parlament döntése alapján hozták létre, és finanszírozásának jelentős részét éves támogatás formájában kapja a svéd kormánytól. Nagy hatással bír, tájékoztatja a döntéshozókat, parlamenti képviselőket, diplomatákat, újságírókat és szakértőket. Több, mint 60 faktor alapján rangsorolja az államok katonai erejét. Te ezt vonod kétségbe, mert olyan színvonalú forrásokból informálódsz, mint pl. Jake Broe YouTube videói.

A SIPRI kutatásai szerint az OF a 6., Olaszoszág a 12., Spanyolország a 16. helyen van a vásárlóerő-paritás (PPP) szerint. Nem a nominális GDP-vel kalkulál, mert az félrevezető.

www.globalfirepower.com/purchasing-power-parity.php

A PPP alapon számolt GDP-nél is meg kell nézni, hogy annak mekkora részét teszi ki a szolgáltatási szektor, szemben a nyersanyag,- energia- és ipari szektorhoz képest. Háború esetén ez utóbbiaknak van döntő szerepe, s nem a szolgáltatási szektornak. Egy háborúban ezerszer fontosabb az élelem, a nyersanyag, az energia, mint a szórakoztatatásból, pénzügyi szolgáltatásból keletkező GDP.

A szolgáltatási szektor az Egyesült Államok gazdaságának nagyjából 77%-át teszi ki, az orosz GDP-nek csak 56,7%-át. Mindez azt jelenti, hogy az USA gazdasága a kiterjedt szolgáltatási szektor nagy aránya miatt katonai szempontból relatíve túlértékelt. Oroszország sok olyan alapvető árucikket állít elő, amelyek a globalizált termelési láncok részei. A világ legnagyobb olajexportőre volt az utóbbi évekig. Oroszország a búza egyik legnagyobb termelője, amely a legfontosabb élelmiszer. Oroszország ellenőrzi a világ búzaexportjának mintegy 19,5%-át, a nikkel 20,4%át, a félkész vas 18,8%-át, a platina 16,6%-át , a fagyasztott hal 11,2%-át. Az uránról nem is beszélve.

Ha a GDP-ből leválasztjuk a szolgáltatási szektort, akkor Oroszország a világgazdaságból 6 százalékot szakít ki.

Eközben Oroszoszág GDP arányos államadósság 17%, az USA esetében ez 129%, ami szinte felfoghatatlan. Az USA-ban a megtermelt éves jövedelem már kisebb mint az államadósság.
A kormányzati leállás pedig egyre gyakoribb. Ez komoly nemzetbiztonsági kockázat.

A fentiek alapján a Stockholmi Nemzetközi Béke Kutatóintézet stratégiai besorolása szerint az orosz globális gazdaság és katonai erő az USA után a második a világranglistán.

"Mint ahogyan látjuk az orosz hadsereg ukrajna második legerősebb hadserege."

Értem én a humort!

"Mondanád, hogy Spanyolország vagy Olaszország szuperhatalom? Nem? Mert Olaszország gazdasága nagyobb, mint Ooroszország gazdasága. És mindezt az orosz állam által hazudott gazdasági adatok alapján mondom."

Oroszoszág is részt vesz a Világbank PPP-projektjében, amely a PPP intézkedéseket számítja ki, így a vonatkozó GDP-becslések pontosak.

A CIA az éjszakai fénykibocsátás műholdtechnológiával történő távérzékelését is alkalmazza a gazdaság kibocsájtásának indirekt módon történő ellenőrzésére.

Az emberi tevékenység megfigyelése a világűrből műholdtechnológiával és távérzékeléssel, az ember által előidézett fénykibocsátásra összpontosítva valós lehetőséget kínál, különösen ott, ahol hiányoznak a megbízható nemzeti statisztikák. A módszertan magában foglalja a paneladatok becslését, az autoregresszív elosztott késleltetést és a kointegrációs modelleket, amelyek az éjszakai fényintenzitást a bruttó termék GDP proxyjaként becsülik meg. Az összesített eredmények szerint statisztikailag szignifikáns hosszú és rövid távú kapcsolat van a GDP és az éjszakai fények között.

A CIA is a real GDP (PPP) alapján állítja össze az oszágok rangsorát.

www.cia.gov/the-world-factbook/field/real-gdp-purchasing-power-parity/
atomic power 1986DucaDuca 2024.04.12 20:28:04
@arthurthedent:

"Az oroszok hívták kolbász vonatnak, éveken keresztül ment és sok ezer ember ment kolbászt venni."

Látom komoly "kolbászvonat-ügyi" szakértő vagy!

Azt is tudod, hogy a 30-as években a SZU-ban a kor legfejlettebb kolbászgyártási tehnológiáját képviselő Chicagói húsfeldolgozó üzem gyártástehnológiáját honosították meg?

Azt tudod-e, hogy a II. világháború idején a SZU-ban a húsfeldolgozó ipar összes vesztesége meghaladta az 1 milliárd rubelt, és számos húsfeldolgozó üzem részben vagy teljesen megsemmisült. A SZU megszállt területein a német hadsereg 17 millió szarvasmarhát, 7 millió lovat, 20 millió sertést, 27 millió juhot és kecskét zsákmányolt. A 20 millió sertést az USA mai sertésállományának majdbnem a harmada.

A 70-es években több mint 20 nagy húsfeldolgozó üzem épült - Moszkvában, Leningrádban, Szemipalatyinszkban, Engelsben, Dnyipropetrovszkban, Szverdlovszkban és más városokban, amelyek az akkori legmodernebb berendezésekkel voltak felszerelve.
wagmg A NATO és az oroszok 2024.04.03 14:47:12
Olvasok egy cikket, az orosz, sőt szovjet legendagyár, dezinformáció, propaganda még mindig, sőt újra arat. Nem tudom szó nélkül hagyni. Nyilván egy könyvet lehetne írni a témáról, amit persze nem fogok, de azért pár gondolat kikívánkozik belőlem. Szóval a cikk első bekezdése így hangzik: A…..
atomic power 1986DucaDuca 2024.04.05 16:33:24
"Az persze igaz, hogy az USA hadiipara olyan fejlett, olyan hatalmas, hogy ők általában meg is tudják az asszimetriát valósítani, ezért ők igazából elszoktat az "egyenlő pályák, egyenlő esélyek", kimerítő, elhúzódó háborúskodásától."

Ennek ellenére az az USA nem tud annyi Patriot rakétát gyártani, ami az ukrán fronton elgendő lenne. A Patriot rakéták amerikai gyártási kapacitása évente 300 darab. Nemrég volt olyan hét, amikor az izraeli "Acélkupola" 1200 rakétát használt fel. Az ukrajnai fronton akár 30 másodperc alatt használnak fel 30 rakétát, ami az amerikai éves gyártási kapacitás 10 százaléka.
Márpedig a megfelelő teljes körű – kis, közepes és nagy hatótávolságú légvédelem nagyon fontos a mai modern háborúkban.

"Ami viszont viszi az első helyezést ebben a bekezdésben az, hogy ezt a harcmodort "hatékonynak" nevezi valaki. Mégis mi a fenéért hatékony? Hány kilométert mentek előre? Hány harckocsit vesztettek? Hány katonai célt értek el? Mik a sikereik?"

Az oroszok célja az ukrán hadsereg felmorzsolása. Ezt nem a megtett kilóméterekben mérik.
Az ukrán hadsereg egységeinek a frontvonalon 20-40 százalékos létszámhiánya van.
Sok katona pihenésre szorulna, a váltás pedig lassú, és nem elegendő. Ukrajna lakossága csaknem négyszer kisebb, mint Oroszországé, mobilizációs képességei korlátozottak. Lakosságarányosan az emberveszteség ukrán oldalon nagyobb, mint orosz oldalon. Az oroszok nem csak a fegyverzet mennyiségében előzhetik meg az ukránokat , hanem a tekintetben is, hogy hajlandóbbak elfogadni a magasabb emberáldozatot.

"Na ezért nem szokás vacak tankokat csinálni. Mert hosszú távon többe kerül, mint kevesebb, de jobb tankot csinálni."

Az ukrajnai konfliktusban a harckocsik nem tudják korábbi szerepüket betölteni. Egy pár ezer dolláros távvezérelt drón harcképtelenné képes tenni egy 5-6 millió dolláros modern nyugati harckocsit. Jelenleg már ötször-hétszer több orosz harci drón van fent a levegőben, mint ukrán.

Az elektronikus hadviselés is fontosabb, mint a tankok. Az oroszok azt is megtanulták, hogyan küzdhetők le az ukrán drónok és precíziós rakéták. Az ukrán drónokat rádióelektronikai zavarással teszik harcképtelenné, a GMLRS-rakétáknak pedig a GPS rendszerét blokkolják, így azok legtöbbször célt tévesztenek. Ennek következtében a nyugati precíziós eszközök hatékonysága drasztikusan csökkent. Egyébként meg az orosz tüzérség nyolcszor, tízszer – többet tud lőni a fronton, mint az ukrán oldal.

A haditechnika megbízhatósága továbbra is kritikus tényező. Az ukrajnai háború nagy intenzitású katonai konfliktus, szemben a Nyugat által korábban folytatott háborúkkal. Ezt az intenzitást nem minden haditechnika bírja. Sok technikai probléma merült fel a nyugati haditechnikával: a harckocsik, illetve a tüzérségi eszközök nem bírják a rendkívüli ukrajnai igénybevételt.
  "Egyszer egy repülőúton beszédbe elegyedtem egy szakszervezet igazgatójával. Elkezdett szitkozódni a gépesítés katasztrófája miatt, állítva, hogy egyre több dolgozó veszíti el tartósan a munkáját az új gépek miatt, és hogy ezzel valamit kezdeni kell. Azt válaszoltam, hogy ez egy mítosz, ami már…..
atomic power 1986DucaDuca 2024.03.24 17:25:11
@Boldeone2:

"- Azóta meg 22,36 milliárdról 55 milliárdra nőtt az államadósság, a növekmény meg kb 33 milliárd forint, ha már a számokkal dobálózunk..."

