Regisztráció Blogot indítok
Adatok
edrose

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Figyelem! Végre fényképekkel illusztrált poszt következik! :)   Na bogaraim eljött ez az idő is! Amikor néhány évvel ezelőtt a késbogár elhatalmasodott rajtam, akkor már jó ideje nem követtem figyelemmel a késesvilág mainstream áramlatát. De ezt úgy értsd, hogy tényleg…..
edrose 2015.08.20 11:06:58
„A penge nem zár tökéletesen középre. Bicska-sznoboknál ez problémát szokott jelenteni, mert ezek inkább nézegetni szeretik a késüket és nem használni.”

Ezzel azért nem értek egyet. Az, hogy a penge középre zárjon, nem feltétlenül sznobizmus és nem a kés nem használását jelenti, hanem egyfajta „fejlövés”. Engem például zavar, ha nem zár középre a penge. Viszont például egyáltalán nem zavar, ha az agancspanelek kétoldalt nem egyforma vastagságúak vagy mintázatúak/árnyalatúak stb. Szóval ki mire gerjed.
Te is írod: „Mivel kézműves termék igenis elő fognak rajta fordulni olyan kis apró szépségpöttyök, amik igazán egyedivé teszik.” Szerintem a penge középre zárása is ilyen szépségpötty. Az a lényeg, hogy mindenki a saját maga által szépnek tartott pöttyökket viselő darabot vásárolja meg.

Annak, aki magyar (egyben értsd: kézműves) bicskát szeretne vásárolni, de van valami ilyesmi háklija, mindig azt tanácsolom, hogy menjen el a készítőhöz vagy egy vásárba és válogasson. Ezek nem gépi gyártásúak, ezért (szerencsére) nem is egyformák, mindegyiknek van valami apró jellegzetessége, ami lelket ad neki. A rugóerő sem feltétlenül ugyanolyan, ez is számíthat. Ráadásul a legnagyobb öröm egy csomó bicska közül, azokat nyitogatva-csukogatva, innen-onnan mustrálva kiválasztani a sajátunkat. Azt, amelyik az összes saját fejlövéseinknek a közös halmaza. Persze van, aki ettől tart, esetleg zavarban van, pedig nincs olyan késes mester, akit zavarna a válogatás. Ellenkezőleg, örülni fog és inkább még komolyabban is veszi a kuncsaftot.

Ja, és a Révész grószi alaaaaaap! :) Az enyém ugyanilyen, csak csiszolt aganccsal. Bár gondolkodom, hogy kellene egy egypaklis, mert a maskarának a hátsó bakni hiánya szerintem igen kecses és csinos külsőt ad.

