Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bron32

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint előzőleg írtam, az aktív, tevékeny hozzáállás segít abban, hogy ne vessz el a sikertelenségben. Hogy érezd, hogy teszel valamit, aminek várhatóan lesz eredménye. De konkrétan mit is tehetünk egy jó állásért? Azon túl, hogy elküldtük az elég jó álláspályázatunkat. A kitartásról, mint…..
A maximalizmus tud jó dolog lenni, mert a munkájukra igényes emberekkel elvileg jó dolgozni. De az igényesség és a maximalista, perfekcionista hozzáállás között bőven van különbség. Sokan, leginkább irodai állásokra pályázva rossz tulajdonságukként mondják a maximalizmust, mert azt gondolják, hogy…..
bron32 2019.04.17 10:49:07
@Jankove:

"aki pusztán igényes a munkájára"

A munkavégzés során a munkaadónak joga van meghatározni, mennyire legyél igényes. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor az a te hibád. Rugalmasnak kell lenni!
Mondhatja a főnök, hogy ne ellenőrizd a munkád, mert a cégnek jobb, ha 20 valamit csinálsz meg 2%-os hibaaránnyal mint ha 12 valamit csinálsz meg 0,2%-os hibaaránnyal. Zabalint is valami ilyesmire célzott.
Ha te ragaszkodsz ahhoz, hogy hibás munkát nem adsz ki a kezedből, az nem feltétlenül jó.
bron32 2019.04.17 14:19:38
@Amator:

Ez nem igaz, még a repülőgépgyártásban sem 0 hiba a cél. (Keress rá: GE Aviation Six sigma)
Önámítás, ha tényleg elhiszi bárki is, hogy a 0 hiba lehet cél a tömegtermelésben.
A minőségbiztosítási rendszerek sem erről szólnak.
Az „odaát” a munkáltatói oldal. Az, hogy ők mit látnak az álláskeresőkből, sok cikkben meg van már énekelve, mindenféle jogosnak és nem megalapozottnak tűnő panaszok mentén is. A munkáltatók ezek a tapasztalatokból építkezve is próbálnak összerakni egy olyan készséglistát (menőbben: soft skill…..
bron32 2019.03.14 11:24:27
@Willkommenskultur:

"Ugyan kinek lenne az a celja, hogy onkent tomje masok zsebet a munkajaval, s mellette a legerosebben megadoztatott jovedelemforrasbol eljen? Max. egy idiotanak."

Tévedés azt hinni, hogy akkor jársz jól, ha minél kevesebb hasznot szerzel a munkáddal másoknak. Inkább pozitív korreláció van a hasznosság és a megbecsültség között.

A nettó jövedelem érdekel, nem az adóztatás mértéke.

Szerintem a jó munkahely kritériumai: jó munkakörülmények, testhezálló feladatok, jó fizetés, fejlődési lehetőség, kevés stressz, stabilitás, kiszámíthatóság. Annak csak örülök, ha másnak is megéri, hogy én dolgozok. Sőt, ha nem így lenne, az lenne gáz.
Sok cég sok vezetője nyilatkozza, HR-es konferenciákon is hallani, hogy az álláskereső készségei, a személyisége és leginkább a problémamegoldási képessége mennyire fontossá válik, amikor új kollégát keresnek. Vezetőkre szakosodott coachok magyarázzák ezt az ügyfeleiknek,…..
bron32 2019.02.28 13:45:37
@jobangel:

"nem a problémamegoldási készséget hype-olni, hanem a tudásalapú munkára helyezni a hangsúlyt"

Ez pont ellentétes a trenddel, ami főként az információs forradalom következménye.
Ugyanis egyre kevésbé számít a tudás megléte, egyre fontosabb a könnyen elérhető tudás alkalmazásának képessége, amit problémamegoldó képességnek is hívhatunk.

Lehet, hogy mást értesz tudás és problémamegoldás alatt mint én, ezért leírom, mit értek ezek alatt:

tudás = meglévő ismeretanyag
problémamegoldási készség = fluid intelligencia
bron32 2019.02.28 13:48:33
@jobangel:

"Sok cég sok vezetője nyilatkozza, HR-es konferenciákon is hallani, hogy az álláskereső készségei, a személyisége és leginkább a problémamegoldási képessége mennyire fontossá válik, amikor új kollégát keresnek."

