Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laliath

0 bejegyzést írt és 359 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még Kolosi Péter, az RTL programigazgatója is elcsodálkozott azon, mekkora felháborodást keltett, hogy idén a csatorna nem vetíti a Reszkessetek betörőket, írja a Hír24. A C:c elsőként írta meg december 20-án, hogy idén egyetlen magyar tévécsatorna sem volt képes műsorra tűzni…..
Gondoltam összeszedek néhány tippet mit vegyünk szeretteinknek, hiszen ha akarjuk ha nem lassan elérkezünk a finishez. Próbáltam különszedni ajándékötleteket nőknek, pasiknak, gyerkőcöknek, nagyszülőknek. Továbbá összeszedtem néhány olyan klisé ajándékot, amit szerintem ne…..
Laliath 2013.12.12 19:33:47
@redbandita:

csakhogy nincs fiús és nincs lány játék, amíg valaki be nem magyarázza ezt nekik.
A lányok ugyanúgy játszanak az autókkal, kértek szőnyegvárost karácsonyra. A fiúk pedig örülnek a konyhai cuccoknak is, és játszanak a babákkal.

A filcet, kirakót, építőjátékot, gyurmát pedig végképp nem értem hogy lehet nemhez kapcsolni...

Röviden szólva alaptalan és sztereotip a besorolás. Felnőttekre nézve is.
A genetikai nyomkövetés korában elég mókás, hogy az Auchanban vezetékestelefonelőfizetés nélkül nem lehet kedvezménykártyát váltani cégesen: Az áruház égen-földön reklámozza az Auchan-kártyát, amellyel kedvezményesen lehet vásárolni, továbbá a részletfizetéses…..
Laliath 2013.12.03 15:05:08
@hagyma: idehaza nem, túl logikus lenne :)
e-mail cím kell az alapításhoz illetve bármilyen telefonos elérhetőség a bankszámla megnyitásához.

A vezetékes pedig magáncélra nem véletlenül kopik ki a gyakorlatból. Aki nem dolgozik, nem telik rá, aki dolgozik, az meg úgyis lakáson kívül rohad egész nap :/
A legnagyobb paródiák akkor születnek meg, ha az alapanyag is minőséget képvisel. Gondoljunk csak a Horrorra akadva filmekre, a Csupasz pisztolyokra vagy éppen a most terítékre kerülő Űrgolyhókra. Mel Brooks rekeszizom megmozgató filmje olyan műveket vett alapul, mint a Star Wars, az…..
Laliath 2013.12.03 14:11:53
A magyar szabályozási környezet - elsősorban a tranzakciós illeték emelése és a kamatok változása nyomán – a bankok mellőzésére ösztönöz. Azt nem lehet tudni, hogy mennyire módosulnak majd a bankolási szokások a változó banki díjak következtében, de az biztos, hogy…..
Laliath 2013.09.06 19:50:17
@do you speak: Barom, és most nagyon finom voltam...
De ha ennyi eszed van, akkor megmagyarázhatod, miért is veszteségesek 5 éve a bankok Magyarországion az egyszem OTP kivételével, amelyik tavaly végre pozitívban zárt..
Üdvözlet Mindenkinek! Lehet, hogy az egészségügyben van jó dolog is, de azzal nehéz összefutni.Kalandok élmények röviden az elmúlt 20 évből:Aktív sportoló voltam. Edzésen térdsérülés, hetekig alig tudtam hajlítani lábam. Sebészet János Kórházba irányított, két orvos is…..
Laliath 2012.03.31 14:27:19
@Dr.laikus PhD:
Ez a keresztszalag-szakadás valóban érdekes, bár mondjuk sportolni még lehet tőle. De egyrészt nem tudjuk, mit sportolt aktívan a posztoló (ha nagyon sarkos akarok lenni a sakk is sport :)
De csúnyán szólva magam is "térdes" vagyok. Shotokanoztam és még az első versenyem előtt ugrott ki a térdem. Nem szalag, hanem az ízületi tokot szakította be, kvázi azonnali műtét lett belőle, de ettől még később is ki-kiugrott párszor. Ettől még nagyon jó eredményekkel toltam a szekeremet nemzetközi porondon is öt évig.
Két szülés után szétcsúsztak az ízületeim, most merült fel egy vizsgálat során, hogy talán már keresztszalagom sincs - de egyelőre ez csak feltételezés.
Na szóval, én ezért nem tudom készpénznek venni, hogy egy 10 évvel ezelőtti sérülésnek köze van egy újabb sérülés utáni műtét során megállapított szalagszakadáshoz. A térd az egyik legterheltebb ízület, sportolóknál sűrűn sérül aminek számtalan módja van. A keresztszalag ebből egy.
Az orvosok azok a munkavállalók, akiknek csak megszületni volt nehéz.Acsarkodik a rezidensszövetség meg már akkor a háziorvosok is lassan. Végezetül meg majd az unatkozó természetgyógyászok meg ezo-hiszterikusok fognak csoportosan átkozni a Kossuth téren? Minek? Az orvosok ne…..
Laliath 2012.03.29 12:17:12
@Martian:
plusz alig maradt belőle valami miután minden behajtásárhoz szükséges szart kialakíttattak és beszereztettek, viszont aránytalanul sok munkát rótt az egészségügyben dolgozókra.

