Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Mabuse

118 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SERTEPERTE Áprilisi tréfa 2022.04.03 10:41:38
A világhírú Lindemans sörfőzde munkatársaitól sem áll távol a humor, ezért aztán április elsejére  „megfőzték”  idei vegetariánus sorozatukat. A magunk részéről persze egyáltalán nem vagyunk bizonyosak abban, hogy a répa, a cékla vagy a fokhagyma még sohasem szerepelt egyetlen sörfőzde alapanyagai…..
Dr. Mabuse 2022.04.06 15:35:23
    Újlipótvárosban, a Katona József utca elején van egy szó szerinti underground söröző, a Dongó. Önmagában semmi különös. Nincs „kitalálva”. Nem romkocsma, nem taproom, nem zenés szórakozóhely, egész egyszerűen csak egy hely, ahol minőségi cseh lagereket lehet fogyasztani méltányos áron, korrekt…..
Beers & Books: Kezdjük azzal, hogy rólad elmondható, hogy van elkötelezettséged a sörhöz… Csurgó János: Azt szokták mondani azok, akik ismernek, hogy kevesen vannak, akik a lelküket is ilyen szinten beleadják abba, amit csinálnak. Az utóbbi időben 4 olyan embertől is kaptam pozitív…..
Beers & Books Dreher ANTL 2021 2021.08.11 17:11:39
     Kapaszkodik a Dreher továbbra is, látszik, hogy erőteljesen szemmel tartják a kisüzemeket. Anton Dreher Vienna lagere ma már megkérdőjelezhetetlen kategória, kérdés, hogy pont a Dreher miért nem élt eddig a kézenfekvő lehetőséggel. Most szintet ugrottak, nem volt nagy felhajtás, a…..
     Két ünnep közt vagyunk, a senki földjén, ha szabad ezzel a fogalomzavarral élnem. A karácsony ugyan kétnapos ünnep, de 24-én már le van lazulva mindenki. Estére a honpolgár egy kicsit átmegy kereszténybe – még, ha misére most nem is mehetett – feldíszített fa mellett zeng a Csendes az éj. Az…..
Kettős nyomás alatt van a haza, már, ha a Covid egyhíjánhúszat nem számítjuk. Egyrészt, mint már pár éve rendesen, most is elérkezett a száraz november (bár látszik már a valagút vége), másfelől hozzánk is kezd begyűrűzni az Amerikából indult alkoholmentes őrület. A 0%-os sör persze nem új…..
Pár éves fennállásával is már öreg motorosnak mondható a Horizont Sörfőzde a magyar kraft piacon. Mikor indultak, a kraft még nem is volt kraft, legalábbis fogalma sem volt róla, hogy így fogják hívni. Volt kézműves, meg kisüzemi (én a mai napig ezt használom) és hogy mi lesz még belőle, azt…..
    Na, jó, hát ezzel az Óvatos Duhajjal is úgy jártam, mint legutóbb a Porterrel. Szinte már mindenki itta, értékelte, látom a tévében is a reklámot, próbálom, megszerezni, sőt, kifejezetten hajtóvadászatot indítok utána, de nem lelem. Nem adom fel, természetesen, meg hát, hogy venné az ki magát és…..
Beers & Books: Legjobb tudomásom szerint csak az irodalmi részt képviselted a Malátában, szakmai cikkeket nem írtál.Para Kovács Imre: Egyszer megpróbáltam. Valamelyik sörgyártó – már nem emlékszem – úgy hirdetett, a „ser”. B. & B.: Nem a Kaiser, a ser?P. K. I.: De, lehet. Akkor írtam arról,…..
Dr. Mabuse 2020.10.25 17:33:19
@brumifiu: Ez egy blog, bazmeg, ha nem vetted volna észre. Nem tényfeltáró újságírás és nem a Nagy Francia Enciklopédia.
Dr. Mabuse 2020.10.25 21:22:02
@Laszlo Totth: Nyilván.
Beers & Books: A Maláta olvasószerkesztője, korrektora és Dr. Aliz Sorgu néven állandó szerzője voltál. Mesélj légy szíves a lapról, illetve, hogy hogyan kerültél oda.Ugró Szilárd: A határőrségnél dolgoztam 30 évig, ebből 22 évet csapattisztként. 1988-ban a Határőr újsághoz helyeztek. Velem…..
Beers & Books: Kovács Gábor mellett te voltál a Maláta második legfontosabb embere, aki ott volt a lap születésétől a haláláig. Mesélj erről, légyszíves!Vétek György: Ez az egész Maláta sztori nem úgy volt, hogy hú, akkor most legyen Maláta. Mindenképp komoly előzménye a Magyarországi Sörivók…..
Maláta. Ha ezt a szót halljuk vagy olvassuk nagy valószínűséggel a sörfőzés egyik alapanyaga ugrik be. Volt viszont egy azonos nevű komoly sörös újságunk a múlt század legvégén. Közel két évtized telt el a lap megszűnése óta. Azóta a sör is "újjászületett", írások pedig szinte már csak az interneten…..
