Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kocog

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző poszt egy reposzt volt korábbról, amit a rádióhallgatók kedvéért emeltem ki újra. Az interjú során a poszthoz képest kicsit más megközelítésből beszéltem a válság alatti álláskeresésről. Az interjú itt…..
kocog 2020.06.08 15:27:16
@jobangel: Az elöbb nem irtam, de a hirdetések szövegét is elolvastam akkor, ha a munka megnevezése illett a végzettségemhez. E téren sajnos tapasztalt vagyok, sokszor a hirdetö sem tudja, mit keres, összeirnak hetet-havat, aztàn csodàloznak, ha a lila mokus nem kopog az ajtajukon. Nyilvàn nem fogok elolvasni olyan àllàshirdetést, ami kb Mako és Jeruzsàlem.
Szoval igy, elolvasàs utàn adodott 4 olyan, ahova esetleg pàlyàzhatnàk, ha akarnék. És akkor nekem hiànyszakmàm van. Hàt, nem tudom, mit remélhet az, akinek teljesen hétköznapi, 12 egy tucat végzettsége van, és mégis élni szeretne valamiböl.
A sakk a borral nem jó párosítás. Sötét lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
kocog 2020.06.06 16:09:19
A cégen belüli állásváltás első ránézésre egyszerűbbnek tűnik, valójában „csak” másfajta csapdái vannak, mint klasszikusan vett új munkahely keresésének. A különbségek megértése segíthet abban, hogy itt is sikeres és magabiztos légy. A belső álláskeresés olyannyira divat lett, hogy már közepes…..
kocog 2020.02.14 15:25:56
@Túl sok felhasználó: Hadd egészitsem ki az iràsodat:
Tudomàsom szerint a max heti munkaidö 42 ora, ezt viszont minden cég ki is hasznàlja, nem gondolkodnak azon, hatékony-e vagy sem. Szerintük aki többet van a melohelyen, az több hasznot is hajt.

Sajnos tapasztalt àllàskeresö vagyok, joval 50-en felül. Szerintem az itteni HR-esek legfeljebb egy hàromnapos gyorstalpalot végeztek. Egyszer megsértödött ràm egy HR-es hölgy, mert amikor panaszkodott, hogy a hirdetésére 200-nàl több jelentkezés jött, és ezért nem tud mindenkinek vàlaszolni, akkor meg talàltam jegyezni, hogy sajàt magàval tolt ki amikor vacak hirdetést adott fel.

Volt olyan àllàsinterjum, ahol kb hàromnegyed orai, tartalmas, mély szakmai beszélgetést folytattam a leendö szakmai vezetövel, majd a HR-es hölgyike (igen, hölgyike, tudom hogy sértö) megkérdezte: Sàrga vagy kék? És nem tudom, hogyan mondjàk németül hogy any@dp.ja. Ja, nem dolgozom ott. (àllitolag hiànyszakmàm van)

Màsik tapasztalat: Oktober végén megtalàl egy fejvadàsz, lenne a környékemen egy jo munka. A cégröl koràbban hallottam, àllitolag tényleg jo. A pàlyàzatomat november végén köldte be a vàllalathoz. Majd Januàrban adtak egy idöpontot egy Skype-Interjura (20km-re vannak a lakàsomtol). Az interju nem müködött, mert Skype Business-t hasznàl a cég, nekem meg Linux van a gépemen. Semmi hibaüzenet nem jött, mintha minden oké lenne, csak épp beszélni nem tudtunk, meg nem is làttuk egymàst. (A skype Business egy teljesen màs rendszer, mint a közismert Skype, jot még nem hallottam rola, csak panaszt) Ekkor felhivtam öket, felajànlottam, beugrok a kocsiba, fél oràn belül ott vagyok. Az nekik nem jo. Kaptam egy idöpontot 3 héttel késöbbre személyes interjura. Megjelentem idöben, ott vàrtam egy tàrgyaloban kb negyedoràt, mire megjelent a HR-es és az asszisztense. Szakmai ember sehol. Elnézést kértek, a cég tulajjal volt megbeszélésük. Beszélgettünk, majd kb egy hét mulva a fejvadàsz megirta, a cég ugy döntött, màst vesznek fel.