Viszont egy remek húzás volt arra, hogy minden naiv ember azt hihesse, ezzel a hülyeséggel ki lehetett volna húzni az eü-t a szarból és azóta is ezen nyámnyogjon :S

_____________
Magához a "poszthoz" (meg sem érdemli ezt az elnevezést) nem tudok mit hozzászólni :( Tömény szégyen, hogy vannak ennyire sötét emberek...
Helló! A Szent Imre kórházban velem történtekről készült kicsiny összefoglalómat továbbítom:     Tisztelt Orvosigazgató! Tájékoztatom, hogy intézményükben 2012. március 11.-én kifejezett kérésem ellenére részesültem olyan kezelésben, ami nekem kárt okozott,…..
Laliath 2012.03.22 08:06:18
@Babette_:
a 3x7-esre meg sebtapasz nem is fér csak valami spec fólia. Valahol félúton lesz az igazság (Földvár felé :)
Laliath 2012.03.22 11:21:51
@Babette_:
Annyira nem volt elsőfokú, hogy ha nem vigyázok vele az elején még frissiben levált volna a bőr az alkaromról. De simán a fájdalom miatt én nem megyek el orvoshoz, amíg a seb tiszta, karban tudom tartani és megfelelő ütemben gyógyul, mert a doki sem tud többet tenni, mint én magam.
Laliath 2012.03.23 13:34:27
@Babette_:
se orvos, se egyéb egészségügyi dolgozó nem vagyok. Igaz, érintettségem annyi, hogy anyám rendelőintézeti asszisztensnő, így aztán látom a dolgok mindkét oldalát, néha túl jól is.
Ezért aztán a posztokban írottak alapján van hogy a posztolónak, van, hogy az eü. oldalnak a részére adom le az "igazabbnak érzem" voksomat.
Jelen esetben az írottak eléggé sok olyat tartalmaznak, ami bizony erősen kérdésesé teszi, hogy ez a sztori így, ebben a formában esett meg.
Nincsenek jó híreim. Minden túlzás nélkül emberpróbáló feladat volt a Megasztár első döntőjét végigszenvedni, és nem csak a laza 3 órás műsoridő miatt. A helyzet az, hogy a TV2 fáradságos munkával kiölt a „saját fejlesztésű tehetségkutatójából” mindent, aki…..
A János kórházban is szemrebbenés nélkül eltette az ügyeletes doktornő a pénzt.a tíz ezret úgy rakta el,hogy még mégse köszönte,ráadásul szemtelenül,fölényesen beszélt.Amikor kérdeztem mire számítsak,gorombán válaszolt.Az anyámat februárban a hideg kórteremben ott…..
Laliath 2012.03.19 13:48:16
@SusanneF:
Mi történt? Ugyanaz,mint a "felső" szomszédjával. Nincs pénz és a kórház ennek hiányát úgy oldja meg, ahogy akarja és tudja.
A szomszédot odaadták a SOTÉnak, aki szép lassan eladogatja az összes osztályt, legkésőbb 2 éven belül bezárja a rendelőt, és portaszolgálatként hosszúztatja az asszisztenciát, az első kézreeső embert dobja be helyettesíteni olyan területre, ahol életében egy napot nem töltött el és a műszereket sem ismeri fel és összesen 3 beteghordója van a két épületre összesen.
Tisztelt Praxis blog!     Szeretném, ha az alábbi történetet közölnék oldalukon. Unokanővérem körülbelül egy éve szült, a szülés viszonylag rendben ment nem volt különösebb probléma. Egy pár hónapja érezte, hogy fáj a hasa, ezért elment kivizsgáltatni, ahol…..
Laliath 2012.03.07 18:13:51
@jágör68:
csak tipp, de mivel az első műtétet rutin pár sebbel járó beavatkozásnak írja le a posztoló és a második után írja, hogy már összesen 6 sebe volt, így azt hiszem artroszkopós lehetett. De csak suttogok mert nem értek hozzá...

