Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K.Zs.S

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan szeretnek sorozatokat nézni, főleg a nagy melegben amikor nem szerencsés kimenni sokáig. Itt van pár ötlet, mit nézz nyáron! Skam: Szégyen  Egy norvég sorozat tinédzserek mindennapjairól. Viszont én még nem találtam meg magyarul, csak felirattal. Aki nem szereti a feliratos filmeket/…..
Én ötöst akartam neked adni! Ez a mondat az egyik legutáltabb, ilyenkor az játszódik le válaszképp a fejekben, hogy: ,,Hát hajrá!" vagy ,,Én is ötöst szeretnék kapni." Tehát attól, hogy a gyerek orra alá dörgölik ezt még nem lesz jobb! Magyarázás közben belekavarodik a saját mondandójába és…..
Sziasztok! Aki kollégiumba jár az bizonyára tudja, hogy vannak dolgok amik képesek megmenteni a heted! Összegyűjtöttem nektek néhányat! Tea:    Tényleg csak jól járhatsz vele! Hidd el. Megfájdulhat a torkod, esetleg megkívánod, azért valljuk be, jól tud esni az embernek!   Cukor és…..
Teljesen normális ha kicsit félsz a kollégiumtól, de ott köttetnek a legjobb barátságok. Na, de felmerül a kérdés, hogy mégis mit kell vinni? Itt egy kis segítség.   Beköltözéskor kicsit több dolgot kell vinni és akkor célravezetőbb ha a szüleid is veled mennek és segítenek (sőt, általában van…..
 Először is egy tipp, a kilencedikes évkezdés talán még jobban megterheli majd a családpénztárcáját mint az eddigiek (főleg ha koleszos lesz a gyermek így oda is vásárolni kell) , így okosabb ha előtte elkezdtek kicsit félretenni rá (tudom... tudom, hogy nemrég volt a ballagás és az sem két forint…..
 Kezdeném azzal, hogy semmiképp sem egészséges ráerőltetni a gyerekre a szülő akaratát. Ha anyuka azt akarja, Pistike egy nagyon erős gimnáziumban tanuljon tovább, és Pistike ezt erősen ellenzi, akkor ebből nem fog sok jó kisülni. Viszont ha ez pont fordítva van (Pistike erős gimnáziumba szeretne…..
 Összeszedtem a ruháim és hazaindultam, hogy onnan is összepakoljak. Sajnos otthon utolért Antal.  -Zita, megállnál egy pillanatra?! Kérlek! Beszéljük meg!-Nincs mit megbeszélnünk! -Aludj rá egyet! Ne dönts így! Túl elhamarkodott! -Nem, nem az! Már nem érzem biztonságban magam melletted. Elakarok…..
 Visszaérve a bankból, nagyon megkönnyebbültem, mert csak arra tudtam gondolni, hogy végre pihenhetek. Ez a nagy felfordulás teljesen lefáraszt.   Az előbb említett "megkönnyebbülés" nem tartott sokáig, ugyanis az emeletre érve hallottam Zita segélykiáltását. Nyitottam az ajtót és elöntött a düh,…..
 A délelőttöm eltelt "úszkálással" , délután Antal elment intézni az ügyes-bajos kis dolgait, így egyedül maradtam, megint. Gondolkoztam, mit is csináljak és miután jól meg hánytam-vetettem a dolgot, a választásom az olvasásra esett (újfent). Szóval kényelmesen elhelyezkedtem a pihe-puha ágyba,…..
 Hajnalban láttam ahogy Antalék kipakolnak egy  rendőr segítségével. Azt hittem, akit letartóztatnak azzal nem bánnak ilyen rendesen, de úgy tűnt mégis. Kár. Pedig vártam mikor jönnek köszönteni az új szomszédot, vagyis engem. A vicc az, hogy tényleg nem tűnt fel neki,hogy ideköltöztem néhány nappal…..
 Fél tizenkettőkor ébredtem. Addig nem volt energiám  körülnézni, de akkor megtettem. Hát azt kellett mondjam, nem csak egy egyszerű szobát kaptunk, hanem egy egész lakosztályt. Az ajtón belépve egy kisebb folyosón találjuk magunkat, ahol balra a konyha van, jobbra pedig a mosdó és a fürdőszoba. A…..
  -Na, mi volt?- kérdezte Zita.  -Elmondtam mindent, úgy ahogy volt.  -Nagyon szigorúak voltak?- tudakolta Péter, akit csak akkor vettem észre. -Őszintén szólva én rosszabbra számítottam, de te mit keresel itt?  -Segíteni jöttem. Én pedig pontosan erre számítottam, szerintem senki nem hiszi, hogy te…..
 Kint ültem a folyosón és vártam Antalt, akit már legalább egy negyed órája hívtak be. Már nagyon álmos voltam és nem tudtam mikor mehetünk végre haza. Féltem, bár nem tudom miért, hisz ha Antal azt mondja nem ő volt, akkor nem ő tette. De mégis. Valahogy az elmúlt időszakban annyira eltávolodtunk…..
 Antaltól kaptam egy sms-t 9 órakor, hogy nem tudnak jönni mert a felesége elájult és félreértés áldozata lett. Ezt pontosan nem értettem, de ha nem hát nem. Kifogás mindenre van. Legközelebb már nincs kibúvó. Nem értem. Zita,hogy tudja elviselni? Mégis milyen félreértésbe…..
    Kinyitottam az ajtót és abban a pillanatban csak annyit vettem észre, hogy a lépcsőház koromsötét. Fel akartam kapcsolni a villanyt, de nem működött, így visszaszaladtam egy zseblámpáért és elindultam megnézni hogy mi történhetett. Mások is hallották a zajt, mert a ház…..
 -Misi, kérlek ezeket küldd el az igazgatónak!- mutattam az asztalomon lévő papírkupacra. -Már megy is?-Igen, a feleségem vár. Ha ezt elintézted te is mehetsz. Ja, és zárd majd be az irodát mielőtt mész. Jó éjt!   A liftben senki sem volt (nem csodálom) és már a portás is pakolászott. Kint sötét és…..
 Ismét Antal nélkül ébredtem. Ha ez nem lett volna elég, még ráadásul esős, borongós napnak néztem elébe. Az első utam a fürdőbe vezetett volna ha észrevettem volna a küszöböt (és nem rúgok bele), de mivel ez nem így történt először visszaültem az ágyra, hogy megnézzem, biztos nem vállt-e le a kis…..
 Ezen a reggelen, szokás szerint, ébresztő nélkül ébredtem. Unalmas szerda reggel... Pontosan ugyan olyan mint az összes többi. Szürke, esős hajnal. Talán aznap fel sem kelt a Nap.   Kikászálódtam Zita mellől az ágyból és elkezdtem készülődni. Egy tökéletesre vasalt világosbarna nyakkendőt…..