Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GYLS

0 bejegyzést írt és 2132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevezető Az UEFA Bajnokok Ligájának 2020-2021-es sorozata rendkívüli izgalmakat mutatott be eddig és várhatóan hasonlókat fogunk majd látni a továbbjutott csapatoktól. Egy magyar Barcelona-rajongó számára különösen érdekes volt a csoportkör, ahol a legjobb 32 csapat meccselt a nyolcaddöntőért. Mert…..
Barcanoticias Újabb erőfelmérő! 2021.02.10 15:54:13
Helyszín: Ramón Sánchez Pizjuán Stadion, Sevilla, Spanyolország Játékvezető: Antonio Mateu Lahoz (Esp) Február 10 Szerda; 21:00   Az FC Barcelona immár a kupaelődöntő első meccsén lép pályára szerdán, ellenfele pedig a kiváló idényt futó Sevilla lesz. Ahogy Koeman mester fogalmazott, a kupában…..
GYLS 2021.02.11 09:47:19
Tragédia csak azok szemében történt, akik rózsaszín szemmel indultak a szezonnak. A Barcának egyetlen sorozatot sem szabad feladni. De más a vágy és más a realitás. A szezon előtt azt írtam, a kupákban jussunk addig, amíg tudunk, a bajnokságban pedig legyen meg a BL-t érő helyezés. Nálam a BL-ben a csoportkörből való továbbjutás illetve a Copa Del Reyben az elődöntőbe jutás már elfogadható. A bajnokságban pedig szinte tuti, hogy meg lesz a minimum 4. hely.

És ez a várakozás nem tartalmazta, hogy a megfiatalított csapatnak rengeteg sérüléssel kell megküzdenie. Ami azt jelenti, hogy az egészségesekre egyre több hárul. Örülök annak, hogy csak most jött ki a fáradtság a húzó játékosokon. Egy átalakuló csapatnál a legbiztosabb pontnak a védekezésnek kell lennie. Ennek alapja meg az összeszokottság. Közepes tudású játékosokból is össze lehet rakni egy stabil védekezést. Ha mérkőzésről-mérkőzésre ugyanazok játszanának. De azok a fránya sérülések!

Emellett az sem egy elhanyagolható szempont, hogy a középpályások egyike sem rendelkezik igazi védőkre jellemző tulajdonsággal. Ütközni nem tudnak.. Ezért is kevés a csapat által elkövetett szabálytalanságok mennyisége. pl. tegnap az első gól előtt Busi ahelyett hogy odalépett volna, inkább feltette a két kezét, hogy Neki esze ágában sincs szabálytalankodni. Pedig egy icipici szurka, és nincs gól. Azaz nem hogy nem tudnak ütközni, még nem is akarnak.

A támadók védekezése pedig leginkább a letámadáson látható. Erről is írtam már. A 2014-2015-öshöz képest 2018-2019-re 100%-ról 17 %-ra esett vissza. Ez az előző években Messi és Suarez futómennyiségén látható is volt. A támadók nyomásgyakorlására íme egy cikk, amely Suarezről szól. A cikk objektív és szubjektív. Szubjektív a játékos megítélése, objektív a benne feltüntetett különféle kimutatás.

bunteto.com/labdarugas/mindenki-jol-jart-de-nem-igy-luis-suarez-a-hatso-ajton-tavozott-a-barcatol/

