Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VirágE

20 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vidéken az a jó, hogy szép zöld minden, főképp májusban az esőzések után robban be durván a természet. Például a vadkomló, aminek életem tetemes részében nem tudtam a nevét; amikor ideköltöztem, annyit láttam belőle, hogy ó, de szépen kúszik! Aztán csak kúszott, kúszott, mindenre: rózsára, szőlőre,…..
VirágE 2021.05.20 12:39:07
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hát erre még nem gondoltam, az én kutyám egészen mást szokott eszegetni a kertben :D (macskasz---rt)
Ahogy azt kiírtam az összesminden Facebook oldalamra, elmentem egy hónap digitális detoxra, vagyis december 8-ig nem megyek fel az oldalra, nem nézek körül, és nem posztolok semmit. Több dologra nem számítottam, az egyik, hogy a közlési kényszeres ember digitális detox alatt feszt blogbejegyzéseket…..
Józsi kelletlenül ácsorgott az üres, hideg parasztházban; Hollus előtt egy laptop volt a földön, és a férfi úgy ücsörgött a földön, mintha nem lenne kint is, meg bent is vagy mínusz öt fok. Dohos, nyirkos volt a levegő, és Józsi úgy tippelt, két nap alatt kapna asztmát itt. − De ehhez miért kellett…..
Szerintem egyáltalán nem árulok el semmilyen titkot, ha bevallom: macskabolond vagyok; valószínűleg sejtettétek abból, hogy minden regényemben van fekete macska (bár most kapcsolok, a Sárkánycsalogató 3-ban egy sincs). Így nem csoda, hogy amikor egyik ismerősöm megkeresett, hogy cicaszitterre van…..
Avagy miért tart ilyen sokáig a Sárkánycsalogató 3, miért vergődök vele ennyit, és miért kell ilyen sok utómunka? Oké, én nem mondom, hogy egyszerű a Sárkánycsalogató első része, vagy a Boszorkányszelídítő, mert nem az -- de minden sajátságos kis nehézségük ellenére könnyebb dolgom volt velük, mint…..
Avagy miért jött létre a Lidércmegálló, és mi várható a továbbiakban. A Lidércmegálló egy interaktív meseregény, ami a Facebookon született, egy hónapon keresztül napi egy rész került publikálásra, és a cselekmény folytatását az olvasók döntötték el a hangulatjelekkel. 2017. február 20.-án indult,…..
...kaptam meg ma a teljesen jogos kérdést, hiszen március van, mindenki most jelenti be a Könyvfesztiválra megjelenő könyveket. Szóval most adok egy határozott és biztos választ a kérdésre. A rövid verzió: valamikor idén, legkorábban ősszel. A hosszabb verzió: Ugyan tavaly jelent meg az első…..
Ez történt a héten a Lidércmegállóban varjútoll-, lidérc- és fekete macska ügyben. Egy nyirkos, ködös hétfő reggelen a négyes-hatos megállójában ácsorogsz, és azon gondolkodsz, hogy beteget kellett volna jelentened. Zúg a fejed, fáj is, enyhe hányingerrel küzdesz. Eszedbe jut a tegnap esti sörözés…..
Avagy miért van most kevés post, kevés írós dolog, kevés minden. Az idő nagy részében nem nagyon vannak nehézségek az életemben, legalábbis nem olyanok, amiket ne lehetne megoldani egy széles, magabiztos mosoly, vagy egy szívből jövő, népies, nőietlen káromkodás kíséretében. Év elején viszont be…..
Kövezzetek meg, de én szeretem a telet. A havat, a hideget, a fagyot, a zúzmarás reggeleket, a csúszós utakat (ó, amikor még vezettem! – na akkor például nem szerettem), a sálakat, sapkákat, kesztyűket – és a tényt, hogy nincs meleg. (Igen, jó a tipp, a meleget nem szeretem). Mióta a városban élek,…..
Író a városban Készülőben 2016.11.13 17:05:28
  Hoztam egy kivágott jelenetet az új részből, ami nekem nagyon tetszett ugyan, de azon kívül, hogy kacskaringóztunk összevissza a karakterekkel, nem nagyon adott hozzá a sztorihoz, így mennie kellett... Hollus délben arra ébredt, hogy csörög a mobilja. Alig találta meg a franciaágy másik oldalán,…..
Napok óta házi fasírtra vágytam. Tudod, arra, amelyikbe belehentelsz annyi fokhagymát, hogy így kábé az idők végezetéig távol tartana minden vámpírt, meg amelyikbe állott kenyér kell, és amire enyhén ráég a morzsa. Szóval a ma esti programterv valami ilyesmi volt: a) bevásárolni, b) fasírtot sütni,…..
Hollus szinte azonnal beköltözött a Setét-erdőbe, miután Borbálával megnyitották az alvilág kapuját. Az idejét nagyrészt azzal töltötte, hogy távol tartsa a lidérceket a szomszédos falvaktól. Hollus még az első éjszaka kört rajzolt az alvilág kapuja köré, ami odabent tartotta őket, és csak a…..
Egyre közeleg a szeptember 19., szóval úgy gondoltam, megosztok veletek néhány infót a lidércekről és boszorkányokról. Webregényként indult tavaly tavasszal. Írásilag rám járt a rúd akkoriban, komolyan nem tudtam elképzelni, hogy valaha is eljutok a megjelenésig. Viszont az alkotó tevékenység…..
Hollus arra ébredt, hogy megütötte valami a lábát. Félálomban arra gondolt, biztos Emese rúgta meg véletlen. Aztán még egy bökést érzett; mintha egy bot végével ütötték volna bokán. Bent, a körben. Ami elvileg megvédi őket mindentől. Erre kinyitotta a szemét, lekapta a nyakörvet a nyakáról, és…..
Rájöttem, hogy van egy blogom. Meg van közlési kényszerem is. Jó, utóbbit egy ideje már tudtam, nem most fedeztem fel, de azt igen, hogy a kettőt milyen könnyedén lehet kombinálni. Igazából a mai extra Sárkánycsalogatós részt akartam kitenni, csakhogy történt valami: vázlatot kezdtem írni a leendő…..
Mikor már elég messze jártak a vénasszony házától, Hollus megállt – hát megtorpant Emese is. Szembefordultak egymással, és a férfi megfogta a lány mindkét kezét. − Hogy érzed – kezdte, – eljött az ideje, hogy kipróbáld, milyen madárrá változni? Emese mosolya lehervadt, s az arca elsápadt. −…..
Vízháti Kata bezárta a tyúkokat, és a ház felé csoszogott. Ott aztán le is cövekelt, és hunyorogva figyelt a veranda felé. Mintha Hollus állt volna ott valami lánnyal. Amikor rájött, hogy nem csal a szeme, mérhetetlen haragra gerjedt, és sietős léptekkel haladt feléjük. − Hát téged melyik…..
Hollus az erdőből kifele menet először elmondta magában az összes átkot és káromkodást, amit csak ismert, aztán egyet-kettőt hangosan, és csak akkor hallgatott el, amikor rájött: ezzel teljesen a frászt hozza Emesére. A lány ugyanis faggatni kezdte, hogy milyen szörnyűség történhet, amiért nem akar…..
Miközben az állattá lett udvari népet keresték, Hollus azon gondolkodott, talán át kellene nevezni az erdőt. A környékbeliek az elmúlt tíz évben Setét-erdőnek hívták, messziről kerülték, és még gondolni sem szerettek rá. A férfi szerette ezt az elnevezést, mert milyen jól hangzott már: Hollus, a…..