Ezért keresik a vezetők az ilyen embereket.
Gondoljunk csak a programozókra!
Ha sok évig dolgozik valaki egy helyen, az nemcsak szakmai beszűkülést, de sajnos egy jól kihasználható lelkiállapotot is tud eredményezni. Ezért is alakult ki az a – szerintem ebben a formában téves – nézet, hogy ötévente munkahelyet kell váltani. Jobb cégek áthelyezésekkel, folyamatos…..
bron32 2019.02.07 12:08:35
@Legelő Őse:

"egy saját kereteit ismerő ember visszajelez, ha nem változik, akkor elmegy"

Az a gond, hogy a munkavállalók többsége kiszolgáltatott helyzetben van, mert el van adósodva, nincs elég megtakarítása, hónapról hónapra él. Ezért ezt nem teheti meg.
A probléma napi szintű: munkavállalók rendszeresen panaszkodnak, hogy 40 éves kor felett már nehéz állást találni, 50 felett szinte lehetetlen. Egyénileg szoktam tudni ezt cáfolni, segítséget nyújtani, de rendszerszinten a munkáltatókat kellene meggyőzni. Az alábbi írás a Linkedinen jelent meg,…..
bron32 2019.01.29 12:21:45
@Irbisz:

"már 2000-ben nem lehetett valaki komolyabb/értelmesebb szellemi munkakörben felhasználói szintű számítógéphasználat nélkül"

A multinál, ahol 2003-ban dolgoztam, volt olyan osztályvezető, akinek nem volt számítógép az asztalán. Határidőnaplóban, meg telefonon dolgozott.

"Alighanem az átlagnál sokkal lassabban tanulsz és idegenkedsz az új dolgoktól, és ezt kivetíted másokra és azt hiszed mindenki ilyen."

Ez egy igen erős előítélet. :-) Inkább a másokon tapasztaltakat vetítem másokra. Azt persze észrevettem, hogy lassabban tanulok mint 20 évesen.

"Mellékesen a fiatalok okostelefonhasználata, amitől annyira odavagy"

Nem vagyok oda azért, de pl. a hüvelykujjammal soha nem fogom tudni úgy pötyögni mint azok, akik 10 évesen kezdték. Ezzel nem állítom, hogy ez nagyon hasznos, de egy jó példa az idősebb korban nehezen behozható skillekre.
bron32 2019.01.29 13:27:38
@jobangel:

Jó hírem van: nagyon távol áll tőlem, hogy kiválasztással foglalkozzak.

Ha már pálcát törsz felettem, kérlek, írd le, mi volt törvényellenes az általam leírtakban.
Nem írtam, hogy helyes dolog félretolni egy idősebb pályázó önéletrajzát, csak azt, hogy "Azon nincs mit csodálkozni" bizonyos esetekben.
Bizonyos pozíciók esetében pedig épp azon nem csodálkozok, hogy az idősebbeket preferálják.

Szerinted miért kevésbé rossz és kevésbé igazságtalan dolog félresöpörni egy önéletrajzot a nem preferált, de megfelelő végzettség miatt mint a nem preferált életkor miatt? Mert az egyiket nevesíti a törvény, a másikat nem?

Azt állítod, hogy meg lehet győződni egy jelölt alkalmasságáról anélkül, hogy felvennéd x hónapra dolgozni?
Szerinted semmi feltételezés nincs a kiválasztási folyamatban?
Prológus: Figyelem! Ez nem útmutató kezdő szociopatáknak a mobbing tökéletes kivitelezésére! ---- A mobbing általában személyes konfliktusokból indul, és az áldozat számára én mindig a menekülést, munkahelyváltást javaslom, mert racionálisan ez a leggyorsabb és leghatékonyabb megoldás. Ha pedig…..
JobAngel HR Festen jártam 2018.10.30 06:00:00
2018 október 18-án tartották a HR Fest-et, ami a HR szakma egyik legnagyobb találkozója Magyarországon. Ahogy bolyongtam a termek és emberek között, szóba elegyedtem sokakkal, beszélgettünk a szakma jövőjéről, a technikai megoldásokról, és igen, a szexista robotról is :) Arról…..
bron32 2018.11.05 11:34:36
@jobangel:

Nem gondolom, hogy feleslegesek a kilépő interjúk, azonban az eredmények fenntartásokkal kezelendők. Az ember alapvetően konfliktuskerülő, főleg akkor, amikor már nincs értelme konfliktust vállalni. Amikor egy dolgozó már meghozta a döntést, hogy kilép, próbál őszinte lenni, de igyekszik békével távozni, ezért a lehető legkényelmesebb választ adja.
Harsogja sok cikk, női magazin, pszichológiainak álcázott tárgyú „önsegítő” könyv, hogy mennyire fontos az önfejlesztés, a spirituális témájú írások még inkább erősítik ezt. Guruk tartanak előadásokat, teltházasan, magas belépti díjért. Az emberek pedig fogékonyak rá, hiszen sokan érzik, hogy valami…..
bron32 2018.11.05 14:27:23
@jobangel:

"a legtöbb hiányosság az nem azért van, mert az illető lusta, béna, hanem azért, mert másban lesz jó"

Ez nem igaz. Ez ugyanaz a sztereotípia, mint amikor a szép nőket butának hiszik. Közvetlenül attól, hogy valaki valamiben gyenge, nem lesz jó más valamiben.
Közvetve már lehet, pl. ha egy fiú gyenge fizikumú, akkor nagyobb eséllyel fordul a szellemi foglalkozások felé, mert tudja, hogy élsportoló, testőr vagy fitness edző soha nem lesz belőle, ezért az átlagnál szorgalmasabban tanul.
Vannak közhelyek, melyek ugyan nagy általánosítással, de valósan írnak le egy jelenséget. A médiában és a női blogokon gyakran előforduló, általában nők által megfogalmazott toposz, miszerint a férfiakat taszítják az okos nők, nem ebbe a kategóriába tartozik. Először is néhány fogalmat nem árt…..
bron32 2018.10.25 13:51:07
@AHC:

Kevés olyan nővel randiztam, akit bármilyen komolyabb téma érdekelt volna.
Nem állítom, hogy a férfiak esetében jobb a helyzet.

Kb. 5-10 főbb párválasztási szempont van, ezek között vannak olyanok, amelyek felett nem tudunk elsiklani. Az értelemmel, érdeklődéssel kapcsolatos szempontok sajnos nem ilyenek.
Ahogy egyre inkább népszerűsítjük, egyre többen is jönnek vissza azzal a panasszal munkáltatói oldalról, hogy nem működött a home office, megpróbálták. A kollégák „ellustultak”, nem volt kontroll, kicsúsztak a határidőkből, a vezető nem látta, hogy menne a munka, nehéz volt összeszervezni egy…..
A HR-es állásinterjús szokásokat sokszor éri az a kritika, hogy színház az egész, és nincs is értelme. Leginkább az alábbi kérdések miatt gondolja ezt sok álláskereső – és ezek esetében egyet is kell értenem velük. Állásinterjú-stratégiákkal azt tanítom nekik, hogy ezekből hogyan lehet kimozdítani…..
bron32 2018.07.20 12:20:03
@juletræ:

"Nézd a HR-nek az a feladata, hogy a pszichopatákat, manipulátorokat, stb kirostálja."

Pontosan.
Aki nem tud jól kezelni ostoba embereket, hülye helyzeteket, hülye kérdéseket, az nem tud jól együtt dolgozni másokkal. Akármennyire is okos valaki, fontosak a szociális készségek is. Egy szociopata agytröszt helyett inkább felvesznek egy középszerű szakembert, ha ő kiválóan kezel minden szituációt.
Tele a net a férfiak panaszaival arról, hogy a mai nőkkel nem lehet randizni, mert egyrészt el sem jut odáig az ismerkedés, másodszor a megbeszélt randira el sem jönnek a kedves nőnemű lények, harmadszor a randi után eltűnnek, mint szürke szamár a ködben. Sokakat már annyira frusztrál ez a helyzet,…..
A milliót is elérheti azoknak az egyetemistáknak a száma, akiket sugar daddy tart el. Egyikük most elmesélte, miért döntött úgy, hogy ezen a sokak számára megkérdőjelezhető módon finanszírozza tanulmányait...
bron32 2017.11.23 15:06:44
@borzlány:

"Igen, ha pénzért dugsz, akkor kurva vagy, definíció szerint."