Eddig rosszul tettük fel a kérdést. Nem azért nem kellett Koemannak Suarez, mert ne lenne jobb Braithwaitnél, nem azért, mert ne lehetett volna más magas keresetűtől megszabadulni, hanem mert - ahogyan írni szoktam - két sétálós játékost nem bír el egy csapat. Azonos színt esetén egyet sem. Ez a cikk a nyomásgyakorlással mutatja be.
Az újabb visszatérés feltehetőleg, nem elég jó a túlságosan kritikus hozzáállású szurkolóknak, de istenem milyen szuper szórakozást köszönhetünk a második félidőnek. A Betis valószínűleg kissé szerencsétlennek tartja magát, Lionel Messi bemutatkozása azonban mindig meccset befolyásoló jelentőségű…..
GYLS 2021.02.08 09:14:48
@Dr Mouse: Tegnapi, 09.44-es írásodra.
Újat nem mondtál. Sokszor leírtam, rengeteg felesleges igazolást hajt végre a Klub. Mert ha nem is húzó embernek, de kiegészítőnek a saját nevelésűek is jók lennének. Viszont azt nem tudom eldönteni, hogy ezen játékosok közül hányan mentek el önként (a több játéklehetőség miatt), illetve a Klub döntése miatt.
GYLS 2021.02.08 09:21:57
@Nagybarcelona: Tegnapi, 11.45-ös írásodra. Engem nem bántottál meg. Melyik mondatomban utaltam erre? Csak azt nem tudom elfogadni, hogy szubjektívnek veszed azt, ami nem az. Nem az írásaidban kifejtett véleményedre válaszoltam. Ha azokkal lett volna problémám, akkor azokra reagáltam volna. Vagy nem válaszolok, mert azt az elvet tatom a szemem előtt, hogy nem kell mindenre ugrani.
GYLS 2021.02.08 09:25:28
@Csbcs: Tegnapi 20.12-es írásodra:
Egyetértek. Az én olvasatomban tehát tavaly az ősszel elpasszoltakkal is gyengék (Te ettől durvábban fogalmaztál) voltunk, az objektív adatok szerint viszont nélkülük sem lettünk rosszabbak.
Barcanoticias Várható kezdők 2021.01.31 19:25:46
GYLS 2021.02.02 11:16:41
@Dr Mouse: Én meg 1974-től vagyok Barca szurkoló. És azóta sok-sok sztár (Cruyfftól kezdve, Maradonán át Ronaldinho-ig) távozott a Klubtól, de soha nem gondoltam, pláne nem írtam azt, hogy egy játékos távozása esetén fityinget sem érünk. Egy igazi Barca szurkolónak ez a kijelentésed sértő. De nagyon!
GYLS 2021.01.27 07:31:29
@kritizator: Én meg kerestem. A honlap még mindig a 2019-2020-as jóváhagyott költségvetési tervet adja fel. Igazából a Klubnak jóváhagyott költségvetési terve a 2020-2021-es évre nincs is, ugyanis azt a közgyűlés hagyja jóvá. Ez pedig a vezetőség lemondásával elmaradt.
GYLS 2021.01.27 08:13:23
@sunt:
1. Engem igazából az érdekelne, ki a szivárogtató a Klubnál. Ugyanis ennyire részletesen még magában a költségvetési tervben sem szerepel, hogy melyik klubnak mennyivel tartozunk még a leigazolt játékosok után.
2. Ez ugyan olyan üzleti titok, mint a szerződések, a bérek. Amit mi találunk a neten, azok nem hivatalos adatok. Csupán találgatás(?) vagy kiszivárogtatott(?) számok. Vajon az adott klubok hozzájárultak ezen adatok megadásához? Hiszen ez az Ő üzleti titkuk is.
3. Érdekes még, hogy épp a két madridi lapban (Marca, AS) röppent fel megint, hogy csődszélén a Barca.
4. És most én is csak találgatok: Ez azért van mert a Realnál így terelik el a figyelmet az utóbbi hetek rosszabb eredményeiről, vagy épp ez a válasz Laporta nagyposzterére?
5. Forrás megjelöléseként egy 80 oldalas augusztusban készült jelentést említenek, illetve arra utalnak, hogy a Klubnál a fizetés a teljes bevétel 74%-át teszi ki. Szerintem az utóbbi már nem lehet igaz. Hiszen az ideiglenes elnök módosított a bevételi és kiadási oldalon, illetve bércsökkentés történt.
Közel volt a Barcelona, hogy trófeával kezdje az évet, de 2-1-es állásnál a 90. percben jött Villalibre egyenlítő gólja, amivel hosszabbításra mentette a Bilbaonak a mérkőzést. Alig kezdődött el a kétszer tizenöt perc, már a Bilbaonál volt az előny, Inaki Williams hatalmas lövését a katalán védelem…..
GYLS 2021.01.22 13:44:43
@világostobája2.0: Nemrég szó volt erről a passzpontosságról. Feltettem akkor, hogy Dembele és Messi passzpontossága szinte azonos volt, sőt, azon az adott mérkőzésen Dembeléé még jobb is volt.