A GDP aányos államadósság számít az oszág megítélése szempontjából. Maastrichti adósságráta: 2002. 06. 30: 53,2%.
2010. 06. 30: 83,6%
2023. 12- 31: 73,5%

"Ráadásul azért egy, s más dolog történt: a magánnyugdíjvagyon államosítása, majd az éves befizetések is az államé lettek
Plusz elfogadtak egy kb 3000 milliárdos megszorító csomog is, sőt, egy enyhébb megszorítás most is volt..."

És az eredmény? Egy hatékonyabban működő gazdaság. Olyan növekedés, ami a GDP arányos államadósságot képes folyamatosan csökkenten csökkenteni.

------------költségvetési lyukak befoltozására 2008-2009-ben elköltött12,8 milliárd euro IMF-EU hitelt pedig 2010 után kellett visszafizetni."

"- Annak egy jelentős részét már az Orbán- kormány költötte el, ráadásul csak papíron szabadultunk meg a hiteltől, valójában másik hitelekből törlesztették azt"--------------

A 2008-2009-es költségvetési hiányhoz mi köze van az Orbán kománynak?

"- Azért került annyiba, mert amikor átvették a kormányzást, kb 250-260 ft volt egy euró, 2014 - re meg már 312 ft körül volt, a CHF meg kb 185 ft- ról 255 lett..."

Akkor legyen 8 milliárd euró helyett 6 milliárd euró. Az is sok!

"A tények azok, hogy 4 magyar régió az EU 20 legszegényebbje közt van, az nem változott Orbán idején sem..."

Paradox módon az integráció nem kedvez az elmaradott térségek felzárkóztatásának, sőt gerjeszti, rontja a helyzetet.

Ezek az elmaradott régiók az unióba való belépés előtt védettek voltak, mert a tőke, munkaerő csak az ország határain belül áramolhatott szabadon, a termelési tényezőkért nem kellett nagyon harcolniuk. A határok, a vámok, a belső piac kizárólagossága megvédte a fejletlenebb régiókat az éles versenytől. Az. Unióba történő belépés után: egységes piac, tőke, munkaerő szabadon áramlik, aminek következménye, hogy a legelmaradottabb régióknak is versenybe kell szállni a legerősebb régiókkal a termelési tényezőkért: tőkéért, földért, szellemi tudásért, technológiáért, know-how-ért, információért.
Nyugaton is egyenlőtlen a fejlődés.

"Az egy főre eső fogyasztás az egyik legalacsonyabb az EU- ban"

Magyarország a megtermelt GDP-jének csak a 48,3 %-át fogyasztja el, a fennmaradó rész kutatás-fejlesztésre, beruházásokra megy el.

Bulgária: 59,5%-át, Horvátország: 58,1%-át ,Lengyelország: 57,3%-át, Lettország: 59,7%-át, Litvánia: 60,7%-át, Románia: 63,6%-át, Szlovákia: 56,1%-át, Szlovénia: 51,7%-át fogyasztja el a GDP-nek.

A többletfogyasztásuk jelentős részét hitelből, illetve a vendégmunkások hazautalásából fedezik.

Tőkebefektetés a GDP százalékában 2019-ben:

Magyarország 28,63, Észtország 28,05, Csehország 26,25, Szlovákia 23,29, Románia 22,93

Horvátország 22.80, Lettország 22,08, Szlovénia 20,73, Lengyelország 19,58,

Bulgária 19,49

Kutatás-fejlesztési kiadások tekintetében mögöttünk vannak:

Bulgária, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Románia, Szlovákia
atomic power 1986DucaDuca 2024.03.24 21:14:33
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Eurostat adatok szerint Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben (97,3 %-al) a kutatás-fejlesztésben dolgozók száma 2010 óta. Az átlag 40,5%.
A kormányzati támogatás nálunk jelentősen meghaladja az EU-s átlagot, de az ezzel létrehozott szellemi vagyon viszont jóval az EU-s átlag alatt van, ami hatékonysági problémákra vezethető vissza.
  Tudom, már a cím is álságos. A baloldaltól soha senki nem várja el, hogy következetes legyen. Még a saját szavazóik sem. Mindenki rég tudomásul vette, hogy a többi valláshoz és ideológiához hasonlóan a balos világlátás dogmái is erősen önellentmondásosak. Hogy mást ne mondjunk: a szabadság és a…..
atomic power 1986DucaDuca 2024.03.21 17:42:31
@alöksz róz:

"senkinek az életéről ne dönthessen más."

Tökéletesen egyetértek!
atomic power 1986DucaDuca 2024.03.21 19:23:49
@alöksz róz:

"szerintem ennek is az emberiség elleni bűncselekmények között lenne a helye."

Ez lenne egy szép új világ! Támogatom!
atomic power 1986DucaDuca 2024.03.22 08:01:52
@Bayaz:

"valóban szép világ lenne, de ez egy utópiának tünik."

Európában meg lett volna rá az esély. A hidegháború alatt elég jól működött az európai biztonsági rendszer. Ez előfeltétele lenne egy "szép új világnak". Ezt a rendszert nem továbbfejlesztették, hanem felrúgták, megsértve a kölcsönös, kiegyensúlyozott bztonság elvét.
    "Tudtam, hogy ez az elhatározás egy életre szól. Számomra a vissza ismeretlen fogalom. És az elhatározás nem átmeneti szórakozást, hanem véres komolyságot jelentett. Már akkor is ösztönszerűleg idegenkedtem az olyan emberektől, akik mindent elkezdenek anélkül, hogy keresztül is vigyék, amit…..
atomic power 1986DucaDuca 2024.03.13 10:46:15
@G. Nagy László:

"2. VH után: Mi a rossz oldalon álltunk, a lengyelek a jón. Mégis ugyanaz lett a sorsunk, ahogyan egész Közép-Kelet-Európának."

Lengyelország geopolitika helyzete annyiban más, hogy rajtuk keresztül a történelem folyamán többször támadást intéztek az oroszok ellen.

Jugoszlávia az el nem kötelezett országok vezetője lett, kilógva a sorból, bár ezért nagy áldozatot vállalt a háborúban.

Mi nagyon szorongatott helyzetben voltunk, kétségkívül, és csábító volt a területi revízió igénye.

Egyébként igazad van, a nagyhatalmaké a végső döntés.
Csakis önmagának köszönheti Orbán Viktor, hogy kormányzása 14. évében olyan helyzetbe került, melyből nehezen fog kievickélni. A kormányfő persze nagy túlélő, és az ilyen kríziseket is arra próbálja felhasználni, hogy egyértelművé tegye hívei és ellenségei számára: nincs olyan válság, melyet ő ne…..
atomic power 1986DucaDuca 2024.02.27 18:27:21
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Egyébként mióta a kormányok ítélnek börtönre embereket?"

Nekik van parlamenti többségük, ők hozzák a törvényeket.
A köztársasági elnök lemondása sokkal többről szól, mint egy elhibázott döntésről. Megmutatja ugyanis, hogyan üresedett ki az a tisztség, amely a rendszerváltáskor még komoly súllyal bírt. Arra is rávilágít, hogy egy autoriter hatalom milyen szándékkal emel fel embereket, és milyen megfontolásokból…..
atomic power 1986DucaDuca 2024.02.12 10:41:31
Magyarország első női köztársasági elnöke, III. Károly király rokona, női előkép híján kezdte el köztársaság elnöki munkáját, de annál nagyobb intenzitással, innovációval, egy újfajta szerepfelfogás kialakításával folytatta azt.

Nemzetközi összehasonlításban is fiatalon lett Magyarország köztársasági elnöke.

Diplomata szerepfelfogásával, fáradhatatlan diplomáciai munkával Magyarország nemzetközi képviseletét kiválóan látja el fiatal politikusként egy rendkívül bonyolult történelmi időszakban. Novák Katalin Magyarország első számú nagykövetévé lépett elő.

Ellső éve 52 hetére 52 külföldi diplomáciai esemény jutott.
Új külpolitikai irányokat nyitott meg: pl. Irak, Bahrein. Ezekben magyar köztársasági elnök még soha nem járt.

Nemzeti egységteremtő, a jobboldali táboron túlmutató gesztusokat tett:

fogadta például a Háttér Társaság nevű LMBTQI civil szervezet képviselőit a Sándor-palotában, ahol az általuk legfontosabbnak tartott problémákról beszélgettek.

A pedagógussztrájk idején közölte kritikus véleményét. Mielőbbi megnyugtató
megoldást szorgalmazott a tanárok anyagi biztonsága érdekében.

Az Alaptörvény tizenegyedik módosítása kapcsán hangot adott ellenvéleményének, mivel az
alkotmánymódosításnak nem látta kényszerítő indokát. Döntését úgy kommentálta, hogy az Alaptörvény értékmérő szerepét akkor tudja maradéktalanul betölteni, ha nincs kitéve folytonos változtatásoknak.

. A panasztörvény visszaküldése a parlamentnek szintén ebbe a sorba illeszthető.

