Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PlaTina512

8 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában mindenki a Pebble okosórájával van elfoglalva, ha Kickstarter nézegetésről van szó. Nem is olyan rég viszont megjelent a toplistában egy játék, ami valamiért nem hagy nyugodni. Nem tudom eldönteni, hogy amit látok, az elcsépelt vagy egyedi, kreatív vagy primitív és…..
Minthogy a második kriptotörténeti rejtvényre nem érkezett érvényes megoldás, arra a következtetésre jutottam, hogy fel kell nevelni és ki kell képezni történeti kódfejtők egy teljes generációját. A következő tíz héten minden szombat este felteszek egy titkosírást a…..
PlaTina512 2014.03.17 18:59:42
0=A
...és ezt a kreatív újrahasznosítási módot találtam ki hozzá...
Régóta kikívánkozik belőle egy velős tízsoros fakkolás az internet és a szerzői jogok viszonylatában, de ma telt be a pohár. Azt elhiszem és elfogadom, hogy a különböző blogok, médiumok lopkodnak egymástól, de mindennek van teteje. Kezdődött az egész akkor, amikor valamelyik…..
Feladvány még nem volt a blogon, de kitaláltam egyet, amolyan Mainframe-eset (=hogy beledögöljetek, olyan nehezet). Elképzelhető, hogy lesz folytatása is, újabb megoldandó dolgokkal, de egyelőre ez a definit feladat jutott az eszembe egyik nap, midőn egy számot hallgattam. Tehát:Van…..
The Chronicles of Narnia: the Voyage of the Dawn Treader (2010) - Ezek a Narnia-filmek úgy néz ki, sajnos leszállóágban vannak, de sajnos biztosra veszem, hogy akkor is leforgatják az összes részt, ha kisbalták hullanak az égből.Négy roppant idegesítő főhősünkből 2 már felnőtt,…..
Mainframe's Happy Place Buried 2011.01.18 20:38:00
Buried (2010) - (Spoileresek leszünk, vigyázat!) Sok pozitív kritikát hallottam a filmről, ezért néztem meg. Tényleg jó, de nem osztatlanul. Maga az alaphelyzet sok pontot ért, nagyon nehéz filmes szituáció. Végig egyetlen szereplő, bizonyos Ryan Reynolds, nekem nem mondott sokat a…..
PlaTina512 2011.01.18 23:11:03
[FÉLOFF]
Alkalomadtán megtennéd, hogy megnézed ezt (
www.imdb.com/title/tt0365686/) és véleményezed, meg írsz róla? A sztori ok (bár jól láthatóan nem az a lényeg, de van valami mondanivalóféleség, amit próbálnak nagyon szuggesszívan elémtárni, de nem sikerült felfognom, hogy mire akarnak kilukadni. Számomra a film értelme egy KÁOSZ.
THX
[/FÉLOFF]
PlaTina512 2011.01.19 00:57:29
Már az elején leszögezem, hogy az eset szörnyű, és nagyon sajnálom a három lányt, akik meghaltak, DE:Most azon megy a huhogás ezerrel, hogy több embert engedtek be, mint amennyire hitelesítve volt a hely. Nem kéne ilyen szemforgató módon álságosnak lenni, mintha nem ez menne…..
The Expendables (2010) - Nagyon vártam, sokan még mindig nagyon várják is, mivel itthon előreláthatóan október végén lesz a premier. Érthetetlen, egyébként. Garfield és a zűrkommandó kell nekünk, de ez nem? Ezt is hülyék csinálják, mindegy.Szóval nem kis igényekkel ültem le,…..
Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole (2010) - Előre tudtam, hogy ez gyerekfilm, szóval nem vártam tőle sokat. Alapvetően zavart, hogy szélsőségesen fantasy szintre emelik a baglyokat (meg minden mást), igaz legalább szó sincs emberekről a film során. A baglyok viszont…..
Csak a biztonság kedvéért írok egy emlékeztető bejegyzést arról, hogy az első, avagy "epikus" blogtali holnap (12.22.) este 18-tól lesz, a Dark Mokka caféban (térkép és igény szerint árlista a linken). A rendezvény nem zártkörű, így mindenkit várunk, akinek kedve van.…..
Most olvasom a subbán az év 10 legjobb filmjét imdb-pontszámok alapján. Átfutottam, miket láttam idén, hogy korrigáljam a listát a saját véleményem szerint (és mondjuk a faszba leradírozzam róla a sárkányos rajzfilmet, ami azóta ellepte a világot), de aztán gondoltam egyet, és…..
FB-n most a médiatörvény-tervezet ellen kell tiltakozni üres, fehér avatárral. Ez az az ügy, aminek egyik oldala mellé sem tudok odaállni, mert a tervezet nyilván megvalósíthatatlan, csak kell a kormánynak valami faszverés, amire majd 4 év után lehet mutogatni, hogy ezt is…..
PlaTina512 2010.12.07 12:50:38
Az a fajta ember, aki odamegy a zebrán való átkelési szándékot jelző gombhoz, majd miután gondos megfigyeléssel konstatálja, hogy már meg van nyomva, világít, meg minden, újra megnyomja.Nem értem (és ennyi erővel a "Nem értem" sorozatba is kerülhetett volna, de ez volt…..
Machete (2010) - Robert Rodriguez egy állat. :) A szó legjobb értelmében. Nem tudom mikor gurult el a gyógyszerük Tarantino bácsival együtt, de egy ponton elhatározták, hogy ilyen és hasonló filmeket fognak gyártani futószalagon. A Machetéről mi sem mond el többet, mint hogy a…..
PlaTina512 2010.11.11 19:54:59
@Mainframe: Mondtam, hogy szórakoztatott. De helyenként kicsit olyan piranha fílingem volt :D
Egyrészt helló itthon, másrészt pedig faszom.Mert eddig csak sejtettem, hogy ez lesz, de azért csendben reméltem, hogy neeem, ekkora pofátlanság csak nincs a világon, és hát de. Az van ugyanis, hogy az egyetem egyszer fogja és kiveti rám a tandíjat, ami oké. Megveszem a kreditjeimet…..
BuheraBlog Reklám vasárnapra 2010.09.12 17:11:47
Múltkor bemutattam, hogy hogy kell pocsék marketingkampányt keríteni egy IT-biztonsági termék köré. Most megmutatom, hogyan kell ugyanezt jól csinálni: ..
Nem értem az egyre szélesebb körben látott-hallott "kémikus" szót, mint foglalkozás megjelölését. Erős a gyanúm, hogy az angol 'chemist' szó tükörfordításáról van szó, ami azért szomorú, mert van rá szavunk: VEGYÉSZ. Ha van különbség a kettő között (bár ezt…..
PlaTina512 2010.09.09 23:23:09
@Montana..: A nők késnek így is, úgy is, a takarítós részben igazad van, de mindenki ott takarít, ahol több időt tölt ;)
Mainframe's Happy Place Q épület 2010.09.08 13:19:00
Tegnap volt szerencsém bejárni a zseniális, új Q épületet, és sajnos elég lehangoló volt amit láttam. Főleg ez a félkészen átadás feküdte meg a gyomrom, de hát itthon ugye ez megy, nem tudjuk tartani az amúgy is száz éve tologatott határidőt, ezért összefércelünk valamit,…..
Tropic Thunder (2008) - Teljesen elmebeteg film, hálisten saját magát sem veszi komolyan, ettől lesz jó. Sok a név, Ben Stiller, Robert Downey Jr., Jack Black (aki itt is természetesen "Jack Blacket alakítja" :P) a főszerepben, de mellettük ott van még Tom Cruise (saját…..
PlaTina512 2010.08.05 22:35:00
@Mainframe: De itt kb ki is fújt. Bár nekem Downey bácsi is csak kb a film feléig volt poén, utána már nagyon erőltetettnek éreztem.
Az a fajta ember, aki képtelen a térde behajlításával, normális módon leülni, neki ehhez a hétköznapi mozdulatsorhoz feltétlenül társul a szabadesés felhőtlen öröme is. Ezért valahányszor ülő helyzetbe helyezi magát, azt majdhogynem egy egyenes derékkal bemutatott, mérnöki…..
PlaTina512 2010.07.22 23:46:15
Sztem mókásak az ilyen puffanós emberek :D Bár (@Heorogrim: ) én is megnézném ahogy atomjaira szakad egy szék valaki alatt :D
Eddig is úgy éreztem, hogy az index címlapos megjelenés valami titkos haversági, vagy egyéb megbeszélési alapon megy, de most már biztos vagyok benne. Legalábbis remélem, mert ha nem, akkor a válogatók teljesen idióták. Már sokadszor látom ugyanis a jónevű Bőgőshajó blogot a…..
PlaTina512 2010.07.21 23:00:20
Kedves @ifj. Farkas Gyula:
Elolvastam ezt ( kosbor.blog.hu/2010/07/18/ilyen_hupeseget_meg_nem_pipaltatok ) bejegyzést, egy bejegyzés alapján nem tisztem megítélni az egész blogot, de néhány dolgot azért megemlítenék:
Először: Mint frissen érkező olvasót ez a bejegyzés alapvetően arról győzött meg, hogy még véletlenül se olvassam tovább a blogot, azontúl, hogy unalmas volt, még alapvetően minden egyediséget is nélkülöz, hiszen nem más, mint egy nagyonrégi nagyonszakállas vicc némi sablonos körítéssel.