Szerintem egy támadónál, irányítónál elmegy, ha hibák jellemzik a játékát. Mert Nekik vállalkozni, kockáztatni kell, cselezni és váratlant húzni. Emiatt például még soha nem kritizáltam Messit. Akkor is csupán a "kettős mérce" miatt tettem az összehasonlítást. Amire Te is utalsz.
Helyszín: Nuevo Arcángel Stadion, Córdoba, Spanyolország Játékvezető: Jose Luis Munuera Montero (Esp) Január 13 Szerda; 21:00  A Spanyol szuperkupa tavaly bevezetett lebonyolítási rendszerében már nem oda-visszavágós meccsen dől el a kupa sorsa a bajnok és a kupagyőztes között, hanem 4 csapat vesz…..
Dembele A hétközi mérkőzésen folytatta jó formáját a francia csatárunk, szurkolóként csak remélni tudjuk, hogy ezt a formáját, ezt az elszántságát fogja mutatni 2021-ben. És reméljük, hogy a csapat technikai stábja jól eldugta előle a játékkonzolját!..
GYLS 2021.01.11 16:37:20
@Nagybarcelona: A Barca költségvetési adatai szerintem megfelelőek. Barto lemondása után az ideiglenes vezetőség legfőbb feladata annak ellenőrzése volt. Ugyanis azt az elnök-jelöltek részére biztosítani kell. Nem hiszem, hogy bármi érdekük lett volna, hogy több 100 millás eltérést fedezzenek. Kettő tételen változtattak. De ez már a 2020-2021-es évre vonatkozott. Kevesebb bevétellel és kiadással számoltak. Ugyanis Bartóék még úgy számoltak, januártól már lesznek nézők, ezáltal magasabb lesz a bevétel. Az ideiglenes vezetőség ezt annulálta, ezáltal a kiadási oldalt is csökkentette.
GYLS 2021.01.11 17:32:56
@Nagybarcelona: Nem vagyunk nagy bajban. Laporta is azt nyilatkozta, kezelhető a jelenlegi adósságállomány.

Én csak abban reménykedem, ha Ő lesz az elnök, akkor tanult a saját és Barto hibájából. Ha már Barto nem tanult az Övéből. Azaz meggondoltabb igazolások (kiegészítőkre nem dobálom a milliókat), reálisabb bérezés (kevesebb alapbér, eredményfüggő jutalom), tartalékképzés jellemzi a költségvetést.
Barcanoticias Folytassuk!!! 2021.01.06 15:25:52
Helyszín: San Mamés Stadion, Bilbao, Spanyolország Játékvezető: Carlos del Cerro Grande (Esp) Január 6 Szerda; 21:00   Az FC Barcelona hétközi meccsen az Athletic Bilbao vendégeként lép pályára, hogy folytassa kétmeccses idegenbeli győzelmi szériáját a bajnokságban. Legutóbb csapatunk a Cádíz…..
GYLS 2021.01.07 07:22:17
@kritizator: Sajnos a LIGA-ra vonatkozóan még nem találtam olyan oldalt, ami feltüntetné a futómennyiségeket. Így teljes egészében csak azokét lehet tudni, akikét a mérkőzés közben feltüntetik (pl. csere esetén), vagy a mérkőzést követően nyilatkozik. Pedri esetében 13.0 km-t írtak ki. Hihetetlen ez a srác! Futómenyiség, technika, intelligencia. Ő a Barca Modrica. Nem, Ő már most a Barca PEDRIJE!
GYLS 2021.01.07 11:00:43
@Eminusz: 09:55-ös írásodra.
Hasonlóan látom én is. A Huesca elleni mérkőzés során megfogadtam magamban, nem fűzök semmit sem a látottakhoz. Csupán olvastam a sok "szakértői", negatív írásokat. Szórakoztató, ahogyan egyik übereli a másikat.
Kérjük lájkold Facebook oldalunkat!..
GYLS 2021.01.02 20:25:20
@Dr Mouse: Engem sem a Te, és az említett Blogtársak véleménye sem érdekel ebben a témában. A törvény szavai számítanak. És ezt épp Neked kellene a legjobban tudni. Márpedig eddig egyetlen bíró sem mondta ki, hogy korrupció, lopás, csalás, hűtlen kezelés, stb. történt volna.
GYLS 2021.01.02 21:16:47
@Dr Mouse: Lenne véleményem az "új magyar elit" létrejöttéről. Ez az oldal viszont nem erre a célra jött létre. Röviden: A törvénytelenségre a törvényesség a válasz. A vádaskodás még nem az.
GYLS 2020.12.29 08:24:37
@Steve fan: Tegnapi 20:49-es írásodra.

Nem tudom, hogy Messi bocsánatkérésnek szánta-e ezt, vagy sem. Mindenesetre nekem úgy tűnik, minél többször kerül szóba, minél többször magyarázkodik, annál inkább belebonyolódik az egészbe.