Összegezve: : Novák Katalin a nemzeti érdek nemzetközi, illetve a nemzeti egység hazai
első számú nagykövete.
Hiába tartották Európa erős emberének, most kénytelen volt meghajolni a többség akarata előtt. Orbán Viktor tekintélyén kétségtelenül csorba esett a február 1- i EU-csúcson, és még nincs vége a látványos visszavonulásnak, hiszen várhatóan rövidesen a magyar parlament áldását adja Svédország NATO-hoz…..
atomic power 1986DucaDuca 2024.02.04 10:55:50
"Orbán Viktor tekintélyén kétségtelenül csorba esett a február 1- i EU-csúcson, és még nincs vége a látványos visszavonulásnak, hiszen várhatóan rövidesen a magyar parlament áldását adja Svédország NATO-hoz való csatlakozásához."

Kezdettől fogva támogatta a csatlakozást, nincs visszavonulás!

"Mindez annak az eredménye, hogy a kormányfő túl sokat akart kicsikarni partnereitől a szavazatáért, így szinte semmi ellentételezést nem kapott az együttműködésért."

Az, hogy cserébe nem teszik tönkre a magyar gazdaságot? Nem vállalt fel egy "gazdasági Trianont" a hazájának?

"Amiatt is fájhat Orbán feje, hogy mit szól a fejleményekhez Moszkva, amely már jelezte, hogy csalódott a magyar kormányfőben."

Az orosz elnök nemrég nyilatkozta: a magyar minszterelnök a nemzeti édekeket védi, nem oroszbarát! Nem az orosz kommentelők egy részének a véleménye a meghatározó!

"Tulajdonképpen ezt a mechanizmust látják már Orbán ténykedésében a nyugati vezetők is, aki minden féllel úgy alkudozik, mint egy lókupec, ráadásul az ígéreteit sem tartja be."

Ez dícséret? A lókupec archaikus jelentése: "harcos, katona".

"A magyar kormányfőről most már mindenki tudja, hogy a szóbeli megállapodásokat nem feltétlenül tartja be. Erre utalt például Marcron is, amikor korábban Orbán blokkolta az ukránoknak szánt segély megszavazását."

Ehelyett: „Remélem, hogy utolsó európai partnereink most betartják a vállalt kötelezettségeiket. Egy pillanatig sem kételkedem ebben” Emmanuel Macron

A többiről annyit:

A kompromisszum, és az ehhez vezető út a diplomáciában hasonlít egy üzleti tárgyaláshoz, ahol a felek magasabbra teszk a tétet, hogy utána legyen miből engedni. Ráadásul az információk max.2/3-a, amit láthatunk.

Ennyit a "hazudozás" hablatyról!
atomic power 1986DucaDuca 2024.02.04 15:31:49
@Zelenszkij védi egész Európát!:

"De a múlt héten végetért az orosz megbízatása az EU szétrohasztására, mert az EU közölte vele, hogy ezt tudja róla, és vagy beáll a sorba vagy úgy kivágják, hogy Moazkváig repül."

Úgy védi Európát, hogy felrobbantja a gázvezetékeket, meg tönkreteszi az európai gazdákat?

Az EU-t az az uniós vezetés rohaszjja szét, amely a "BIG BROTHER" vazallusaként szemet hunyt kedvenceid szabotázsakciója, a gázvezetékekek robbantása felett, ezáltal teret adva a tengerentúli drágább, és környezetszennyezőbb LNG exportnak, majd miután az unió átáll erre az energiahodozóra, a "Nagy Testvér" felfüggeszti az exportot.

"Így mosta fel Orbánnal a padlót az EU, de ez már rendszeres szokása. Addig is amíg nincs EU támogatás, csak a magyarok pénzét tudjátok lopni."

Te most jöttél ki a VIGYORGÓBÓL?
atomic power 1986DucaDuca 2024.02.04 17:36:06
@sztaki pincéjében IT support:

"Ne aggódj! orbán gazdád 740 milliárdért többért vette putyintól a gázt mint a piaci ár, vagyis majd 2 milliárd euróval támogatta az oroszok ukrajnai háborúját."

Követjük a legfőbb NATO szövetségesünket! A szövetség kötelez!

Az Egyesült Államok 2023 első felében Oroszországból 416 tonna uránt vásárolt., amely majdnem két és félszer akkora mennyiség, mint 2022-ben, és akkora mennyiség, amekkora nem volt az elmúlt 18 évben egyetlen fél év alatt sem.

www.intellinews.com/us-uranium-imports-from-russia-more-than-double-in-6m23-290685/

Sőt, még az ukránok is támogatják az oroszokat. Tankjaik orosz gázolajjal működnek!
Két dolog, amit érdemes összakapcsolni. Kiderült belőle, hogy a magyar külpolitika mekkora marhaság. Sajnos... Ráadásul pont úgy van, ahogyan azt hónapok óta mondogatom. Na nem, nem azért van ez, mert én akkora nagy zseni lennék, nem! Amit mondtam, amit mondok az tök nyilvánvaló, minden normális…..
atomic power 1986DucaDuca 2024.01.19 12:15:43
@arthurthedent:

"És aki nekiállna egy ilyen felsővezetéssel tárgyalni, az hülye lenne?"

Most is folynak titkos orosz -amerikai tágyalások a kulisszák mögött, diplomáciai, és katonai síkon egyaránt, csak erről kevest tudunk. Nem olyan ám a világ, mint ahogy a média közvetíti feléd!
atomic power 1986DucaDuca 2024.01.21 12:07:45
@arthurthedent:

"Semmi racionális okod nincs, hogy ezt gondold, de azért erősen meg vagy győződve arról, hogy ez az igazság? Ezt hívjuk képzelődésnek!"

Az én képzelgésem nem tényező. Az viszont igen, ha a fősodor nyugati média úgy ír ezekről a tárgyalásokól, hogy nem igaz!

Akkor szerinted is manipulál a méda. Én képzelődök, te meg manipulálva vagy!

"Fogalmad sincs, hogy a mádia milyen világot közvetít felém."

Az írásaidból látszik!

"Viszont: te magad mondtad, hogy az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese hülyeségeket beszél, de azért helyes lenne vele tárgyalni vele a békéről. Akkor te helyesnek tartod hülyeségeket beszélő emberrel tárgyalni fontos dolgokból?"

Ilyen alapon senki sem tágyalhatna senkivel. Nyugati, végrehajtó hatalomban lévő vezetők is mondanak nagy hülyeségeket, csak ők nagyészt komolyan is gondolják.

Más baromságokat mondani hatalomban, és más azon kívül. Gondolj arra, hogy miket szoktak mondani a politikusok választási időszakban, majd hatalomba kerülve szembejön a valóság!

Medvegyevnek az a feladata, hogy az orosz jobboldali nacionalistákat megnyugtassa, egyéb viccesnek szánt nylatkozataival pedig az, hogy a sorok között olvasni tudó közönség ezeket a helyén tudja kezelni.

"Ne takarózz azzal, hogy mások a képzeletedben már tárgyalnak is, ez mellékes. Helyes hülyeségeket beszélő emberekkel tárgyalni és megállapodást kötni vagy nem?"

A tárgyalásokat szakértők készítik elő. A vezetők csak ezután következnek. A hírnév önmagában egyik szakaszban sem elegendő.
wagmg Emag ügyfélszolgálat... 2024.01.12 09:54:57
Ez megint mekkora átverés, komolyan mondom, az agyamat eldobom. Kinyílik az ember zsebében a bicska, pedig eredetileg nem is volt nála bicska. Szóval sokat vásárolok az Emag nevű webes csodán. Eddig elégedett voltam velük, de mostanában kicsit felhalmozódtak a törött csomagok, az újként hirdetett…..
atomic power 1986DucaDuca 2024.01.15 10:37:12
@Etniez:

"Nem, a lényeg az, hogy a háborút mindig valaki elindítja és az a felelős érte."

Az is, aki kiprovokálja. Ha a testvéremet agyba-főbe püfölik egy lakásban, akkor nem édekel, hogy magánlaksértést követek el, de a segítségére sietek. A jog nem mindig szolgálja az igazságot.
atomic power 1986DucaDuca 2024.01.15 11:54:29
@Etniez:

"Na, részemről az összes ilyen ostobaságra nem reagálok, nincs erre időm."

Viszonosság alapján, szintén!
atomic power 1986DucaDuca 2024.01.15 15:19:20
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Ilyenkor jogos védelmi helyzetben vagy - ez ui. nem csak önvédelem lehet -, ami felülírja a magánlaksértést."

Ezek szerint a Btk. előbbre jár, mint a nemzetközi jog. Előbbi megengedi a beavatkozást, utóbbi nem, illetve csak a kiváltságosoknak. (angolszászok, NATO)
  Nem vagyunk egyformák. Nagyon nem. Jómagam készséggel elfogadom, hogy a gyenge idegzetűek számára mindennél fontosabb a konfliktuskerülés. Lelkük rajta! Csakhogy ez nem az én világom. Ahol annyira rettegnek a vélemények ütköztetésétől, hogy tiltásokkal, korlátozásokkal, cenzúrával védekeznek az…..
atomic power 1986DucaDuca 2024.01.07 23:08:12
@Boldeone2:

"Ezért mondom: ne sajnáljuk sem a fegyvert, sem a pénzt Ukrajnától, a valódi gonosz ellen harcolnak, a civilizációt is védik!"

Ott a helyed az első vonalban te őrült!
  Karácsonykor látott napvilágot a Partizán különkiadása, melyben Gulyás Marci az egykori Szomszédok című teleregény néhány színészével emlékezett a legendás időkre, amikor a sorozat futott. A riporter - szokásához híven - mindent megtett azért, hogy a nosztalgiázásba némi aktuálpolitikát is…..
atomic power 1986DucaDuca 2024.01.03 15:35:47
@Boldeone2:

"Egy demokrata nem fél a hatalom elvesztésétől, mert az a demokrácia rendje!"