"nem fizetni kell érte, hanem ADNI"

Ez nem túl jó definíció. Ugyanis nem egyértelmű, mit értesz pénzért dugás alatt:
- Csak azt, ha közvetlenül fizetni kell az aktusért?
- Vagy azt is, ha bármilyen módon köze van az anyagiaknak ahhoz, hogy lefekszik-e az ember valakivel?

Két szélsőséges definíció van:
1. Amit te írtál, hogy aki pénzért dug, az kurva. Ebben az esetben a szóban forgó nő nem kurva, mert valószínűleg nem úgy támogatják, hogy aktusonként kap egy összeget.
2. Ha bármilyen módon köze van az anyagiaknak ahhoz, hogy lefekszik-e az ember valakivel, akkor az illető kurva. Ez azonban minden nőre igaz lenne, ugyanis amelyik nő családalapításra vágyik, az hülye, ha teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy a férfi mit tud beletenni a közös életbe.

Ez egy skála. Kevés az olyan nő, aki csak a pénztől teszi függővé a szexet, de az olyan is, akinek teljesen irreleváns a férfi anyagi helyzete.
Korunkban egyre inkább abba az irányba haladunk, hogy ha egy férfi kezdeményez egy nőnél, vagy bókol, elismerő megjegyzést tesz egy nő külsejére, akkor könnyen a szex-izmus stigmáját égethetik rá a környezetében. Hol végződik a bók és hol kezdődik a zaklatás? Sértő-e ha valaki a kizárólag a másik…..
bron32 2017.07.25 13:35:22
@Mia and me:

A nők között is vannak olyanok, akikkel nem szívesen utazik együtt az ember.

A témához az udvarlás- és zaklatástípusokról:
- segédmunkás beszól a jó nőnek: ez inkább vicces mint zavaró
- gáz férfi kezdeményez a jó nőnél: ez nagyon ritka, a férfiak általában tudják, hol a helyük
- skalpvadász kezdeményez: általában neki elfogadható a stílusa és nem zaklató, ért a nemleges válaszból
Az első intim együttlét sarkalatos pont egy alakuló kapcsolatban. Manapság nem a hosszú ismerkedés, randizgatás idejét éljük, de ha komoly kapcsolatban gondolkozunk, mégis hányadik randi után ideális az első együttlét?  Ha már az első randin megtörténik, eltűnik a…..
bron32 2017.07.20 11:11:06
@Helyszíni zsemle:

"Egyebbkent egy normalis epp lelkivalgu emberben, van annyi termeszetes gatlas, hogy nem akar azonnal levetkozni egy szinte ismeretlennek."

A gátlás nem természetes dolog és nem is az ép lelkivilág jellemzője, hanem a neveltetésből vagy valamilyen kudarcélményből adódik.

Az ismeretlenek előtti levetkőzést én se tartom természetesnek (ellenben sokan pl. meztelenül szaunáznak, és nem tartják furának, mert így szokták meg, így látták a szüleiktől), ha már úgy érzem, hogy lefeküdnék valakivel, miért ne vetkőznék le előtte szívesen? Ez nem attól függ, mennyi ideje ismerem, hanem attól, hogy lefeküdnék-e vele.
Kata jelenleg nem boldog. 5 év után elköltözött a közös házból ahol barátjával, Péterrel éltek együtt. Ülünk a presszóban és hallgatjuk Katát, aki elmondja miért döntött úgy, ahogy. A mondatok, melyek kijöttek a száján, bármelyik Barátok közt részben, vagy brazil szappanoperában elhangozhattak…..
bron32 2017.06.20 15:18:02
Elég lett volna az egyik félnek egy kicsit jobban figyelni a másikra, akkor nem jutottak volna idáig.

@Diorella Queen:

Szerintem pedig nagy hiba lett volna házasságot kötni úgy, hogy 2 napig sem éltek együtt addig.