Mondja amit gondol, ugyanakkor nem veszi észre, hogy egyik esetben mást mond ugyanarra a kérdésre, mint máskor. Azaz még következetesnek sem mondható. Én ebben az interjúban is találtam kettő ilyet. De mivel így is én vagyok a "Messi-szidó", meghagyom másoknak az esélyt , hogy felvessék.

Ez most nem Neked szól: Ahogyan a focit nem csak nézni, látni is, úgy egy szöveget nem csak olvasni, értelmezni is kell. Keresni a kérdéseket és a válaszokat, megtalálni az összefüggéseket.
GYLS 2020.12.29 11:53:40
@katalan2: Nem ellentmondás, következetlenség. Amint írtam, megadom az esélyt másoknak is, hogy Messit "szidják".
Ezzel a képpel szeretnénk minden kedves olvasónak megköszönni egész éves aktivitását és, hogy kitartottatok oldalunk mellett. Reménykedjünk egy szebb évben mind az FC Barcelona mind a világ szempontjából. Mindenkinek áldott békés Karácsonyt, és előre is boldog új évet! Itt viszont megragadom az…..
GYLS 2020.12.27 08:59:51
Az ominózus cikk egy vélemény. Emiatt szubjektív. Ilyet bármelyikőnk össze tudna állítani. Más listával, eltérő sorrenddel. És ez is szubjektív lenni. A valóság pedig az, amit a klub majd végrehajt.

Ma jön a várt Messi interjú. Két lehetőség lesz. Vagy konkrétat mond, vagy sejtet és marad a találgatás. Utóbbinál kérdés, meddig? Január végéig, március végéig, vagy a nyári átigazolás szappanoperája lesz?

Átigazolások: A pénzügyi mozgástér szűkössége miatt nem várok januárban nagy mozgásokat. És nem csak ránk jellemző ez. Most olyat nem fogunk tudni eladni, akikért több tízmállát várunk, nem fogunk tudni megszabadulni olyanoktól, akiknek magas a fizetése. Minőségi új(ak) pedig csak ezekből a pénzekből jöhetne.Marad a kölcsönbeadás. Itt még lehet a fizetéseken annyit spórolni, hogy egy (esetleg kettő) játékost mi is megvegyünk a nyáron lejáró szerződésűek közül. Ha engedik a klubjuk? Ugyanis a MC ragaszkodik Garciához, a PSG nem hiszem, hogy ideadja Bernatot, Alabának még félévre is magas lenne a fizetése. Viszont szakmailag épp Ő lenne a legjobb megoldás. Azért is írtam ezt a három nevet, mert Alaba egyszemélyben adja a másik kettőt, azaz használható belső védőként, bal hátvédként, bal oldali középpályásként. De az a 20 millás éves nettó bér (ha valóban ennyi az igénye)! Az most 6 hónapra 30%-os csökkentéssel is bruttó 12.7 millát jelent. Csak érte ennyi bevétel kellene kölcsönbeadásból származó fizetésmegtakarítás terén. Viszont jó hír, hogy összejöhet ez az összeg. Sőt, még több is. Csak legyen érdeklődés pár játékosunk iránt, leginkább Coutinhoért. És most csak a kölcsönről írtam.
GYLS 2020.12.24 14:47:19
@Maestro10: És hogy mennyivel többet futott, azt a mérkőzés kommentátora is megemlítette.
A mérkőzés 78-79. percében feltüntették Messi hőtérképét, és hogy mennyit mozgott. Pont 7 km volt. Erre a kommentátor finoman megjegyezte, annyit mint Pedri az első félidőben. Pedri 10.7 km-el jött le a pályáról a 81. percben. A tehetsége, az intelligenciája mellett egy robot a srác. Ha hasonlítani tudnám valakihez, akkor az Modric és (az idősebbek biztos emlékeznek rá) a 80-as évekből Tigana.
GYLS 2020.12.22 09:42:39
@Nagybarcelona: 2020.12.21. 16:35:33-es írásodra.
Fati terhelése. Ha Steve fan társunk nem kérdez rá, hogy miért tettem fel a játékosok játékperceit, nem is reagáltam volna erre a véleményedre. Ugyanis aminek nem tudom az igazát, vagy épp az ellenkezőjét alátámasztani, akkor az vagy kötekedésnek, vagy okoskodásnak tűnne a részemről. Mivel nem állunk azon információk birtokában amelyek a 18 éves Fati izomzatának, szervezetének (pl. szív terhelhetősége, vérkeringése, tüdőkapacítása, stb.) állapotát mutatják, egyikőnk sem tudja megmondani, hogy a sérüléséig játszott 68% játékidő most kevés, sok, vagy épp a 60-70 % közötti az ideális.