Feltéve, ha van a kormányzópártokkal kompetencia szempontból versenyképes ellenzék!
wagmg Orosz családi értékek 2023.12.16 17:56:05
Tudjuk, hogy Vlagyimir Putyinnak csakúgy, mint Orbán Viktornak nagyon fontosak a családi értékek. Merthogy nem olyanok ők, mint a gaz nyugat, ahol fittyet hánynak a hagyományos értékeknek, férfiak meg jányok egymással járnak. Ezért aztán oroszországban az állam az Orosz Ortodox Egyház lelkes…..
wagmg A Gepárd lecke... 2023.11.15 09:08:00
Van ez a német gyártmányú légvédelmi akármicsoda, a Gepárd. Ukrajnában komoly szerepet kapott az elmúlt hónapokban és megtanított minket néhány dologra. Igencsak érdekes dolgokra. Az első, ami nekem nagyon feltűnt, hogy mennyire sci-fi már, amikor egy-két ilyen gepárd éjszaka nekiáll nyomjelzővel…..
atomic power 1986DucaDuca 2023.11.20 14:30:44
@IdomitottFoka:

"Szeretnénk ha kiporolnák a vöröshadsereg fenekét, putyin torkára forrasztanák a beképzelt dicsőségét, ennyi."

Nem a Soros Sándor vagy te, aki az ukránokat az utolsó emberig akarja háborúba vinni? 300.000 ukrán harctéri rokkant nem volt még elég? A halottakról nem is beszélve! Nemcsak sötét vagy, mint az ezeregy éjszaka, de egy náci barom is! Az ilyeneket úgy rúgnám fenékbe, hogy a frontig repüljenek!!

uk
Elindul egy hír, színesedik, terebélyesedik, egyre érdekesebb, egyre meglepőbb, egyre sokkolóbb lesz. Egyre távolabb kerül az igazságtól. Először is a felfedezett bolygó nem "egyedülálló" a világegyetemben. Fogalmunk sincs milyen bolygók vannak a világegyetemben, de az a nagyon kevés, amit…..
atomic power 1986DucaDuca 2023.11.08 16:55:34
.
wagmg A frontkatonák száma... 2023.11.06 14:08:31
Okés. Van ez a legenda, hogy az oroszok sokan vannak, annyi a katonájuk, hogy hű, meg há, az ukránok meg bajba vannak, nincs elég katonájuk. Nincs kit besorozniuk. Okvetlenül elveszítik a háborút. Baromság. Először is egy kis matek. Van Ukrajna egy nagyságrendnyileg 40 milliós ország[1]. Annak a…..
atomic power 1986DucaDuca 2023.11.06 21:00:08
@arthurthedent:

"Merthogy az oroszok milliónyi katonát odaküldhetnek és akkor elfoglalják ukrajnát? Ja, hol a francba van a sok milliónyi katona? Akkor miért nem küldik oda? Ha olyan hatalmas a sereg és a fronton, ahog Orbán mondja csak az emberek száma számít, akkor hol a p.csába van a fényes hatalmas nagy győzelem?"

A háborúban is évényes a költség-haszon elve! Minek mozgósítson egy óriási hadsereget, ha a célját így is elérheti?

"Minden kamuzó hadsereget, minden hazudozó diktátort előbb-utóbb megkérdeznek, hogy "ha olyan erősek vagytok, ha olyan legyőzhetetlenek vagytok, akkor hol a mindent elsöprő győzelem?
Hány hónapig nyomják még a szovjet elvtársak a lövészárokban mielőtt megmutatnák a világnak milyen nagy, hatalmas és legyőzhetetlen a seregük?"

A 2. világháború is 6 évig tatott, aztán jött a mindent elsöprő győzelem!

"De mindegy, mert TÖK NYILVÁNVALÓ, hogy az oroszoknak nincs elég katonájuk és nincs elég felszerelésük, hogy elfoglalják ukrajnát az ukránoknak meg van elég katonájuk, hogy megvédjék."

A nyugati lapoknak más étesüléseik vannak!

www.businessinsider.com/western-officials-suggest-ukraine-consider-peace-talks-russia-2023-11

Ukraine official says it can't properly use its Western kit because it has so few soldiers left, report says

"If combat-capable people like us run out, we could only be replaced by people who don't know anything," one soldier with seven years' military experience told the outlet."
atomic power 1986DucaDuca 2023.11.07 17:08:40
@IdomitottFoka:

"Mármint azzal h nem hagyják győzni őket? Területeket meghódítani más országoktól? A szemetek."

Nem területszerzésről szól a történet, hanem a népek önrendelkezési jogáról és Ukrajna semlegességéről. Ha ezt megkapták volna az oroszok, háború sem lenne.

"Ha az "orosz állam léte" (putyin hatalma) veszélybe kerül azzal h nem tudja meghódítani Ukrajnát részben v egészben, akkor annak nem a Nyugat a felelőse."

A Nyugat a háborúba kényszerítésért a felelős. Minszki megállapodások, isztambuli béketárgyalások meghiúsítása, NATO kiterjesztésének szándéka Ukrajnára. Ha Ukrajna Ausztriához hasonlóan kinyilvánítja semlegességét, ilyen módon is biztosítékot ad Oroszországnak, hogy nem csatlakozik ellene irányuló szövetségehez, valamint biztosítja a kisebbségi jogokat, akkor most nem lenne háború.

"Mellesleg még Belaruszt sem fenyegeti senki, Moszkvát is a wagner közelítette meg nem az ukránok, vagy a nato."

Oroszország csak katonai konflktus árán tudja megakadályozni Ukajna NATO tagságát, mert nincs vétójoga a szervezetben.

"Rengeteget fenyegetőztek, ehhez képest nem nagyon látszik h mire is. Be is csicskult már Kínának is, és ami még nagyobb szopó, h ékoreának is."

Talán arra, hogy atom szuperhatalom.

"A 2. világháború is 6 évig tatott, aztán jött a mindent elsöprő győzelem!"

"Itt kéne képbe lenni h hogyan is történt ez. Az szovjeteknek volt emberanyaga, csak éppen önállóan se felfegyverezni, se a frontra logisztikázni sem tudta volna, bár ezt (a lend-lease-t) alaposan kiradírozta a szovjetek és csatlósaik fejéből. És most kit is támogat az USA?..."

A Szovjetunióba irányuló amerikai szállítások összeértéke 9,4 milliárd dollár volt, ez a teljes háború alatti szovjet termelés 5,8 százalékának felelt meg. A sztálingrádi csata az európai hadszíntéren a második világháború fordulópontja volt, 1943. február 2. befejezéssel. 1942 végéig 2,8 mlliárd dollár értékű amerikai szállítás valósult meg, ami a teljes háború alatti szovjet termelés 1,7 százalékának felelt meg.
atomic power 1986DucaDuca 2023.11.07 17:17:41
@arthurthedent:

"De tényleg, elgondolkodtál azon, hogy mi a csodáért gondolod azt, hogy az oroszok szempontjából minden a legnagyobb rendben megy a háborúban? Ekkora kamut még az orosz propaganda sem nyom, ezt már ők is túlzásnak tartják."

Amikor arról beszélünk. hogy a szankciók nem érik el a céljukat, akkor nem arra gondolunk, hogy teljesen hatástalanok, hanem arra, hogy ezzel nem fog Oroszoszág veszíteni Ukrajnában.
György László szerint az egyetlen lehetőség a tűzszünet és a béke[1]. Mondjuk ezt a sommás véleményt maga a valóság cáfolja, tisztára nyilvánvaló, hogy van más lehetőség is. Más lehetőség, amit úgy hívunk, hogy "valóság". A valóságban nem tűzszünet van, nem béke van, valami más van. Ami György…..
atomic power 1986DucaDuca 2023.11.05 15:53:44
@arthurthedent:

"Elárulok neked egy titkot, amit mi, felnőttek már régen tudunk. Mindenütt, mindig vanna idióták, amik baromságokat beszélnek. FŐLEG a politikusok közt."

Én is elárulok egy titkot, hogy stilszerű maradjak:

Nem csak politikus, hanem katonaember is mondja. Nem is akárki. Ukrán főparancsnok, Zaluzsnij:

"Zsákutcába jutottunk, hiba volt Oroszország kimerülésében reménykedni"

korkep.sk/cikkek/kulugyek/2023/11/02/ukran-foparancsnok-zsakutcaba-jutottunk-hiba-volt-oroszorszag-kimeriteseben-remenykedni/
KÖRKÉP.SK

"It was mistake to hope for exhaustion of Russian Federation, situation reached dead end."

censor.net/en/news/3453121/it_was_mistake_to_hope_for_exhaustion_of_russian_federation_situation_reached_dead_end_zaluzhnyi

És akkor álljon tt egy "politikus véleménye erről, bár tudom, hogy te a politikusokól nem jó véleménnyel vagy, sőt sokukat idiótának tekinted:

"Ukrainian President Volodymyr Zelensky disagreed with Zaluzhny’s assessment. “This is not a stalemate. I emphasize this once again. We have already talked about this. This is not some kind of news,” he said in a news conference Saturday with European Commission President Ursula von der Leyen."

Eldöntheted, ki az idióta! A képzett főparancsnok, vagy a színész elnök!

"Az internet lehetővé tette, hogy ezek az idióták mindenkihez eljussanak, úgyhogy ha legközelebb valami idiótát találsz azinterneten (főleg, ha az illető politikus), akkor simán csendben maradhatsz "

Hogy maradjak csendben, ha ennyire nem működik az ötleted?

