Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gmmria

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert hogy mi az, ami eszedbe jut róla, az világos. Először is, hogy halálos betegség (ami nem igaz, lásd alább). Aztán műtét, kemó, sugár, kopasz fej és hányás. Fájdalmak és soványság. Meg hogy mi mindenre mondják, hogy rákkeltő, beleértve mindenféle pszichés okokat.…..
A szotyi még mindig csíkos 150 2014.10.13 12:26:07
Történészlány: na mi újság odaát? a választások másnapján? én: igazából nem vagyok letörve vagyis nem jobban, mint eddig és nem a tegnapi nap miatt, hanem az azt megelőző 4 és fél év miatt viszont igyekszem ráhangolni magam a sokadik "de most…..
Birtalan Ferenc versei Nyarat kapsz 2015.01.14 08:25:33
Ma nyarat kapsz a november helyett, ne látsszanak a letarolt fák. Gondolj a napra. Vegyél vászonruhát, gyere strandpapucsban, és csücsörítsd a szád, mint mikor hozzáér a citromszelet, hogy öröm nézni rád.   Ma nyarat kapsz: utálom ezt az őszt. Mi időm van még…..
gmmria 2015.01.19 12:16:57
I. Annyi volt a feladat, hogy járdával párhuzamosan, előrefelé álljak be két autó közé. Nekem meg valami miatt a derékszögű beparkolás ugrott be, és váratlanul átmentem a menetirány szerinti bal sávba. Éreztem, hogy a parkolásokkal bajban vagyok, mert feltételes reflexként…..
gmmria 2014.07.02 22:27:02
A szotyi még mindig csíkos 13,5 2014.06.20 19:32:00
Na ez lesz holnap. Tizenhárom és fél év után végre. A meghívó pedig egyedi, saját alkotás. (Mindenki másmilyet kapott, én ilyen személyre szabottat. Képzelem, Sólyomistennőnek és Májkjúnak milyen asszociációi vannak rólam - ráadásul arról is lemaradtak, hogy én már nem is…..
1. Áprilisban még nem igazán tudtam elhinni, de most - most se tudom, de most már annyira nem izgat. A Jóisten nagyon nem akarja, hogy a politikában helyezkedjek el, és ha ennek az országos bukásnak csupán annyi volt a célja, hogy végre kilépjek ebből a közegből és azon kívül…..
Az, hogy nem írok, csupán azért van, mert meghalni sincs időm. De érdekes módon most nem úgy érzem, hogy elszaródik az életem, hanem ellenkezőleg: végre azt csinálom, amit szeretek, és bár a rendes ritmust most kezdem csak fölvenni, de nagyon örülök, hogy ott lehetek, motivált…..
Nagyszüleim kisvárosi házában voltam, de az tele volt mindenféle emberekkel, akikről fogalmam sem volt, hogy mit keresnek ott. Például ott volt valamilyen idegen hatalomnak vagy országnak a vezetősége is - konkrétabban thaiföldiek, ugyanis mint kiderült, Thaiföldnek korábban is volt…..
gmmria 2014.01.05 22:33:06
@Djoko:
Nahát, valódi Álomszakértő vagy!:)

Igen-igen, tudom, elfojtás áll az "álomtalanságom" hátterében.
Valószínű, ezért is blogozok.;)

Álmaid magyarázatával egyetértek, így látom én is.
Nem könnyű a szerepváltás. :)
Sok sikert hozzá!

Az Oresztész-projekt linkjét köszönöm.
Nem kell hát óvnom téged az Erinnüszöktől. :)
gmmria 2014.01.05 12:25:33
Csak óvatosan az "oresztészkedéssel"!
hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:William-Adolphe_Bouguereau_(1825-1905)_-_The_Remorse_of_Orestes_(1862).jpg

