Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csabax

236 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy Szerbiával, és egyéb volt jugoszláv államokkal foglalkozó blog burek nélkül olyan, mint a Dallas Jockey nélkül. Korábban is voltak burekos posztok [a "burekot/bureket" probléma már korábban, kommenetelői bevonással kivesézésre került; a csata a "burekot" javára dőlt el].…..
csabax 2012.06.29 18:45:51
@BHJ-962: Burek a főtér mellett is vásárolható Baján. A Szabadság utca elején a belvárosi kaszinóval szemben található az Extra Pekara. Régebben minden nap volt burek, manapság már ritkábban.
Narancsriasztás van Dániában. Ezeket a szerencsétlen viking leszármazottakat már megint összehozta a sors Hollandiával. Úgy látszik, nem elég nekik, hogy a két évvel ezelőtti világbajnokságon házhoz jöttek a pofonért. Orcájuk másik felére is kérnek még egyet. Sebaj, legyen…..
csabax 2012.06.09 21:43:29
@Michael Laudrup: Nem magas ló
és nem szellemeskedés itt a tényállás. Mint ahogy az is tény, hogy ma nem a hollandok nyertek. Nyugodj meg: attól, hogy ma a dánok győztek, nem dőlt össze a világ. És nem változtak meg a viszonyok, szóval a dán fociválogatottat sem holnap, sem holnapután nem fogják hollanddal egy szinten emlegetni. Élvezd ki, hogy nyertek a dánok és az EB-arany mellett évtizedekig lesz mit emlegetni. :-)
Hódos Hajnalka, a Baltás Démon – Malackaraj, Hogyvolt Mint mondani szokta, ő úgy lett blogger, hogy Péter Anna kikukázta a Velvet Tejvaj rovatának kommentelői közül. Arra már nem emlékszik, jellemzően pozitívan járult-e hozzá az ügymenethez, de Baltás Démonnak már a…..
Műsorajánló Egy ígéretesnek tűnő, epizódonként közel egy órás, könnyed dokumentumsorozat kezdődik a belgrádi B92 televízión. A sorozat címe: SFRJ za početnike (magyarul: JSZSZK kezdőknek; SFRJ: Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija; vagyis JSZSZK, mint a Jugoszláv…..
Mázlisták a magyar válogatott focisták! Ritka nagy szerencséjük volt a pénteki magyar-holland EB-selejtezőn. Míg más ember komoly pénzeket áldoz arra, hogy Londonban nézze focizni van Persie-t, Milánóban Sneijdert vagy Barcelonában Afellayt, addig ők teljesen ingyen és közvetlen…..
Budapestre látogat a világbajnoki ezüstérmes holland fociválogatott. A leendő Európa-bajnok!A sorsolásnak köszönhetően a magyar fővárosban vendégeskedik az Oranje. Ha van fix kettes, akkor ez az - mondhatja a tippelő drukker. És tényleg. Amennyiben onnan közelítűnk az…..
Vége. Iniesta a 116. percben eldöntötte a mérkőzést, világbajnok lett Spanyolország, valljuk be, megérdemelten. Mindenekelőtt gratulálunk a hispánoknak, ahogy a sportszerűség ezt megkívánja. Apropó, sportszerűség. Az Oranje meggyőződésem szerint annak köszönheti ezt a…..
Kérem vissza az én Hollandiámat! Ez a holland csapat, amelyik a 2010-es világbajnokság döntőjében szerepelt, mindent játszott, csak focit nem! Holland focit pedig végképp nem játszott! A tanítvány legyőzte mesterét. A tanítvány megmutatta mesterének, hogy miképpen is kellene…..
(Kattintsatok a képre, faszikáim. A szöveges beharangozóhoz pedig a továbbra, ott ni.) Egy kép néha többet mond minden szónál ugyebár, de egyébként is miféle szavak lehetnének helyénvalóak, ugyanakkor minden elcsépeltségtől mentesek most? Mindössze 4 évente van lehetőségünk…..
Még el sem kezdődött a világbajnoki döntő, de egy dolog máris teljes bizonyossággal kijelenthető: a holland foci diadalmaskodott! Két olyan csapat játszik a labdarúgó világbajnokság döntőjében, amelyiknek ennél hasonlóbb már nem is lehetne a stílusa. Két olyan csapat játszik…..