"Mi többiek azt nézzük, hogy milyen ÉRVEK vannak egy-egy kijelentés mögött. Az, hogy valamit valaki valahol mondott önmagában nem ér semmit."

A fent idézett urak közül érveket csak az egyktől hallottam, és az nem az elnök!

"Putyin gazdád majdnem összecsinálja magát, hogy elhitesse mindenkivel, hogy a szankciók nem működnek. Ha tényleg nem működnének eszébe sem jutna erőlködni."

Ha tényleg működnének, a Nyugatnak eszébe sem jutna............. :

"Amerikai és európai magas rangú állami tisztviselők titkos tárgyalásokat folytatnak Ukrajnával az Oroszországgal kötendő esetleges fegyverszünet feltételiről. Az amerikai és európai tisztviselők szerint a háború holtpontra jutott, és kétséges, hogy továbbra is képesek lennének Ukrajnát támogatni. A Biden-adminiszteráció tisztviselői aggodalmuknak adtak hangot amiatt is, hogy Ukrajna kifogy az élőerőből, Oroszország pedig relatíve korlátlan készletekkel rendelkezik.
Az NBC News forrásai megerősítették, hogy Ukrajna küszködik az új katonák toborzásával, és egyre nagyobb a lakosság ellenállás Zelenszkij elnök által bevezetett korlátlan idejű hadkötelezettség miatt (nemrég a katonafeleségek tüntettek Kijevben, hogy engedjék haza családjaikhoz a 18 hónapnál hosszabb ideje fronton szolgáló katonákat). Az amerikai katonai tisztviselők egymás között már a „patthelyzet” kifejezést használják az ukrajnai csata leírására, és azt is elismerik, hogy ebben az esetben az a fél győz, amelyik a legtovább állja a háború megpróbáltatásait (ez pedig egyértelműen Moszkva felé billenti a mérleget."
atomic power 1986DucaDuca 2023.11.05 17:04:17
@gigabursch:

Annyival még konkretizálnám az első pontot, hogy mindkettő a "csodafegyverekben" bízik.
Most a háttérhatalom léte is veszélybe kerülhet, ha túlfeszíti a húrt!
atomic power 1986DucaDuca 2023.11.05 22:03:59
@arthurthedent:

"És az ukrán katonák közül mások meg pont az ellenkezőjét mondják. ha téged megnyugtat válazthatsz közülük olyat, ami a te vágyaidnak megfelel és ismételgetheted."

Nem az számít, hogy mi az én vágyam, és nem is ismerem az ukrán katonák morális állapotát csak az ezzel kapcsolatosa felméréseket:

"Pessimism over prospects for a quick victory is increasing, and the spirit that infused the first days of the conflict is starting to fade, polls find."

"With Ukraine’s army stalled in trenches along the front line and a sense that weaponry from allies arrived too late and will now begin to dwindle, Ukrainians are increasingly pessimistic over prospects for a quick victory, polling and interviews show. Hopefulness, a linchpin of Ukraine’s fight against a much more powerful foe, has been dented."

www.nytimes.com/2023/11/05/world/europe/ukraine-war-morale.html

"Döbbenetes, hogy egyeseknek mennyire nincs fogalma arról, hogy az amerikai hadiipar mekkora is. Hihetetlen, hogy ilyen baromságokat elhisznek az emberek."

Ez egy fékezett habzás háború! Az oroszok nem is nevezik annak. A színfalak mögött egyezkedések folynak, hogy a konfliktus megmaradjon vszonylag korlátozott keetek között. Van egy "üvegplafon", ami alatt nem érvényesül az amerikai katonai költségvetés nagysága, mivel a függésben lévő állam potenciális katonai felvevőképessége korlátozott, és kisebb, mint a konflktus másik szereplójének. Amennyiben az üvegplafont túllépik, akkor csak egy hagyományos összecsapásban érvényesülne az USA túlereje, de pont ez zárná ki a konfliktus hagyományos jellegét, mivel az rövid időn belül nukleáris konfliktusba menne át.

Marad az első variáció. Ebben az esetben viszont ha egy ország vezetése és harcoló katonái, népe eltökélt egy háború folytatására, akkor önmagában gazdasági eszközökkel csaknem lehetetlen megnyerni egy háborút. Márpedig az orosz állami propagandagépezet ebben az irányban sokat, és eredményesen dolgozott, amihez a Nyugat akaratlanul is muníciót szolgáltatott.

"Kizárt, hogy az amerikai katonai szakértők magyar kifejezéseket használnának. Szerintem az "attrition warfare" vagy "war of attrition" kifejezést használják. Nem azt jelenti, hogy "patthelyzet", azt az Orbán mondta, mert nem olvas internetet."

Má megint égeted magad:

patthelyzet = stalemate

"Nem, nem az a fél győz, amelyik a legtovább állja a megpróbáltatásokat. Ezt csak a foteltábornokok mesélgetik."

"Szerinted az USA azért veszítette el a vietnámi háborút, mert nem bírta tovább. :D Vagy a szovjetúnió annó nem bírta a afganisztán elleni háborút? Ha a szovjetúniót ki tudták verni az afgánok, akkor miért gondolod, hogy az ukránok nem tudják kiverni az oroszokat?"

Ukajna vallási és kulturális szempontból megosztott ország. Afganisztánban nem éltek orosz nemzetiségűek. Oroszország Kelet-Ukrajna azon részeit meg tudja tartani, amelyek kulturálsan, nyelvileg, vallás szempontból inkább Oroszoszághoz húznak.

"Te komolyan azt hiszed, hogy a háborúkat az erősebb országok szokták megnyerni?"

Mivel ez proxy háború, és az USA katonailag az erősebb szereplő, igazodva a koncepciódhoz, mely szerint nem mindig az erősebb győz - mindenféleképpen, a fent vázolt teületi megszorításokkal.
A fejlett országok vs. „globális Dél” koncepció hibás, teljesen másról van itt szó. Először is Latin-Amerikát teljesen kivehetjük ebből a képből, Argentína és Brazília csak papíron lehet része bármiféle „Nyugat-ellenes” koalíciónak. A foci-világbajnokságok kivételével máshol nem rúgnak labdába, a…..
atomic power 1986DucaDuca 2023.10.23 16:35:21
@Boldeone2:

"Semmi köze az USA- nak az ukrajnai háború kirobbanásához......."

Az USA volt az, amely megakadályozta a minszki megállapodások életbe lépését.
Az USA volt az, amely megakadalyozta a 2022. márciusi isztambuli tágyalások eredményeképpen létrejött orosz- ukrán békeszerződést.

"Lényegében a több százezer embert meggyilkoló Putler kottájából játszanak"

Erre van bizonyító erejű forrás?

Mert arra van, hogy az USA háborúi miatt hányan haltak meg:

A háborúkat elemző Brown Egyetem hét háborús övezetet, Afganisztánt, Pakisztánt, Irakot, Szíriát, Jement, Líbiát, Szomáliát vizsgált, és megállapította, hogy

1. több mint 900 ezer emberrel végeztek. Ez a becslés csak a háború közvetlen veszteségeire vonatkozik, az olyan járulékos hatásokat, mint a betegségek, a menekülés vagy az élelem- és az ivóvízhiány nem is veszi figyelembe.az elemzés.

2. Az egyetem statisztikái szerint az áldozatokból 370 ezren civilek voltak.

3. A brit központú, a konfliktuszónák civil áldozatait vizsgáló Airwars civil szervezet összesítése szerint a terrorellenes háború jegyében az amerikaiak több mint 91 ezer légi csapást hajtottak végre. Úgy becsülik, a támadásaik 22–48 ezer civil életét oltották ki.

watson.brown.edu/costsofwar/figures/2021/WarDeathToll

David Stannard történész mondja: "A második világháborúban végzett náci etnikai tisztogatás is épp elég borzalmas volt, mégis teljes mértékben eltörpül a világtörténelem legnagyobb tömeges népirtása mellett. Százmillió indián halála az amerikai holokausztban. Egyesek itt is betegségektől haltak meg, amiket az európaiak hurcoltak be, de nagyon nagy számban haltak meg szándékos politikai eredményként, melynek célja a faj kiirtása volt és ezt a tényt az általánosan használt történelemkönyvek mind a mai napig továbbra is eltitkolják."
  "Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt, vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni." Ez az a bibliai rész, melyet az ortodoxok oly gyakran idéznek, miközben semmi többről nincs szó, mint formális gesztusról, diplomáciáról, ügyes kommunikációs fogásról. Jézus…..
atomic power 1986DucaDuca 2023.10.07 22:58:57
@arthurthedent:

Az Egyház beteges szado-mazo tanításai:

XIII. Leó pápa volt, aki kiadta az első társadalmi témájú enciklikát az első jelentős társadalmi problémára válaszul a „Rerum novarum”-ot 1891. május 15-én , amelyben a bérmunkások helyzetét vizsgálja, ami különösen az embertelen nyomorral sújtott ipari munkások esetében volt nyomasztó. Valódi súlya szerint tárgyalja a munkáskérdést, annak valamennyi társadalmi és politikai összefüggését megvizsgálva, a problémát a természettörvénynek és az erkölcsi törvénynek megfelelően értékeli. Kifejti a katolikus tanítást a munkáról, a tulajdonjogról, az együttműködés elvéről mint a társadalmi változás alapvető eszközéről – szembeállítva azt az osztályharccal –, a hátrányos helyzetűek jogairól, a szegények méltóságáról és a gazdagok kötelességeiről, az igazságosságnak a szeretet által történő tökéletesítéséről, valamint a szakmai munkásszervezetek létrehozásának jogáról. Felsorolja azokat a téveszméket, amelyek a társadalom romlását előidézik; kizárja a szocializmust mint e bajok orvosságát.

