Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Liza T.

35 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Liza tükre Az utolsó esély 2018.11.16 18:33:32
Másnapos volt. A szája kiszáradt, és zsibongva lüktetett a feje. Csak bámulta, ahogy a hamu a padlóra hull. Így ült már egy ideje. Nem bírom, gondolta. Nem akarom. Egyáltalán, mi ez az egész? Gondterhelten meredt maga elé. Boldognak kéne lennem, de nem vagyok az. Megfulladok. Miért pont engem akar?…..
Liza tükre Itt a vége... 2018.02.12 19:18:12
Meglátta a nő a férfit. Na, ez pont megfelel, gondolta. Jóképű és intelligens. Hatalmas a pénisze. A nők álma. Jó lesz. Kellesz nekem. Mondta csábosan. Kicsi veréb, gondolta a férfi. Milyen édes, milyen kis ágrólszakadt. Látszik, hogy megcibálta őt az élet. Ezt szeretni kell, de nagyon. Bánom is…..
Liza tükre Kismocsok 2018.01.28 17:20:08
fotó: Naomi August Feladom. Mondta. Elhagyom magam. Akiket szerettem, mind elhagytak. Én is elmegyek. Már magamnak se kellek. Elengedem az álmaimat. Itt hagyom a lelkem. Szívem már nincs. Csak test. Az kelendő. Igaza lesz anyámnak. A jóslat beteljesedik. Mennyire rettegett, betegesen félt a…..
  Valami nem úgy működik a rendszerben, ahogy elvárnánk. Jól ki van ez találva. Azt gondolnánk, hogy  a mi céljainkat szolgálja a lehetőségek sokasága, hiszen a nagy számok törvénye alapján meg kéne találni, akit keresünk.  De az igazság az, hogy a rendszer az emberi mohóságra épít, hogy nem tudunk…..
Liza tükre Szívszakadás 2017.10.01 19:01:51
fotó: Rafal Jedrzejek Fájdalmas aktualitása van a bejegyzésemnek. Minden előzmény nélkül, egy ostoba baleset következtében veszítettük el kedvencünket, az életvidám francia bulldogot, Mazsolát. Ettől a röfögő, büdös kicsi malactól mi csak szeretet és kedvességet kaptunk. Elvesztésével kiszakadt egy…..
Teljes erőmből irtok, vágok ki szinte mindent. Nem érdekel a vacak derekam, guggolok a műtött térdemmel, kezemben nehéz szerszám. Csak keveseknek kegyelmezek. Vezekelek és büntetek. Kíméletlen vagyok magammal és veletek, mert ti is benne voltatok! Összejátszottatok, és elrejtettétek a szemem elől a…..
Liza T. 2017.09.08 22:13:43
@gabuschka: Köszönöm, nagyon kedves vagy!
Sziasztok, csajok! Bocsi a késésért, de alig bírtam reggel felkelni, mert még mindig nem pihentem ki magam. Aztán nem tudtam eldönteni, hogy melyik ruhámat vegyem fel, így késve indultam a körmösömhöz. Az a hülye picsa meg olyan lassan csinálta, hogy azt hittem, ráborítom az asztalt. Na, így persze…..
Liza tükre Földanya 2017.07.31 10:03:41
…Tudod, én azt szoktam mondani, hogy: Sok van, mi csodálatos, de a Földnél nincs semmi csodálatosabb… Szophoklész után, csak így szabadon. Mert minden életnek a kiindulópontja a Föld, általa teremtődtünk, Ő éltet minket... Ezen a ponton megadta a végső kegyelemdöfést romantikus ábrándjaimnak, amit…..
Liza tükre In flagranti 2017.07.05 18:09:23
Mit csináltok ti itt? Ez undorító! Ordított Lili magából kikelve. Kezével eszelősen próbálta eltakarni a szemét, de hiába, a látvány harsány neonreklámként ott villódzott a szorosan összezárt szemhéja mögött. A felismerés pusztító áramütésként cikázott át a lelkén, és végérvényesen beleégette magát…..
Liza tükre No comment 2017.06.26 13:26:36
Elhagyott? A ribanc! Rá se ránts! Pár nap alatt találsz magadnak másikat. Manapság a negyvenes csajok teljesen be vannak gőzölve. El sem tudod képzelni, hogy milyen könnyen az ujjad köré csavarhatod őket. Mindegyik gyerek, férj meg jó egzisztencia után sóvárog. Ők kötődni akarnak, mi, pasik meg…..
Liza T. 2017.07.03 08:42:47
@onewayticket:
Ez nem tanács, ez egy esszé. Kitalált történet, de bizony vannak, akik így működnek, függetlenül attól, hogy én itt most milyen kontextusba helyeztem a dolgokat. :)
Annak viszont nagyon örülök, hogy a csajok nagy része az ilyen fickóknak már az első megnyilvánulását átlátja!

Amúgy ezeknek a pasiknak a célcsoportjába ritkán tartoznak emancipuncik, meg tisztes családanyák. ;)
Liza T. 2017.07.03 21:14:35
@onewayticket: ez is egy vélemény, és én tiszteletben tartom:)
Liza tükre Apródauer 2017.05.31 22:11:33
Drága kollegina, minden a legnagyobb rendben! Jobb lett, mint volt újkorában. Kíméletes életmód, gyógytorna, sok séta. A botot elteheted. Ezzel az oldallal már nem lesz gondod. Éva megkönnyebbülve sóhajtott fel. Jöhet a szépségprojekt. Pár hét a klinikán, és tavasz végén új időszámítás kezdődik.…..