Harmadik tapasztalat: Szintén egy közeli cég, kb màsfél éve keresnek embert, voltam is nàluk interjun, de elutasitottak. Megint làtom a hirdetésüket, nézem a honlapot, uj a HR, uj a szakmai vezetö is. Felhivom, érdeklem-e öket. Behivnak interjura, ahol két szakmai fönök van jelen. A terméküket ismerem, nem tul bonyolult, nem egy atomreaktor vagy ilyesmi. Simàn el tudok làtni minden feladatot, ami ott kell, a tapasztalatom még jol is jönne nekik - ezt akkor is làttam, amikor elöször voltam ott, beszéltem az elödömmel aki nyudijba készült. Pàr nap mulva jön a vàlasz: nekik kell valami olyan tudàs, màr holnap reggel, ami nekem nincs meg. Visszakérdezek: mégis mi az, erre megkapom szo szerint ugyanazt a vàlaszt még egyszer. Ez kb fél éve volt, a cég azota is hirdet.

Szoval: Svàjcot ebböl a szempontbol nem nevezném Normalisztànnak. Kàr, hogy Jobangel itt nem tud semmit sem segiteni. Mindenesetre jol kipanaszkodtam magam, bocs, hosszu volt.
    Andy Vajna világhírű producer volt. Nem színész, nem rendező, hanem producer. Megtanulta a szakmát. Vajnának nemcsak a Rambo-t, a Terminátort és a Total Recallt, azaz Stallone-t és Schwarzeneggert köszönheti a filmvilág, de a Nixon-t, Anthony Hopkins-szal, ahol Oliver Stone volt a rendező és…..
kocog 2019.01.23 07:53:28
@Pic: Kedves Pic!
Messzemenöen igazad van. Szivböl kivànom, hogy meg tudd örizni a testi - lelki és legföképpen a mentàlis egészségedet.

Ne adjuk fel a reményt, hàtha az ide irogato csucsértelmiségiek (khmmm ... ) is egyszer megnyugszanak majd, és a szarhànyàs helyett értelmes hozzàszolàsokat irnak.
      Lelkendező írást közölt a Corvinus Egyetem átalakításával kapcsolatban Orbán Balázs miniszterhelyettes, stratégiai és parlamenti államtitkár. OB csúcskategóriás megadja,  közel a tűzhöz.     OB írásának lényege az alábbi bekezdésben található:     S ezáltal elérhető válik az a cél, hogy a…..
kocog 2018.10.19 12:37:26
@roli101: Ne feledkezz meg O.R. tanszékvezetö asszonyrol.
        Blogunk rendszeresen foglalkozik a modern matematika egyik legizgalmasabb területével, a százalékszámítással. Korábban már ismertettük Csíkszentmihályi professzor elméletét arról, hogy a kétszázezer az ötvenmillió húsz százaléka. A klasszikus eredmény azonban a nemrég elhunyt Aczél Endrétől…..
kocog 2018.07.09 15:53:37
@jotunder:
> Ha Magyarország 4 százalékkal növekszik,
> Ausztria 2.8 százalékkal, akkor effektíve
> beérni csak 79.58 év múlva fogjuk őket.

Nekem is ennyi jött ki.
Annyit tennék hozzà, hogy nekem nem ötödikben tanitottàk az exponenciàlis és a logaritmus fgv-eket, hanem középiskolàban.