A „Rerum novarum” a kereszténység társadalmi tevékenységének ösztönzőjévé lett. A körlevél központi témája az igazságos társadalmi rend kialakítása; ennek fényében kellett azután meghatározni azokat a kritikai szempontokat, amelyek hozzásegítenek a létező társadalmi, politikai rendszerek értékeléséhez, és ezek megfelelő átalakításához szükséges cselekvés felvázolásához.

XIII. Leó leszögezte, hogy a súlyos társadalmi nehézségek „csak az erők együttműködésével oldhatók meg”, hozzátéve, hogy ebben „az Egyház a maga részéről soha, semmilyen körülmények között nem fogja megtagadni segítségét”.

XI. Piusz pápa az 1929-es súlyos gazdasági válság közepette tette közzé „Quadragesimo anno” kezdetű körlevelét. A háborút követő korszak volt ez, amikor Európában totalitárius rendszerek kezdtek megerősödni, miközben az osztályharc kiéleződött. A körlevél figyelmeztet a társulási szabadság tiszteletben tartásának hiányára, megerősíti továbbá a szolidaritás és az együttműködés elvét a társadalmi feszültségek legyőzése végett, mondván, hogy a tőke és a munka közötti viszonyt az együttműködésnek kell jellemeznie.

Leszögezte, hogy a munkabérnek nemcsak a munkás, hanem egész családja szükségleteivel arányban kell lennie. A privátszférához való viszonyában az államnak a szubszidiaritás elvét kell alkalmaznia, amely elv ezt követően a társadalmi tanítás állandó elemévé lesz. Visszautasítja a gazdasági erők korlátlan versenyeként értelmezett liberalizmust, ismét megerősíti ellenben a magántulajdont, s egyben felhívja a figyelmet annak közösségi funkciójára.

XI. Piusz felemelte szavát az Európában megerősödő totalitárius rendszerekkel szemben „Non abbiamo bisogno” kezdetű enciklikájában. Tiltakozott az olaszországi fasiszta rezsim túlkapásai ellen.

A „Mit brennender Sorge” kezdetű körlevele a katolikus egyház helyzetéről szólt a Német Birodalomban. Benne a pápa a papokhoz, a szerzetesekhez és a hívő világiakhoz fordult, az állam és az egyház közötti valódi béke helyreállításáig kitartó ellenállásra bátorítva és szólítva fel őket. 1938-ban pedig az antiszemitizmus terjedése láttán XI. Piusz kijelentette: „Lélekben valamennyien szemiták vagyunk.”
atomic power 1986DucaDuca 2023.10.07 22:59:29
@arthurthedent:

XII. Piusz nyilatkozatainak egyik jellemző vonása, hogy ő igen nagy jelentőséget tulajdonított az erkölcs és a jog közötti kapcsolatnak. Erőteljesen kiállt amellett a felfogás mellett, miszerint a természetjog a helyes társadalmi rend létrehozásának szíve mind nemzeti, mind nemzetközi szinten. Tanításának másik fontos aspektusa az, hogy nagy figyelmet szentel a szakmai és a vállalkozói rétegeknek, mint amelyek arra vannak hivatva, hogy a maguk sajátos módján részt vegyenek a közjó megteremtésében.

A II. Vatikáni Zsinat „Gaudium et spes” kezdetű összeállításában olyan Egyház képét vázolja fel, amely „mélységesen szolidáris az emberrel és történelmével”, együtt halad az egész emberiséggel, ugyanannak a földi sorsnak a részese.

A II. Vatikáni Zsinatnak a másik igen fontos dokumentuma a „Dignitatis humanae” kezdetű nyilatkozat, amely a vallásszabadsághoz való jog mellett foglal állást. Leszögezi, hogy a vallásszabadsághoz való jog az emberi személy méltóságán alapul, amelyet a társadalom jogrendjében a polgári jogok egyikeként kell biztosítani. Ez a jog nemcsak az egyes személyeket illeti meg, hanem a különböző közösségeket is.

VI. Pál az „Octogesima adveniens” kezdetű a pápa a posztindusztriális társadalom valamennyi összetett problémájára reflektál, hangsúlyozva: az ideológiák elégtelenek ahhoz, hogy megfeleljenek olyan kihívásoknak, mint a városiasodás, a fiatalok életkörülményei, a nők helyzete, a munkanélküliség, a faji megkülönböztetés, a ki- és bevándorlás, a demográfiai robbanás, a kommunikációs eszközök hatása, a természeti környezet problémája.

II. János Pál a „Laborem exercens” kezdetű körlevelét a munkának, a személy alapértékének – mint a gazdasági tevékenység első számú összetevőjének és a társadalmi kérdések kulcsának – szentelte.

„Sollicitudo rei socialis” kezdetű körlevelében II. János Pál tárgyalja a fejlődés kérdését, két irányelv mentén: „az egyik a mai világ drámai helyzete a harmadik világ fejlődésének elmaradása tükrében, a másik pedig az emberhez méltó fejlődés értelmezése, feltételei és követelményei. Az enciklika bevezeti a haladás és a fejlődés fogalmak közötti különbséget: leszögezi, hogy „a valóságos fejlődés nem korlátozódhat a javak és szolgáltatások, vagyis a birtokolható dolgok mennyiségi növekedésére, a fejlődést inkább az ember létének teljességében kell látnunk.

II. János Pál harmadik társadalmi körlevelében, a „Centesimus annus” -ban feleleveníti a társadalmi és politikai szerveződés keresztény koncepciójának egyik alapelvét.

Így ír: „azt az elvet, amelyet ma szolidaritásnak nevezünk…, XIII. Leó több alkalommal megfogalmazta és a ’barátság’ szóval jelölte…, XI. Piusz a nem kevésbé kifejező ’társadalmi szeretet’ kifejezést használta, míg VI. Pál, kibővítve a fogalmat a társadalmi kérdés napjainkban megnyilvánuló sokféle dimenziójával, már ’a szeretet civilizációjáról’ beszélt. Az „új dolgoknak”, különösen a szovjet rendszer 1989-es összeomlásának részletes és elmélyült vizsgálata egyúttal a demokrácia és a szabad piacgazdaság értékelését is tartalmazta – a nélkülözhetetlen szolidaritás összefüggésében.

„Ha a keresztény vallás alapvetően erkölcstelen, akkor hogyan lehetett összességében pozitív a hatása? Az erkölcstelen erkölcs hogyan is pozitív akkor?”

Az újkori Egyház társadalmi tanításai ösztönzőleg hatottak az első kereszténydemokrata, keresztényszocialista, szociáldemokrata pártok megalakításához. A modern demokrácia alapelvei az újkori Egyház tanításaiból eredeztethetők. Az EU alapítói kereszténydemokraták voltak. Fő céljuk az unió alapjainak lerakásakor: a béke biztosítása az európai földrészen az Egyház tanításai alapján.
wagmg Szijjártó Péter nem érti 2023.09.18 17:51:07
Helyzetkomikum. Szijjártó Péter tanácsot ad a nagyilágnak, a politikusoknak, kioktatja a diplomatákat, mindenkit. Merthogy mind szembe jönnek vele az autópályán. Még nem vette észre, hogy mi megyünk a rossz irányba vagy csak trollkodik? Szóval a helyzet az, hogy Szijjártó haverkodik Lavrovval.…..
atomic power 1986DucaDuca 2023.09.28 22:53:28
@arthurthedent:

"Te hoztad fel a MAI európát, innentől ne nyafogj, hogy a MAI orvostudományt hasonlítom a vallással."

Ez elégggé nonszensz! Még azt sem mondhatom, hogy ne hasonlítsd össze az almát a körtével, mert ott legalább mindkettő gyümölcs. Vallást vallással lehet összevetni, tudományt pedig tudománnyal. Persze te mindent megengedsz magadnak, csak éppen irreleváns eredményekre jutsz. A vallás a hiten alapszik, a tudomány pedig bizonyított ismereteken.

"Ha azt írtad volna, hogy a középkori európa a kereszténységre épül, akkor középkori példákat hoztam volna és igazat adtam volna neked."

Igen, a kereszténység, mint központi összetartó erő azóta megyengült. Ezzel kezdtem. A kérdés az, hogy mi az az integráló erő, ami a modern nyugati társadalmakat összetartja egy poszt- keresztény korszakban. Genderizmus, tetszés szerint variálható családmodell , nem, woke ideológia, willkommenskultur, multikulti, nyílt társadalom? Egy lyen társadalomban mi fogja garantálni a biztonságot? Minden plurális társadalomnak szüksége van egyesítő kötelékre. A keresztény kultúra és erkölcs ignorálása pont ezt a köteléket szünteti meg.

"Amiről te beszélsz, a kereszténység a művészetekben, irodalomban, zenében, festészetben, satöbbi, az viszont sima trollkodás. Azt mondod, hogy a MAI európa a keresztény kultútára épül és felhozod Bach-ot meg Dantét. Bach 1750-ben meghalt, Dante 1321-ben meghalt. Hétszáz éve..."

A múltat végképp eltörölni,
Rabszolga-had, indulj velünk!
A Föld fog sarkából kidőlni,
Semmik vagyunk, s minden leszünk!

"Senki sem tagadta, hogy 700 éve az európai kultúra a kereszténységre épült. Senki sem tagadja, hogy a mai európai kultúra a régi európai kultúrára épül. Csakhogy mára annyi mindent raktak a kultúrára, ami nem a kereszténységre épül, hogy butaság lenne a kereszténységgel magyarázni Európát."

