Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Velence a Mienk (...?)

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Januárban írtunk arról, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Építésügyi és Örökségvédelmi Osztálya eljárást indított annak kivizsgálására, hogy a velencefürdői szabadstrandot lekerítő, illetve a területét lecsökkentő kerítés a tavalyi évben szabályosan épült-e. Akkor az…..
Velence és a Velencei-tó úgy tűnik egyre inkább csak a bulizni tudó és vágyó, jól mozgó, fiatal korosztályé, legalább is a városvezetés szemében. Ezt nem csak a szervezett programok időpontja és környezete mutatja, hanem az is, hogy alapvető emberi jogokat és Magyarországon évek óta kötelező,…..
A polgármester 60 millió forintot ígért, míg a valóság az, hogy a 2016-os EFOTT csak 25 millió forintot hoz a városnak.  Miért támogatja a város az EFOTT-ot nagyobb összeggel, mint amekkorát az befizet a város kasszájába?  A város számára kedvezőtlen szerződési feltételeket találtunk az EFOTT…..
Nagy vitát váltott ki amikor az önkormányzat látszólag egyik pillanatról a másikra parkoló automatákat telepített három helyre a városban. Ennek alapja a Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2017 (VI.22.) önkormányzati rendelete, mely egyértelműen jelöli, hogy hol vannak díjköteles…..
Egy megkeresésnek eleget téve közöljük az alábbi írást: Tisztelt Olvasó! Nagy Györgyi, pécsi lakos vagyok, aki nem csupán állampolgári jogon, hanem velencei kötődése okán ragadott „tollat”. Több mint 50 éve töltöm a nyarak egy részét a nagyapám, majd nagybátyám, s jelenleg a testvéremék…..
  Nagy jelentőségű, a Velencei-tó környezetét alapjaiban fenyegető döntéseket hozott ma (2017.08.10-én) Velence képviselő-testülete. Nem meglepő módon a fideszes szavazógépezet ismét olajozottan működött. I. Első határozatával a képviselő-testület - egészen elképesztő és érthetetlen módon -…..
... avagy velencei mutyi, 2. felvonás   A velencei képviselő-testület augusztus 10-én soron kívül tárgyalta a Helyi Építési Szabályzat módosítását. Ez az, amit egyszer már levettek a napirendről, amint megjelent a média. Most nekifutottak újból. Nézzük csak, mik történtek itt: Polgármester Úr…..
Tényleg minden nyáron Velencén lesz az EFOTT?  Vagy csak 5 évig marad?  Sok félinformáció látott napvilágot a közelmúltban, ezért elolvastuk a szerződéseket. Feltesszük azokat a kérdéseket, amelyeket Te is feltennél és meg is válaszoljuk őket. Hány évre szól az EFOTT szerződés?  Most már mindig…..
Velence három éve ad otthont a Mi Velencénk fesztiválnak, amivel eddig szinte csak gond volt, és minimális bevételt hozott a városnak.  A polgármester már alszik, amikor az engedély ellenére éjszaka dübörög a basszus a városban.  Feltesszük azokat a kérdéseket, amelyeket Te is megkérdeznél és meg is…..
Túléltük az idei EFOTT-ot és a korábbi a Mi Velencénk fesztivált.  Már csak a szokásos egyéb július-augusztusi egyéb hétvégi rendezvények, koncertek, diszkók vannak hátra.  De miért is jó ez nekünk velenceieknek?  Feltesszük azokat a kérdéseket, amelyeket Te is megkérdeznél és meg is válaszoljuk…..
  A Fejér Megyei Hírlap első oldalán egy érdekes cikkre bukkantam, melyben Velence polgármestere ecsetelte a város parkolási problémáit és ezek megoldásait. Különösen megragadta a figyelmemet a harmadik oldalon folytatódó cikk vastagbetűs része: ZÖLD TERÜLETRE AZONBAN TOVÁBBRA IS TILOS PARKOLNI…..