Ha màr ilyen szerencsésen kiszàmoltad, akkor megàllapithatjuk a következöket:
1. Matematikai értelemben Rona szamàrsàgot mondott, hiszen làtjuk, potom 79,58 év, és be is értük Ausztriàt. Szerintem ezt az egyenletet meg kellett volna oldani a poszt iràsa közben, lehet, màs lett volna a szöveg hangulata, mondanivaloja, de ez itt nem az én blogom, itt ez van és kész.
2. Tessék mondani, hol leszünk mi 79,58 év mulva?
3. Mi biztositja azt, hogy az elkövetkezö 79,58 évben végig egyenletesen fog növekedni mind a két orszàg?
4. Mikor volt a történelem soràn Magyarorszàgnak olyan 79,58 éve, amikor nyugodtan, egyenletesen fejlödött (-hetett volna)?
   Az Európai Bizottság javaslatára évek óta készül egy U-Multirank nevű egyetemi rangsor. Ebben az évben 925 európai egyetemet rangsoroltak. (Különös módon Magyarországot a resztli országok közé sorolták Európában, nem az uniós országok közé. ) A tudományos kutatás minőségét két érdemjeggyel is…..
Index.hu cikk az ALDI bolti eladók jövedelméről. "Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, így a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forint kiegészítve a cafeteria elemekkel. A Budapesten belüli és környéki üzleteink dolgozóinak BKV-bérletet…..
kocog 2018.02.09 08:42:08
@jotunder:
Nekem nincs a magyar felsöoktatàs egészére semmiféle ràlàtàsom.
Nekem csak a sajàt, diàkként megélt tapasztalatom van.
Ennek alapjàn szeretnék vitatkozni azzal a véleményeddel, miszerint a magyar felsöoktatàs nem gyenge.
De igen, az. Gyenge és pazarlo, és, ahogy irod, alulfinanszirozott is.

Egy példàt hadd mondjak:
Anno, mikor mérnökhallgatoként föiskolàra jàrtam, pàrhuzamosan tanitottàk a fizikàt,
a villamossàgtant és a matematikàt. A matek kicsi késésben volt a màsik két tàrgyhoz képest.
Ezt tudta a fizika- és a villanytantanàr is, ezért az elöadàs egy részében megprobàlta
gyorstalpalva elmondani a hurokmenti integràlt, meg a komplex szàmokat, meg ami még kellett neki.
Ennyivel kevesebb idö és energia mardt a sajàt tantàrgyàra.
Pàr honappal késöbb, amikor màr levizsgàztunk villanytanbol meg fizikàbol, akkor matekbol is megtanultuk a fenti fogalmakat.

Telt-mult az idö, kb 15 év mulva összefutottam a volt tanàraim közül kettövel. Két olyan emberrel, akik szerintem a fösuli jobb tanàrai közé sorolandoak.
Beszélgettünk egy kicsit, szoba került a felsöoktatàs sanyaru sorsa.
Nem birtam ki, megkérdeztem, mennyibe kerülne, ha a hülye diàknak (a diàk tipikusan hülye, van néhàny tanàr ismerösöm, kivétel nélkül mind ezt mondja, bàrhol is tanitson)
szoval mennyibe kerülne, ha àtszerveznék a tantàrgyakat, és, mondjuk, elöbb tanitanànak matekot, és csak utàna, amikor màr legalàbb hallott valamit a diàk a felsöbb matek fogalmairol, csak akkor jönne a fizikus a hàromdimenzios hurokmenti integràljaival, meg a villanytanos a kisujjàbol kiràzott komplex szàmokkal.

Hàt, a vàlasz csak hümmögés volt. Hogy ez nem érdekel senkit, hogy ennyi fizetésért, meg jo az ugy, hisz régota ugy van màr, meg ilyesmiket hallottam.

Ez egy kicsi példa arra, mitöl is gyenge a magyar felsöoktatàs.