A kereszténység államalkotó és nemzetmegtartó ereje nélkül nem tudom, hogy ma milyen Európában élnél.

"Természetesen minden, amivel a kereszténység valaha előjött tökéletesen értelmezhető hit nélkül is. Sőt, igazából ha értelmezni akarod, elfogultságtól mentesen, szabadon gondolkodva értelmezni, akkor a hit csak akadályoz."

Sőt, még magunkban se higgyünk!

"És nem, a kultúra nem a hitből "sarjadt ki". A hit volt az, ami akadályozta a kultúra fejlődését évszázadokon keresztül. A hit a gondolkodás feladása, aki hisz, annak nincs szüksége, sőt egyenesen tilos gondolkodni bizonyos dolgokon."

Ha sok feltaláló így gondolkodott volna, akkor most nem hivatkozhatnál a tudomány eredményeire. A pattintott kőkorszakban osztanád az észt!
atomic power 1986DucaDuca 2023.10.02 10:13:08
@arthurthedent:

"Mindenki tudja, hogy a keresztény egyház évszázadokon, majdnem kétezer éven keresztül akadályozta a tudomány fejlődését."

Ez egy káros mítosz, aminek te is áldozatul estél. Éppen az ellenkezője igaz. Az ókori műveltség az ezredforduló környékén arab közvetítéssel kerül vissza Európába, és az évszázadok folyamán e kultúra őrzője és továbbadója a keresztény egyház. Kolostorokban szorgosan másoló szerzetesek és a katolikus egyetemek nélkül e tudás nem juthatott volna el a kor tudósaihoz.

Mondom ezt annak ellenére, hogy nem vagyok vallásos.

Annyit azonban tudok, hogy a kereszténységben "Isten az embert saját képére formálta". A hit szerint (isteni kinyilatkoztatás) Isten nem rejti el az ember elől titkait. A kereszténység által hirdetett ilyen Isten racionális. Ez a gondolkodás különösen jellemző volt a középkor második felében, és nagy hatást gyakorolt az akkor nagyon elterjedt skolasztikus filozófiára. E filozófia ételmében a természet törvényei, a teremtett világ rendje racionális és megismerhető. E világkép jelentette az alapot a természettudományos kutatás számára. Nem véletlen, hogy a természettudomány nem Kínában, Indiában és nem is az ókori Görögországban született meg, hanem a keresztény Európában.
Mvel a kereszténység a természeti világ felett álló Istent hirdeti, megnyitja az utat a természet jelenségeinek oly magyarázatához, mely mentes a transzcendens okoktól, hiedelmektől. E világkép kizárja annak a lehetőségét, hogy a természeti jelenségek mögött természetfeletti összefüggéseket keressünk, mindezzel hozzájárult a tudomány és a mágia szétválasztásához.

A Biblia legkorábbi írásai hangsúlyozzák, hogy "Isten oly hatalmas, hogy még a természet törvényeit is képes felfüggeszteni". Ez feltételez a törvények létezését. Az újkor nagyjai, ha nem hittek volna a természet törvényeinek létezésében nem is kezdték volna el keresni e törvényeket.

.Csak egy példa a keresztény vallás pozitív szerepére a tudomány töténetében:

A tehetetlenség törvényének felismerése kulcsfontosságú volt a kopernikuszi elmélet számára, melyhez egy vallásfilozófiai probléma vezetett. Az arisztotelészi világkép szerint az univerzum öröktől való, míg a kereszténység a világunk időbeli kezdetét, teremtettséget vallja. Kédés: ha Isten véges idővel ezelőtt teremtette a világot, akkor a bolygók a teremtést követően miért nem lassulnak le? A válasz egyedül elfogadható megoldása a tehetetlenség törvénye. A keresztény vallás szerint Isten a bolygóknak kezdő mozgást adott, mely fékező hatás hiányában ma is megmarad.
Jean Buridant (1301-1358) e vallásfilozófiai probléma vezette a tehetetlenség törvényének felismeréséhez. Tanítványa, Nicole D’ Oresme (1325-1383) tovább megy, a tehetetlenség törvényéből következő relativitási elv nyomán kimondja, hogy nem feltétlenül az égbolt végez napi mozgást, ezt megteheti a Föld is úgy, hogy közben az égbolt állva marad, és bolygónk forog a tengelye körül.

Kopernikusz ismerte Jean Buridan és Nicole D’ Oresme munkáit, és Arisztarkhosz mellett a második legfontosabb forrása volt a heliocentrikus tanok felállításában.

Jean Buridan által kimondott tehetetlenség törvénye és tanítványának Nicole D’ Oresme-nek felvetése a Föld forgásáról kulcsszerepet játszottak a heliocentrikus tanok megjelenésében, nem beszélve a középkori keresztény egyetemek szellemi életéről vagy éppen a kereszténység szolgáltatta világképről.
atomic power 1986DucaDuca 2023.10.02 16:55:21
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Ő fanatikus hívő, vakonpp, minden őt cáfoló TÉNYT ignorálva hisz a kereszténység és a keresztény, elsősorban a katolikus egyház tudományt támogató szerepét tagadó vallásban."

Ezt a karakterét legutóbb a nemzetközi büntetőjoggal kapcsolatos vitában is bemutatta!

"Vallási fanatikusokkal meg nincs értelme vitázni."

Napjainkban a szélsőliberálisok már úgy viselkednek, mint a dzsihadisták! "Szent háborút" folytatnak a kereszténység ellen.
Egyre jobban vicsorognak mindenre az Orbán-kormány tagjai, ami nyugati, és továbbra is rendkívül barátságosak a keleti diktatúrákkal. Ma már azok a szövetségi rendszerek, melyeknek tagjai vagyunk sokkal inkább célpontjai a magyar kormány kommunikációjának, mint bármely ország, amely az Európai Unió…..
atomic power 1986DucaDuca 2023.10.01 16:55:14
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Mit kerestek újságírók a kiürített kínai követségen? Különben közismert, csak ezt nem publikálták hogy radar volt a követség udvarán, egy bombatámadás pedig úgy kezdődik hogy kilövik a radarokat."

Kíméljél meg az ilyen ostoba oximoront tartalmazó, légből kapott, szájhagyomány útján terjedő meséktől( közismert - nem publikált).

George Tenet, a CIA igazgatója kongresszusi meghallgatásán a következőket mondta:

"Ez a támadás hiba volt, de hangsúlyozom, hogy az ügyben elvégzett nyomozásunk bebizonyította: senki sem akart tudatosan a kínai nagykövetségnek ártani"

"Világosan látszik, hogy a hírszerzés súlyos mulasztást követett el, azonban a védelmi minisztériumot is felelősség terheli, hiszen a CIA-tól pontosan kijelölt célként megkapott célpontjavaslatot a minisztérium áttekintette és jóváhagyta" - mondta Porter Goss, a kongresszus hírszerzésügyi bizottságának republikánus elnöke.

Az épület pedig nem volt küítve, mert a bombázásában meghalt három emberen túl, több mint húszan megsebesültek.

www.cia.gov/readingroom/document/0001081870
Donbaszt pedig megbeszéltük, az orosz szeparatisták lázadtak, akiket putler fegyverzett fel.
Felettébb inkorrekt, hogy te mindenhez linket kérsz, te magad meg minden ellenőrizetlen hülyeséggel traktálsz!

Az Egyesült Államok több alkalommal bocsánatot kért Kínától, hangsúlyozva, hogy tévedés történt, a kínai vezetés pedig többször nyilvánosan elutasította az amerikai mentegetőzést.
Az Egyesült Államok egyébként 28 millió dolláros kártérítést fizetett Kínának ezért a bombatámadásért.

"Hát én vitának minősítem azt hogy küldesz nekem egy olyan linket, amely arról szó, amiben már szétszedtek téged ebben a vitában."

Senki nem szedett szét a vitában, ezt csak a realitásértéked hiánya miatt gondolod. Az meg, hogy mit minősítesz vitának az a te egyéni szociális problémád.
atomic power 1986DucaDuca 2023.10.01 17:00:52
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Donbaszt pedig megbeszéltük, az orosz szeparatisták lázadtak, akiket putler fegyverzett fel."

Valóban "megbeszéltük".! Mindent "megbeszéltünk", csak éppen nem értettél meg belőle semmit.

Felettébb inkorrekt, hogy te mindenhez linket kérsz, te magad meg minden ellenőrizetlen hülyeséggel traktálsz!
atomic power 1986DucaDuca 2023.10.01 20:04:07
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Dehogynem szedtek szét! A localhost és az igazamvan lenyomtak mint a bélyeget téged. :-))"

A hülye embernek mindig igaza van! A korlátolt emberek nem látnak mást saját igazukon kívül, meggyőzhetetlenek.

Az már gyanús, ha minden vitában igazatok van.

Csak a választásokon mégis azok "törlik fel veletek a padlót" - hogy a dili szlengetekkel fejezzem ki magam - akiket önelégültségetek és butaságotok miatt legyőzni gondoltatok a vitákban!
  Ez az a hír, amelynek hallatán mindenkinek fájdalmasan fel kellett volna hördülnie, akinek ereiben csak pár csepp liberális vér is csörgedezik. Bő egy hete tudjuk: Lengyelország megbeszéléseket folytat a sorköteles korú férfi menekültek kiadása, Ukrajnába való hazaküldése kapcsán.    Az…..
atomic power 1986DucaDuca 2023.09.20 21:24:54
@Boldeone2:

"A többség - köszönhetően a nemzetközi konjunktúrának, nem Orbánnak !kicsit jobban kezdett élni, kb 2015 és 2020 között, most ez a réteg csúszik lefelé"

Csúszik. Átmenetileg! Most világjárvány és háború van. A Nyugat meg akarja dönteni a kormányt pénzügyi szankciókkal. A déli határ védelmének finanszírozásához nem járul hozzá. (600 milliárd).