Ott rontotta el a nő, hogy nem dobta ki a férfit 1 év tétlenség után. Tétlenség alatt azt értem, hogy nem jelezte a férfi, hogy komolyak a szándékai. Csak a nő idejét rabolta.
Alig vártad az első randit, hogy az eddig szimpatikus Úrral végre személyesen is találkozz? Ám ott elhangzott egy mondat, kijelentés, amitől egy csapásra minden megváltozott. Nézzük, mik a legidegesítőbb mondatok:  "Ha nem jössz fel hozzám, akkor minek találkoztunk"? Minden…..
bron32 2017.06.15 09:32:55
@okostojas007:

"első randi miatt elveszíteni egy üzleti partnert nem biznic. Ha a nő elvárja, hogy legyen 2 autó, kertesház meg 4 gyereknek egyetem, akkor férjen már bele a munka is."

A nők többsége nem luxusra vágyik, hanem biztos megélhetésre, amihez elég, ha a férfi 250-400 nettó körül keres. Ahhoz pedig nem kell napi 24 órát dolgozni és telefont felvenni este. Ha feltételezzük, hogy a nő is dolgozik, akkor már normálisan megélnek, kivéve ha nem tudnak bánni a pénzzel, de akkor meg úgyse lesz elég semennyi pénz.
A karrierista férfiak saját maguk miatt hajtanak, nem azért, mert a nők ezt várják tőlük. Ha mégis a nők miatt, akkor nem értenek a nőkhöz.
bron32 2017.06.16 12:30:47
@okostojas007:

250-400 ezret írtam, tehát 250 az alsó határ, és ez csak a férfi fizetése, bár az igaz, ez így sem elég törlesztőrészletre, 2 kocsira vagy nagy kertes házra. De vannak olyan körülmények (tehermentes lakás, 1 autó, 1 gyerek), amikor elég a kényelmes élethez az is, ha a férfi 250-300-at keres, meg persze a nő is valamennyit.

„igenis kell a kertesház és a 2 autó”

Neked lehet. Én biztosan nem dolgoznék napi 2 órával többet azért, hogy eggyel több szobám legyen vagy eggyel több autóm. Főleg nem csinálnék olyat, amit nem szeretek vagy ami miatt a szabadidőmben hívogatnak.
Szabad ember vagyok, nem a saját személyiséghibáim vagy a tárgyaim rabszolgája.
bron32 2017.06.16 12:36:25
@okostojas007:

Ugyanis sokan nem a saját valós szükségleteik miatt güriznek a nagy autóért, meg a nagy házért, hanem hogy lehessen vele villogni.
Aztán ott tartanak, hogy 400 ezerből se tudnak megélni, ráadásul a maradék szabadidejüket is fűnyírással, meg takarítással töltik.
Az édi-bédi Puszcsi Fiúkák! Én egy cuki, szexi csajszika vagyok, aki a kandúrját keresi. Szeretek vásárolni, koktélozni a barátnőimmel és a tengerparton napszemcsiben heverni, mert büszke vagyok arra, hogy szépen le tudok barnulni. És még csücsörítős szelfiket is szeretek csinálni a fürdőszoba…..
Szerintem mindenkinek van olyan férfi ismerőse, aki arra panaszkodik, hogy a felesége elhanyagolja szexuálisan. Bár nincsenek statisztikáim, de a fordított eset szerintem ritkább. A jelenségnek több oka is van, melyek kisebb-nagyobb mértékben össze is fonódhatnak. Vegyük sorra ezeket, és próbáljunk…..
bron32 2016.12.22 12:42:11
@Leylandi:

"A csúcs (illetve az összhaszon) valahol ott lehet, ahol a külső hanyatlásának görbéje épp metszi a növekvő tudásét."

Igen, ezt tovább bonyolítja, hogy minden férfi igényei között eltérő súllyal szerepelnek a partner külső tulajdonságai és a technika.

Saját tapasztalataim alapján gyakran ápoltságban is jobbak a 30-as nők mint a fiatalabbak. Ezen a téren volt régen pár maradandó élményem fiatal lányokkal.
Az viszont visszatetsző, amikor egy hanyatló külsejű nő túljátssza a szerepét az ágyban, amikor a technikájával próbál kompenzálni.