Hofi kérdezte egyszer:
" Tudsz uszni? Neeem? Na és akkor, ha megfizetnénk?"
          Kicsit megbolondult Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd közös lista (höhö) miniszterelnök-jelöltje. Ami nem baj, szavaztam én már kicsitbolondokra az életemben, semmi problémám nincs a kicsitbolond emberekkel, amíg nem kezdenek bökdösni az ujjukkal, és egyelőre nem látszik, hogy Karácsony…..
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
Karácsonyi hazalátogatásom második kulturális élménye egy verses est volt az Örkény színházban. Az "Anyám tyúkja" első része. Van már második rész is, azt is szívesen megnézném alkalomadtán.  Ez az előadás egy dicsérethalmaz. A magyar nyelv dicsérete, a magyar költők dicsérete, a színészi tehetség…..
A baloldal Ference most találta elérkezettnek az időt arra, hogy kampányba fogjon a külhoni magyaroknak a választási végeredmény szempontjából marginális, érzelmileg viszont annál terheltebb választójogával szemben -- nagyon helyes, mi is lehetne alkalmasabb a "demokratikus ellenzék"…..
kocog 2017.11.01 11:36:36
Péter, ami GyF kritikàjàt illeti, teljesen igazad van.
Személyesen nekem nem az a bajom vele, hogy kàrtékony, hiszen, ha a többi politikai szereplö egy picit talpraesett lenne, akkor ezt a kàrtékonysàgàt semlegesiteni tudnà.

Nekem egyetlen bajom van GyF-el: alkalmatlan. Éveken keresztül a kezében volt a hatalom, és csak beszélt, okosnak hallatszo dolgokat, de közben meg nem tudott keresztülvinni ezekböl semmit, hanem pont az ellenkezöjét érte el. Egy ilyen ember ne legyen miniszterelnök, meg semmi se legyen.

Hanem, ami a hatàron tuli magyarok szavazati jogàt illeti, most az egyszer egy véleményen vagyok GyF-el. Mégpedig azért, mert a szavazati jog az nem egy jelképes gesztus, nem fejez ki összetartozàst, sem hazaszeretetet, baràtsàgot, szimpàtiàt.
A szavazati jog egy döntési folyamatnak a része. Màrpedig az vegyen részt ebben a döntési folyamatban, aki utàna a börén érzi annak a következményeit (làsd még: màsnak a ...-jàval a csalànt). Ha egy hatàron tul élö magyar àllampolgàr Magyarorszàgra költözik, legyen neki szavazati joga, ugy mint a többieknek, de csak akkor. Addig ne. Mindegy, milyen irànyban van a hatàr tuloldalàn.

Ha valaki most azzal érvel, hogy a magyar kormàny összetétele befolyàsolja a hatàron tul élö magyar emberek életét, annak azt vàlaszolom, hogy igen, befolyàsolja. Az amerikai vàlasztàsok kimenetele is befolyàsolja a màs orszàgokban élök sorsàt, mégsincs szavazati joguk az USA-ban.
Ez van, senki sem mondta, hogy a demokràcia tökéletes.
kocog 2017.11.01 13:46:40
@HaFr: Valoban alkalmatlan a vàlasztàsok elött erröl beszélni. Igaz, ez is az alkalmatlansàg jele.
Mikor màskor lenne alkalmas idöpont? Bàrmilyen vàltoztatàs, ha egyàltalàn van rà szàndék, csakis közvetlenül a vàlasztàsok utàn, titokban, valami salàtatörvénybe rejtve képzelhetö el.
kocog 2017.11.01 13:53:09
@444: Szerintem nagy különbség van az üzlet és a közigazgatàs között. Nem jo tehàt a hasonlatod.

Ha jol emlékszem, volt itt poszt az EU-rol.
Észre kellene venni, hogy az EU nem csak a "gonosz brüsszelet" jelenti, hanem pl azt is, hogy mindenféle vegzàlàs nélkül mehet bàrki a szomszédos EU és Schengeni orszàgokba. Nem csak kiràndulni, hanem üzletelni is.

Ezt kellene tovàbbfejleszteni, hogy teljesen mindegy legyen, milyen nyelven beszél a polgàrmester, mindenki jol érezze magàt a településén.
Ha vàltozik a közigazgatàs, az kb a hatàrok àtrajzolàsa. Annak mindig csak az egyik oldal örül, a màsik sérelmezni fogja, tehàt nem lesz békés és nem lesz hosszu életü a megoldàs.
Állásra jelentkezőket sem könnyű találni, de ez egy szakmai nehézség, majd megoldja a HR-szakma. De ha már ott az álláskereső, akkor akadnak igazán bajaink, és nemcsak a HR-esek küzdenek ilyenkor, de mindenki, aki szeretné, hogy az adott álláskeresőnek állása legyen. Vannak álláskeresők, akiken…..
kocog 2017.10.12 13:20:54
@Mate12345:
> a csúnya telefontársaságok lehet, hogy lehallgatják...