Másodszor: az ott említett " ha az e-t intelligenciakvóciense pi-szeresére emelem, és hozzáadok egyet, 0-t kapok" mondathoz tökéletesen passzol a cím, ugyanis ekkora hülyeséget még életemben nem pipáltam, kezdve ott, hogy ennek az egyenletnek nincs megoldása, egészen odáig, hogy az intelligenciakvóciens mint szó nem vicces, hanem röhejes, modoros és belőlem inkább váltott ki szánakozást, mint jókedvet.

Mindezek mellett természetesen továbbra is tartom, hogy egy bejegyzés alapján az ítélet nem ítélet, úgyhogy kérlek, linkeld be ide a szerinted legjobban sikerült bejegyzésedet is, kíváncsi lennék arra is.

Végül pedig annyit fűznék hozzá ehhez az egészhez, hogy ha van blogger, aki alapjaiban tagadja és irtani szándékozza a celeb-szex(most csak így helyesen)-erőszak triumvirátust, akkor az Mainframe!

Érdeklődve várom azt a bizonyos legjobbnak ítélt művet!
PlaTina512 2010.07.22 23:02:38
Kedves @ifj. Farkas Gyula:
A modorosság definíciója egyenesen az őshazából:
modoros.blog.hu/2008/11/11/a_modorossag_definicioja
Kedves Olvasóim! Nemhiába mondják, hogy csőstül jön a baj. Nem elég, hogy a gazfickó F. András olajra lépett, most még egy negatív kritikát is kaptam elektronikus diáriumomra egy nímandtól. Eddig is úgy éreztem, hogy az index címlapos megjelenés valami titkos haversági, vagy…..
PlaTina512 2010.07.22 22:36:28