Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tistedur

0 bejegyzést írt és 9913 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Future Man a Hulu nagy találmánya, amit kábé úgy készíttethettek Seth Rogannel, hogy ami drog volt a székházban, azt elé borították, rámosolyogtak, valamelyik még egy "semmi baj nem lesz, szívd el mindet nyugodtan"-t is elereszthetett, majd két két hét múlva visszanéztek, és megkapták a…..
tistedur 2018.11.24 09:25:41
@Stussz: vpn
  A TV2 első, "rendes" fikciós sorozatának indulásakor azt írtam, hogy Sablonos, de szórakoztató romkom lett a Korhatáros szerelem (...) nem fogja megváltani a televíziózást és nemigen generál majd késhegyre menő vitákat sem, de szórakoztató, kifejezetten nézhető tartalom, amivel a tévé -…..
tistedur 2018.10.13 23:37:24
@sixx: gratula a józansághoz :)
Az ősz közeledtével nagymértékben növekszik a kiadó ingatlanok iránti kereslet a piacon, hiszen továbbtanuló diákok vagy éppen friss diplomás munkavállalók egyaránt törekszenek az oktatási intézményhez, munkahelyhez közeli lakóhelyet választani. Tekintsük át röviden tehát…..
Csalt akkor mindenki, a vendéglátósok, a boltosok, sőt még a gyárak is. Vizezés, újrahasznosítás és trükkös mérések a Kádár-korszakból.  ..
tistedur 2018.08.05 14:49:47
Az intézményesített hadviselés történelmében (hat vagy hét ezer év, könyörgök, ezen most ne vesszünk össze) számos írott és íratlan alapszabály keletkezett, elsősorban a megfigyelésekre alapozva. Ezeket a katona- és katonapolitikus-generációk egymásnak adták tovább, majd ezek jelentős részét…..
tistedur 2018.06.21 09:59:07
@Gyula Valcz: juj.
tistedur 2018.06.21 10:33:05
@Thomas Dantes: azért hoztam fel a hitelességet, mert aventinusra hivatkoznal a legtöbbször "nemzethy" oldalon , amikor a keleti frank sereg nagyságáról van szó.
tistedur 2018.06.21 11:59:09
@pina noir: miért nem voltunk esélyesebbek?
A filmvilág egyik legfontosabb szegmensét a rendezők alkotják, hiszen ők végzik a filmkészítés legfontosabb részét, a történet és forgatókönyv mozivászonra történő adaptálását. Nagyon sok minden múlik rajtuk, például: a film hangulatának, tempójának, helyszíneinek, szereplőinek, fordulatainak és…..
Az egészséges étkezésben a rostoknak kiemelkedő fontosságuk van. Kisgyermekek esetében 19-25 g rost, gyerekek, tizenévesek és felnőttek esetében 21-38 g rost az ajánlott mennyiség. Rostot a teljes kiőrlésű gabonák, gyümölcsök, zöldségek tartalmaznak. Éppen ezért fontos, hogy ezeket az ételeket…..
Biztosan ismeritek a „kötelező kűr” fogalmát, ha nem máshonnan, hát a műkorcsolyából. Március nyolcadikán minden, magára valamit is adó újságíró és blogszerkesztő előtt két opció áll: vagy szembemegy az elvárásokkal és arisztokratikus távolságtartással csak azért…..
Az ókori Görögországban egy nagyon kegyetlen eszközt találtak fel a bűnösök megbüntetésére. A bronzbika egy üreges, bronzból készült bikaszobor volt, melyben elfért egy felnőtt ember. Phalarisz türannosz vezette be a szerkezet használatát, de előtte még letesztelte - a bika feltalálóján. A bronzbika…..
Ha egyetlen szóval akarnánk válaszolni a címben feltett kérdésre, akkor azt írhatnánk, hogy nem! Valószínűleg most sokan hitetlenkedve csóválják a fejüket, vagy valami olyasmi juthatott az eszükbe, mint annak idején Heribert Illig kitalált középkor elméletét olvasva hatalmába kerítette az embert.…..
tistedur 2016.11.11 16:49:16
Az alábbi videóban azt mutatjuk meg, hogy miként működik jelenleg a csatorna sorrend beállítása a port.hu TV oldalon. Reméljük segít a kezdeti nehézségek kezelésében ennek a 3 éves fejelsztésnek a bemutatása...