Maga a sztori elborzasztó. De mivel egészen friss, így még tehetnek lépéseket a jogorvoslatra. A második műtétre vonatkozóan, ahol az UH-os megerősítés ellenére nem vették ki az idegen testet, és ha jól veszem ki, le sem ellenőrizték a műtét után újabb UH készítésével.
Laliath 2012.03.07 18:42:22
@jágör68:
:D de a lényeget értetted azért :)
Tisztelt szerkesztők és olvasók!   Felháborodásomnak szeretnék hangot adni, amennyiben lehetséges, kérem közöljék levelemet. Fiam 7. osztályba jár, már elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen őt mindenhova kísérgetni. Éppen ezért többnyire igyekszünk önállónak nevelni. Sajnos…..
Mindenekelőtt szeretnék óva inteni a Megasztár Facebook oldalának a követésétől (én szorgalomból megtettem), mert az adás ELŐTT egész nap az aznap esti adás versenyzőinek miniéletrajzaival szanaszét spammelték a falamat. Rohadtul idegesítő, majd este megnézem a műsort, addig…..
Nem ússzuk meg a tehetségkutatókat idén sem, még el sem bontották az X-faktor színpadát, és máris itt van „Magyarország kedvenc énekes reality-je” (vagy hogy reklámozták magukat), a már 6. évadát taposó Megasztár. Én már szeretem, mert egy biztos, hogy nem lesz benne…..
Tisztelt Praxis!   Hogy érthetőbb legyek, leírnám egy pár sorban a történteket. Gyermekünk Kecskeméten jár iskolában, de vidéken lakunk (kb. 20 km Kecskemétről). Reggel a gyereket bevittük iskolába, ahol rosszul lett, hasi és alhasi fájdalmakra panaszkodva. Mivel nagy…..
Laliath 2012.01.31 10:50:58
@pitchfork:
Milyen kvóta, milyen kvóta?
Kiskezit csonkkolom, már kismilliószor le lett írva, hogy az OEP csak x számú vizsgálatot finanszíroz. Amit az x fölött elvégeznek, annak a költségét bukja az intézmény.
Ugyanez igaz amúgy a beutalókötelességre is. Ha egy rendelés beutalóköteles, akkor a rendszarba fel kell vinni a beutaló orvos kódját. Ha az nincs kitöltve és a vizsgálat indokolatlan, akkor az egy szép nagy mínusz a költségvetésben.

Nem állnak olyan jól az eü. intézményeink, hogy jótékonykodjanak. Ez van. Nem kell szeretni, de ideje lenne felébredni - pénz nélkül nem megy.
Laliath 2012.01.31 11:18:29
@Terézágyú:
Hol? Nagybátyám könyvtáros, elég sokat jártam én is könyvtárba, de valahogy feljelentésről még sosem hallottam. Az meg, hogy v alaki el akarja bliccelni a büntetést ugyanaz a kategória, mint aki bliccel a BKV-n és felesleges balhét rendez a rendelőben. Nekem ez nem indok.

Viszont tudok olyan rendelés, ahol azért csak egy műszak van évek óta, mert NINCS ortopéd-traumatológus, így nem tudják betölteni az állást. Az a kevés ugyanis, aki még van kórházakban dolgozik és nem vállal el rendelőintézeti helyet.
Sőt, olyat is tudok, ahol a személyzet felét fogják nemsokára elbocsátani létszámleépítés címszóval, mert nincs pénz.