Liza T. 2017.06.06 14:17:49
@cckk: Köszi James:)
Liza tükre A mágus 2017.05.05 21:07:30
Felgördült a poros, molyrágta függöny. A sötét manézs közepén, vakító fénynyalábtól körülölelve, ott állt a mágus. Divatjamúlt, hosszú fekete pelerint viselt, mely teljesen elfedte alaktalan testét. Tekintete merev volt és kifejezéstelen. Arca szokatlan, furcsa arányokat mutatott. Rezzenéstelenül…..
Liza tükre Lejtmenet 2017.04.13 10:25:16
Rágyújtok… Tegnap jó kapásom volt, rengeteg csikket gyűjtöttem. Valahogy a hétvége mindig jobb, ilyenkor kevesebb a takarítás, és ha jön a HÉV, az emberek eldobják a cigit akkor is, ha épp csak beleszívtak. Hova tettem? A zsebemben volt, a kabátomban…de hol a kabátom? Rajtam volt, emlékszem, és most…..
Liza tükre Per te. 2017.03.19 14:33:47
Sírós, esős szombat reggel… Az utolsó pillanatban jött a meghívás a világhírű svájci Compagnia Finzi Pasca Per te c. előadására. Nem volt időm utánanézni, de az alapján, amit a műfajról tudtam, egy látványos, szórakoztató show könnyed élvezete lebegett a képzeletem előtt. Inspiráló, vizuális…..
Liza tükre Ennyi 2017.03.05 13:28:25
Tétován megállt, és ahogy csontsoványságú ujjai szép lassan engedtek a görcsös szorításból, és kezdtek lefelé csúszni a gurulós állvány rúdján, majd teljesen függetlenítve magukat az anyagtól, ernyedten engedtek a gravitáció erejének, ő ugyanúgy engedte el egy pillanat alatt az életébe, és saját…..
Klári vagyok, 30 éves társkereső. Keresek egy idősebb urat, aki hajlandó értékelni, és támogatni a fiatalságomat. Magamról csak annyit, hogy bár nincs érettségim, de nagyon is tudom, hogy mit akarok, és mit nem. Hát dolgozni azt nem!  Nem is tudnék, hiszen itt van nekem a Fifike, életem szerelme, a…..
„ Létezik ilyen? ” „ Persze! Ott van például Jagger, akinek most szült egy bébit huszonéves kedvese, aztán gondoljunk az idős Gauguin és a 16 éves jávai Anna kapcsolatára...nem is beszélve a világhírű Andy Wajna, és gyönyörű fiatal felesége, Palácsik Timi szerelméről. Faludy György és Fanni asszony,…..
Liza tükre Az igaz-i 2017.01.31 12:43:35
„ Nem megbízható! ” Ez volt az első benyomása, de a pasi rácáfolt erre a megérzésre, és hirtelen kristálytiszta csend lett kívül…és nagy felfordulás belül. Beindult a gépezet, nem volt   megállás. Minden olyan  tökéletesnek tűnt. Egy ízig-vérig férfi, aki komoly és hiteles, aki hozzá való, és akit…..
Liza tükre New message 2017.01.15 13:17:04
Üzenetet kaptam. Feladója egy 55 éves ápolt férfi, egyenesen a kocsmából. Kicsikémnek szólít. „ nincs otthon a disznó, cincognak a tehenek " Hát, ez vaskos megfogalmazás nőkről és férfiakról…Mindenesetre elgondolkodtató.  A kemény felütés után fokozott kíváncsisággal olvasom a hosszú, nem…..
Liza tükre A szakáll 2017.01.02 16:47:45
Volt valami nyugtalanító abban, ahogy engem figyelt, és ahogy azokkal az átható kék szemekkel hosszasan, némán, ábrándozva a szemembe nézett. Nem tudtam, hogy miért, de éreztem, hogy ez nem jó. Ezt nem szabad. Egy bácsi nem nézhet így egy kislányra. Fogalmam sincs, hogy mi járt a fejében, nem is…..
Liza tükre Babaház 2016.12.26 15:39:07
Valami megváltozott benne, miután élete párját is elveszítette. Megkeseredett. Undok és mogorva lett. Kerülte az embereket. Nem akart többé az élőkhöz kötődni, hiszen akiket szeretett, akik fontosak voltak neki, mind elhagyták. Nem bízott többé sem emberben, sem állatban. Magányos csendben,…..
Liza tükre A pasika 2016.12.12 19:57:49
Kanárisárga pulóverben, fiatalos frizurával, fekete napszemüvegben, csábosan mosolyogva pózol. Selfie. Egy aszott manóra emlékeztet. Jól láthatóan rajzolódik ki  nyakán a megnyúlt bőrfelesleg…  „Drágám! - Istenien nézel ki! - szívesen lennék a pasikád! - ha szereted a sportosat?...Írj! - add + a…..
Liza tükre Tabán 2016.12.04 13:16:14
                                                                                                                                                                    Rekkenő a hőség. A gyerekek kimelegedve szaladgálnak, játszanak a réten. Az óvónők a fa árnyékában hűsölnek. Én magányosan, kissé…..
Liza tükre A szekér 2016.11.17 18:07:25
Nem nevelték, csak korlátokat szabtak neki. Kötelességeket írtak elő. Azt akarták, hogy jó legyen. De nem tudott jó lenni, pedig nagyon akart. Semmilyen használható útmutatót nem kapott. Nem tanították, sosem játszottak vele, sosem volt a középpontban, sosem jutalmazták, nem dicsérték. A büntetést…..
Liza tükre Dr. Kanyóné 2016.10.25 08:39:40
Gyönyörű nő volt. Finom metszésű bájos arcára, nőies idomaira mindenki felfigyelt. A távoli kis faluból felkerülve, ápolónőként dolgozott  a Fővárosi János Kórházban. Fiatal kora ellenére határozott céljai voltak, melyek megvalósításán elszántan és kitartóan dolgozott. Bűbájos volt és kedves…..