Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ripj

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Posztolónk szerint a mai huszonéves pasik csak úgy elvannak, várnak valamire, és ha netán horogra akad valaki, semmit nem visznek bele a kapcsolatba, viszont rengeteg elvárásuk támad. Az előítéletek is erősen élnek bennük, így ha elérhetetlen nő kerül az útjukba, inkább lekezelőek lesznek…..
ripj 2019.08.08 21:07:02
Csak el kellett volna olvasnia kiscsillagnak, amit beküldött, mert a posztja egyértelmű választ ad a sok-sok nagy miértre, ami úgy kínozza.

1. Ha Miss Kétlábon Járó Klisé az ő jól megérdemelt (sic) alfáját várja, van egy rossz hírem a számára ... Egy ilyen ars poetica után reális esélyt max. egy 2-3 pálcás bétára vagy egy gamma piedesztáljára látok.

2. Kibaszott kegyetlen egy vicc, amikor már az anyatejjel szívod magadba a tápláló progresszív liberalizmust meg a posztmodern összes újhullámos -izmusát, az első diploma is sima ügy, a másodikat már észre sem veszed ... aztán friss könyvtárszakosként csak állsz buta arcal, mert egyszerűen nem érted hogy Alfa Józsi helyett csak Passat kulcsos hatvanasok mozdulnak rád és azok sem az emancipált entellektüelre, meg a magabiztos középvezetőre, a diplomás önálló nőre mozdulnak, hanem a hamvas kis 22 éves testedre és csak a - szerencsés esetben - kellően szűk puncid kell nekik.

A diploma jobb esetben hatástalan, rosszab esetben csak ront a nők “piaci értékén”.

Lehet nyugodtan 7/24 basztatni mindenkit degenerált 3. hullámos feminista meg gender dogmával, de a bubin kívűl, ha terszik, ha nem, egy alfànak / szigmànak, de még egy elitebb bétának is elsősorban a család lesz a hosszútávú projekt ... ahhoz meg kurvára semmi szükség diplomára.

3. Minél tovább próbálsz magadnak is hazudni reggel a fürdőszobai tükörben, annál jobban fog leszopatni az élet később, pedig a veled egy szintben lévő bétáknak simán csak füttyentened kéne egyet.

Amúgy együttérzésem, a generációd zsibbadt, üres apátiája innen a távolból is elég kellemetlen látvány, belülről rettenetes lehet.
ripj 2019.08.09 06:27:41
@God Harald: Szerintem kérd el a poszter számát a szerkesztőségből. A kisasszony pont az olyan hozzád hasonlóan teljesen kiszámítható pasik után kajtat, mint amilyen a válaszod volt.

A vak is látja, mennyire összeilletek. Az aktivitásod alapján egymagad felérsz egy női érdekvédő nonprofittal és ezzel a normális pasik elsődleges nemi jellege is pipa.
Ma már a vak is látja, hogy a Fidesznek esze ágában sincs az Európai Néppárton belül maradni, így lényegében csak idő kérdése, mikor vágják el azt a vékony köteléket, ami most még a kereszténydemokraták pártcsaládjához köti őket. Orbán Viktor kétséget sem hagy afelől, hogy a néppártiak helyett a…..
ripj 2019.04.04 09:25:59
@arckönyv: Nézd, én egy fajta úton járok, a magamén. Nagyjából fingom sincs hogy ez 'jó' / 'rossz', legkésőbb a halálos ágyamon úgyis kiderül. Én nem magyarázok magamnak semmit veled kapcsolatban, olyan vagy amilyen vagy, ha valamiben biztos lehetsz ebben az életben az az, hogy én nem akarlak se megváltoztatni, se meggyőzni semmiről, mert ezt mindenki maga kell hogy intézze, különben az érzés nem az igazi.

Én csak a megfigyeléseimet írom le, a projektálást mögött Orbán demonizálása az analógia. Ha tévedtem, ezerbocs.

Én szívesen vállalok szellemi közösséget még akár Sztálinnal is, hiszen érdekel hogy vajon miről mit gondolt, stb. Ettől még nem válok Sztálinná, ahogy a te igazi ellenséged sem Orbán. Csak egy kézenfekvő csatornája a felgyülemlett ezmegaz levezetésének. Eg. projekció.

Amúgy meg szerintem nagyjából mindegy, hogy Orbán adott pillanatban mit mond és mire gondol, a politika csak hosszabb időtávokon keresztül értékelhető reálisan, nem?
ripj 2019.04.04 09:32:56
@Fergio: Mert eddig magyarázták Lőrincet? Na ugye.

A hatalmon maradás (minden kormány, politikus, civil aktivista, etc. azaz hatalom bróker elsődleges minden mást felülíró direktívája, akármit is mond csinál etc) kurva kemény munka. Egyetértek amúgy abban, hogy ha bevállalják a jobbra mozgást, az teljesen más jellegű nehézség lesz, mint szopatni a néppárt petyhüdt pöcsű szocdem vénembereit. Más mint bármi amivel eddig szembenéztek.