Csuda kalandosakat álmodsz. :)
Jó, hogy emlékszel rájuk.
Anyukám halála óta én csak nagyon ritkán álmodom, helyesebben, csak nagyon ritkán tudom felidézni az álmaimat.
Boldog, szép új évet kívánok Nektek! Többször hallottam, hogy emberek egymásnak olyan évet kívánnak, ami jobb, mint ez volt - ezek szerint nem túlságosan elégedettek az életükkel meg a közállapotokkal. Hiába no, kormányváltó hangulat van, ám ez nem jelent még automatikusan…..
gmmria 2014.01.04 23:53:17
Így év végére egy olyan tanulság, miszerint a szabadelvű erkölcsiség nem azt jelenti, hogy mindenki, mindig, mindenhol, mindenkivel - hanem azt, hogy egy lány ott tud aludni egy fiúnál, és fordítva, anélkül, hogy emögé bármelyikük mögöttes tartalmakat gondolna. Ja igen: és ha…..
Azért fura az, amikor két, nem túl régi és nem túl mély ismerősöm, akik egymásnak viszont nagyon régi és nagyon mély barátai, csak most éppen össze vannak veszve, és párhuzamosan hallgatom a történeteiket ugyanarról a dologról - és közben rájövök, hogy a) vagy tényleg nem…..
Íme egy újabb példája annak, hogy nem kéne nőktől mindig annyira fölpörögnöm, hogy a társkeren a beköszönő levelemet rögtön hexameterekben írjam meg: Kedves Szilvia! Íme az esti levél ma Tehozzád: szimpatikus, amit írsz ide bátran, és ahogy éled életed: élmények,…..
Éppen minap akartam arról írni, hogy mennyire fölborult a napi időbeosztásom. Volt időszak, amikor menetrend szerint hajnal négykor tudtam csak elaludni és másnap tizenegyig aludtam. Na most ez az elmúlt pár napban kitolódott ötre-hatra, és olyankor meg délután egykor-kettőkor…..
gmmria 2013.12.31 14:13:35
:)
József Attilát 1937. december 5-én, vasárnap délután 3 órakor szemerkélő esőben temették el Balatonszárszón. Amikor Szántó Judit megkapta a halálhírt, azonnal Ignotus Pálhoz fordult és javasolta, hogy a költő holttestét hozassák fel és temessék az édesanyjával egy sírba.…..
Jelentem: megvolt első vezetésem. Első gyakorlati órákon csak azt tanultam meg, hogyan kell bekapcsolni a lámpát és az indexet, de ma már mentem is rendesen, a Néplizsé déli félkaréján oda-vissza vagy három-négyszer. Egészen élvezem, és a kocsit is csak kétszer robbantottam le.…..
gmmria 2013.09.05 17:59:14
Birtalan Ferenc versei Bartók 2013.03.25 11:50:55
 volt hatvanegy napunk a közös ég alatt beleborzongok Veled együtt én a maradék a satnya mit tudtam én mi van New Yorkban mit tudtam én hol ki a magyar   homlokomon az átszúrt érbe lüktetett anyám vére nem tudta ő sem én se az óceánon túl elfogy egy kis haza…..
gmmria 2013.04.01 11:53:47
"- Attól még van magánélete a pedagógusnak.- Persze, csak ne legyen erkölcstan tanár." Van ez a Magyar Szülők Szövetkezete vagy mi a fene, ami csak attól létezik, hogy foglalkozunk vele. Ez az a szervezet, ami kitalálta, hogy ha már erkölcstant kell tanítani az iskolákban, akkor…..
gmmria 2013.02.22 20:02:46
@nomad:
A fénykép cime: Pór Endréné elemi iskolai indexe
A fénykép készítésének helye: Budapest
A fénykép készítésének ideje vagy évtizede:1931
Az ország neve ma: Magyarorszag
Az ország neve a kép készültekor: Magyarország

hu.centropa.org/index.php?nID=15&x=PXVuZGVmaW5lZDsgc2VhcmNoVHlwZT1waG90b2RldGFpbDsgc2VhcmNoVmFsdWU9aHVlcG8wMjcuanBnOyBzZWFyY2hTa2lwPTEwOyBvcmlTVD1GYW1pbHlQaG90b3M7IG9yaVNWPUVuZHL9bv18UP1y
Ezt a képet a Facebookon találtam, a következő aláírással: „A szerelem vak.”Anélkül, hogy vitába szállnék az állítással, nekem más asszociációm támadt a képről, nevezetesen – és kissé fixáltan – a következő: „Sorskönyv nélkül.” Neked mi jut eszedbe erről az…..
Mikor? Melyiket? Elmélyülés 2011.11.01 01:36:00
Halottak napja ismét beköszöntött. Vagyis az csak holnap, másodikán lesz, ma még csak Mindenszentek, de ez már olyannyira összefolyt a köztudatban, hogy ezen nem érdemes szőrözni. Sokan mondják, hogy ezek a demonstratív ünnepek csak képmutatásra jók - akinek igazán fontosak a…..
Birtalan Ferenc versei E.T. 2011.04.01 15:38:00
 E.T.  haza haza ahogy a bütykös ujjú kis botanikusmutatott egy messzi világraahol emlékezi testét az ágyarcát őrzi a párnaahol a virágai nyílnakahol a kedvese várja haza bárhol véd ölel engemha földbe mos a záporotthon van minden sejtemahol értik…..
– Szövegelemzés – A Boszorkány zsiráffülekkel című írásban megjegyeztem: nem nehéz példát találni arra, hogy Hermione Granger sakálfülekkel támad neki valakinek. Azonban megesik, hogy a sakálordítás értelmes beszédnek álcázza magát. Alább egy ilyen esetet…..
Lassan vége az adventnek: a karácsony előtti utolsó vásárlási, valamint idegrohamok idejét éljük. De hogy jön az advent, ez a tipikusan vallási téma a sorskönyvhöz, azaz a tranzakcióanalízishez?Elöljáróban szeretnék tisztázni valamit. Valamit, amit C. G. Jung is többször volt…..
Hosszabb ideje felmondta a szolgálatot az a blográdió (vagy rádióblog) szolgáltató oldal, amelynek a segítségével zenéket lehetett válogatni a blogunkba helyezhető lejátszó widget számára. Most találtam egy újat, sokkal praktikusabbat. Az oldal címe: Grooveshark. << (sajnos ez a szolgáltatás…..
gmmria 2010.10.28 23:20:45
Balla László 1927.7.23-2010.10.28 Életének 84. esztendejében, október 28-án hajnalban, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt édesapám, Balla László író, nyugalmazott főszerkesztő.   Temetésére november 2-án, közép-európai idő szerint 11.30-tól kezdődően kerül…..
Mi a teendő, ha észrevesszük, hogy egy hatéves gyerek vezeti az autónkat a délutáni csúcsban? Számos lehetőség közül választhatunk.Választhatjuk azt, hogy nem teszünk semmit: becsukjuk a szemünket, és csöndben imádkozunk, hogy megússzuk élve. Eltöprenghetünk ezen az…..