Regisztráció Blogot indítok
Adatok
athtleticgugara

83 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szkítiától Maghrebig A baszkok 2011.02.14 14:09:00
Rubruquisnál tehát úgy olvastuk, hogy a vandálok Baskíriából jöttek ki, ami nem más, mint maior ( vagy magna ) Hungária, vagyis a magyar őshaza! Ez a Baskíria Kézai Simon mester krónikájában is felbukkan, mégpedig szintén a magyarok őshazájának, Scythiának részeként:…..
athtleticgugara 2022.08.17 18:21:04
Mint azt mindenki tudja, Aduriz elképesztő góljával az idény nyitómeccsén Athletic 1 - Barca 0. A felületes szemlélőnek ennyi. Nézzünk kicsit mélyebbre!  Jól sikerült felkészülés Athletic-függőségünk okán, a páran szurkolói csoport törzsgárdájából a legtöbb felkészülési meccset megnéztük,…..
Vasárnap este a földbe kellet volna döngöljük a sevillai Betist, de kapitányunk meggondolatlansága miatt ez sajnos kútba esett, több mint egy félidőt emberhátrányban játszottunk, mégis sikerült pontot csípni. Vagy kettőt veszteni?    Az első perctől kezdve látszott mi lesz a játék, Berizzo nagyon…..
athletichungara A peches Williams 2018.08.28 10:42:55
Ha nyer a csapat hétfő este/éjjel, akkor semmi baj, nem gond éjfélig fennmaradni, de ha nem nyer, sőt az utolsó pillanatokban pontokat veszít, úgy már nem olyan funny... Jó lehetett tegnap este semleges szurkolóként nézni az Athletic-Huesca meccset, főleg a második félidőt. Jó kis adok kapok ment…..
athletichungara Visszatértünk! 2018.08.17 11:24:10
...és visszatértünk. Elnézést a hónapokig tartó szünetért de a blog szerkesztője költözésen van túl, ez az oka a hosszú poszttalanságnak. És nem csak a csapat kritikán aluli produkciója.  Az új mester és a bő keret: Sok minden történt a csapat háza táján, ízlelgethetünk új neveket, biztosan…..
Tegnap az Athletic irgalmatlanul elkapta a Villarealt idegenben. Kuko Ziganda első igazán jó meccse volt ez, így április 9-én, a 31. fordulóban.  Mindenesetre jobb később, mint soha - puffogtatandó a közhelyeket, ha már kihagytam a Sárga Tengeralattjáró elsüllyesztését. Bilbaóban most megint lelkes…..
Mivel a blog nem kizárólag az Athleticről szól, mivel csapatunk szereplése alig méltó említésre - lásd tegnapi pontajándékozás a Celtának - mivel van bringaszakértő a szurkolói csoportban és mivel holnap kezdődik a baszk körverseny, íme Győri "Astraloza" Tamás beharangozója. Ne felejtsétek, az…..
Jártatok már Bilbaóban? Nem? Akkor most Győri "Astarloza" Tamás és kedvese Zsófi néhány bejegyzéssel odavarázsol benneteket. A következő hetekben a blog nemcsak az Athelticről, hanem Tamásék útjáról is szól. Szombat délelőttre csak egy rövidebb programot terveztünk be, mert este 20:30-kor rajtolt a…..
Valljuk be őszintén, számunkra itt a szezon vége. Kizúgtunk az Európa Ligából, a kupából rég kiestünk, a Ligában akkor is bent maradunk, ha innentől csak döntetleneket játszunk. Fájdalmas, de a tegnap esti San Mamés-beli vereség a klub történetének 100. UEFA/EL meccsén abszolút jól mutatta milyen…..
San Mamés oroszlánjai Moszkvában falták fel az orosz medvét. Szpartak - Athletic 1:3! Mikel Rico kabát és sapka nélkül szállt le a repülőgépről a moszkvai mínusz tízes hidegben, miközben mindenki más úgy bebugyolálta magát, hogy a szemén kívül semmi sem látszott.  A másnapi városnézésen Mikel…..
"Quo usque tandem abutere, Catilina, patientia nostra? quam diu etiam furor iste tuus nos eludet?" - Ugyan meddig élsz még vissza, Catilina, a türelmünkkel? Meddig űz még eszeveszett dühöd gúnyt belőlünk? Írta Cicero a Catilina-féle összeesküvés leleplezésekor. Most mi vagyunk Cicero és szavainkat…..
Elment Laporte - 65 misiért a Citybe - helyére megvettük a Soci ballábas belső bunkóját, Inigo Martinezt. Transzferrekord itt is, ott is, amott is.  Egy felületes, vagy nem szakavatott olvasó-drukker ránt egyet a vállán, na, hogy belendült az Athletic, hisz jó két évig nem igazoltak, de a vájt…..