Nemzetközi konjunktúra 2003-2007 között is volt nem csak 2015-2020 között. Eredmény?

2007. végére a magyar gazdaság jellemzői, mind a korábbi mutatóival, mind
az Európai Unió többi országával összehasonlítva, nagymértékben romlottak. Különösen a többi visegrádi országhoz képest. A másik három visegrádi ország gazdasága 6–10% közötti növekedési ütemre váltott. Magyarországon 2007-ben volt a legalacsonyabb a gazdasági növekedés,1,3%-os. 2007–2008-ra a legrosszabb mutatókkal rendelkező országgá vált. Már 2004–2005-ben,lassabban bővült, mint a visegrádi országok átlaga.
Ha egy ország gazdaságának teljesítményében viszonylag rövid időn belül, különösebb külső vagy belső sokk nélkül, jelentős romlás következik be, miközben a hasonló adottságú országok gyors ütemben fejlıdnek, akkor abban gazdaságpolitikai hibák játszanak szerepet.

"Nem teljesen, Magyarország nagyobb államadósságot cipelt, amit mindig meg kellett újítani"

Most is így van, mégsem fenyeget államcsőd, mint 2008-ban.

"Tisztán látható, hogy inkább csak vegatálnak."

www.imf.org/en/Publications/WEO/Issues/2023/07/10/world-economic-outlook-update-july-2023#tools

A szankciók nem működnek. Oroszország gyorsan váltott gazdasági modellt . Megtalálta a módját a nyugati tiltórendelkezések kijátszásának, feltérképezte az alternatív kereskedelmi útvonalakat. Az orosz pénzügyi és technokrata réteg, amely egébként nem akarta a háborút, most összezárt, és megtalálta a módját a gazdaság működtetésének.
Ebben fő szerepet játszik a szankcióknak köszönhető energiaárakból származó óriási bevétel, amelyből fedezni tudják a titokban folyó alkatrész- és chipimportot, a kettős felhasználású termékek importját és a párhuzamos kereskedelemet.
atomic power 1986DucaDuca 2023.09.21 08:05:24
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Szóval a szocik alatt is átmenetileg csúszott hiszen hitelezési világválság volt."

A diszlexiáddal ne itt dicsekedj, hanem a kisegítő iskolában. Én a 2003-2007 időszakól írtam!
  A balosok hónap óta mást sem mantráznak, mint hogy Orbán elszigetelődött, elveszítette szövetségeseit, s már a kutya sem figyel rá. Az orosz-ukrán háború kapcsán tanúsított békepárti álláspontja miatt valóban hűvösebbé vált a Visegrádi Együttműködés eleddig kifejezetten baráti légköre, ám ezen…..
atomic power 1986DucaDuca 2023.09.14 16:47:14
@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Oké, igazad van. Már csak azzsl vagy adós, hogy mi bizonyítja, hogy az amerikaiak lövettek ukránokkal a tömegbe?"

Mért kellene lyen bzonyíték? És mIéRt tőlem? Már megint rám oktrojálsz olyan dolgokat, amiket nem mondtam! Értelmezési zavarokkal küzködsz?

Egy dolog biztos! Az USA keményen támogatta a kormányváltást elsősorban politikai - és pénzügyi eszközökkel. Hogy milyen egyéb ezközökkel, azt nem tudjuk, mert ebben a szenátusi meghallgatásban nincs részletezve: 10. pont

"However, the use of violence and acts of repression carried out by government security forces and their surrogates have compelled us to make clear publicly and privately to the Government of Ukraine that we will consider a broad range of tools at our disposal if those in
positions of authority in Ukraine employ or encourage violence against their own citizens."

www.govinfo.gov/content/pkg/CHRG-113shrg91859/html/CHRG-113shrg91859.htm

Nyugati pénzügyi támogatásból finanszírozták az ellenzéki Hromadske tévét. Fedezték az ellenzékieket. Radikális ukrán nacionalisták, például a később Oleszja Buzina újságíró meggyilkolásában részt vett Poliscsuk és Medvegyko a kanadai nagykövetségen kaptak menedéket.

A nyugati vezetők többször kifejtették, hogy támogatják a tüntetők azon törekvését, hogy Janukovicsot irányváltásra és az EU-megállapodás jóváhagyására kényszerítsék Ha ez nem megy, akkor mandátuma lejárta előtt el kell mozdítanmozdítsák el az elnököt. John McCain szenátor, a Szenátus Fegyveres Szolgálatok Bizottságának rangsorolt republikánusa Kijevbe ment, hogy szolidaritást mutasson az Euromaidan aktivistáival.

McCain ellenzéki vezetőkkel vacsorázott, köztük az ultrajobboldali Svoboda Párt tagjaival, majd később egy tömegtüntetésen megjelent a színpadon a Maidan téren. Vállt vállvetve állt a Svoboda vezetőjével, Oleg Tyagnibokkal.

Victoria Nuland európai és eurázsiai ügyekért felelős helyettes államtitkár a tüntetések kezdetét követő hetekben háromszor utazott Ukrajnába. A Maidanon járva sütiket osztott a tüntetőknek, és támogatását fejezte ki ügyük mellett.

Az orosz hírszerzés lehallgatott és kiszivárogtatott a nemzetközi médiának egy nulandi telefonhívást, amelyben ő és Geoffrey Pyatt, az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete részletesen megvitatták, hogy a Janukovics utáni kormány bizonyos személyzetét preferálják.

Az Egyesült Államok által favorizált jelöltek között volt Arszenyij Jacenyuk, az az ember, aki Janukovics hatalomból való kiszorítása után lett miniszterelnök.

A telefonhívás során Nuland lelkesen kijelentette, hogy „Yats az a srác”, aki a legjobb munkát fogja elvégezni. Nuland és Pyatt akkoriban vett részt ilyen tervezésben, amikor Janukovics még Ukrajna törvényes elnöke volt.

.
atomic power 1986DucaDuca 2023.09.14 20:41:28
@Igazamvanvagyigazamvan?:

"Miért adták ki az ukránok őket? Nekem van válaszom a kérdésedre: azért az ukrán újságíróért, akit elfogtak kémkedés gyanújával az oroszok."

Ha erre van egy megbízható, hiteles, kétséget kizáró, tényeken alapuló bizonyított infomációt közlő forrásod, amit csatolni tudsz, akkor elhiszem, hogy nem tipped van, hanem válaszod.
Egyébként a tipp is válasz. meg az is, ha én azt mondom, hogy nem tudom, vagy vissszakédezek. Minden, a válaszra vonatkozó megnyílvánulás válasznak minősül. A kitérő válasz, a válasz megtagadása is válasz.

Ha eltudnád helyezni magad a műveltség és a beképzeltég skáláján, akkor az előbbin az alsó régióban, az utóbbin a felső régióban lennél. Ehhez azonban nincs elegendő intelligenciád. Ha lenne, nagyságendleg visszafogottabb lennél.

Ezt is bekeretezem, akkora böszmeség!

"Lehetne még ukrán akció is, csakhogy a berkut a regnáló oroszbarát kormány rendőri alakulata volt. Ez tehát kizárható."
atomic power 1986DucaDuca 2023.09.15 17:38:33
@Igazamvanvagyigazamvan?:

„Tehát, ha azt kérdezed, ki lőtt a Majdanon, arra nem válasz, hogy a Föld legmélyebb pontja a Mariana-árok.”

De igen! Az válasz!

Amikor Dávid Ibolyát megkérdezték, hogy mi a véleménye a focimeccsek alatti antiszemita bekiabálásokról, akkor azt a választ adta, hogy „Nem értek a focihoz”.
Amikor O.V. azt válaszolta, nem adekvát módon, hogy „boldog karácsonyt kívánok”, az is válasz volt. Az a helyzet, hogy nem tudsz különbséget tenni válasz, és érdemi válasz között, mint ahogy a vádirati tényállás és a bizonyíték között sem tudtál.

„ha nem lennél ennyire nagyképű, rájönnél, hogy saját magad cáfoltad. Szerinted tehát mégis csak volt válaszom.
Neked viszont nincs.”

Ha képes lennél finom distinkcióra, akkor nem mondanál ekkora böszmeséget!

„Tehát, feltettek neked egy kérdést, vàlaszolj rá, de alátasztva tényekkel ám, különben azt kell hinnem, csak kötekedsz, de egy megvezetett, üresfejû provokátor vagy.”

Pont te provokálsz azzal, hogy érdemi választ vársz egy olyan kérdésre, amit nem tudhatok. Csak a te sükebóka agyadban feltételezheted, hogy belelátok egymással harcoló államok döntéseinek motivációs hátterébe.

„Természetesen az ukrán akció alatt az amerikaiak által támogatott ukrán oldalt értettem. Ha nem ragadod ki a szövegből ezt az egyetlen mondatot, akkor kiderül. De ez is a te egyik aljas húzásod.”

Elég nagy jellemtelenség aljasnak nevezni azt, akinek a mondanivalóját folyamatosan kiforgattad! ( „Tehát, indokold, ha a Berkut az oroszbarát Janukovics rendőrszervezete volt, hogyan lesz ez a mészárlás az amerikaiak sara?)

Sorolhatnám tovább a többi hitvány csúsztatásodat, torzításodat, ferdítésedet, de semmi értelme téged ezekkel szembesíteni, mert te Lustitia helyébe képzeled magad.
Csakhogy nem vagy más, mint egy ócska troll, az Alinsky módszer félresikerült képviselője.