Köszi a posztot. ;)
Bazooka küldte ezt az aranyos találatot, még 2011 augusztusában, aztán 2012 júliusában megkérdezte, hogy de hát... de hát... de hát... mi meg mondtuk neki viccesen, hogy csak türelem. Annyira megsajnáltam, hogy most kiteszem a posztot. Jobb későn. Kedves Leiterjakab!A párizsi…..
Sokat nem fűznék hozzá az alábbi videóhoz. Ha valaki nincs hozzászokva, hogy a motorjáról oldaldobozok lógnak két oldalra, ismételgesse az első pár napban: széles vagyok, széles vagyok. Én már fél éve használtam a rendőr Kawát, mikor sorok közti lavírozáskor megkaristoltam a…..
Az olasz western a hatvanas években élte virágkorát. Minden rekordot megdöntő kasszasikerek születtek, a műfaj valóságos reneszánszát ünnepelte: a spagetti,- illetve makaróniwesternek népszerűsége messze túlszárnyalta a nagy hollywoodi filmekét. 1963 és 1969 között 300-nál is…..
edrose 2012.09.02 14:46:00
@vágtázó halottkém: óóó, G.G. mint Robin Hood, kisgyerek én, hetvenes évek, Zrínyi Mozi, csupa alapélmény...
Schobert Update kövérgyerekvoltamdelefogytam Norbert, a fittneszguruság élő szobra egy screenshot tanúsága szerint a Facebookon kutyázta a magyar olimpiai küldöttséget, hogyaszongya: Amúgy feltennék egy kérdést Nektek (sic): Szerintetek miért égünk ekkorát a Londoni Olimpián…..
edrose 2012.08.02 14:59:27
@frontember876: huhh, ez nagyon szép volt, köszönjük!
Enikőről a spanyol Harper's Bazaar júniusi számában megjelent egy remek képsor, amin a magyar modell a Costa Brava-n, egy gyönyörű, sziklás tengerparti szakaszon pózol itt. Két kép azonban akkor lemaradt, ezekre - remélhetőleg sokak örömére - most bukkantam rá. Mivel azonban a…..
edrose 2012.06.02 08:16:08
A mára kialakult, és történészeink munkája nyomán mind árnyaltabbá váló Horthy-kép, hála istennek, egyre kevésbé ad okot arra a vehemens tiltakozásra, amely a vasárnapi szoborállítást kíséri.  Persze, ez a tudományos Horthy-ábrázolás a szoborállításra sem ad okot,…..
edrose 2012.05.14 14:29:58
@laci_52: „Ez nem így van! Amikor a deportálások folytak, az ország már német megszállás alatt volt és azt nem Horthy rendelte el. Éppen ő volt az, aki '44 júliusában leállította a deportálásokat, Budapesten ezért menekülhettek meg a zsidók.”
- '44 júliusában már nem volt német megszállás?
- ha '44 júliusában, amikor német megszállás volt, leállíttathatta, akkor korábban mi akadályozta meg ebben? Vagy hogy ne is engedje elkezdeni?
- mindig ez a „leállíttatta” próbálja bizonyítani az ő nagy jóindulatát, hát egy kicsit későn ébredt, mert jé, addigra 450 ezret csak elvittek, addig hol volt, mire figyelt?
Jöjjön ismét a kardos márka, de más, sokkal ritkább műfajban: megkaptam az újjászületett Wilkinson borotvakésemet. Már nem is emlékszem, hol vettem, de nagyon tetszett: a márka borotvakésben igen ritka (azóta sem láttam, igaz, már tudok olyat, aki egyszer szintén látott…..
edrose 2012.03.14 23:21:25
@SicTransit: na jó, de ők azért vannak, léteznek... Arról meg igazán nem tehetnek, hogy neked nem felelnek meg, mert vagy selejtek, vagy drágák... :)))
Hütte Bukósisakot mindenkinek? 2012.01.27 20:20:00
Fotó: Vlastula @ Flickr Évről-évre előkerül a bukósisak viselésének kérdése. Van, aki szerint mindenhol, minden korosztály számára kötelezővé kéne tenni, és van, aki szerint úgy hülyeség az egész, ahogy van. Túl meleg, kényelmetlen, és még hülyén is néz ki. Vannak…..
edrose 2012.02.18 10:36:50
@bakosport: „szar sisak az amelyik kényelmetlen” – ez azért így nemcsak túl sommás, hanem hibás állítás is. Amelyik kényelmetlen, az még nem szar, hanem nem az én fejemre passzol. De ez ugyanúgy lehet egy hatezres Decathlonos alapsisak, mint egy harmincezres sztármárka egy szakboltban. Föl kell próbálni egy csomót, és az anyagi korlátoknak megfelelően azt venni, amelyik tényleg kényelmes ránk. És igen, lehet, hogy a Decathlonos lesz az – ez kinek szerencse, kinek meg csapás... :)))
Plusz a sísisak azért nem olyan kategória, mint a motoros, ahol tényleg súlyos tízezreket ér mondjuk a kisebb menetzaj, meg hogy megy-e légörvény a nyakunkba három órán át egyfolytában.
Első „igazi” bejegyzésem kapcsán illene megerőltetnem magam, hogy zsigeri reakcióim ne írják felül az érveket, eleganciát, visszafogott távolságtartást, szakmaiságot, amelyeket egyébként alapvető követelményekként támasztok magammal és írásaimmal szemben. Ezért…..
edrose 2012.02.03 08:56:08
@stim: hú, ebből sok újat tanultam. Kinyílt végre a szemem.
  A friss Demokrata hosszú elemzésben foglalkozik Schmitt Pál kisdoktorijával. A Tarts ki, Elnök úr! címből sejthető, milyen következtetésre jut írásában Hernádi Zsuzsa, aki ekként foglalja össze megállapításait: „A Demokrata az ügy kirobbanása kapcsán azon…..
Lassan véget ér a balatoni főszezon. Engedjék meg a kedves olvasók, hogy ezúttal hosszú szöveg helyett néhány verőfényes, nyári képpel köszönjek el ettől a kurta-furcsa, rövidre sikerült nyártól. A képek nem valami jók, és erre csak egyetlen egy mentségem van: a Balaton…..
edrose 2011.08.21 23:29:54
@sexmachine: Zseniális hirdetés.
3x435 LE a Balatonra? Minek is? Ja persze, tényleg, ez az engedély személyszállításra szól, és a kedves kuncsaft esetleg 3 perc alatt szeretne eljutni Siófokról Füredre, mert a szívkórházban épp ikreket szül a nagymamája.
edrose 2011.08.21 23:33:49
@zsoci: „Máshol nem gond ? Garda tó, Chimsee....csak a balatonon. Hát persze.”