Jártatok már Bilbaóban? Nem? Akkor most Győri "Astarloza" Tamás és kedvese Zsófi néhány bejegyzéssel odavarázsol benneteket. A következő hetekben a blog nemcsak az Athelticről, hanem Tamásék útjáról is szól. Az előzetes tervek szerint a pénteki napunk tűnt a legrohanósabbnak. A Baszk Néprajzi…..
A cím sok mindent elárul az elmúlt hét történéseiről. Volt itt minden, mint a búcsúban! Kepáról. Hát úgy tűnik Kepa inkább oroszlán akar lenni, mint Nivea reklámarc. Tegnap közölte a klub a bombahírt, miszerint a fiatal kapus mégsem ír alá a Reálhoz, hanem meghosszabbítja szerződését. Kivásárlási…..
Igen, b*szdmeg igazoltunk egy románt. Cristian Ganea a román válogatott és a Viitorul Constanta játékosa július elsejétől három évre az Athletic labdarúgója lesz.     Hogy a viharba kerül egy román balszélső az átigazolási politikájáról híres Athletic Bilbaóba?! Nos kérem, a híres…..
athtleticgugara 2018.01.18 23:13:30
@Six: Mi, az Athletic. Athletic gu gara!
Jártatok már Bilbaóban? Nem? Akkor most Győri "Astarloza" Tamás és kedvese Zsófi néhány bejegyzéssel odavarázsol benneteket. A következő hetekben a blog nemcsak az Athelticről, hanem Tamásék útjáról is szól. Csütörtök - Guggenheim múzeum, Gran Via Lopez de Haro, majd egy újabb séta a Nervion…..
Nagy ajándékot kaptunk tegnap a Betistől! A zöld-fehér sevillai csapat túlpörgött és ostoba hibáinak hála kikapott, pedig az első 25-30 percben úgy nézett ki simán kikapunk Joaquinéktól. Iago már az elején bravúrral ütött kapufára egy labdát és meccs elején kétpercenként próbálkozott az…..
Jártatok már Bilbaóban? Nem? Akkor most Győri "Astarloza" Tamás és kedvese Zsófi néhány bejegyzéssel odavarázsol benneteket. A következő hetekben a blog nemcsak az Athelticről, hanem Tamásék útjáról is szól. Szerda Ha Bilbaóba mész, akkor mindenképpen menj el a San Mamésbe! Ez annyira alap, mint…..
Ziganda edzői pályafutásának legnagyobb sikerét érte el tegnap, mivel az általa irányított Athletic Club megnyerte Európa Liga csoportját.  Szeptember tizedike óta nem volt ilyen sima meccse a csapatnak, akkor a Girona ellen nyertünk 2-0-ra, igaz otthon, a San Mamesban.  A csoportból való…..
Jártatok már Bilbaóban? Nem? Akkor most Győri "Astarloza" Tamás és kedvese Zsófi néhány bejegyzéssel odavarázsol benneteket. A következő hetekben a blog nemcsak az Athelticről, hanem Tamásék útjáról is szól.    Kedd Aki ismer, pontosan tudja, mit jelent nekem Baszkföld. Évek óta szerettem volna…..
athletichungara A világ vicce 2017.11.30 10:22:24
Kuko Ziganda az Athletic történetének legsötétebb lapjait írja. Tegnap este 95. percben szerzett góllal az 1969-ben alapított, 100 férőhelyes "stadionnal" bíró, harmadosztályú Formentera kiverte a kupából a 24-szeres kupagyőztes Athletic Bilbaót. Elfogytak a jelzők, ezt a produkciót nem lehet…..
Minden jó, ha vége jó, mondhatnánk, de ez a kilencven perc sok ősz hajszálba, rágott körömbe, idegeskedésbe került ám. Nem is tudom, hogy volt-e valaha olyan, hogy felálltam egy Athletic-meccs elől.  Mi volt ez az első 25 perc? A gól előtt Iago már négy parádénál járt, egyszerűen érthetetlen,…..
Az elmúlt héten - az előző szombat délutánjától tegnapig - három mérkőzést játszott az Athletic. Mérlegünk egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség. Három rúgott, három kapott gól.  Október végén érdemes feltenni ismét a kérdést, amit augusztus végén már feltettünk: Mi volna a játék, Kuko? A…..
A rádiókban ma reggel bizonyosan a "játéknap legnagyobb meglepetéseként" emlegették tegnapi meccsünket. A rendkívül veretes Zorya Luhansk győzött a San Mamésban. Hiába minden reménykedés, hogy majd most, hiába minden babona: piros alsónadrág meccsnapokon, csak a fehér csíkra lépés a zebrán,…..
athletichungara Komitragédia 2017.09.25 10:39:37
Szombat este újat és korszakalkotót tett le csapatunk az asztalra. Míg a hazai Malagának tragédiából komédia lett a mérkőzés, addig számunkra komédiából tragédia lett. 1-3-ról sikerült két pontot vesztenünk 10 ember ellen... Ha valaki nem látta a mérkőzést, legyinthet, Malagán 3-3, hmm, biztosan…..