SERTEPERTE Mind kurva 2020.09.29 12:51:53
Nem vagyok politikailag korrekt, mondjuk leszarom, de ami inkább zavar, hogy pszichológiailag sem vagyok az, jeges verejtékben ébredek, és olthatatlan lázban alszom el nap mint nap, a vérem gyanús elegy, a szemeim pattanásig feszült golflabdák, az agyam tömény iszony. Látad-e már táncolni a sátánt,…..
Dr. Mabuse 2020.09.29 13:09:40
Merza Gábor: Még mindent lehet (vidám történetek az elmúlásról) címmel Serteperte blogon megjelent írásait rendezte egybe, így, aki ezt olvasta, az túl van Merza összesen. A cím amúgy hatásvadász és félrevezető, az elmúlás szót kissé nagyvonalúan kezelve, ahogy a „regényrészlet” meghatározások is,…..
Citrás posztomban már utaltam arra, hogy a későbbiekben írok majd egy bejegyzést a komlókról, összehasonlítva az európai alternatívákat a különleges, újvilági komlókkal. Most jött el ennek az ideje. :) Újvilági alatt értem elsősorban a hazánkban előszeretettel felhasznált amerikai komlókat, de ide…..
Dr. Mabuse 2020.08.31 21:29:36
Biztos sokan hallották már a női, nőies, csajos sör nem létező kategóriát. Általában a gyengébb alkoholtartalmú, kevésbé komlózott és/vagy gyümölcsös, ízesített sörök ugranak be ilyenkor pacekból. Soha nem akartam megérteni ezt a fogalmat, mert nyilván sosem létezett. Lehet, hogy szerencsém van, de…..
    Az a helyzet, hogy még az életben nem jártam Martonvásáron, ami óriási hibának bizonyult. Volt idő, mikor Gárdonyból naponta átutaztam, de soha nem jutott volna eszembe, hogy leszálljak vagy célirányosan odamenjek. Most is Gárdonyhoz köthető a sztori. Ott nyaraltam, s felhívtam Lengyel Petit,…..
    Pöttyet erősre sikeredett a hét eleje, de hát mit lehet tenni, ha egy külföldről érkező rég nem látott nagyon jó barát kopog be az ajtón. Lendület, vidámság, miegymás. Két naposra sikeredett a dzsembori, másnap este már az EPA sörözőben ittuk filozófusra magunkat és ami utána következett, azt…..
Először egy visszafogott meghívó jött a Drehertől, hogy nagy dologra készülnek, később jönnek a részletekkel. Jöttek is, megírták, hogy ilyen Magyarországon még nem volt, ettől még a szomszédban is rágyújtanak és vigyünk meleg ruhát. Az Erzsébet térről (táncoló) fekete lakk Mercedes minibuszokkal…..
Tudnak még meglepetést okozni a nagyüzemek és ez jó. Legutóbb a Borsodi lepett meg új IPA-jával. Hercig kis farekeszben küldtek 2 dobozzal, megadták a módját. Van ott jó ízlés, érdemes ezt megtartani, továbbfejleszteni. A Borsodiról elsőnek az jut az eszébe a sörkedvelőknek, hogy rossz. Nem kell…..
Na, lement ez is. A Cseh Sörfeszt idén június végén XIII. Budapesti Cseh Sörnapok néven került megrendezésre a Westend tetőteraszán a Serfőző, és a Westend Shopping Center rendezésében. Karantén után kitódult a sörkedvelő jónép, alig várták már a nyájvédettség adta közös maszk nélküli szittyózás…..
Na, akkor megyünk szépen. Forrósodó vasárnap reggel (tegnap Cseh Sörfeszt), alvás sokáig, kissé nehéz kelés, fejfájásra 2 Algopyrin be. Reggeli tea (elmaradhatatlan), pici reggeli, szarás, tisztálkodás, fogmosás, mindez kommutatív. Nem olyan rossz ez a reggel, volt már rosszabb, nehezebb is,…..
Beers & Books Keringő (UA-nak) 2020.06.07 00:50:42
Ez lesz az utolsó, mondta magában Kalandor, miközben berámolt nyolc hűtött sört a kosarába. Na, jó, jöhet még egy 2 dekás is, de csak a biztonság kedvéért. És ha nem issza meg, hisz most mondta, hogy ez lesz az utolsó... Na, nem úgy az utolsó, hogy soha többé, de most nagy leállás lesz. Nagy…..
Para-Kovács Imre: Az első sör című írása mára ikonikussá vált sztenderd, mondhatnánk, ha patetikusak akarnánk lenni (s miért ne tennénk?). Az első közlés a Maláta Sörirodalmi és kocsmakulturális folyóirat 1993/3. számában jelent meg, majd ezt követően Az élet habos oldala című sörirodalmi…..
Bő egy hete el kellett hoznom nagyjából 250 könyvet, amiért fizetnem nem kellett. Az volt az egyetlen kritérium, hogy mindent vigyek el. 3. emelet, lift nincs. Vakrepülés odáig, amíg nem látja az ember, miről van szó, de még utólag is lehet nemet mondani. Nem ez történt, jött minden. A boltban…..