Bekövetkezett. Bár mondjuk engem egyáltalán nem lepett meg, hogy Hollandia világbajnoki döntőt fog játszani, hiszen már a tavalyi vb-sorsoláskor is meg voltam győződve erről, és ezt azóta is rengetegszer hangoztattam, hogy döntős lesz a narancsmezes válogatott. Nagyon kevesen…..
csabax 2010.07.09 12:42:13
@freagle: Hollandia válogatottja Johannesburgban van és a labdarúgó világbajnokság döntőjére készül.
Brazília fociválogatottja kiesett a vb-negyeddöntőben, és azóta már haza is utazott.
csabax 2010.07.11 15:05:06
@stars7726: Várom én is a holland suna vs. spanyol punci döntő résztvevőit, legeltetni kell a szemet a vb-döntő előtt. Olvasnivaló csak a csajok után lesz. Az írás már javarészt összeállt, és remélem, hogy még a döntő előtt lesz időm begépelni és közzétenni. A holland kezdőcsapat egyértelműnek tűnik. Eltiltás nincs, tehát ha egészségileg is mindenki okés, akkor a szokásos kezdővel indít Hollandia: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst, Kuyt, Van Bommel, de Jong, Robben, Sneijder, Van Persie.
Azzurri Mindeközben Torinóban 2010.07.03 14:08:00
A stadionnal együtt a csapat is épül a Juventusnál.. A tavalyi borzalmas szezon után a Juve vezetése alapos változásokon esett át, ennek köszönhetően elnöki posztra a fiatal Andrea Agnellit, sportigazgatónak Giuseppe Marottat, míg edzőnek Luigi Del Nerit választották. A…..
csabax 2010.07.06 23:20:16
csabax 2010.07.07 14:25:31
@Unimuck: Jól teszitek. Folytassátok.
Azért sajnálom ám, hogy az olaszok inkább bevállalták a szlovák blamát, mintsem megsemmisítő vereséget szenvedjenek Hollandiától... :-)
csabax 2010.07.09 14:28:09
@Unimuck: Nem a hollandokon, hanem a sorsoláson múlott, hogy kik lesznek az ellenfeleik. Példálul ezen a vb-n azt mondták az olaszok csoportjáról, hogy az a legkönnyebb. Ennek ellenére már a csoportmeccsek után kiesett a világbajnoki címvédő olasz fociválogatott.
Elkezdődött a második félidő. Az elsőben 48-52% volt a labdabirtoklás a brazilok javára. A kapuralövések számában 2-3, kapu mellé pedig 1-4 arányban vezet Brazília. Brazília egy fáról kapta a nevét.A japán bíró remekül vett észre egy kamuesést, amit sárgával…..
A kétkedőknek:   ..
csabax 2010.07.03 00:31:40
@serpentin: Alázat a foci iránt, az van. A hollandok tudnak focizni. A brazilok tudnak focizni. Most két olyan csapat volt kénytelen egymás ellen meccselni, akiknek inkább a döntőben kellett volna összekerülniük. Ezúttal a hollandok nyertek.
Legnehezebb mérkőzése előtt áll a narancsmezes válogatott. Már a vb-sorsolás óta mondogatom (és most a kommentek között is láttam), hogy a Hollandia-Brazília mérkőzés győztese lesz a világbajnok. Tehát egyszerűnek tűnik a képlet: le kell győzni a brazilokat! A terv…..
csabax 2010.07.02 17:55:47
Holnap délután, magyar idő szerint 16 órakor kezdetét veszi az Oranje eddigi legkeményebb mérkőzése. A világranglista élén álló brazilokat kell lehengerelnie a narancsosoknak, hogy a hőn áhított világbajnoki cím begyűjtése ne csak álom maradjon. A hangulat fokozása érdekében…..
Pali bácsi megmondta, hogy nyernek a hollandok. És ha Pali bácsi ezt mondta, akkor ennek így is kell lennie. Mert Pali bácsi jóviális. És plebejus. És bohóc. És nem lesz gátja semminek. És. Teccikérteni? Ha Pali bácsi megmondta, akkor ez azt jelenti, hogy Pali bácsi megmondta. Mert…..
csabax 2010.06.30 14:17:12
Azzurri Azúrkék összeomlás 2010.06.24 20:20:00
Tegnap este írtam egy ideges e-mailt lupettónak, a mai napot egyeztettük, oké, megírom az összefoglalót, ígértem, remélem, nem azt a címet kell majd adnom a posztnak, "lófasz és esti fény" vagy azt, "arrivederci", vihogtam, de nem gondoltam…..
Akkor toljuk élőben Dánia-Japán..