Garda-tó:
Átlagos mélység 136 m
Legnagyobb mélység 346 m

Chiemsee:
Átlagos mélység 25,63 m
Legnagyobb mélység 72,7 m

Balaton:
Átlagos mélység 3,0–3,6 m
Legnagyobb mélység 12,5 m

Akkor szerinted? Hát persze.
Soha többé Horvátország! – olvasni különböző fórumokon Szlovákiában és Csehországban.  Elsősorban a horvát határőrök, vámosok túlkapásaira panaszkodnak a turisták, de érkezett panasz a magyar vámosok munkájára is. Meztelenre vetkőztetésről, orális…..
edrose 2011.08.05 11:05:36
@Anti Anyag: hisz én is csak azt mondtam, hogy egyformán bunkók TUDNAK lenni... Egyébként pedig így van, ki kell járni, egyáltalán, utazni, északra, délre, és akkor mindenki rájön, hogy vagy önmagától képzel hülyeségeket, vagy szándékosan hergelik valótlanságokkal, de mindenhol a rendes ember a többség. A bezárkózó ember paranoiás lesz.
Kis Gergő bosszúból lett kétszeres bronzérmes az úszó vb-n, és közben nyilván röhög a markába, miután a seggüket féltő riválisok jól leégtek.  Lehet rajta vitatkozni, sikeres volt-e magyar szempontból az úszó vb (a mieink teljesítménye külön poszt témája…..
edrose 2011.08.01 21:40:27
@tölgyes: „Azt mondta: ott elképzelhetetlen, hogy bárki is közel mehessen az NDK válogatott felkészülési helyéhez” – talán mert kissé sok volt arrafelé az injekcióstű? :) Szerintem ne a hajdani NDK sportpolitikája legyen a pozitív példa...
Ha valakiben van egy kis jó érzés, lehetőség szerint elkerüli azt a kényes szituációt, hogy papokat, egyházi embereket basztasson Magyarországon. Egyszerűen azért, mert - történelmi távlatban - sajnos túl közeli még az az időszak, amikor nagyon sok kitűnő és ártatlan egyházi…..
edrose 2011.03.22 09:05:29
@HÚÚ: „A protestáns templomok fehérre meszeltek, és nincs bennük arany. A katolikusok és a zsidók mások. Nézd meg a Dohány utcai zsinagógát. Kívülről legalább egy tonna arany van rajta. Mi lehet belül??”

Egy tonna arany? Láttad már kívülről? Tiszta tégla.
www.bookingtobudapest.com/write/images/27_the_great_synagogue_budapest_hungary_500.jpg

S ha már arany: az Országház, az igen, arról mindenhol büszkén írják is, hogy 40 kg aranyat használtak föl az aranyozásokhoz. :)))
edrose 2011.03.22 09:29:10
@Csomorkány: „Választhatott volna kevésbé irritáló munkaeszközt, de én is választhatnám a bicajt, oszt mégse. Magyarázat nincs.”

Szerintem van: stílus- és arányérzék hiánya. De sebaj, még vagy húsz év, és szép lassan kialakul. Addig meg még sokat mulatunk (sírva) az ilyen és az ehhez hasonló lézeres eseteken és arcokon.
Volt elég régen egy bejegyzésem arról, milyen pofátlanul árazzák itt-ott a külföldi borokat, már akkortájt azt ígértem, elmesélem, mit gondolok a történet másik feléről, ami nyilván sokkal több embert érdekel ebben a szubkultúrában. A túlárazott-túlárazás kifejezés…..
edrose 2011.03.09 14:02:09
@BZoltan: „Nem a szép pillanatot várom a borivással, hanem a borivással szépítem meg a pillanatot :)”

Ez nagyon szép volt.