Mivel dolgoztam olyan helyen, elàrulom neked: a telefontàrsasàgok kivétel nélkül minden beszélgetést rögzitenek.
Hogy ezt X idö mulva törlik-e, azt nem tudom, de ha arra felkent embereknek, szerveknek hirtelen felébred a kivàncsisàga, minden tovàbbi nélkül megkapjàk a beszélgetést is, a hivàslistàkat is, meg ami még ott van.

Namost, a beszélgetésben szereplö netes cégek székhelye az USA. Tehàt még csak nem is a magar törvények vonatkoznak ràjuk, hanem az ottaniak.
A teljes adatforgalom rögzitéséhez csak a tàrolohelyeket kell megfinanszirozni. Nem olyan sok az, mint elsö hallàsra tünik, a google-nek pl sok évre visszamenöleg megvan az internet teljes tartalma, vissza is lehet keresni rajta 1-1 honlap régebbi àllapotàt.
kocog 2017.10.12 18:28:58
@Bambano: Tévedsz, nem kell semmilyen titoktartàsi nyilatkozat. Elég, ha az ember egy telefonos cégnél dolgozik. Nem tul nagynàl, azért, hogy ismerje a kollégàkat. Ha ez megvan, akkor ràjön az ember fia, ha külsös emberek jönnek, és hatàrozott mozdulatokkal piszkàljàk az alközpontot, közvetlenül a telepités befejezése elött.
Semmi okom azt feltételezni, hogy ma màsképp lenne, a fenti eset tizenéve volt.
Az, hgoy a "nagy" szolgàltatok minden hivàst, minden beszélgetést rögzitenek, kb köztudomàsu. Az nem nyilvànos, hgoy ezekhez ki, milyen modon férhet hozzà. Példàul a rendörség hozzàfér, ha valami ügyben nyomoznak. Azt nem tudom, hogy rajtuk kivül még ki és hogyan.
kocog 2017.10.12 18:33:22
@jobangel: > A nyilvánosság a legjobb védelem.

Sajnos ez csak akkor igaz, ha pontosan tudod kontrollàlni, hogy mikor, mit, hogyan hozol nyilvànossàgra.
Nézd meg, milyen kevés közszereplö tudja a kezében tartani, mi jelenjen meg rola a bulvàrban és mi ne. Pedig nekik a nyilvànossàg elemi érdekük.

Azon elgondolkodtàl-e màr, hogy az ingyenesen hasznàlhato közösségi oldalak müködtetését miböl finanszirozzàk? Vajh honnan jön Zuckerberg vagyona, ha nem fizetsz a Facebook hasznàlatàért?
Omnibusz Mi mennyi? 2017.08.22 21:32:16
A mai csodakamion kapcsán megnézzük mi micsoda a hajtástechnikában, mielőtt még mindenki be nem ugrik a kútba örömében egy-egy hangzatosabb számadat láttán.....
Ezzel az ikonná lett filmtörténeti mondattal kezdeném ezt a posztot. Az előző írásom nagy port vert fel. Elevenre tapintottam. Alighogy megjelent a Határátkelő blogon azonnal felálltak a szekértáborok. Egyik oldalt az "igen, ilyen világ volt", másik oldalt meg a "fúj gazember feszítsük meg" erkölcsi…..
Ass blaster Nyílt levél. 2017.01.25 23:39:37
 A minap kaptam egy emailt. Mint írtam már a Diggerdrájver decemberi előadásán mikor leültem a második sorba az előttem ülő fiatalember hátrafordult és megkérdezte hogyhogy a szerző nem az első sorban ül átadja-e a helyét. Megköszöntem és mondtam hogy látok innen is jól, na de honnan ismer? Mondja…..
kocog 2017.02.11 14:17:55
@diggerdriver:

Küld Fénys Post!
Abl Kiny!
kocog 2017.02.12 12:21:13
@diggerdriver:
- A kivànt müsorszàm.
- én.
- Tegnap délutàn.
- A Zinterneten.
- We-Transfer-en keresztül.

