Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Backer PingWin

132 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénteken lejátszották az utolsó elhalasztott meccset is az NB III-ban, így kiegyenesedett a tabella mindhárom csoportban, végre rendesen lehet számolgatni. ..
Backer PingWin 2020.12.11 17:17:34
@pörgeszurkol:
2015-ben estek ki az élvonalból, azután rögtön az NB kettőből is, de ezután mindig a dobogó mögött, a negyedik helyen végeztek a (teljes) bajnokságokban.
Több van a DPASE-ben, bár a nyáron nagyon szétkapták a csapatot, több meghatározó ember távozott (két masszív védő elcsábításáért a Kecskemét felelős, de Busa góljai is hiányoznak, aki hazament Szegedre). A szezon közbeni edzőcsere látszólag összerázta őket, (Kecskeméten például nagyon jól szerepeltek) de az ősz nagy részében csak bukdácsoltak. Néhány téli igazolás, jó alapozás segíthet rajtuk, ebben az évben azért a negyedik hely távoli, de talán a 8.-10. még beleférhet.
Az MLSZ továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti - áll a szövetség közleményében. Főleg a mondat második fele a lényeg, hiszen az én értelmezésemben ez az MLSZ…..
Sajnos gyengélkedik az a tárhely, ahol eddig játszottunk, ideiglenesen itt tippelhettek.Tippek jöhetnek ide, a facebookon a Lila köd-re, vagy erre az ímélcímre: ppt0564@gmail.com Utolsó fordulóhoz értünk, erre elkezd igazán vacakolni a tárhely, ahol eddig tippelhettünk, pedig az igazi durranás…..
Mit tegyen az átlagfelhasználó? • Tanulja meg a számítógépét alapfokon használni. • Tanulja meg hogyan és mikor kell szabályosan elvégezni a kártevőirtást. • Tanulja meg a programok telepítését és szabályos eltávolítását. • Telepítés előtt tudjon keresni megoldást a neten telepítést nem igénylő…..
Nem akarok senkit megbántani! Nem az a célom, hogy ártsak, hanem hogy felhívjam a figyelmet egy problémára. Nagyon sokan használnak számítógépet a minimális ismeret nélkül. "Elég ez nekem, amit tudok!" - Így nyugtatgatják magukat, ha felmerül az ismeretbővítés szükségessége, miközben…..
Mivel legtöbben a windowst használják arról írok, de a többi operációs rendszer is hasonló. A windows egy alapprogram, ami azért kell a gépünkre, hogy sok mindenre használhassuk azt. A számítógép bekapcsoláskor önellenőrzést hajt végre, majd sikeres indulás után egy indítóképernyőt láthatunk…..
Lassú, döcögős lett a géped?Itt az ideje egy alapos takarításnak! Kártevőirtás Gondos számítógép-használó -a nagyobb problémák elkerülése érdekében- havonta (- ha bajt érez akkor haladéktalanul!-) futtat alapos vírus és malware keresést és irtás csökkentett módban történő…..
Előfordulhat, hogy szükségünk van egy információra, egy programra és azt meg szeretnénk keresni az interneten. Igen ám, de hogyan fogjunk hozzá. Biztosan mindenki hallott már  a google keresőről, de jól használni csak kevesen tudják. Nézzük hogyan kell tőle kérdezni, hogy választ kapjunk.  -…..
Azt már megszokhattuk, hogy ha valami információt, programot keresünk, csak beírjuk a googléba és már meg is van. Ugyanez a helyzet a képpel is. Amikor beírtuk a keresendő szót klikklejünk fönt a keresőmező alatti sorban a Képek-re, és máris a  képeket találtunk. Fönt csoportokat látunk, alatta…..
Ó, hát ez egyszerű, erről fölösleges írni. Két klikk a telepítőre, azután minden Next, meg OK, és kész. Bárki meg tudja csinálni. Igen, így meg tudja, csak ez így nem jó! Két klikk a telepítőre addig rendben, de azután figyelünk. Ha a telepítés közben bármikor bepipálva látunk egy, vagy több…..
Bizony ez fogas kérdés, mert hiába találtam meg és töltöttem le valami valamit az internetről semmit nem ér, ha nem találom meg. A letöltött anyagod alaphelyzetben Dokumentumok mappán belül a Letöltések (esetleg angolosan downloads) mappában találjuk. Ha nem lenne ott, vagy ezt se találjuk akkor a…..
Vettünk egy nyomtatót, használni szeretnénk. Kicsomagoltuk, üzembe helyeztük. Kap áramot, másik kábellel a számítógéphez csatlakoztattuk és bekapcsoljuk a nyomtatót. Szerencsés helyzetben vagyunk, ha automatikusan felismeri, és telepíti a szükséges programokat. Ezt jól látható módon kiírja a…..
