Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Graves

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolj bele, mennyre elkaphatott a retró sci-fi-feeling gépszíja, ha egy könyv közbeiktatásával egymás után kettőt is elolvasok ugyanattól a szerzőtől! Mi több, olvasnám a harmadikat is, de hiába néztem át az összes könyvespolcot, egyszerűen nem lelem... Az előző könyv A Föld nővére volt,…..
Graves 2024.03.05 10:16:51
Közismerten „feszült a viszonyom” Stephen Kinggel. Miközben az is közismert (hahaha), hogy egy nagyon fontos dolgot beláttatott velem, amit addig egészen másképpen gondoltam: írni lehet anélkül is, hogy az ember valamit mondani akarna, elég ha csak történeteket mesél. King ezt teszi. S csakugyan.…..
2003. fabruárjaFebruár 1. szombat, úton. Először fordul elő, hogy "öko-sebességgel" megyünk, azaz lassítva, olajat spórolva. Időnk van bőven, így vasárnap délután megérkezhetünk Vlissingenbe.Délután felhívtam az asszonyt. Meglepő hírrel szolgált:Sz. Peti keresett, mert egy német cég megbízásából…..
Elképzelem, ahogyan a liberális fiatalok kimennek a frontra, elbújnak a bunkerbe, majd öt perc múlva felhívják a mamahotelt: anyu, vigyél haza, a sarokban pókok vannak!! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Sakkblog A bábuk és a lépések 2021.11.24 08:58:00
  Üdvözlök minden kedves kezdő, haladó és profi sakkozót! A mai napon a bábukról és a lépésekről fogunk beszélgetni! gyalog/paraszt: csak előre,ütni átlósan tud   bástya:csak egyenesen tud menni huszár: csak L alakban tud lépni,tud ugrani is futó: csak átlósan tud lépni vezér: a legmagasabb…..
Graves 2021.11.26 11:17:37
@Echo73: van még baja... de nekem a legjobban mégis az tetszett, hogy üdvözli a haladó és profi játékosokat :DDD
Hetvenhét évvel ezelőtt, 1944. október 16.-án német segítséggel hatalomhoz jutottak a nyilasok, a magyar történelem rettegett szélsőjobbosai. A fanatikus nyilasok az utolsó pillanatig hittek végső győzelmükben, ezért minden erejükkel felvették a harcot a szovjet Vörös Hadsereggel. Véres hadszíntérré…..
fáymiklós Sting és kora 2021.09.30 07:33:34
Mindjárt hetvenéves lesz Sting, egészen pontosan október 2-án. Nem tudom, megünneplik-e széles e világon, vagy a hetven popzenésznél már végképp nyomasztó kor. Mick Jagger azt mondta, nem akarja hatvanévesen is a Satisfactiont énekelni, aztán mi lett belőle. Paul McCartney is mintha a 64. életévet…..
Most egymástól függetlenül több közeli barátom is átküldött egy fantrailert, amiben a Mátrixot összemosták a John Wickkel. Ráadásul, ami még furcsább, valami különös oknál fogva Mátrix 4-ről kezdtek el beszélni. Jó vicc, mintha a Mátrixnak valaha készültek volna folytatásai... Teljesen…..
Bár látszatra úgy tűnik, a téát tekintve monomániás lettem, de mindent tagadok, nincsen is így: a mindennapokban egyáltalán nem foglalkoztat ennyire az LMBTQstb jelenvalósága. Elsősorban azért nem, mert alig van élő képviselője az ismerősi körömben. Homoszexuálisok vannak, de ők is igen kis…..
Annyi, de annyi jó dolog van az életben, ami csak úgy jön, aztán - még ha meg is kedveljük - hamar el is tűnik. Ezt sok mindenre vonatkoztathatjuk, még az édességekre is. Gombóc Artúr legnagyobb örömére fókuszáljunk egy pillanatra a csokoládékra.  Hiába volt sokak kedvence a Chokito, amelyet…..
     Ez a név nekünk, egészségügyieknek  biztonságot adott. A tőlük kikerült termékek  milliók életminőségét javították. De ez sajnos nem volt elég. Vagy túl sok volt?      A SARS-2 COVID-19 elleni oltóanyagok közül messze a legtöbb negatív hír az ő vakcinájukkal kapcsolatban jelent meg. Pedig a…..