Ugy tünik, nem a megfelelö anyag került a palacsintàba. Elöször kaptam egy visszaigazolàst, miszerint a we-transfer elküldte neked, amit feladtam.
Aztàn perceken belül kaptam hibaüzenetet is.
Ma meg a mailboxomban az van, hogy a régebben jol müködö yahoo.com -os mailcimed nem is létezik.
Irtam neked az itteni üzenetküldön keresztül is, hàtha megkapod.
        1963-ban mutatták be Várkonyi Zoltán Fotó Háber című filmjét. Négymillióan nézték meg. A film egy magyar kémről szól, aki beépül egy a nyugati hírszerzéssel együttműködő csoportba. A magyar kémet (értsd: KOMMUNISTA BELÜGYEST!!!) a Latinovits Zoltán játszotta. A filmben szerepelt az a Lőte…..
kocog 2016.10.24 11:33:59
@ATCG:
> az Alkotmány utca- Kiskörút sarkán lévő presszóban-sörözőben üldögéltünk.

Ott egész biztosan nem üldögéltetek.
Az Alkotmàny utcànak és a kiskörutnak ugyanis nincsen sarka.

Ez a pontatlansàg rontja a hozzàszolàsod élvezeti értékét.
   Fradi. Loki. Szerényebb képességű ellenfél. Kiszakad a gólzsák. Tízen védekeznek. Beleszaladnak a késbe. Jobbak vagyunk. Jobb csapat a miénk. Találtak egy gólt. Nyerni fogunk. Úgyis nyerünk...Elég volt! Nézhetetlen, hallgathatatlan. Nagyképűség van, teljesítmény nincs. Visszatértünk. Magyar…..
     Bernd Storck mondta, hogy mostantól ne csak Bozsikot és Puskást emlegessék, új hőseink vannak. Valaha azt ünnepeltük, hogy megvertük  az angolokat a Wembleyben 6:3-ra, világbajnoki döntőbe jutottunk, aztán még kétszer is a legjobb nyolc közé a labdarúgó-világbajnokságon, most pedig azt, hogy…..
Az elmúlt hetek kihagyásai okán eléggé elmaradtam az olvasói kérdések megválaszolásával, úgyhogy a következő posztokban igyekszem felzárkózni az elmaradásokkal, előre is köszönet mindenkinek a türelemért. A mai kérdés egy friss felvetés, amelyet én egy kicsit majd továbbgondolok, hogy még többen…..
Két, szorosan össze nem tartozó, de egymással kapcsolatban álló rövidhírt szeretnék megosztani veletek, amit aztán lehet akár vitaindítónak, akár bármi másnak tekinteni. Mindkettő az elmúlt 72 órában jutott a szerkesztőség tudomására, s a párizsi merényletek egyfajta…..
Míg az angolt világszerte mintegy 335 millióan beszélik, addig kínaiul több, mint egy milliárd  ember társalog. Bár árnyalja a képet, hogy a kínai nyelv nem egységes, ugyanis a nyelvjárásoknak tekintett nyelvváltozatok olyan jelentős eltéréseket mutatnak, amely alapján külön…..
Ass blaster Email 2015.10.05 19:26:49
Szolgálati közlemény Ha valaki kapott tőlem segélykérő emailt Ukrajnából az tekintse semmisnek. Feltörték az email fiókom. Köszönöm...
  Tudtuk eddig is, hogy Budapest csupán lábjegyzet lehet bármiféle, magára valamit is adó kultúrtörténeti mappában – sajnos. Pedig szeretjük. Más is így van vele. Na most a Vörös Hadsereg másodjára is elfoglalta (csak a nagyobbakat számolom), ezúttal is nagy sikert…..