De ettől még lehet acsarogni nyugodtan tovább. Majd ha nem lesz ellátóhely, talán felébred végre a magyar.
Én már csak abban reménykedem, hogy a gyerekeimnek még lesz lehetőségük lelépni ebből az országból. Én már valószínűleg nem megyek sehova, de nekik ettől még nem kell ebben a posványban megrohadniuk...
Laliath 2012.01.31 11:44:54
@Terézágyú:
Ha az első hsz-em nem volt egyértelmű, akkor leírom mégegyszer - a doktornő jó szívét nem lehet betenni abba a kasszába, amiből hiányozni fog az indokolatlan ellátásért ki nem fizetett pénz. A jó szívéből se ő nem fog megélni, se az intézmény.
Ha az intézmény bezár, akkor meg mindenki nosztalgiázhat ellátás helyet azon, hogy de jó volt a jószívűség oltárán megölni az a keveset is, ami még működik ma az egészségügyből.
Praxis Feljelentsem? Bepereljem? 2012.01.21 10:25:00
Sokat gondolkodtam azon, hogy ezt a levelet egyáltalán kitegyem-e. Nem szoktam megjegyzést fűzni egyetlen bejegyzéshez sem, mert úgy gondolom, nem ez az én feladatom, most kivételt teszek. A poszt utolsó bekezdése sajnos egyértelműen általánosítás, ha úgy tetszik sarazás. Nem…..
Praxis Korrupció a fogászaton 2012.01.18 08:54:00
Kedves mindnyájan! A hazai egészségügyi helyzettel kapcsolatban olvastam egy cikket lapukban. Már régóta nem élek otthon, a változások, amit 13-14 évente láthatok - a felhalmozódott keserűségek megtapasztalása mellett -, még engem is részesévé tett a hazai korrupt világnak. Az…..
Laliath 2012.01.19 12:59:49
@Sokorai_Atala:
"Az viszont furcsa, hogy egy SZTK-ban nem tudják az árakat, ha olyan valaki jön akinek nincs biztosítása. Szerintem 2-3 gombnyomással kideríthető."

Ne fogadj rá, mert csúnya bukta lenne. Az SZTK-sok rémálma a nem biztosított külföldi fizető beteg. A rendszerben nincs benne az árak nagy része. Közvetlenül nem csatlakozik OEP rendszerhez, amiből lehívhatná. A gépben a státusz viszont nem zárható le az "automatikusan" generált számla nélkül.
A számlához először 20 kört lefutva ki kell deríteni a díjat és fel kell vitetni az informatikusokkal. (Na, már az egy vicc, amíg az ember néha rávesz egyet a munkára.)
Laliath 2012.01.19 14:00:10
@Sokorai_Atala:
logikus lenne, de hát állami gépezetben logika? :S
Sasfióka még nem teljesen érti, miért nem lehet online fizetni a NAV-nak, hacsak nem a kártyás jutalék miatt.Csak egy gyors állapotjelentés:  A Nemzeti Adó- és Vámhivatal MÁR NEM fogadja el a bankkártyás fizetést a számlanyitásra kötelezett adózóitól. Magyarra fordítva:…..
Laliath 2012.01.17 16:46:12
@Sancee: @delvideki:
Hogy apróbb tévedések kijavításra kerüljenek:
1) a banktól a kártyával kifizetett összeget a fogadó fél kéri be kötegelve a saját bankján keresztül és akkor azonnal megtörténik az utalás.
2) a bankkártyás fizetés NEM tiltható le a banknál, főleg, hogy egy mezei ügyintéző akkor sem tudná megtenné, ha akarná.
Laliath 2012.01.17 20:32:59
@szabopal:
Nem. Ugyanis hivatalos igazolás kiadása után az utalás nem törölhető. A netbankról kinyomtatott visszaigazolás nem hivatalos és az utalást gond nélkül lehet töröltetni attól, hogy az ügyfél kinyomtatott otthon egy papírt.
Tisztelt Praxis blog.   Én most vagyok terhes harmadik gyermekemmel,akit tényleg terveztünk a férjemmel.36éves vagyok és az előző 2 terhességem részleteinek apró kis tudásaival úgy döntöttem nem fogadok orvost,mivel iszonyúan nagyot csalódtam mindkétszer.Második terhességem…..
Laliath 2012.01.13 13:16:21
@Dr.laikus PhD:
csak az egyszeri anyasági segély nem jár, ha nincs igazolás arról, hogy az anya 4 (koraszülés esetén 1) alkalommal járt vizsgálaton.
Gyednek, gyesnek, tgyásnak ehhez semmi köze.
Kedves olvasók!   Tavaly januárban született meg második kislányom. az osztályvezető orvos volt a fogadott orvosom, nála szültem meg 5 évvel ezelőtt első kislányomat is. Akkor csupa jó tapasztalatom volt vele kapcsolatban, de ha esetleg még egy gyerkőcöt vállalnánk, mert egy…..
Áprilisban lesz 6 éve hogy édesanyámat elvesztettük. Azért vittük kórházba, mert kissé emelkedett a pulzusa. A körzeti orvosunk azt mondta, hogy biztonság kedvéért vigyük be, ha kell akkor majd írnak fel gyógyszert. Délután be is vittük az Üllői úti klinikára. Alig…..
Praxis Elege van a seggfejekből 2012.01.07 09:24:00
Kedves Praxis blog,   Viszonylag bagatell történetről szeretnék beszámolni, legalábbis az általában olvasható levelekhez képest. Én mégis felhúztam magam rajta, pedig általába véve nyugodt és kiegyensúlyozott vagyok. Az előzményekről annyit, hogy elkaptam valami hányós,…..
Laliath 2012.01.07 15:08:15
@THaruca:
Laikus vagyok ugyan, de az eddigi tapasztalatok és szerény tudásom alapján a vérvétel egy soktényezős játszma.
Számít az "alapanyag", vagyis, hogy milyen vénái vannak a páciensnek; számít hogy mennyire gyakorlott a nővér; hogy mennyire hűlt ki a páciens, mikor és mennyit evett a vérvétel előtt. És gondolom ezek kívül még sok olyan tényező is van, amit nekem még nem mondtak.
Laliath 2012.01.07 18:51:04
@Babette_:
ilyet nekem még nem mondtak. Bár ha az olcsóbb tű nem olyan hegyes, akkor logikusnak tűnik, hogy fájdalmasabb, amikor átszúrják vele a bőrt. De ez természetesen csak tipp a részemről.
Tisztelt praxis blog!   Jó ideje olvasom az önök oldalát. Az utóbbi időben nagyon sok volt a halállal kapcsolatos történet, én most egy másik, azt hiszem elég aktuális témát érintenék. Az előzményhez csak annyit, hogy anyai nagymamám, aki 83 éves kórházba került itt…..
Laliath 2012.01.06 19:26:13
Látom @VRbagoly: hozzászólását sokaknak nem sikerült helyén értelmezni :)