Az egyik legrettegettebb jeruzsálemi királynak, IV. Balduinnak, a születésekor még kevés esélye volt a trónra, hiszen édesapja III. Balduin király öccseként, csak a király gyermekei után következett - volna. III. Balduin azonban, akinek (akkortájt alig tizenhat éves) felesége Árpád-házi Szent…..
Graves 2021.04.16 21:13:40
@padlogaz: A személynevek nagy kezdőbetűvel írása viszont egyáltalán nem értelmetlen és hiábavaló!
Horthy Miklóst a magyar történetírás és társadalmi emlékezet mint konzervatív politikust és németbarát, Hitlerrel szövetségre-lépő vezetőt tartja nyilván, aki a második világháborúban a nyugati hatalmak elleni harc egyik legfőbb európai képviselője volt. Táplálják ezt a megközelítést a…..
Mint azt tudjuk, a CoVid-19 vírus erőssége nem lebecsülendő, krónikus betegekre nézve nagyon veszélyes, gyorsan terjed, nem érdemes a CoVid-ot az influenzához hasonlítani, mivel más természetű a két megbetegedés. A járvány által kiváltott gazdasági károk már dollármilliárdokban mérhetőek, a…..
„Ha a Hold a hetedik házban áll, és Jupiter Mars mellé kerül, akkor béke honol a bolygók közt, és a csillagok szíve felderül.” Ezekkel a sorokkal indul a Hair című musical kezdő dala (mármint magyar fordításban), kifejezve a korszakos musical által bemutatott hippikultúra vonzalmát az asztrológia…..
Nyerhető ez egyáltalán? Világos lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Graves 2020.11.25 21:04:31
@Kartacs_Bela: Vb8 - Vf7 matt.
    Kétség nem férhet hozzá, hogy Joe Biden és Donald Trump csatája meghatározó jelentőségű. Sokan gondoljuk úgy, hogy a jelenlegi elnökválasztás eredménye történelemformáló lehet. Ezzel együtt is vicc az egész.   Kezdjük ott, hogy most, amikor e sorokat gépelem - pénteken, délután fél kettő…..
Mivel alapvetően egy jobb félni, mint megijedni stílusú ember vagyok, sokszor kerülök olyan helyzetbe, hogy szeretném ha nem lenne igazam. Most is ilyenben vagyunk, szuper érzés lenne egy-két nap múlva visszajönni és korrigálni amit most írok. Szóval úgy néz ki igazam volt, megkapja a világ újabb 4…..
A koronavírus okozta járvány március 4-én érte el Magyarországot, a rendkívüli vészhelyzet március 11-én lett elrendelve és március 16-án zártak be a magyar iskolák. A napi új fertőzések száma március 23-től került tartósan 30 fölé, így ez a dátum az első hullám kezdetének is felfogható. Június…..
Graves 2020.08.31 16:03:16
@Mad Marx: agyvelőt érintő jövőbeli járvány esetén te tuti biztonságban leszel.
Ha Budapestről kéne klassz köztéri szobrokat megemlítenem, kapásból csak Wagner Nándor 2010-es művét, a Filozófiai kertet és az Ibis Hotel tetején található alkotást, Madarassy István lebegő bronzszirénjét tudnám felsorolni. Igaz, ott van még a városligeti Anonymus szobor is mint ikonikus pesti…..
Sokszor, amikor megkerestek egy viselkedési problémával, elmondjátok, hogy ti megpróbáltátok a cicát a viselkedés után büntetni, hogy érezze, hogy rossz dolgot csinált. Jellemzően a vízspriccelő szokott sokszor előfordulni, illetve hogy bezárjátok valahova vagy kizárjátok valahonnan. Elmondom, hogy…..
Idén megvolt az első repülős utam. Ennek apropóján megosztom veletek a saját tapasztalatomat és röviden összefoglalom milyen új szabályokra és változásokra számíthatnak azok, akik a jövőben repülni szeretnének. Illetve szeretnék rámutatni, hogy bár manapság minden lépésünknél meg akar minket ölni a…..
A kreativitást a művészetekben már régóta megtaláljuk, bárki, aki üzleti tevékenységet folytat, új terméket dob piacra tudja, hogy a kreatív gondolkodás nemcsak a festők és költők számára, hanem mindenkinek, aki pozitív változásokra törekszik, másképp kell gondolkoznia és dolgoznia. A kreatív munka…..