Messi kritikája. Amint - másnak - írtam, kritizálni is fogom. Mert pont Ő az, aki nem lehet kivétel. A labdarúgás pedig épp egy olyan sportág, ahol többek között a centiméterek, a tizedmásodpercek számítanak. És ezekkel a nüanszi különbségekkel lehet részben eltüntetni a tudásbeli különbséget, részben felülkerekedni az ellenfélen. Márpedig Messi mozgásmennyisége miatt csapatszínten kb. 200 000 centiméter hátránnyal kezdünk minden egyes mérkőzést.

Tegnap írtam a letámadásról, arról, hogy mennyire visszaesett a csapat ezen a területen. A letámadás a támadókkal kezdődik. Valverde alatt - leginkább a 4-4-2 alkalmazásával - Suarez és Messi fel lett mentve a védekezés alól, azaz megszüntettük a letámadás adta előnyöket. Lemondtunk arról, hogy minél hamarabb nálunk legyen laszti, lemondtunk arról, hogy az ellenfelet akadályozzuk a labda kihozatalában. Röviden időt és teret adtunk az ellenfélnek. Időt arra, hogy az ellenfél játékosa elgondolkodjon a helyes megoldáson és annak kivitelezésében. Teret adtunk abban, hogy a letámadás elmaradásával az egész pályát használhassa az ellenfél. Magával a letámadással én szabom meg, irányítom, hogy az ellenfél melyik irányba terelődjön. Mindehhez pedig fizikai és mentális erő, koncentráció kell. Minden egyes játékostól. Mert ha egy kimarad a folyamatból, a többiek erőfeszítése feleslegessé válik.

Fejelés. A csapat stílusa a gyors, mozgékony játékosokat kívánja. Ezért van kevés magas játékos a pályán (általában 4 fő az, aki 180 feletti - kettő belső védő, egy-kettő középpályás). És épp emiatt vagyunk sebezhetőek a pontrúgásoknál, illetve vagyunk eredménytelenek a mi pontrúgásainknál. Itt van a Valencia elleni első kapott gólunk. A 176 cm-es Grizinek kellett felvenni a harcot a 192 cm-es Diakhaby-val. Ha még követni tudta volna, esélye nem lett volna lefejelni. És kettőjük esetében még ott van a fizikális különbség is. Haalanddal ezen javíthatnánk.
GYLS 2020.12.22 13:53:01
@katalan2: A mozgás mennyiségének hiánya NEM HIBA. A hiba az, ha rosszul veszel át egy labdát, ha a tőled 10 m-re lévő társtól 2 m-re passzolsz, stb, stb.

Ha figyelmesen olvasnál, akkor a mondatban ott van, hogy TÖBBEK KÖZÖTT. Azaz én is tudom, nem csak a futómennyiség számít. De amint írtam, ezen a téren mínusszal indulunk minden egyes mérkőzésen. A támadó pedig akkor helyezkedik jól, ha megjátszhatóvá teszi magát. Ehhez pedig - azt a fránya mindenit - mozogni kell.

Ez olyan felfogás, amit mi magyarok képviseltünk a 80-90-es évek körül. Neves szakemberek állították, nem a futás számít. Mert mi majd ellensúlyozzuk a technikánkkal és a magyaros észjárásunkkal. Majd eljutottunk oda, hogy a "futók" már mozgás közben is megcsinálták azt, amit mi kocogósan. Kidobhattuk a technikánkat és a furfangunkat. Azaz nem csak a futás, de a foci más területén is -stílusosan- elrohantak mellettünk.

De nem csodálom. Írtam pár napja, 85-86-ban a TF-en tanultam egy tanfolyamon. Általános edzői ismeretek. A kurzuson ott volt egy neves klub neves játékosa is. Igaz, az első témazáró után (amelyen megbukott) nem láttuk a hátralévő hónapokban. Mert olyan szinten volt, hogy két összefüggő mondatot nem tudott elmondani. Aztán a végén volt egy záró vacsora. Az illető megjelent, és dicsekedett, hogy neki is sikerült elvégezni a tanfolyamot. "Vajon hogyan?" Na ilyen emberek (oktatók, akik átengedték, és tanulók majd edzők, akiknek az értelmi szintjük a nullához közelített) miatt jutott oda a magyar foci, ahova.
GYLS 2020.12.22 15:23:24
@katalan2: Végre valaki, aki nem csak támad, hanem mond egy értelmes okot is Messi "sétálására".