Meglátjuk.
ripj 2019.04.04 10:30:53
@arckönyv: Oké, te nyertél, további kellemeset!
Mi jut először eszedbe Hollandiáról? Azonkívül, hogy legális a fű és drága az élet… Nos, engem a felszínes ismeretek helyett az érdekelt, hogy boldogul ott egy magyar. Végül többet tudtam meg a külföldi életről, munkakeresésről mint az országról, de remélem senki sem bánja, ha ez amolyan szubjektív…..
ripj 2017.10.17 12:37:11
@Pihent Operátor: Ott hát. Az ilyen örök áldozatok már csak ilyenek. Így legalább különbnek érezheti magát és gyárthat szép ideológiákat miért 'kellett' külföldre mennie. Közben meg projektál meg köpköd ezerrel visszafelé, hogy mindenki jól lássa mennyire nem csak egy szerencsétlen lúzer már.
ripj 2017.10.17 12:38:38
@Pihent Operátor: Mondtam :D

"Nem, csak egy dühös reakció részemről a hollandokat ért nemtelen, alaptalan támadás okán."
Különféle adatok szerint körülbelül a határátkelők 40 százaléka dönt úgy, hogy megpróbálkozik a hazaköltözéssel, aminek persze sok oka lehet a családtól kezdve egészen addig, hogy a gyerek ismerje meg azt a kultúrát, országot, melyben egyik (vagy mindkét) szülője felnőtt. Aztán ezek a hazaköltözések…..
ripj 2017.09.12 21:44:04
@kék madár: Lehet vele viccelni nyilván, de egyre többen csinálják így, itthonról távmunkában, köztük én is. Külföldi bérszínvonal, itthoni árakon: a lehető legjobb felállás.
ripj 2017.09.13 12:45:18
@Payrollerwitch: Az igaz, hogy nem lehet mindent távmunkában csinálni, viszont IT-ben más a helyzet: én mondjuk idősebb vagyok, mint Opi87, magas vezetői pozícióban, undorítóan magas fizetéssel és sok olyan 'sima' munkaerővel akik távmunkában lazán az Opi87 által leírtak körül vagy felette keresnek itthonról és nem projekt alapú szerződésekkel.

IT-ben itthon nagyon sokan nincsenek tisztában az igazi lehetőségeikkel, legyenek akár juniorok vagy seniorok ...
ripj 2017.09.13 13:46:59
@hummel8: Már messze nem csak freelancerkedésről van szó távmunka esetében.

És köszönhetően az informatikus hiánynak (nem csak itthon, globálisan) a távmunka, mint opció, egyre gyorsabban erősödik.
Az emberek nagy része egy oprendszer mellett teszi le a voksát, de mi most három hónapja egyszerre használunk Windowst és MacOS-t. Mik a tapasztalatok? Jobb valamelyik? Legújabb videónkból kiderül! ..
ripj 2017.08.23 16:29:56
@Anyád!: Nem tudta, hogy kell bonjourt multicast routeolni subnetek között.
A magyar gyorsforgalmi útfejlesztés az elmúlt években elérte azt a kiépítettségi szintet, ahol a további fejlesztések egy részét szakmai indokok alapján már meg lehet kérdőjelezni. Ennek remek táptalajt ad az ismert, és unalomig ismételt miniszterelnöki mondat az egri…..
A Józsefvárosi Önkormányzat legújabb lakásgazdálkodási lépése, hogy fennmaradó lakásállományának legalább felét (több mint 2000 lakást) a következő években privatizálni akarja. Az előterjesztés teljesen nyíltan kifejti, hogy a cél az önkormányzati tulajdonú lakásállomány minél gyorsabb csökkentése.…..
ripj 2016.12.20 18:49:03
@Hujber Tünde: Senkinek nem "jár", hogy otthona legyen és a jólfizetett ember nem állami egészségügyi intézménybe jár / megy / kerül.
A rövid válasz az, hogy igen és erről a tulajdonosok szavazással döntenek. A hosszabb válasz az, hogy igen, ha – no meg, hogy azért nem minden adatot. Miért gyűjthet adatot a közös képviselő a bérlődről? Azért gyűjthet, mert egy törvény számára ezt lehetővé teszi. Ez a törvény a 2003. évi…..
Egy ideje már ismét autóval járok munkába. Úgy döntöttem két évvel ezelőtt, hogy megöregedtem, és már ritkán járok kerékpárral. Pedig hajdanán még az emlékezetes pintérsanyai hófúvás napján sem ültem át más autójába, hanem hazatekertem, és fagyott, könnypárás tekintetekkel gondolok az ónos esőben…..
ripj 2016.11.04 14:07:22
@Roan: Ha nem lehet mérce, miért hozza ezt mércének mégis szinte minden birka aki 'rendes értékes embernek' meg a 'társadalom hasznos tagjának' gondolja magát?

Ha nem mérce, akkor kurvára mindegy, hogy rakta össze. Akkor nem az audis, bmws tolakodókat utálod, hanem csak simán a tolakodókat, nem?