A port.hu megújulás kapcsán a kedvenceket átmentettük az új rendszerbe, mint ahogy a korábbi regisztrációitokat is. Ahhoz, hogy ismét elérjétek őket, csak be kell lépneket egy emailcím és jelszó párossal. Az újdonság az, hogy míg korábban felhasználó névvel léptetek be, mostantól az egyébként…..
Tudtad, hogy az alkohol cukorból van? Tudtad, hogy a cukor szénhidrátból? És az stimm, hogy a szénhidrátból lesz a zsír? A fenti információk tudatában egy egyszerű matekkal kiszámolható, hogy no alkohol = no zsír! Ez azért elég zsír! És hogy legyen egy kis tudományos alátámasztás is, íme néhány erős…..
tistedur 2016.11.08 15:17:44
@Nand: úgy, hogy a baromi érzékeny szervezet acetil-koenzimet gyárt az acetaldehidből.
Második részéhez érkezett a nyolcvanas évek legjobb amerikai akciófilmjeit prezentáló sorozatunk (a lista előző része itt olvasható). Ezúttal a tíz legjobb kerül terítékre. Igyekeztem olyan listát összeállítani, mely változatos. Amellett, hogy megtalálhatók rajta generációnk gyermekkori kedvencei,…..
tistedur 2016.08.20 19:54:19
@A megvalósult amerikai ólom..:
a szakasz nem klasszikus akciófilm, inkább dráma, a vörös skorpió meg annyira nem jó...
Gyanú támad az emberben: hátha ez is csak a propaganda része, s valamiféle manipulációt szolgál. A porosan és véresen ülő Omran Daknis (más átírásban: Daqneesh) fényképével volt tele a világsajtó augusztus 18-án, csütörtökön. A szíriai Aleppóban, a romok alól mentették ki az ötéves kisfiút egy…..
Jack Johnson első feketeként tudott felülni a bokszvilág trónjára 1908-ban nehézsúlyú világbajnokként és ha már egyszer ott volt, hét évig le sem lehetett innen taszítani. Nem lehet azonban azt mondani, hogy minden energiáját lekötötte volna az ökölvívás. Mai szemmel nézve a kor igazi celebje volt.…..
tistedur 2016.03.28 23:29:12
Hallhattunk már minden érvet és ellenérvet a különböző fehérnemű és egyéb márkák hirdetéseivel kapcsolatban, az ellenzők leggyakoribb vádja, hogy ezek a cégek olyan testideált közvetítenek a nők (és nem mellesleg: a férfiak) felé, melynek nem sok alapja van. Nyilván…..
Cate Blanchett (Blue Jasmine, 2013) - nárcisztikus személyiségzavar Az, hogy valaki neurotikus figurát játsszon egy Woody Allen-filmben, az nem újdonság, az az érzékenység és energia azonban, ami Blanchett alakítását jellemzi, még allen-i mércével mérve is figyelemre méltó.…..
Március 9-én tárgyalja, rákövetkező nap pedig már szavaz is az Európa Parlament az abortuszhoz való jogot támogató állásfoglalásról. A tervezetet már másodszor próbálják elfogadtatni, a kritikusok közösségi szintű kampányt indítottak azért, ne lehessen…..
tistedur 2015.03.08 16:38:59
@Rocky: akkor vegyék ki az anyaméhből azt a 4-12 hetes magzatot és éljen meg méhen kívül, ha önálló lény.(kérlek, legalább olyan érvet keress, ami megállja a helyét)
tistedur 2015.03.08 16:49:48
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
miért? az anenkefál magzatnak nem ver a szíve? nem működik a keringése? nem választ ki a veséje? egy súlyos agyvérzéssel született gyermeket, aki soha nem fog tudatos lényként működni megölhetünk születése után?
az abortusz tiltásával nem egy élet megóvására kényszeríted az embert, ezzel nagy valószínűség szerint egy gyereket kényszerítesz arra, hogy egy olyan környezetbe szülessen bele, ahol nem akarták.
az a gondom ezzel, hogy neked és az abortuszt tiltóknak semmiféle személyes felelősséget nem kell vállalnia azért a helyzetért, amit esetleg okoztak(egy nem kívánt/akart gyermek megszületése) - ez tipikusan a más nemi szervével verni a csalánt tipikus esete
tistedur 2015.03.08 16:54:06
@zobod: akkor ebben az esetben azon kellene tépnie itt mindenkinek a száját, hogy oktatás+olcsó fogamzásgátlás mindenkinek (ez alapvetően csökkentené az abortuszok számát, aminek mindenki örülne).