Már tavaly nyár végén felmerült a kérdés, hogy mi lesz a velencefürdői fizetős és szabadstrand sorsa, ki fogja üzemeltetni, milyen formában. Kérdés volt, hogy szándékoznak-e pályázatot kiírni a strand üzemeltetésére, szándékoznak-e ismét megbízni a TóParty Kft.-t? Semmiféle választ vagy reakciót…..
A Velencei-tó környéki települések a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. szolgáltatási területéhez tartoznak, az ivóvíz az ercsi távvezetéken keresztül jut el a településekhez.  Ez viszonylag hosszú út, talán ez lehet az  egyik oka, hogy a tó környéki települések isszák az ország legdrágább ivóvizét. …..
 Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy a tavalyi nyár folyamán a velencefürdői Cserje utcai szabadstrand területét jelentősen lecsökkentették azzal, hogy egy részét a fizetős strandhoz csatolták, a másik oldalát pedig elkerítették, megakadályozva az átjárást. Emiatt egy lelkes nyaraló a helyiek…..
A szezon végéhez közeledve időszerűnek láttuk a kérdést, hogy információkhoz jussunk a tópart jövőjével kapcsolatban, hiszen az idei szezon bizonytalanságai mellett a partfal-rekonstrukciós tervek részleteit sem sikerült még megismernünk. Éppen ezért szeptember 2-án e-mail és postai levél…..
Előző bejegyzésünkben a partfal-rehabilitáció általános kérdéseiről írtunk. Ebben a bejegyzésben pedig azt nézzük meg, hogy Velencén (főként Velencefürdőn) milyen beavatkozások szerepelnek a tervekben. A partfal átépítése tekintetében a TóParty strand gárdonyi részén 75 m hosszban a lépcsős partfal…..
 Bizonyára más sokan hallottak a Velencei-tavi komplex partfal-rehabilitációs projektről, ami az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb szabású beavatkozása lesz a tónál. Ugyanakkor a részletekről nagyon keveset lehet tudni, inkább az csíphet el információ-morzsákat, aki kifejezetten figyeli a…..
Blogunkban már többször foglalkoztunk a velencefürdői szabadstrand viszontagságaival: Arról, hogy hogyan kezdődött, arról, hogy a helyi újságban miket írtak róla és miért nem értünk vele egyet, valamint egy rövid szubjektív vélemény is olvasható volt. Nemrégiben ismét szó volt a strandról, ezúttal…..
A Velencefürdö szabad (?) strand című bejegyzésben már említettük, hogy a Cserje utcai szabadstrand az idén hosszas huzavona után a korábbi években megszokotthoz képest egy sokkal kisebb, bekerített területen működik. Nem csak a terület csökkent kb. a felére, hanem a lépcsők száma is. Bár volt rá…..
A héten több hűvösebb nap köszöntött ránk, melyek nem alkalmasak a strandolásra, fürdőzésre. Így a strandok napozó, pancsoló közönsége elmaradt... ... a fizetős strand a vártnak megfelelően pénztáros nélkül árválkodott, viszont a megszokottól eltérően zárt kapuval állt:   Ezzel…..
A Velencei Híradó 2016. júliusi számának 10. oldalán jelent meg a képen is látható cikk, melyben Vágó Tamás önkormányzati referens tájékoztat a velencefürdői szabadstrand helyzetéről. Ennek a cikknek több olyan pontja / állítása is van, mely nem igazán felel meg a valóságnak, vagy eléggé…..
 Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy 2015-ben nagy port vert fel, hogy az ÁNTSZ megszállta a Velencei-tó strandjait és különböző szabálytalanságokat állapított meg, melynek következtében egyes strandokat bezárásra ítélt. A velencefürdői szabadstrand üzemeltetője ez ellen nem is fellebbezett,…..
  Tegyünk együtt, hogy tudjuk és lássuk mi történik Velencén és a Velencei-tó környékén! Információs blog: http://velenceamienk.blog.hu/Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/velenceamienk Levelező lista: velenceamienk@lev-lista.hu..