Nem vagyok dohányos, soha nem is voltam. Viszont azt, amilyen mértékben most ellehetetlenítik a dohányosokat, azt nem tartom jónak.
Legyen egy tisztességes, jól szellőztetett, dohányzásra alkalmas kijelölt hely számukra az intézményekben. Azzal mindenki jól járna, szerintem.

Arról nem is beszélve, hogy azok hoznak ilyen rendeleteket, akik még az első korlátozó jogszabályban meghatározott kijelölt helyen való füstölést sem voltak képesek betartani. És amikor ezt a tévések bemutatták, akkor válaszul kitiltották a kamerákat.
Laliath 2012.01.06 20:38:49
Praxis Hová lesz a magyar vér? 2012.01.02 09:46:00
Most már OVSZ-es pólót meg szaloncukrot is osztanak, ezért aztán "éredemes" rohanni és vért adni! Meg van a miértje, amiért ezt írtam, nemsokára feltöltöm. Azért írom részletekben, mert egyben nem engedi a gép, ezért türelmeteket és megértéseteket…..
Laliath 2012.01.02 15:37:16
@*Catalina*:
igen, ez az elv csak vészhelyzetben érvényes. Az alap az, hogy vércsoport azonos vért adnak.
Nagyon kevés a 0, pláne a § negatív vér; nem fogják "elpazarolni", ha nem muszáj olyan esetekre, amikor adható más is.
Laliath 2012.01.02 15:43:09
@Gábor a Jobbszélső:
azért is kevesebb a véradó (sok egyéb más mellett), mert ma már sokkal több mindent vizsgálnak és sokkal kritikusabban állnak hozzá az adott vérhez is.
A férjem nem lehet véradó, hiába 0 negatív a vércsoportja, mert rákos volt. És ezen nem változtat az sem, hogy idén 10 éve tünetmentes. Pedig adna szívesen.
Én sem lehetek, mert én meg egy nagy kérdőjel vagyok és nem tudnak beazonosítani valamit a véremben, amit 20 éve valószínűleg még észre se vettek volna.