(csak nagyon őszintén remélem, hogy az orvosi indikációjú abortuszok betiltását senki nem erőltetné)
A fáraót brutálisan lemészárolták. Rekonstruálták Szenebkai utolsó perceit. A mára elfeledett Abüdoszi dinasztia egyik korai fáraóján több mint 3600 éve egy csatában 18 olyan súlyos sérülést ejtettek, amik csontot is értek. A fáraó szörnyethalt. Szenebkainak még a…..
tistedur 2015.02.26 17:03:32
1. A második világháború óta elkövetett egyik legnagyobb tömegmészárlás, a ruandai népirtás során hutu szélsőségesek 1994. április 6-tól július közepéig mintegy 800 ezer tuszit és mérsékelt hutut mészároltak le. 2. Az országot évszázadokon át a tuszi kisebbség tagjai…..
tistedur 2014.07.12 17:34:27
@¿Qué tapas hay?: nanking 6 hét és a kínaiak szerint több mint 300 000 áldozat,
ez pedig cca 14 hét és 800 000 ember, de ez csak véralgebra.
az egyik esetben egy hadsereg követte el a mészárlást viszonylag "kis helyen", a másik esetben pedig egy egész országra kiterjedő népirtás történt.
A tegnapi poszt stílusát követjük mai epizódunkban. Igen. Megint egy kis Tarantino, megint egy kis Mexikó, de Salma Hayek még a legjegesebb szíveket is megolvasztja. A díva éppen szerelmet vall az ágyon, gitárral a kezében oly' elmélyülten, hogy észre sem veszi, amint a KEHI…..
tistedur 2014.06.22 23:49:18
@Érvsebész: labrys viszi a tangót (és Pénteket), én viszem salmát (és ashleyt)
Kedves Olvasóim! Nagy meglepetésben volt ma részünk. Ugyan már a kolléganők előre jelezték, hogy mi várható, a hatás mégis fenomenális volt. Szóval ma van itt Kurdisztánban a Nemzeti Viselet Napja. Vagy valmi ilyesmi. Ilyenkor a hölgyek és az urak (vagy legalább is egy része)…..
Vastagbőr Hétből négy 2014.02.28 09:15:00
Az Eurostat a legfrissebb tanulmányában a Horvátországgal kiegészült EU28 régióit vizsgálta meg, összesen 272 régiót, az egy főre jutó GDP alapján (2011-es adatok). A 272 régió utolsó, legszegényebb 20 régiója között 4 magyar régió szerepel. Úgy, hogy 7 magyar régió…..
tistedur 2014.03.01 17:38:31
@==T==: "Az Országgyűlés 339 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 17 tartózkodás mellett kedden elfogadta a 2001. és 2002. évi költségvetési törvény módosítását célzó előterjesztést.

A módosítás nyomán szeptembertől átlagosan 50 százalékkal emelkedik a közalkalmazottak bére, 20 százalékkal nő a családi pótlék, 30 százalékkal emelik a hallgatói normatívát, bevezetik a 13. havi családi pótlékot és adómentessé válik a minimálbér."
"A Fidesz-frakció a parlamentben megszavazza a költségvetés módosítására vonatkozó kormány-előterjesztést még akkor is, ha a több pontból álló javaslat elemei közül sokkal nem ért egyet - derült ki a képviselőcsoport hétfői győri tanácskozása szünetében tartott sajtótájékoztatón."
"A költségvetési előterjesztésből a Fidesz azokkal a pontokkal ért egyet, amelyek javítják az emberek életszínvonalát, illetve életkörülményeit."

ugye tudod, hogy 2006 februárjában kik nyújtották be ezt a törvényjavaslatot?
www.parlament.hu/irom37/19347/19347.pdf
"kedvenc nyugdíjasok" - ők a fidesz kedvencei is...