Elég egyszerű ez a matek: utálod mert neki van, neked meg nincs és közben utálod magadat is mert túl gyenge / béta / gyáva / lusta vagy ahhoz hogy tedd azt ami ahhoz kellene hogy neked is legyen. Ilyenkor a legegyszerűbb simán a társadalmilag elfogadott előítéletekkel másra kenni a szart :)
ripj 2016.11.04 14:54:29
@kvp: És ha holnap hoznak egy törvényt, hogy bele kell ugrani a kútba, akkor te beleugrasz? Az hogy valami legális vagy nem, meg az hogy valami zavaró-e vagy sem két teljesen különböző dolog.

Engem pl. egyáltalán nem zavar, ha valaki nem akar 80-al menni két kamion között, megvárom simán hogy kényelmesen és biztonságosan vissza tudjon sorolni mert ez nekem is és neki is az érdeke, de 130-ra csak ilyen esetekben, a kapuknál meg max a lehajtókon lassítok le (ha túl szoros az ív).

Ha valaki nagyon megszerette a belső sávot akármilyen okból, akkor amint lehetőség adódik rá szépen megelőzöm jobbról, villogás meg idegeskedés meg ilyen hasonló baromságok nélkül. És így tovább.

Törvényektől függetlenül úgyis mindenki a saját szája íze szerint közlekedik. Ha valaki rendőrködni szeret, meg tanárt játszani, stb. tegye nyugodtan. Azzal akivel lehet :)
ripj 2016.11.04 15:00:54
@gchg: "jobbról-balról index nélkül előző, nagyon siető BMW-s"

Ehhez csak annyit, hogy míg te használod a tükröket, az alapfelállás tapasztalataim szerint messze nem ez. Az ilyen esetek nagy részében a manőver már be is fejeződött mire az átlag feleszmél, hogy itt történt valami, ami szerintem jóval biztonságosabb, mint megijeszteni a kedves sofőrt mindenféle közeledő BMW-kkel :)
Modorosblog A diplomátlan 2016.09.28 17:03:01
Ha az utolsó melós is felmond, az utolsó szerelő nyugdíjba megy, és az utolsó pincér is kimegy Németországba, baszhatjátok a diplomátokat... Nekem nem kell diploma. Sose kellett. Miért is kéne? Jobban keresek, mint a mérnökök itt - mert többet is érek a munkaerőpiacon...
ripj 2016.09.30 08:28:54
@FüligJim: Bocs, de ez annyira szánalmas, hogy nem bírom ki.

Na nézzük:

36 vagyok, diplomám nincs és 4x annyit keresek havonta, mint te, ugyanúgy nettóban.

Van ~10 mérnök, 3 vp of engineering, 2 director (r&d, ops) és az apró alattam úgy, hogy általában alsógatyában egy szép teraszon ücsörögve dolgozom, mert ezt szeretem.

Ha épp itthon vagyok, mászkálni van egy 10 éves Audim amivel elég sűrűn megállok pl. az autópályán segíteni kereketcserélni a 190 nettós melós csoffadt Suzukiján.

Elkezdünk beszélgetni, aztán ha szóba kerül a munka, meg a 'mai világ' el szoktam mesélni nekik, hogy az aktuális hónapban eddig hány hozzád hasonló, 1 milla környékére árazott 2 diplomást kellett visszapattintanom rögtön az első körös interjú után, mert ez pont az a kategória, amikor ugyan az arcuk már kurva nagyra van hízva, csak izom nincs mögötte, hogy megtartsa azt a rengeteg zsírt.

Én nyertem.

Én elhiszem, hogy a havi egymilláddal azt hiszed, hogy te itt valamiféle tényező lettél, csak az ilyen 190 nettós, flottacéges megnyilvánulások rendesen elbasszák ám azt a szépen összerakott 2 diplomás / 1 millás optikát.
ripj 2016.09.30 08:38:21
@Melki: Az igaz, hogy diplomával kevesebb a macera, de SV simán megy diploma nélkül is, ha elég jó vagy.
Adózni általában nem nagyon szeret senki, viszont egy normális adórendszerben sokkal könnyebb elfogadni, hogy kell, mint akkor, ha az ember nem érti, mi miért van és követhetetlennek érzi az adózást. A Magyarország 2.0 sorozatban ma az adózás a téma, Éva szerint ugyanis ez…..
ripj 2016.08.10 09:11:35
@nonolet: Erről van szó. Persze ahhoz, hogy ezt átlásd, tájékozódni kellene és az nem az erőssége annak a rétegnek, amelyik progresszív SZJA után sóhajtozik, lehetőleg minél brutálisabb felső kulcsal.

Az ÁFA-t meg annyira macerás kikerülni magánszemély / kis céges szinten, hogy nyugodtan nevezhetjük lehetetlennek.

Már csak az adminisztrációs overheadet kellene lenyomni egy elfogadható szintre (folyamatban) és teljesen fasza lenne az adórendszer itthon.