Vártam már korábban is. Sőt le is akartam írni, de megint támadásnak vélték volna, mert akkor feltettem volna kettő kérdést. Egy: ha Neki szabad a sérülés elkerülése miatt a kímélő üzemmódot választania, akkor másnak is? Kettő: megéri a csapatnak ez?

Kösz, hogy személyedben végre valaki az okot is kereste!!!
GYLS 2020.12.18 10:29:14
A drágán megvett játékosok bármennyiért történő eladása, csak a vett árhoz képest ráfizetés. A Klub költségvetése éves időkeretet foglal magába,. A Klub Rosell 2. évétől egészen a 2018-20129-es évvel bezárólag minden egyes évben 5-10 millás nyereséggel zárt. Mindez úgy, hogy 2010 nyarán 388 millás nettó adósság volt és Rosellnak 140 millát kellett felvenni, hogy a a hónapokig nem fizetett törlesztőrészleteket, illetve az elmaradt béreket kifizessék. Tehát 2010. júliusában mindösszesen 528 milla volt az adósság. Ez lement 2019. 06. 30-ig 217 millára. És ekkor jött a Covid okozta 200 millás bevételkiesés, illetve az Espai-projektre felvett 100 millás hitel. Így van most nettó 588 milla hitel.

Mindezt azért írom, mert pl. ha a jelenlegi értékén adunk el annyi játékost, mint amennyiért veszünk, akkor a költségvetésben a bevételi és kiadási oldal nem változik A probléma az lenne, ha olyan hitelből kellene játékost vásárolni, amely évekre terhelné a költségvetést. Ez pedig a Barcánál nem lehet. Erre a célra csak rövidlejáratú (pár hónapos) hitel jöhet szóba (lsd. Grizi kivásárlása).

Haaland kivásárlása tehát a jelen és szerintem még a következő évi pénzügyi állapotok között csak úgy lehet, ha eladunk 75+25 milláért, vagy hitelt veszünk fel és 5-6 hónap alatt a hitelezőnek törlesztünk.Utóbbinál kérdés, miből? Marad az eladás. És van is kiktől megválni.

Más a helyzet, ha Messi nem marad. A bére már fedezné is Haaland árát.
Barcanoticias Nagy falat! 2020.12.14 13:16:23
Ma délben megtartották a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő sorsolását. A sorsolás során a Barcelonát a PSG csapatával sorsolták össze, amely igazán „rágós” falatnak tűnik elsőnek…és másodikra is….A csapat szurkolójaként remélem, hogy a tavaszi folytatásig csapatunk kimászik a gödörből, Koeman megtalálja…..
GYLS 2020.12.14 09:46:20
@Matenagy93: Így vagyok én is. Csak én több kommentelő társammal. Álmodnak, elterveznek, kigondolnak valamit magukban, és ha nem ez történik a Klubnál, akkor megy az "én megmondtam", a mindenki "alkalmatlan" (részemről finoman fogalmazva) szöveg, mindeközben el sem tudják képzelni, mennyire más a realitás, a valóság. És most részletezhetném ezen álmokat, gondolatokat a vezetőségtől kezdve a szakmai stábon át egészen a játékosokig. Itt van a vezetőség. Én egy 1200-1400 főt foglalkoztató "cég" 4 helyettesének egyikeként dolgoztam pár évig. Van fogalmam és tapasztalatom arról, mit jelent vezetőnek lenni, felelősen emberekért és vagyonért felelni. És ez a felelősség arra is ugyanúgy vonatkozik, akinek csak 30 beosztottja van (edzőnek a munkatársai és a játékosok).
GYLS 2020.12.13 18:11:05
@GYLS: Jav.: Első bekezdés utolsó mondata helyesen:
Ha védekezés, nézzük a védelmünket.
GYLS 2020.12.08 08:11:39
promotions.hu/orszagos/sport/2020/12/07/barcelona-cadiz-vereseg-messi-koeman-cervera-nyilatkozat/

És hozzá még egy Mourinho gondolat a Tottenham-MC mérkőzés kapcsán, ami szintén a labdabirtoklásra vonatkozott: "Felőlem akár haza is vihetik a labdát."
Az Osasuna elleni domináns győzelem után a  Barcelona visszatér a Bajnokok Ligájába, ahol a csoportkör utolsó idegenbeli mérkőzése lesz a Barcelonának a Ferencváros ellen...