Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cptmdn

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Csütörtök. 2020.12.31 09:39:58
A bölcs öregek szerint ha ma nem esik a hó, akkor az idén már nem is fog. (most olvastam a Fb-on) Valahogy nincs mostanában írhatnékom, lehet ebből is kinő az ember egyszer. Amúgyis aggódom a blog miatt. Vannak gyanús jelek. Alighanem összefügg a dolog az Index összedőlésével (OK nemzetvédő…..
cptmdn 2021.01.07 17:50:44
@A Tengerész:
A lényeg:
- "amapola.blog.hu" mappa: itt vannak a weboldalak szöveggel
- "m.blog.hu\am\amapola\image\" mappa: itt a képek vannak
Ha ezek megvannak, elvileg böngészhető az oldal. Persze könyvtárat nehéz belőlük csinálni, de minek is... Ez így egy komplett weboldal lementve, ami több, mint egy sima könyvtár, amiben képek vannak.
Érdemes ezeket valahova átmásolni a saját gépen, és ott elindítani böngészőben. Ha lehet böngészni mindent, ami szükséges, akkor elég ezeket megtartani, minden más törölhető.
Hajónapló Vasárnap. 2020.08.23 17:49:14
Tegnap remek eseményen voltam. A tuba nagy kedvencem, nála jobban fúvósban csak a szuzafont szeretem, szóval basszus a köbön. Sejtettem, hogy lesznek jónéhányan, magam is terjesztettem az eseményt a Fb-on, mert ez nem "hivatalos" városi esemény volt, hanem a művészek magánkezdeményezése, de azért…..
Hajónapló Vasárnap. 2020.07.26 17:55:05
Aggódom. Ez a blog az Index szerverén és gondozásában fut. Ha összedől az Index nagy kérdés, hogy tudom e tovább folytatni. Informatikához nálam jobban értők, van okom aggódni? Csak azért, mert korábban amikor indítottam ezt a blogot akkor valamilyen más rendszert használtam, aztán az bedőlt és…..
cptmdn 2020.08.20 12:25:10
@A Tengerész: Szerintem kár lenne ezért a jó kis blogért. A HTTrack Website Copier nevű programmal lementhető az egész képekkel, szöveggel, hivatkozásokkal. Ingyenes a program és még magyarul is tud: www.httrack.com/page/2/en/index.html
A programban a webcímhez a amapola.blog.hu/archive -ot kellene beírni, mert innen mindenhez hozzáfér a letöltő. A Beállításoknál a Korlátozásokon belül a Max. mélységet érdemes korlátozni mondjuk 3-ra. Ez szerintem elég lesz (még akár 2 is), de ha mégsem, lehet növelni. Minél nagyobb a szám, annál több 'szemetet' is le fog tölteni más oldalakról, ahova mutat hivatkozás akár a blog.hu által.
A letöltött mappák közül a legfontosabbak az amapola.blog.hu (itt lesznek a weboldalak szöveggel) és az m.blog.hu (ezen belül az am\amapola\image\ mappában lesznek a képek), a többi akár ellenőrzés után törölhető is, mert biztosan lesz fölösleg a reklámok és statisztikai hivatkozások (pl. facebook) miatt.
A letöltött anyag böngészhető marad. Egy pár órán át azért biztosan dolgozni fog rajta a program.
cptmdn 2020.08.20 18:40:48
@A Tengerész: Jó kérdés, számtalan lehetőség áll rendelkezésre. Van sok blogszolgáltató, ahol ingyenesen elhelyezhető a főleg kisebb, esetleg viszonylag nagyobb tartalom, vagy némi fizetség ellenében bővíthető a szolgáltatás, pl. tárhely. A blogspot.com a google által üzemeltetett szolgáltatás, állítólag elég jó, talán egy próbát meg is érne. Nem követem, de legutóbbi információm alapján 15Gb tárhelyet ad ingyenesen és reklámmentes (és ugye a google áll mögötte :D ).
Lehetőség még egy saját domain névvel rendelkező felület. A domain név regisztrációja (pl. www.amapola.hu) kb. 1500Ft egyszeri díj. Ezen felül a tárhely méretétől és szolgáltatótól függően a tárhely éves díja kb. 5000-15000Ft. Erre azt lehet feltölteni, ami a legszimpatikusabb, pl. ingyenes wordpress blogrendszert tetszőleges kinézettel.
Kering a weben több olyan írás, miszerint a Mahábhárata egy ötezer évvel ezelőtti atomháborúról regél. A karpatinfo.net cikke szerint »Az indiai Mahábhárata eposzban találunk vagy ötven sort, amelyben az ismeretlen szerzők egy rettenetes fegyvert emlegetnek. Amit annak ura és kezelője egy vimana…..