Word  A szöveg begépelése közben nem formázgatunk, és a szóközt egymás után egynél többször ne üssük le! Ha a szövegformázását a begépelés után kezdjük el sokkal szebb dokumentumot készíthetünk sokkal rövidebb idő alatt. Főbb formázási alapfogalmak: bekezdés, betűformátum, tabulátor, felsorolás,…..
Korábban írtam a word szövegszerkesztőről és az excel táblázatkezelőről jegyzetet. Ezen felbuzdulva Pintér Tibor billentyűt ragadt, és írt egy összefoglalót, amiben bevezet minket a bemutató-készítés rejtelmeibe:═════════════════════════ Elkészítettem a PPS készítésének kis ABC-jét. PPS…..
Excel      Az Excel táblázatkezelő segítségével nemcsak táblázatokat, hanem különféle praktikus kalkulációkat is készíthetünk. A Word szövegszerkesztővel szemben a táblázatkezelőnél már az adatok bevitelénél is gondok lehetnek, a formázást pedig teljesen úgy kell elvégezni, mint a…..
Időnként hasznos lenne, ha láthatnánk mi is azt, amit Te látsz a monitorodon, hogy segíteni tudjunk. Ehhez le kellene fotóznod a kijelzőt ezt elmenteni, feltölteni, ami elég macerás. Ennél sokkal egyszerűbb a képernyőkép mentése! Amikor azt a képet látod a képernyőn, aminek információját…..
Szükség lehet néha képernyőképek készítésére a honlapok tartalmáról. Amennyiben csak a weboldal bizonyos részéről kell a képernyőmentés, akkor jó szolgálatot tesz a Windows Képmetsző vagy a különböző képlopó programok. Ha viszont a teljes honlapról szeretnénk képet lementeni, akkor kevésnek…..
Ugye előfordult már, hogy szívesen elmenettél volna egy teljes weboldalt, de sajnos nem fért rá egy képernyőre. A Firefox böngészővel ez megoldható. Ha nem ezt használod emiatt nem kell telepíteni, megteszi azt hiszem egy telepítést nem igénylő verzió is megteszi. Böngésző tehát meg van,…..
Gyakori probléma, miután újratelepítettük a gépet (vagy valami programütközési hiba miatt elromlik) valamelyik eszköz nem működik megfelelően. Nem működik, mert a windows számára hiányzik egy program, amivel hozzá tudja rendelni (kapcsolni, illeszteni) azt az eszközt az operációs…..
Jelentem ott hagytam a windowst.  Több, mint 21 év után, miután majd' mindegyiket kipróbáltam, sok száz alkalommal telepítettem itt hagyom! De miért is? 50 fölött, napi 12-13 órai használat után azért valami nagyon komolynak kellett történnie, hogy itt hagyjam. Akinek elege van a marathoni…..
Ha valaki kipróbálja úgyis önként örömmel vált át! ;)Sok kritikus hangot hallottam már a Linuxról. Persze sokan ki se próbálták még, nem is látták még, de azt állítják, hogy biztosan nem jó. Miért? Nálam régebbi 'motoros' nem sok van a windowsos szakmában, mert én '94 óta, napi 10-14 órában ezt a…..
Van! A neve: Linux! Windows vs. Linux Előnyök:Win:Csak ezt kapni, ezt szokta meg mindenki, ezt ismerik, ezen készül életünk papíralapja, ezen nevelődtünk, e nélkül nem élet az élet, csak egyszer kell megtanulni. (Lásd a legutóbbi felháborodást a Start menü eltűnése esete. : )Linux:Olcsó, nem…..
Sokat írnak, beszélnek róla, de miért jó ez nekünk? Ingyenes. - Törvényesen. Sajnos a windows működő verziói után rövidesen annak is fizetnie kell, aki eddig nem tette meg. A 'kalóz' win7 és 8 frissíthető 10-re, de ne 'aggódj', ha eddig nem fizettél a hetes, vagy nyolcas windowsért, akkor pár…..
Nem nagyon van miről írni. Van egy 'gépgazda', aki a megfelelő jelszó birtokában indít el frissítést, telepít, vagy távolít el programokat, a rendszerszintű beavatkozáshoz tehát be kell 'pötyögni' minden esetben a jelszót. A vírus nem fog jelentkezni érte, mi pedig pláne nem fogjuk beírni neki,…..
A válasz egyszerű: próbáld ki! Nem kell telepíteni semmit, nem lesz a mostani rendszernek semmi baja. A próbához csak egy Linux telepítőre van szükségünk. Erről indítjuk a gépet és feltérképezhetjük, milyen is a Linux. Ha a próba után kivesszük a telepítőt, miközben újraindul a gép, akkor a…..